Dag 3..
Jag kommer på mig själv att sitta här på jobbet och längta hem så jag kan bälja i mig det första glaset vin. För så är det, jag findricker inte längre, jag häller i mig. Fort fort för att få effekten fort.
Läste i nån annan tråd att det bara är 20 min som är perfekta där i början. Då när man mår toppen när lugnet sprider sig i kroppen. Efter det dricker man bara vidare utan samma njutning.
Å jag undrar om de 20 minuterna är värt det? För efter det dricker man mer, förstör sin kropp, får tråkig hy (något som jag märkt av mera nu den sista tiden) och för att inte tala om känslan när man vaknar på morgonen med ångest.
Så är 20 minuter värt det??!
Jag kommer inte dricka idag heller, det har jag lovat mig själv. Men det är fan ingen lätt resa det här..

Hej,
Grattis till dag 3. Du har helt rätt i att det inte är lätt- att bli nykter är inget för tunnisar. Vi måste liksom färdas som astronauter kring våra liv och titta från alla tänkbara håll.
En stor behållning på sikt är att det är utvecklande, vi växer. När vi dricker (för mycket) krymper vi som människor. Tänk en inlagd gurka i stark lag. Skrumpnar inombords.
Det tar lite tid allt, kan kännas urtråkigt. Men det vänder.💪🏻 Kram.

@Rehacer Nej, det är ingen lätt resa alls! Kämpigt att börja på nytt eller fortsätta på nytt är kanske mer rätt att säga! Så bra att du är här i alla fall, var rädd om dina dagar!!! Vi får kämpa på tillsammans! Och uppskatta de stunderna när det känns lite lättare! Kram 🤗

@Se klart du har klockrena liknelser, precis så jag känner. Som en inlagd skrumpen gurka. 😊
@Majsan_nu tack för uppmuntran! Idag har jag uppskattat dagen som varit såå mycket lättare än gårdagen. Har haft noll sug idag! Min äldsta dotter kom hem idag & stannar över helgen, hon studerar på annan ort långt härifrån i vanliga fall och vi ses inte så ofta som vi vill. Därför är det extra mysigt att ha henne hemma.
Tror morgondagen oxå blir lättare då min andra dotter oxå kommer hem. Familjemys med god mat, promenader, skratt mm Vem behöver alkohol då?!
@Majken_r Vi kämpar på, helt rätt! Jag är inne på dag 4 nu. Känns bra och jag njuter av den känslan just nu.

Har börjat lyssna på ”Jag som var så kul att dricka vin med” av Rebecka Åhlund.
Riktigt bra, underhållande och hög igenkänningsfaktor!
Ha det gott!

Vad mysigt att umgås med barnen- då blir nykterheten extra bra! Håller med om att Rebeckas bok är fantastisk. Sträckläste den. Och då hade jag inte ens börjat tänka på långsiktig nykterhet. Jag kunde tänka ”skönt, så illa är det inte för mig”
Tills jag insåg att det troligen var en tidsfråga. Progressiv och dödlig är denna sjukdom. Heja heja dig!

Se klart; tänker oxå att så illa är det inte med mig. Jag dricker inte så mycket som hon gjorde. Men tror det bara är självförsvar. För jag dricker mycket i mina mått mätt, alldeles för mycket. Å jag märker ju att jag blir mer och mer tålig mot alkohol. Läskigt. Dags att sätta ner foten!
Ha en fortsatt fin kväll! ⭐️

Ja, det är lätt att jämföra sig och tänka att så illa är det inte för mig tycker jag. Och läser man härinne så är det också lätt att hitta de som har det värre. Så jag tror ibland att jag har gjort just det, bagatelliserade mitt drickande för att andra drack mer. Samtidigt så har jag hängt härinne för att mitt eget drickande har skavt. Man hittar troligtvis inte det här forumet om inte man själv eller någon annan i ens närhet dricker på ett olämpligt sätt. Men det går ju alltid att hitta nån som dricker mer med större konsekvenser.
Suget går över och du kommer att hitta avkoppling i annat.
För jag tänker att det är just det du längtar efter där på eftermiddagen på jobbet. Avkopplingen. Håll ut nu! Den funkar så mycket bättre utan alkohol.

Tack för väl valda ord @Sisyfos! 💛

Dag 5 ✅
Tänkt på vin idag, men bara flyktigt. Det är bra med distraktion i form av mina döttrar. Älskar att ha dom hemma, älskar deras babbel och älskar våra skratt. Det är läkande!
Det är så tomt utan dom annars och jag saknar verkligen att ha dom nära. Men det är tidens gång och man har dom bara till låns. ❤️
Är så glad över våran relation, vi har alltid samsas så bra ihop alla tre - om möjligt ännu bättre efter min skilsmässa från deras pappa.
Jag har så mycket att vara glad över, mitt liv är bra. Jag har villa, vovve och ”Volvo”. Jag har vänner, god ekonomi och ett lugnt liv. Förstår inte varför jag måste blanda in alkohol i det. Men det ligger nedärvt i mitt blod, jag har missbrukargenen i mig. Vet att det går att motarbeta, men det kräver arbete, så jag jobbar på.
Dagar som dessa är det enkelt att vara nykter, det är värre de kvällar när jag kommer hem till ett tomt hus.. när ingen ser eller tar skada av att jag tömmer en flaska vin..
En dag i taget. ✅

