Jag tänker Torn att du har hittat ett sätt att få livet att fungera väldigt väl och att det är ditt lyckorecept. En positiv livsinställning där du inte fastnar i det som inte fungerar. Du fokuserar på det positiva. Du gör saker som du mår bra av. Du sätter igång projekt som du avslutar och får en ”kick” av. Jag tror det du har nu är receptet på att lyckligt liv. Jobb du trivs med, nära och kära och en aktiv fritid. Jag tror att passiviteten hos många är förödande, vi mår bra av att röra oss, vi mår bra av att sysselsätta våra hjärnor och kroppar med olika projekt, vi mår bra av att fokusera på det positiva i tillvaron precis som du gör. Man måste hålla kroppen i form och hjärnan glad och nöjd och vi kan träna på båda.
Både du och AndraHalvlek är så tydliga i hur ni får livet att fungera och ni är starka förebilder i livskunskap.
Så minns det här, minns hur det kändes när livet var bra. För mig kom förändringen i en järnbrist. Sakta, sakta gör orken att man drar ner på aktiviteter, sakta sakta förändras tankarna också. Mer negativitet, mindre aktivitet, fokus på att hålla näsan över vattenytan. Där och då är det lätt att ta till en gammal ovana, för det ger en snabb quickfix. Så var observant och fortsätt som du gör tycker jag. Det blir en vana att se saker positivt också. Är du lite smart kanske du kan påverka dina kollegor också i positivt tänkande. Det är rätt tröttsamt med de som bara gnäller.
Kul att du skriver!

@Torn precis så tänker jag väldigt ofta ” hur kunde de bli så här bra ” att man fortfarande är förvånad.
Jag har precis samma liv som förut, med alla de olika bekymmer som tillhör mitt liv, skillnaden nu är hur jag ser på saker. Sedan jag slutade dricka alkohol ser jag det mesta ur ett positivt perspektiv, annars så löser man det till det bästa.
Det är nog det där att ha blivit mera chill som många skriver, jag har ett ganska häftigt temperament 😅 och jag kan brusa upp emellanåt men på ett helt annat sätt. Jag går inte och ältar saker som jag gjorde förut. Det som det är eller gör något åt det, och går inte de så släpp det. Lite av sinnesrobönen
Som faktiskt hjälpt mig en hel del.
Kram 💕 sländan

@Sländan Ja, man blir mer chill 😍 Kan jag göra något åt det? Gör det. Inte? Släpp det. Även vi som inte ens tillhört AA kan embrejsa sinnesrobönen i vardagen också. Det tyder ju på att sinnesron kommer med nykterheten, oavsett metod. I bästa fall. Har man en hårt stickad offerkofta kanske det blir svårare.

Kram 🐘

Fint att du kikar in @torn, du smittar också mig- trots att vi är olika så är det fint att ta till sig av din livssyn, ”vad skulle torn ha ränk” eller ”vad säger andrahalvlek om det här” ”finalisa hon skulle tänkt si” och ”gör som sattva, gå upp lite tidigare och yoga/ät frukost/börja dagen i lugn”
En hel kör av Mållgan- vänner har jag i mitt huvud och mitt hjärta! Och många fler än jag nämner här. Kram Torn, vi vänder aldrig tillbaka. Vilken trygghet! 💕😍

@ Sisyfos ja vi är lite olika där. Det du beskriver med järnbristen upplevde jag pga alkoholen. Därför kan jag inte tro att jag tar till alkohol om jag någon gång blir sjuk. Jag vill ju inte göra allting ännu värre. Får jag extrema smärtor så får jag vända mig till sjukvården för att få något läkemedel som hjälper. Men alkohol går helt bort, det vet jag ju att jag mår totalt kasst av. Hoppas du finner en lösning som funkar för just dig, så att du får må så bra som möjligt.

@Andrahalvlek @Sländan Jag visste länge inte hur sinnesrobönen löd, eller vad den kom ifrån. Men har sett nu i efterhand att den stämmer jäkligt bra in i hur jag lever.😅

@Tofu, härligt! Det är overkligt gött på något sätt. Den frihetskänslan måste upplevas för att förstå den! Och det tar sin tid innan den sitter ordentligt verkar det som. Mycket vanor och annat som ska tränas in i skallen ordentligt.

