10 fria dagar

Nu har jag inte druckit sen 1 augusti. Jag har druckit x antal öl varje dag i ett år. Jag vill sluta dricka. Men idag har jag känt ett stort sug hela dagen fast jag har gjort saker

Profile picture for user Andrahalvlek

@Qwer1 Vatten med citron? Kan man inte säga så bara? Jag är rookie på att besöka barer nykter, men någon gång ska jag väl göra den erfarenheten också. En del dricker tonic water, själv brukar jag välja alkoholfri öl. Det finns överallt. Jag har en dröm om att en dag beställa ett stort glas mjölk i en bar, precis som fantomen brukar göra.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Det finns en sajt som heter nonallco.se där de presenterar olika nyheter i det alkoholfria utbudet. I England har de tex kommit mycket längre på det området, men det tar sig nog hit så småningom också.

Kram 🐘

Profile picture for user Ase

@Qwer1 kan du inte ta en alkoholfri?
Annars så brukar suget gå över efter en stun.
Jag har det också jobbigt idag och sitter och proppar i mig godis. Inte det nyttigaste men det får vara så.
Kämpa! Du klarar det

Profile picture for user majsan_nu

@Qwer1 Då menar du inte en alkoholfri?
Kanske det var den som triggade? Nu gäller det nog att bita ihop o hålla ut... Jag håller tummarna för dig!!! Tror det är därför jag inte börjat leta alkoholfritt, det blir lite för likt de gamla spåren!
Jag håller på dig, du fixar det!! Tålamod och envishet... 🤗

Profile picture for user Ase

Oj, såg inte att du hade tagit en alkoholfri. Det är nog inget för dig verkar trigga.
Har du godis så ta det eller en macka. Sen en dusch så tror jag det kommer lugna sig.

Styrkekram

Profile picture for user Qwer1

Jag har haft återfall. Druckit alla dagar… super inte ner mig tar 4-6 st 50 cl öl burkar. Varje dag så blir inte allmänt full då man tål mer och mer.

Jag måste lägga av mitt med drickande en gång för alla! Inte druckit på 3 dagar. Känner sug allt mer

Profile picture for user Andrahalvlek

@Qwer1 Välkommen tillbaka! Någon gång är den sista. Vill tipsa om Craig Beck på youtube, han är väldigt inspirerande i början när man behöver hjärntvätta sig med nyktra argument. Han är tuff, men man kan behöva det för att förstå allvaret!

Kram 🐘

Profile picture for user majsan_nu

@Qwer1 Hej, jag säger också välkommen tillbaka! Du har ju tränat en del på att vara a-fri. Nu kan det bara bli bättre, du vet en del knep som funkat, du vet vad som får dig att falla o du är tillbaka här!!!
Jag fortsätter heja på dig!
🤗 kram

Profile picture for user Andrahalvlek

@Qwer1 Vet du, min hörförståelse på engelska har blivit MYCKET bättre som en bieffekt av nykterheten. Craig Beck är dessutom väldigt tydlig, brittisk engelska, och radiopratare från början så han är inte svår att förstå. Han artikulerar väldigt bra.

Kram 🐘

Profile picture for user majsan_nu

@Qwer1 Men hej! Är du tillbaka i din första tråd nu - ett positivt tecken! Skönt att du inte är sugen på öl 👍
Heja, Heja, Heja!!!
🤗 Välkommen tillbaka kram!

Profile picture for user majsan_nu

@Qwer1 Skrev just ett inlägg i min tråd om min dag, inte så pigg men a-fri 💪 Så det pinnar på med det a-fria livet, skulle bara vilja vara lite mer pigg o aktiv...
Kul att höra från dig, du verkar inte vara a-sugen du heller o det får vi vara tacksamma för 😀
Kram 🤗

Profile picture for user majsan_nu

@Qwer1 Ja, det går verkligen både upp o ner... Du har säkert lite egna tips o det finns ju massor här att ta del av! Hoppas du hittat något som var hjälpsamt. Många får ju hoppa upp på hästen igen o ta nya tag! Du kan väl skriva o berätta hur det går för dig...
Jag hejar på dig 🥰👍💪
Själv har jag kommit en bit på väg men det är verkligen ingen enkel resa!
Kram 🤗

Profile picture for user Qwer1

Tredje dagen idag. Känns bättre för varje dag må jag säga! Vill ska bara dricka när det är fest eller tillställning. Trött på att slösa pengar på öl varje dag.

Profile picture for user Qwer1

Tredje dagen idag. Känns bättre för varje dag må jag säga! Vill ska bara dricka när det är fest eller tillställning. Trött på att slösa pengar på öl varje dag.