Hej, tack för att du tittade in hos mig🙂 roligt att följas åt. Jag har också läst Åhlunds bok och hos är inspirerande även om det stundtals var jobbig läsning. Det där med tomt hus, vin och att ingen tar skada känner jag igen mig i men tänker att om man inte bör hem kassen från bolaget så finns det inget att dricka. Det borde ju vara så enkelt egentligen. Här hemma finns det visserligen fullt med sprit men det triggar inte alls som vin.

Hej @Självbedrägeri,
Här finns det oxå alkohol hemma men det lockar inte. Mitt val är vitt vin - alltid. Finns det hemma så är det snabbt slut… å allt annat finns kvar. Men jag har inget vitt vin kvar och jag ska verkligen försöka att inte åka förbi systemet. Förut låg det bredvid mataffären jag handlade i, men efter att den flyttade så måste man liksom göra sig ett extra ärende bara för systemet. Det gör att man inte bara handlar en flaska i farten, vilket är väldigt bra för nykterheten. 😊
Dag 6 ✅

@Rehacer vi får kämpa på, just nu känns det långt borta att jag skulle råka slinka in på bolaget men jag vet att det kan vända fort, hjärnan är ju lite kidnappad av 🍷 och vanans makt. Ska tänka på dig när/om det händer, så kanske jag vänder om. Vi ska väl vandra tillsammans ett tag va? 🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♀️

Dag 8.
Vill bara sova. Vaknar som ett vrak varje morgon och måste tänka efter om jag drack kvällen innan. Känns så när jag vaknar, som jag är bakis. Irriterande att det känns precis lika som innan. Men tacksam att slippa ångesten och att ännu en vit dag ligger bakom.

@Rehacer Så skönt att du slipper ångestkänslor, dag 8 o ingen ångest...Jag har ångest mest varje dag, är jätteglad om jag slipper vakna med ångestkänslor! Vilka är dina känslor när du vaknar? Du skriver bakiskänslor... Hur tänker du nu med ditt alkoholintag... Är det fortfarande "måttligt" som gäller? Hoppas allt går som du har tänkt i alla fall... Och hoppas du kommer att må bättre snart!
Kram 🤗

Hej majsan_nu 😊
Jag har inte några ångestkänslor alls nu när jag vaknar. Men känner mig så tung i kroppen & huvudet, känns som jag festar till rejält kvällen innan. Känner mig skit i kroppen rent generellt men värst är på mornarna när klockan ringer. Blir dock väldigt glad när jag kommer på att jag vaknat nykter. Å då är känslan mer okej även om jag önskat att även kroppen ville kännas sig lite gladare. 😁

Jag tänker att jag i framtiden vill jag inte dricka ensam som jag gjort såå många kvällar. Jag vill heller inte dricka på vardagar.
Jag är ingen partypingla som har vänner som gillar att skåla & skråla så festerna lär bli sällsynta. Alltså kommer jag inte dricka många helger på året heller. Men är det väl fest så vill jag nog unna mig lite vin, men med den insikten att det bara är för en kväll.
Jag kämpar mot det målet och det känns bra.
Hur tänker du?
Kram 🤗

Hej majsan_nu 😊
Jag har inte några ångestkänslor alls nu när jag vaknar. Men känner mig så tung i kroppen & huvudet, känns som jag festar till rejält kvällen innan. Känner mig skit i kroppen rent generellt men värst är på mornarna när klockan ringer. Blir dock väldigt glad när jag kommer på att jag vaknat nykter. Å då är känslan mer okej även om jag önskat att även kroppen ville kännas sig lite gladare. 😁

Jag tänker att jag i framtiden vill jag inte dricka ensam som jag gjort såå många kvällar. Jag vill heller inte dricka på vardagar.
Jag är ingen partypingla som har vänner som gillar att skåla & skråla så festerna lär bli sällsynta. Alltså kommer jag inte dricka många helger på året heller. Men är det väl fest så vill jag nog unna mig lite vin, men med den insikten att det bara är för en kväll.
Jag kämpar mot det målet och det känns bra.
Hur tänker du?
Kram 🤗

@Rehacer Önskar att jag skulle kunna tänka som du gör... Men tror inte att det skulle funka för mig, kanske min hälsa skulle klara några sällsynta tillfällen med lite vin. Men jag tror inte att det skulle funka med "sällsynta" tillfällen för mitt vinsug... Så för mig blir det inte något alls, det känns helt ok även om jag ibland känner suget... Så är det för mig!!! Så skönt ändå att vakna utan att vara bakis, ångestkänslorna brukar lugna sig med en kopp kaffe eller två...Men skulle vara skönt att slippa dom helt!
🤗 Kram