Hej alla!
Var ju ett tag sen jag skrev nu. Jag är fortfarande nykter och det känns enkelt. Var hos en läkare i ett annat ärende och han frågade om det hade varit jobbigt för mig att sluta dricka ? Och jag hör mig själv svara nej, det var det inte. Aj aj aj här, så fort man glömmer. Så jag förtydligade för läkaren att det var nu det var lätt, då var det svårt, men med hjälp med avgiftning och antabus gick det. Jag tror pandemin hjälpt till med. Jag har ju inte blivit utsatt för några frestelser med fest och uteliv. Även om det nu var själv jag allra helst drack. Jag har fortfarande inte kommit på något att ersätta vinet med, men det kommer väl något. Känner mig i alla fall gladare nu. Sörjer alkoholen en del ibland, men det får jag stå ut med. Alternativtet är inte roligt, det är så ovärdigt.
Kramar till er alla kämpar, det blir bättre 🤗❤️🥰💃🏻🌹

@Blanka Det är roligt att höra av dig och att det går bra, eller i alla fall mestadels bra. Nu är det ju ändå över 9 månader sen du kom hit. Det där med att ersätta vinet, jag tänker att det inte finns någon rak ersättare och man kanske får tänka om lite där. Man tar ju kanske inte till något som har motsvarande funktion så att säga. Hur går det kring allt annat? Går du fortfarande på mycket hälsokontroller? Har du några andra planer framåt?

Hej TappadIgen. Ja hälsan är ju inte bra pga alkoholen, så det har varit många kontroller och fler kommer bli. För att tala klarspråk så är det cancer i levern. Så kan det gå 😳. Det är en starka anledning till att jag inte vill dricka alkohol nu. Tänker på vad som kunde ha hänt om jag inte blivit ”påkommen” i min konsumtion och hade fortsatt. Kanske varit död eller att det varit försent att göra något. Jag är väl i och för sig inte säker på att jag överlever det här, men jag tror det. Hoppas det, vill det.
Har gjort en operation som
Gått bra och väntar på en tid till nästa.
Så livet gick från alkoholist till patient. Hade jag inte riktigt räknat med. Men så blev det. Men det kunde också varit värre. Jag har kvar mina viktiga relationer, barnen har inte varit så drabbade då de redan flyttat hemifrån. Och jag tror ju att det ska gå bra 😊

Åh vad tråkigt Blanka, men bra den första operationen gått bra. Rent statistiskt så är det väl rätt goda chanser på tillfrisknande. Har en vän som har haft samma diagnos och hens operationer och tillfrisknande gick bra. För mig lät det jätteläskigt med stor operationer, men levern återhämtar sig tydligen bra även om man tar bort stora bitar.
En sån här diagnos är ju väldigt jobbig att ta emot. Kan det vara därför du beskriver att du är lite nedstämd?
Sen kan man ju se det som så att du haft tur i oturen att man upptäckte det relativt tidigt. Du har fått en ny chans och när operationerna är överstökade kan du kanske fokusera mer framåt.
Jag vet inte om jag har hittat någon ”ersättare” till vinet. Men utan vin behöver jag heller inte vin. För mig är det skillnaden. Jag funderar inte över saker jag vill göra utan utför dem. Det är min ersättning tror jag. Vilar när jag ska vila. Jobbar när jag ska jobba, gör bra val i vardagen. Är närvarande i stunden. Jag tycker ärligt att det är så skönt att slippa vinet.

@Blanka Bra att du har inställningen att du ska klara det här! Skönt att operationen gick bra 🙏🏻 Njut av varje nykter dag - umgås med dina nära och kära så mycket som du bara kan. Prylar är bara prylar, det som är viktigt i livet är relationer ❤️

Kram 🐘

@Blanka Det är mycket tråkiga nyheter. Men, jag hoppas verkligen att det kommer att gå vägen. Det känns som att du har en bra inställning trots allt. Det kunde ju ha varit värre som du säger. Nu är det bara att fortsätta att kämpa på. Du skriver inte så ofta här och jag förstår dig. Jag har heller inte skrivit mycket här på senaste tiden. Men fortsätt att ge oss uppdateringar om hur det går för dig.

Bra grej!
Varit nykter i 10 månader nu 😃💃🏻🦄
Och tycker det är helt ok. Skönt att inte ha några minnesluckor att behöva skämmas för , eller att pratat och lämnat ut alldeles för mycket om mig själv . Slippa den desperata jakten på alkoholen som kidnappat hjärnan. Livet blev lite lugnare på ett bra sätt. 🤗🐾

Jaha, drack ikväll. Totalt värdelöst. Ja första två glasen kanske var trevliga, men sen ganska meningslöst. Tråkigt, smakade äckligt. Det var som en spänning byggdes upp i hela kroppen dagarna innan. Jag dealade med mig själv in till det sista. Men vinet vann den ronden. Nu, det var inte värt det. Kan ändå inte sova och gillar inte att vara lullig. Imorgon skiter jag i alkoholen. Men jag har så svårt att hitta någon mening med någonting… men det var inte alkoholen.

Det positiva är ändå insikten i att det inte är alkoholen som ger dig en mening i livet. Ibland behöver man ett bakslag för att se saker mer tydligt. Vila ut idag och ta nya tag. Kram🌺

Jag tänker att du beskriver ett återfall rätt bra i det här: @Blanka skrev:"Det var som en spänning byggdes upp i hela kroppen dagarna innan. Jag dealade med mig själv in till det sista. Men vinet vann den ronden"
Jag tror att det ofta går till ungefär så, i allafall för mig. Och där, under de där dagarna innan kanske man egentligen kan bryta och göra det vi egentligen kan och vet. Bryta tankebanor, ta hand om oss själva, träna, vila etc…
Du skriver att du har svårt att hitta nån mening med nåt. Är du orolig för den stundande operationen? Brukar du vara nedstämd på våren? Brukar du vara nedstämd alls? Jag tänker att det finns saker vi ofta kan göra för att må bra, men att det är så svårt ibland att se när man är på väg åt fel håll.
Det positiva i det här är att du inte fick ut det du ville. Glöm inte det nu. Testa inte igen. Återfall behöver brytas direkt tror jag. Minns hur besviken jag var/är på att alkoholen inte var någon lösning. Trots den insikten är det lätt att bli besatt av den tycker jag. Starkt av dig att skriva och det är egentligen bara att ta nya tag. En erfarenhet rikare.

@Blanka skrev:"Men jag har så svårt att hitta någon mening med någonting… "

Jag tror att det är här problemet ligger. Tyvärr finns det ju inget enkelt svar på det. Nu har du ju varit nykter så länge och sett alla fördelarna och du är ju väldigt medveten om riskerna, såklart. Så att förlora förhandlingen med vinet blir som ett uppgivet försök att få något att hända förgäves även om du på förhand vet att det inte ger något. Jag vet hur svårt det är. Men jag tänker att det här med nykterheten kan du ju, egentligen. Det är något annat som saknas dig i ditt liv. Jag förstår att osäkerheten tär på dig också, med operationer o.s.v. Det har jag ingen erfarenhet av, men kan bara förstå att det måste vara jobbigt.

Jag funderar på om det finns någon gammal hobby eller något försakat intresse som du skulle kunna ta upp? Du är värd att få må bra! Känner du själv att du är värd det? Du kanske behöver unna dig något på riktigt som glädjer dig.