Låter härligt med solstol på beachen 🙂☀️
vi har ändå haft en kanonfin och solig höstdag här hemma, ja i alla fall där jag bor
Hoppas din värk ger med sig så du kan njuta av din vistelse där och också hålla vinet utom räckhåll.
Ha en fin vecka
Tack för inlägg i min tråd.
Kram

majken_r

@Rehacer Solstol på stranden, låter ljuvligt!!! Synd med värken. Jag har också haft huvud/nackvärk flera dagar nu. Hoppas det släpper! Och att du får fina dagar!!

Hej,
Jag drack vin igårkväll. Jag tyckte jag var värd det nu när jag är i varmare länder. Och jag behövde det, min onda kropp behövde det.
Idag känns det valet inte lika självklart tyvärr.
Men jag är idag är en ny dag! Och min inställning är den samma.
Jag ska sluta dricka.

@Rehacer Bra beslut att inte dricka! Jag tror att det är svårt för många av oss att dricka "lagom ", hur tänker du om det? Finns det något annat sätt för dig att slippa värk som plågar dig? Önskar dig en fin dag! Styrkekram!
(Själv kämpar jag på o börjar min andra A-fria vecka idag)

majken_r

@Rehacer Låter klokt att fortsätta på spåret att sluta dricka. Det är svårt..hade själv tidernas sug igår kväll..
Kämpa är det vi får göra 🙏🏼

Hoppas det går fortsatt bra Rehacer.
Du behövde vin och din kropp behövde det skriver du. Jag förstår känslan och logiken i att lindra smärtan med vin. Tänker att du borde unna dig en massage istället. Det är nog långsiktigt bättre. Du skriver att du sover sämre nu och ännu inte har börjat få så många positiva effekter av alkoholstoppet. Håll ut, de kommer. Och om jag får ge dig ett råd också. Upp på banan igen snabbt. Jag har ju under många års tid mekat fram och tillbaka med alkohol och drickandet har ändrats för mig med det. Nu är jag nykter, men var på din vakt vill jag bara säga. Det funkar kanske lite annorlunda när du gjort ett längre uppehåll.
Du skriver där i början så mycket som jag känner igen mig i från innan jag slutade. Att släppa ansvaret, släppa kraven och bara slappna av. Det var nog det jag var ute efter. På köpet fick jag passivitet, nedstämdhet, känsla av att inte vara bra. Ja, listan kan göras rätt lång.
Med alkoholstopp har orken, energin och företagsamheten kommit tillbaka. Jag kan slappna av utan vin. Alla känslor är skarpare. men mest glädjen - hehe eller det är kanske den man vill fokusera på. Tänker på hur lurad jag faktiskt var av att förknippa denna dryck med olika tillfällen och känslor. ”Värd det” och ”behöver det” / jag förstår verkligen känslan av det. Har druckit på smärta även nu i sommar några gånger, men det funkar verkligen inte som man vill. Det är så mycket bättre att jobba bort smärtan på annat sätt. Stretching, avslappning, andning, massage… Men längtan efter quickfix är stark ibland.
Så gör som du tänker, kör på nykter igen. Du har verkligen allt att vinna på det.

majken_r

@Sisyfos ditt inlägg till @rehacer var viktigt för även mig att läsa. Det man får på köpet av tex nedstämdhet. Gäller att komma ihåg det.. 🙏🏼
Ps hoppas nu detta landar rätt i trådarna här..förstod att jag skrivit fel någon gång tidigare

@Rehacer Hej! Stor styrkekram till dig! Hoppas du får det lite lättare vartefter...Välj hellre nån dryck som inte innehåller nån alkohol alls är mitt tips. Vi kämpar på eller hur?

@Rehacer, har läst ikapp i din tråd – så skönt med solsemester men arbetsamt och tråkigt med smärtan! Hoppas det är bättre nu?

Tänker som @Sisyfos, upp på banan snabbt! Det är så lätt att lindra all slags smärta med vin, så har det varit för mig har jag förstått.

Är just hemkommen efter sensommarsemester vilket fick mig att fundera mycket på just semestrande och alkohol. Slogs av hur starkt förknippat ledighet och avkoppling är med alkoholintag, i synnerhet när man är på resa. Verkligen knepigt när man vill avstå, jag tyckte att alla runt omkring satt med öl- och vinglas… Nu gick det bra ändå och är tacksam för det.

Kul att du är igång med programmet! Jag är otroligt l-å-n-g-s-a-m så jag är än så länge bara på vecka fyra. Det är till stor hjälp ändå.

Kram!

Hej alla fina!
Semester & alkohol är tyvärr som ett enda stort lysande ”lika-med-tecken”. Vem sjutton kan tro på att man kan åka till medelhavet och vara 100% nykter?! Det är fruktansvärt svårt!
Jag klarade två dagar här nere utan vin, sen kände jag mig typ ”tvingad” att dricka.. nja inte tvingad men kände ändå att jag är ju för sjutton på semester, vad gör några glas vin?!
Imorgon flyger jag hem och det blir oxå starten på runda nr två som nykter. Imorgon är dag 1, igen.
@Sisyfos har gett mig själv både tid hos kiropraktor, nackmassage och pedikyr under den här veckan i hopp om att det skulle ge mig ro och mindre känsla av att trösta mig/ge avslappning i vinet.. men det är svårt det där himla suget.
Imorgon är en ny dag, jag hakar på er igen då!
🤗

majken_r

@Rehacer Välkommen hem! Låter ljuvligt att att du tagit hand om dig på din veckan även om jag kan förstå att det här med vin och sug ör jobbigt.. En dag i taget🙏🏼

Hejar på dig @Rehacer! Andas lugnt, ta en promenad, håll i, håll ut! För mig har suget klingat av, det tog några veckor, nu kommer bara flyktiga ”flashar” ibland som är enkla att avfärda.

Hej @Rehacer ! 🌼
Tittar in för att kolla läget, ett tag sen du skrev här ser jag. Hoppas du är ok.
Vi kan kämpa tillsammans, jag har ju också börjat om som du vet. 🤗