Profile picture for user Rosette

Hej Qwer1, vill titta in och säga hej, du går framåt åt det håll du vill med alkoholen hur motigt det än må vara mellan varven. Om jag förstår dig rätt att du nu är alkoholfri och är inne på tredje dagen. Imponerande och säkerligen inspirerande för flera här inne som läser och följer dig. Berätta gärna mer, om du vill, vad är det som hjälper dig de dagar som känns som tuffast att det ändå går din väg?

Långsiktiga målet är att alkoholen får finnas men när det är fest eller någon tillställning låter som ett klokt mål och som också passar in i det du nämner om ekonomin också, du ser flera vinster för dig med detta.

Ta hand om dig!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet

Profile picture for user Sisyfos

Tänker ibland på helheten i det där med beroendet. Du dricker 2,5 liter öl varje dag. Beroende på styrka så är det ju en ansenlig mängd alkohol. Men öl innehåller ju också mycket annat. Normalt blir man ju väldigt mätt på så mycket öl, så jag tänker att din kropp måste vänja sig också med ett annat kaloriintag om du slutar.
Snus och kaffe låter som en dålig ersättning, men du kanske äter ordentligt också. Annars är ju det ett tips, börja äta sunt för att må bättre. Lycka till nu, bra kämpat!

Profile picture for user Annja

@Qwer1 jag säger som @rehacer Det sätter igång nåt i hjärnan när man ser på program där det dricks vin. Kanske jag inte noterat det tidigare men det känns som alkohol är ett "måstekoncept" i allt på TV nuförtiden.

Profile picture for user vår2022

@Qwer1 Det som är jobbigaste är att börja om från dag 1 igen varje gång man druckit, med massor av jobbig abstinens flera dagar. Rekommendationen är att hålla upp minst 3 månader. En längre tid nykter gör mycket för återhämtningen i hjärnan efter stort alkoholintag. Man får ett bättre perspektiv på sitt drickande när man håller upp längre tid. Det är ju så otroligt skönt att vakna nykter varje morgon och kaffet smakar mycket bättre. Så mitt svar på din fråga är att prova längre tid som nykter och utvärdera det sen.

Ha det gott!🌷💕

Profile picture for user vår2022

@Qwer1 När jag blev nykter i slutet av oktober hade jag en målbild av att få uppleva en nykter vår/sommar, därav mitt nick vår2022. Att få se allt börja grönska och blomma och njuta av det med alla sinnen nykter. Nu är jag här och det känns helt underbart och det finns så gott alkoholfritt alternativ. Bestämde mig ganska snabbt i min nykterhet att jag ska vara nykter för alltid. Jag kan inte dricka måttligt, jag vill bli berusad och kan inte endast ta ett glas, vill ha hela flaskan. Slutade med att jag drack varje dag och med det ångest, skuld och skam. Att börja om på dag 1 jämt, är alldeles för jobbigt för mig och det håller aldrig för mig. Nu slipper jag att tänka på hur länge jag ska hålla upp, när jag ska dricka, hur mycket, är lagret påfyllt och tillräckligt, hinner jag innan bolaget stänger, slipper ångest och skam. Nu har jag varit nykter i över 6 månader och livet har blivit så mycket bättre, lugn, harmoni och balans.

Så ta en vit månad, eller helst tre, du kommer inte att ångra dig👍🌷💕

Profile picture for user Qwer1

@vår2022 kul att höra! Bra kämpat! Jag menade givetvis vit-sommar! Dag 4 idag. På min brors student blir det 1 månad och tre dagar. Och skall fortsätta med det. Blir sjukt trött av alkohol.

Profile picture for user Kennie

Försök att fokusera på vad öl egentligen gör för dig.. Tänk förbi den där första, vad händer sen? Beroendet försöker få oss att tona ned det negativa, men du vet varför du inte vill dricka..

Profile picture for user vår2022

@Qwer1 Tänk vad tråkig man blir som onykter. Jag kände mig också tråkig ett tag i början men sedan blev jag rolig igen😂. Jag tänkte att nu kommer jag inte digga musik på samma sätt som nykter men det gör jag. Brukar dra på riktigt högt ibland och sjunga för full hals, när jag är själv. Skrattar och känner mig avslappnad, och det är så skönt att ha koll och vara nykter.

Så håll ut, du kommer att bli skitrolig😁🌷💕

Profile picture for user vår2022

@Qwer1 Gör något aktivt, promenad, spela ett spel på mobilen, drick något gott alkoholfritt. Suget går över så småningom, tänk på hur skönt det är att vakna upp nykter imorgon och vad bra du jobbat!💪🌷💕