@TappadIgen Tackar! Nu blev jag lite ställd om ” gratinera” vara skrivet som ett skämt, eller om det var bristen på redigeringsverktyg som var orsaken, men kul var det i alla fall.😂 Tack @Sisyfos! Om jag kommer dit Berra är så är jag mer än nöjd. Läste ni hans senaste inlägg förresten? Sådär vill jag också ha det när ( om) jag får barnbarn!

Att bli riktigt chill tycks ta sin tid som sagt. Om jag har en mjukare framtoning här, har nog med det att göra. Tiden och erfarenheten. Förr ville jag så väldigt gärna att alla som kämpade skulle bli nyktra. Jag brydde mig för mycket helt enkelt. Nu ser jag mer var det är värt att lägga min energi . Om det är någon idé, eller om det ser ” kört” ut. Har fått lite feedback om detta från @miss lyckad ( som du vet @TappadIgen) 😀.

Ha det bra!

I morgon ska det bli ca 25 grader varmt och svaga vindar. Så jag tar båten på släp och åker till Gullmarsfjorden och fiskar.😍 Jag ska försöka få någon sådan där art med konstigt namn, men det spelar ingen större roll om jag inte får någon. Då lutar jag mig bara tillbaka och lyssnar på vågornas kluckande och fåglarna i skyn. Det kanske t.o.m. blir en tupplur i båten om jag känner för det. Det gäller att tanka härlig sol och värme nu känner jag.😀 Och njuta av att finnas till.

Ha det gott!

Det låter alldeles underbart 😍 Om vädret håller i sig till helgen blir det sista rundan med min SUP på lördag. Det börjar bli väl kallt för att simma någon längre sträcka tror jag. Fast jag kan ju bestämma mig för att inte ramla i förstås 😉

Kram 🐘

@Torn skrev:"Att bli riktigt chill tycks ta sin tid som sagt. "
Jag som ligger efter er börjar förstå att det tar tid, jag har blivit mycket mera chill men har en lång väg kvar.
Jag kan som i morse läsa ett inlägg (inte på alkoholhjälpen) och bli riktigt upprörd/ uppgiven 😩 fast jag VET att det inte är någon idé att reagera så. Det tar olika tid för alla att inse att de är beroende.
Den här människan har vuxit upp i en missbrukar familj. Är över 60 år klarar inte av att vara nykter i mer korta perioder och har ständigt sug efter alkohol.
Hen vill bli nykter för att inte bli beroende av alkohol. Där är jag ingen bra person att peppa, ” ännu ”
Men jag hoppas att bli mera chill så jag kan göra de. Nu blir jag mest upprörd nästan förbannad 🙈
Det hjälper ju varken henne eller mig, Så sånna måste jag bara scrolla förbi. Där går min gräns nu iallafall.
Hoppas att du får en bra helg på sjön 🎣 🚤
Kram 💕 sländan

God morgon, det lovades sol i mina trakter men här är mulet. Tupplur i båt tycker jag låter livsfarligt men jag är också ovanligt lättskrämd när det kommer till farkoster. Dock har flygrädslan försvunnit, stora kryssningsfartyg har jag dock svårt med.
Önskar dig en fin fredag @torn och att du kom med med ett stort check på vilken art det nu var… själv har jag jobb på checklistan men inga möten idag. Unikt för att vara mitt arbetsliv så jag ska njuta av det och en springrunda! Kram 🤗

Torn då är du kanske nära en camping jag har ”bott” på..Vi var vid Gullmaren i många år. Jättefint, och framförallt med båt..Här sitter jag i shorts, håller på att såga och klippa träd..😅🍃..Känns härligt, när man vet att det är dom sista varma dagarna för denna gång. Bäst att suga ut det gottigaste. 😎..

Tack för era härliga kommentarer! 😍 Kom nyss hem från fisketuren, det blev ingen ny art. Men det är lugnt, det är riktigt luriga arter och det är bara ett par st personer i hela Sverige som har lyckats få dem. Fick en hel del andra arter, och vädret var underbart. Mäktigt också när jag såg en riktigt stor flock med Tumlare som lekte runt båten ett tag.

