Pang bom så är bara suget där! Vill bara hem och ta ett stort glas vin i ett svep.
Känner att jag är värd det & att jag verkligen behöver det.
Försöker spåra känslan, varför jag fick den nu mitt i fakturering & pappersarbete. Vet inte varför, suger kom från ingenting..
Känslan kommer vara borta innan jag kommer hem ikväll, det vet jag. Och hemma finns bara alkohol som jag inte lockas av. Så den här dagen blir oxå nykter.

@Rehacer Grattis till 3 veckor och en dag🤩. Ja visst är det märkligt hur alkoholen har trängts sig in i hjärnan och poppar upp i alla möjliga lägen. Hade en teamsmöte där jag pratade en hel del och sade min åsikt, inget märkvärdigt alls. Efter mötet tänkte jag på att jag skulle vilja ta ett glas vin. Ska fundera på varför, tror det kan vara att jag var i centrum och sade min åsikt men blev osäker på vad övriga tyckte, ingen sade något. Tror att det skapade lite ångest, obehag som jag ville döva med vin. Min hjärna är ju programmerad så, ångest=vin. Bra att få syn på det så man är med och parerar😎.
Kämpa på💕

Grattis! Och så himla bra som @vår skriver om, att grotta ner sig i de yttre faktorer (och inre förstås) som skapar sug. För mig handlade det nästan alltid om stress! En dag som idag hade jag kastat mig hem och öppnat en flaska innan jag gjorde nånting annat. Istället lägger jag mig en stund, jobbar med mina tankar och min nykterhet (skriver och läser här). Så kan stresshantering också se ut! Kram 🤗

@Se klart och @vår2022 Ja, det känns viktigt att tänka på varför suget uppstår, vad som triggar det. I mitt fall har det varit mycket intensiva veckor och jag är rätt sliten. Tror jag är trött, att jag vill fly in i dimman lite. Stressrelief och lite Quick fix i form av alkohol. Men jag håller mig ifrån det idag.
Jag ska sova fem kvart i timmen i natt och vakna pigg och glad imorgon utan sug.

@Rehacer bra jobbat med 3 veckor.
Såg att du undrade över Kvinna 38 - om du klickar på användarnamnet får du Info om användaren och ser vilka trådar hen gjort och vilka inlägg. Kan vara bra ibland. Jag använder också funktionenibland för att hitta min egen tråd om den hamnat långt bak i flödet.

@Se klart och @Rescher efter att tänkt efter lite till tror jag också att jag vill ta alkohol pga stress. Vad jag lärt mig i boken depphjärnan är ångest något man oroa sig ska hända i framtiden men stress uppstår när det händer i stunden. När jag hade sagt min åsikt började jag skaka lite i kroppen och det utlöste stress. Bra att få det konstaterat.
Ha en fin onsdag🌺

Mamma & pappa kom i eftermiddag för att de ska passa min hund när jag åker på konferens. De hade med sin vin, vitt vin, och en blombukett till mig. De vet vad jag gillar… men de vet inte hur mycket jag gillar det..
På millisekunder satte suget in. Vet inte vad jag ska göra med den flaskan, jag vet att stannar den här hemma så dricker jag upp den. Måste hålla ut den när de åker på söndag!
Imorgonkväll blir det stora testet (på konferensen), har ännu inte bestämt mig för om jag ska dricka eller inte. Vill gärna göra det men är rädd för att det tar mig in i en period av mycket drickande igen. Vet inte om jag klarar bara en kväll och sen stoppa igen.
Jag mår bra nu, det känns fantastiskt att vara nykter. Har inte mått så här bra på länge länge!
Tankarna snurrar och jag väger det ena mot det andra. Vad ska jag göra och inte gör?!!

@Rehacer Se det som en utmaning. ”Nu ska vi se hur det går att vara på konferens utan vin”. Är det en tvådagarskonferens kommer du att märka vilken enorm skillnad det är dag två 🙏🏻 Pigg och rask medan de andra kravlar sig in i lokalen. Njut av det övertaget.

Skyll på något, vita lögner är okej. Minns att jag skyllde på att dottern var lite halvkrasslig så att jag var beredd att köra hem mitt i natten om det krävdes. Ingen brydde sig. Ingen. Sen blir det hyfsat tidigt i säng också, för man orkar inte lyssna på de andra när de börjar fyllegagga.

Äventyra inte din nykterhet just nu när du är extra skör. Vinsterna med nykterheten ramlar in hela tiden, men när det stora lugnet kommer blir allt så mycket lättare. Man blir mer chill som nykter, bryr sig inte så mycket om vad alla andra tycker. Men de första månaderna är tuffa som sjutton. Just därför - håll ut nu när du mår så bra av nykterheten.

Kram 🐘

@Rehacer Ärligt från hjärtat - det är tusen gånger lättare att avstå helt än att försöka dricka lite ibland. Så fort man dricker väcks mersmak, och det kan hålla i sig i flera dagar. Genom att ”mata” alkoholdjävulen med lite alkohol får hen luft och energi att bråka och härja ännu mer.

Kram 🐘

@Rehacer Hej! Jag håller med Andrahalvlek. Så onödigt att väcka begäret nu när du just har börjat må bra. Varför liksom. Och det här med dina föräldrar, hur troligt är det att dina föräldrar skulle bli besviken eller arg på dig för att du gör något för att må bra?🥺 Nä, häll ut vinet och säg som det är om dom skulle fråga varför. Att du har tagit ett uppehåll med alkohol för att du har märkt att du mår bra av det. Det ska du ju enbart känna dig stolt över! 🤗

@Andrahalvlek @Torn 🤗 Tack för input!
Jag har sovit såå dåligt inatt, tankarna har snurrat på högvarv. Märker att detta är viktigt för mig eftersom jag tänker så mycket på om, varför, varför inte osv.
Dagen får utvisa var jag landar.

Förstår din oro och vånda. Man vill så gärna kunna dricka ibland men samtidigt så rädd att allt ska spåra ur igen.
Jag gjorde ju det, spårade ur, efter mitt tröstdrickande efter begravningen jag var på. Då hade jag tänkt avstå helt från alkohol i 3 månader. Nu är min plan att tillåta mig ibland och funderar på om det är nån skillnad för hur det blir sen, efteråt, mellan att ta ett beslut där jag tillåter mig att dricka eller där jag bara ger efter.
Är man tillräckligt stark att återgå till planen och fokusera på hur bra man faktiskt mår när man inte dricker.
Jobbigt läge men jag tror du löser det. Kram 🤗

@Rehacer, jag förstår så väl din vånda! Nu sätts ju din beslutsamhet på prov. Tänk om du kunde berätta för föräldrarna att du vill avstå ett tag, att du mår bättre utan vin just nu och be dem ta tillbaka flaskan. Det beslutet tror jag att du skulle må bäst av. Men lättare sagt än gjort. Jag ”åkte dit” senaste gången jag skulle handla åt min pappa. Då köpte jag en flaska till mig som jag drack ensam en vardagkväll. Inte precis min plan. Planen hade varit att jag skulle få dricka två glas per kväll fredag och lördag, men flaskan tog ju slut redan samma kväll.
Du har beslutet i din hand. Och du fixar det på ett eller annat sätt!