Tack för era kommentarer förresten! 🤗 Jag hänger allt kvar här verkar det som.😂

@Lillek Tack! Jag skriver bara om hur mitt liv ser ut nu efter snart två års nykterhet. Om hur bra jag faktiskt mår nu, och hur tacksam jag är. Det glädjer mig att du, och kanske några andra här blir hoppfulla! Ju fler som blir fria från den fruktansvärda drogen alkohol, desto gladare blir jag! 😍

I dag spenderade jag och min lilla familj en heldag i Helsingör. Vi strosade runt, fikade, besökte öresundsakvariet och slottet Kronborg. Vi hade en riktigt kul och härlig dag.😀 Som det är i Danmark så är det mycket fokus på alkohol. Vin och sprit butiker som skyltar hej vilt. Och plakat där det lovas smörrebröd med öl och snaps till ett billigt pris. För att inte tala om båten hem där folk är som galna för att hinna köpa en massa alkohol i butiken på båten.

Jag blev verkligen inte ett dugg sugen på alkohol av den rikliga förekomsten överallt. Kände enbart avsmak och fick lite funderingar på hur hemskt det är att så många människor är så trollbundna vid denna giftiga drog. Att så många tycker att alkohol är en nödvändighet här i livet, och betalar massor av pengar för att inhandla den. Jag var ju likadan förr, helt sjukt. 🥺

Det är bra med lite sådana här påminnelser!😍 Jag blir då extra stolt och glad för att jag numera slipper dricka.

Ha det bra!

Håller med!
Var på systemet härom dagen med min man. Var nog ett halvår sen sist. Jag blev så yr av alla människor att jag satte mig på en bänk vid kassorna och väntade. Där var fullt av de som ”packade om” från systempåsar till mer diskret packning.
Jag sa till min man när vi gick att jag funderar på att bli IOGT-are… tror inte jag ska sätta min fot på systemet mer.
Igår hade vi middag, 6 vuxna, 5 drack vin.
1,5 flaska gick åt. Tror alla i min familj dricker mindre nu. Och vi lassar liksom inte fram några mängder även om det alltid bjuds om det är helgkväll. Men överlag mindre hets och jag inser att det kanske var jag som stod för hetsen.
Önskar dig en fortsatt fin helg!
Ps. Har börjat köpa lite aktier inspirerad av dig… men finns det nån expert man ska lyssna på? 👵🏻👀
Kram! 😍

Det smittar nog av sig en del på ens familj, och även ens vänner att man inte dricker. Min fru tänkte först av gammal vana köpa ett par vindunkar på båten, men kom på sig själv att det var ju onödigt. Då blir det lätt att hon tar något glas extra i bland resonerade hon. Så hon köpte inget.

Kul att du funderar på aktier @Se klart! 🤗 Det där med experter är jättesvårt. De aktierna som har gått bäst för mig är sådana jag har köpt där jag har gjort analysen själv. Oftast inom områden jag känner till, och där jag tror på en bra framtid. Även stora stabila bolag som ger aktieutdelningar har jag en del av. Och så några mindre poster i rena förhoppningsvis bolag. Tex ett bolag som ligger långt framme med ett vaccin mot all cancer.😌 Men det är mer för spänningens skull. Det kan gå hur som helst där.

Jag har just varit ute och finfördelat en massa löv med gräsklipparen, så nu blir maskarna jätteglada.😍 Precis när jag var klar började det regna. Jag har ofta väldigt tur numera. Eller så är det bara inbillning.

Kram

@Torn skrev:"Jag har ofta väldigt tur numera. "
Eller så är det skicklighet?
Apropå sån så tänker jag att om jag nu betat av att lära mig massor om trädgård, jord och odling. Har rekat på kläder/märken och material. Serviser och 1700-talsgrejer till vårt hus.
Så kanske det är smart med ett nytt intresse- spara smart. Jag testar mig fram. Nybörjarguider känns lite för basic men jag provar med små steg. Fortastt tursam helg! Och grattis till 22 månader 🌟🌟🌟 Kram 😍

Tack @Andrahalvlek och @Se klart! 🥰 Mina goa kompisar, som har varit vid min sida under hela den här maffiga resan!
I dag vad det min tur att totalt glömma av vilken dag det är.😅 Perfekt att någon av oss kommer ihåg.😍

Kram