@Sländan, jo det är väldigt dumt att det inte går att redigera. Men i ditt inlägg hittade jag inga konstigheter.😅

@Se klart, nu blev det ingen tupplur i dag, men om jag skulle tagit någon så är det inte under färd såklart.😅 Då får jag allt ligga för ankar, eller vara förtöjd någonstans.

@miss lyckad, jag såg en camping som jag for förbi med båten. Den låg i närheten av Jordfall. Men det finns nog flera st tror jag. Gullmarsfjorden är ju stor. Visst var det gött i dag med solen och värmen!😍

I morgon bär det av till Skåne på födelsedagskalas! Trevlig helg!

Hemma igen efter ett dygn i Skåneland. Lite nya upplevelser när folk är berusade och man själv är spik nykter. Mina båda svågrar drack på rätt friskt och blev klart berusade. Frugan drack mer än vanligt och blev ganska ” dum i huvudet” eller vad man ska kalla det.😅 Men jag hade det riktigt trevligt ändå. Mina svågrar är väldigt lättsamma och skojfriska i nyktert tillstånd, så jag fattar inte varför de promt ska hinka så mycket alkohol ibland. Eller ja, jag fattar, de tror ju att de behöver det, för det vet inget annat sedan barnsben.

Det framkom att min storasyster i princip aldrig dricker alkohol numera. Så hon var nykter som vanligt. Jag vet inte riktigt varför faktiskt, hon har inte haft något problem med alkohol innan. Tror jag inte i alla fall. Smart är hon i vilket fall som helst.😍

Att jag hade riktigt trevligt berodde till stor del av att det kändes som jag hade ” makten” på något sätt. Diskuterades det något vettigt och kul så var jag med som vanligt och skrattade och hade skoj. Började mina svågrar ”svamla” och tappa tråden, så pratade jag med min syrra i stället, för det gav mig mer. Sedan är det så gött när man själv är helt skärpt och kan ställa lite kluriga frågor till svågrarna och de avslöjar saker som jag aldrig har hört om förr. Riktigt intressanta saker, även om dom nog skäms lite grann dagen efter.😅 Men jag har fått reda på nyttiga och lite ” hemliga” saker.

Frugan var okey också, dock ganska glömsk och sa felaktiga och orättvisa saker till barnen när det var läggdags. Men då vänder sig barnen bara sig till mig i stället.

Men som sagt, i det stora hela en trevlig och bra kväll i går. Och en skön dag i dag, pigg och alert, även om 35 mil bakom ratten tillbaka hem är lite segt.

Det här var väl tämligen ointressant för er som läser, men känns bra för egen del att skriva ner lite hur min nyktra liv gestaltar sig allt efter hur tiden går. Är ruskigt nöjd med tillvaron. Att man inte kan ha kul nykter? Hur sjutton kunde jag tro det en gång i tiden! 😍

Ha det bra

Jag tycker det är jätteintressant att höra hur det kan gå till på fester med fulla släktingar när du är nykter. Jag går aldrig på sådana tillställningar numera..Jag blir bara trött, ledsen och irriterad..Tål knappt fulla personer längre..Man får ju tillfälliga hjärnskador..Jämför en full person hur hen går, pratar, och rör sig..Tänk då vissa människor som har permanenta hjärnskador av olika slag. Det finns bara en skillnad..Dom flesta hjärnskadade har ej vållat skadorna själva. Gött att du hade det mysigt i Skåne. 🤗

@Torn skrev:"Att jag hade riktigt trevligt berodde till stor del av att det kändes som jag hade ” makten” på något sätt. "

Jag förstår precis vad du menar, det är en härlig känsla. Jag kan bli upprymd bara av att jag klarar mig utan alkohol, kan ha minst lika roligt ändå- och det bästa att ha makten över sitt egna liv, vara helt klar och närvarande. Det är en styrka bara de 💪🏼🤗
Kram 💕sländan

@miss lyckad Nu ska ju tilläggas att min gräns för när jag anser att någon är berusad är väldigt tuff. Så som det var igår , så anser garanterat mina svågrar att de själva knappt var märkbart berusade. Blir det värre, så går det inte att vara kvar.😖 Då drar jag i väg på annat. 😎

kram

@Sländan Ja man känner sig stolt och smart som inte dricker. Att man inte behöver hälla i sig ett gift för att ha det trevligt och kul. Dock får inte folk bli för fulla, då blir det totalt ointressant. Då är det bara att göra något annat. Det är liksom inget problem. 🤗

Inte ett dugg ointressant! Tvärtom intressanta observationer som vi andra kan relatera till. Jag har ännu inte upplevt en fest eller middag där de andra har blivit rejält berusade. Alla i min omgivning är måttliga har jag märkt, det märkte jag inte när jag själv drack 😂 Eller det är ju sorgligt egentligen, alla andra måste verkligen ha funderat på vad jag höll på med egentligen. Jag var alltid den som drack mest.

