@Futurista när jag skrev förut såg jag inte att du redan hade skrivit och att du inte mådde så bra. Jag hoppas att du kan släppa skammen och se framåt igen, (så klyschigt skrivet kanske men jag vet inte vad jag ska säga). Är det så att du har träffat människor som var med i fredags och som påminner dig om det som hände, eller finns det människor som du är rädd att träffa på grund av det. Sånt kan ju skapa oro och göra en ledsen också. Men jag säger bara: "This too will pass."
Kram

@Futurista, nu har jag läst igenom din tråd.
Heja dig! Bara det att det är helt otänkbart för dig att numera inte dricka på vardagar, det är i min värld en helt fantastisk prestation!
Trist bara att fredagens fest förstör och rör upp en massa jobbigt i dig. Försök att tänka på allt som går bra, påminn dig själv om det istället för allt som inte går bra. 🧡
Jag har dag 3 idag, känns skönt att lägga sig nykter!
God natt!

@knickan Ja, jag har träffat människor och är rädd för att träffa människor. This too shall pass, jodå… gärna snart 😉

@Rehacer Tack för påminnelsen om att jag kommit en bit, för det har jag. Men alkoholen ställer fortfarande till oreda på hjärnkontoret uppenbarligen.

Dag 5 idag. Nu börjar mina jobbiga dagar, 5-10 är värst tycker jag. Är sjukt trött och låg. Ska inte dricka idag.

Jag lider med dig @Futurista
Det har hänt mig också att jag misslyckats, haft minnesluckor och fått gliringar om vad jag sa eller gjorde. Det är så oerhört skamfyllt. Jag vill aldrig mer vara med om det. Och det vill ju inte du heller.
Det går över, andra glömmer oftast fortare än vad man själv gör. Och var snäll mot dig själv. 🤗

Dag 5 här också. Vi håller i.
Kram

Fy, vilken dag. Känt mig trött, huvudvärk, nere och lite småsur. Det är som att jag haft en fem dagar lång baksmälla sedan fredagen. Sugen på vin vid 16-17, men inget vin idag. Märkligt hur suget bara slår till ibland.

Hej @Futurista!
Även jag har druckit några glas vin denna helg, dock inom gränsen för mitt måttlighetsmål. Det är jag nöjd med.
Var nöjd med fin a-fria dagar hittills, så kör vi en vit vardagsvecka igen!
Kram
❤️

Länge sen jag skrev något. Vet inte vart jag ska börja? Har delvis återfallit i att dricka som medicin. Medicin mot stress och trötthet kanske. Främst fredagar, men även nån vardag har det blivit. Jag vill inte dricka ensam för att medicinera att jag liksom inte orkar med livet. Måste vända detta än en gång. Jag avskyr att vara bakis, får ångest och oro av det. Om jag någon gång ska dricka så är det tillsammans med vänner vid festliga tillfällen, inte i min ensamhet hemma.

Anonym31513

@Futurista Så bra att du skriver, även om det inte alltid går som du önskar med alkoholen. Jag har mest druckit av gammal vana, men även på känslor. Något som hjälpt mig är att jobba med acceptans. Livet är tungt, tråkigt och stressigt ibland helt enkelt. Det är inte farligt, utan man kan faktiskt vara i det. Kanske kan du också hitta hjälp i ett sådant tänk?
Kram på dig! Vi ger inte upp utan fortsätter att kämpa tillsammans!

Hej! Jag läser ofta här men skriver desto mindre. Jag har det bra. Jag har inte klarat att vara helvit men är väldigt sparsam med drickandet, om än jag nån gång fallit i ensamhetsdrickandet också. Dock blir det bättre och bättre vad tiden går. Jag jobbar lite bakvänt och istället för att mentalt tänka att jag inte får dricka så jobbar jag med att fylla tiden med annat roligt. Jag älskar att träna och ju bättre det går med träningen desto mindre tid och lust att dricka. Jag fyller tiden med annat jag tycker om också, promenader, fjäll, vänner osv. Sen äter jag alldeles för mycket godis och dricker alldeles för mycket Cola Zero 😅.

Jag är sjukt tacksam för att jag dom allra flesta kvällar inte ens vill dricka. Sen kommer dom där ”ilen” emellanåt. Oftast när jag är utmattad och stressad samtidigt. Jobbar på dom bitarna också, men det är samtidigt svårt. Jag lever ensam, jobbar heltid, barn att försörja, krav och press. Försöker att inte ta mig själv på för stort allvar och chilla ner rent allmänt. Men det är babysteps.

Tack för titten ni som kikar in ibland 🤗

Anonym31513

@Futurista, så skönt att läsa att du mår bra. Jag tror att det är klokt att fokusera på att må så bra som möjligt, istället för att fokusera på att man inte får dricka. Det är babysteps för många av oss. Man blir inte alkoholist över en natt och då får man väl räkna med att man inte heller blir nykterist över en natt. Vi fortsätter kämpa! Kram!