Finns det två personer eller fler på en fest som trissar varandra kan det bli rejält slirigt. Vet inte hur jag skulle reagera på det. Sannolikt hade jag börjat dona med disk och sånt.

Jag såg en dokumentär där de hade intervjuat barn om vuxnas drickande. De var 6-7 år. De var väldigt plågade av att berätta, och de var väldigt bekymrade. De återkom gång på gång till att deras föräldrar blev helt förändrade, att de inte kände igen dem. Vad har vi utsatt våra barn för?

Min yngsta dotter har aldrig reagerat på mitt beteende som onykter, vad jag märkt måste nog tilläggas. Men jag minns väldigt väl en gång när min alkoholiserade ex-sambo var rejält onykter. Hon glodde på honom och sa: ”Vad håller du på med?” Hon gillade verkligen honom, men hennes blick på honom då gjorde ont i mig till och med.

Din syrra måste du ju snacka med vid tillfälle. Att två syskon blir nyktra ungefär samtidigt är ju lite spännande, helt ovetande om varandra. Ni hade väl inte föräldrar med alkoholproblem heller, eller? Jag tänker på min barndomsvän som tydligen blivit nykter också. Som vi två har festat i vår ungdom. Att båda blivit nyktra i 50-årsåldern är lite creepy.

Kram 🐘

@Torn Håller med de andra, inte ett dugg ointressant! Det behövs verkligen inte mycket alkohol för att jag ska känna obehag att lyssna. Eftersom mitt drickande var så hemligt, drack jag aldrig i princip i sällskap utanför de allra närmsta. Folk blir väldigt babbliga o högljudda. Och pinsamma!
Men kul att du hade kul och kunde vända situationen till din fördel😃
🌼🌟💫

@Andrahalvlek Japp, jag måste ta och prata ordentligt med min syster om detta någon gång. Hon vet om varför jag har slutat, det har vi pratat om. Men jag har aldrig frågat om varför hon inte vill dricka alkohol. Vi har inte kontakt så där jätteofta, men nästa gång vi ses ska jag fråga henne.

Nix, inga av våra föräldrar har haft problem med alkohol tidigare. ( min pappa dog för några år sedan av icke alkoholrelaterade orsaker) Däremot är jag lite orolig för morsan nu. Jag tycker hon vill ha vin vid lite väl många tillfällen. Typ till lunch och så. Plus att hon verkar ha blivit ganska deprimerad på sistone och klagar på att hon känner sig så ensam.

@Sattva, jag läste i din tråd om att du känner av alkoholdoft extremt bra numera.😅 Välkommen till klubben! Jag vet inte varför riktigt, men jag känner av odören väldigt tydligt sedan ett bra tag. Det är väl bra på ett sätt, men inte så kul om frugan tex har druckit. Jag blir liksom så hmm.. avtänd.😂 Men, vem vet, jag kanske vänjer mig i framtiden.

Kram

Ja då har jag varit ledig i två veckor och det är dags att börja jobba i morgon. Två veckor, de bara försvann.😅 Men det ska faktiskt bli rätt gött att börja jobba igen, tro det, eller ej.😂 I dag har jag börjat plocka av äpplen från ett gigantiskt äppleträd som vi har på tomten. Tänkte lämna in dem till ett musteri, så får vi färdiga bag in boxar med äppelmust tillbaka. Det kostar inget, musteriet får äpplen av oss som betalning. Hittills har jag plockat ca 75 kg, men det landat nog på ca 200 kg när jag är klar. Många äpplen sitter så förbannat högt upp i trädet bara, så det krävs en hel del klättring.😅

Ha det gött!