@Se klart Så sorgligt 😢

Ha det bäst på landet! Är det Jekyll eller Hyde du är på landet? Jekyll är en rätt dryg typ va? Har nog aldrig sett filmen i fråga, bara hört uttrycket. För det är väl en film från början? Eller bok?

Kram 🐘

Åh jag kan vara många saker men nog inte dryg 👵🏻 Har inte sett filmen på många år!
På landet är jag; i rörelse, gör, för det mesta. All min energi sitter då i händerna- förutom när det kommer till smink, hår och snygga gångkläder …
På jobbet går jag iofs snabbt men sitter otroligt mycket och allt som händer händer i huvud eller prat.
På landet kan jag vara tyst en hel dag!
På jobbet är jag väldigt mycket i kontakt med många! Tusen tankar och system- som du har det tror jag. Människor som vill, och pockar på.
Helt olika sidor av mig. Båda ryms. Har blivit mer av allt på något vis! Kram 🤗

@Se klart Ja, Annie Grace har rätt! Vår personlighet förändras inte i och med nykterheten - den förädlas snarare och tar mer plats!

Jag menade absolut inte att du någonsin är dryg 🙏🏻 Men varken Jekyll eller Hyde är väl speciellt sympatiska? Som pest eller kolera typ? Men jag kan minnas fel, svart-vit film var det om jag minns rätt.

Kram 🐘

@Se klart Tänker på kvinnan son du beskriver…,

I förrgår körde en ung kvinna på en kvinna i medelåldern. Kvinnan som blev påkörd, dog. Gick mitt i vägen, inga reflexer…och alkoholist.
Så oerhört sorgligt😢

Sorgligt att hon dog…att en ung kvinna som kört ihjäl kvinnan måste leva med detta…sorgligt att skitalkoholen kanske gjord e att hon tappade allt omdöme… och kanske….dömer man den alkoholiserade kvinnan …

Kram t er alla❤️❤️

@andeahalvlek nej jag tog inte åt mig, det vore väl det värsta om vi nyktra sen ett par år- började bli lättkränkta, vi som känner varandra så bra 😊
@ varafrisk ja vad deppigt. Livet livet som ändå är så ömtåligt. Det vet ju vi som har varit med ett tag.
Kram och godnatt från kamin-värmen. 🥰

Jag kikar in bara och säger hej!
Har haft en superbra helg. Lagat massor av god mat ihop med fina vänner. Vanligen mycket alkohol- mindre nu- fler som tänker på att det inte ska bli för mycket. Räknade ändå till 10 tomma flaskor vin i morse… så viss åtgång var det på 6 personer. Om än under många timmar. Då kan jag tänka mig hur det var ”förr”. Dock räknade jag inte några tomflaskor då..
Promenerat och pratat, sovit middag och till sist när alla åkt hem kokade jag tomatsås på ALLA resterande tomater som nu hade mognat, 6-7 veckor i svalt rum. Konserverat enligt konstens regler, vilsamt för mig detta som jag ibland tjatar om- att göra med händerna istället för att tänka så det ömmar i hjärnan. Känner mig rik med dessa glasburkar i mitt skafferi. Och tänk- sånt kunde jag inte förr, orkade inte.
Veckan som gått har jag varit väldigt glad, i takt med att jag blivit frisk och återställd. Kommit ikapp med jobb, ja ny energi som jag ska försöka hushålla med = lärdom som kommer långsamt. Liksom inte bränna lönen första veckan.
Men apropå det har jag nu dykt in i aktievärlden - inspirerad av @torn, läser och försöker förstå lite mer än baskursen. Köper minimalistiska poster för att följa, lära mig. En gång i tiden sparade jag ihop till insats till ett landställe genom att gå och sätta in mellan 20 och 350 kronor på banken varje fredag, så - ja ungefär på den nivån 😊
Stannar på landet tills imorrn, sån frihet. Mannen tittar på fotboll, jag läser lite här och vill skicka mega-styrka till alla som har det tufft. Och kram allihop’ 🍂💕

@Se klart Vad kul att du har börjat köpa lite aktier! 😍 Jag tycker att det ger en extra krydda till vardagen. Sedan lär man sig en massa nya saker. Extra kul är det om det går bra för en aktie som man har rotat upp helt själv. Med ett ISK- konto är det dessutom plättlätt. Inget som behöver deklareras och så. Jag klev faktiskt över en ” milstolpe” förra veckan.😅 Men det är inga jättepengar det handlar om. Det är mer som ett lite mer aktivt sparande.

Kram

Ja @torn, samma här- inte någon förmögenhet för det har jag ingen, men skojigt att använda sin egen omvärldsspaning och applicera på företagsvärlden. Omvärldsspaning 2 är att när man går upp tidigt tidigt för att åka hem från landet blir man trött-trött redan vid lunch… Kram 🤗

Spännande med aktier. Har några stycken men inget ISK-konto. Måste nog skaffa det. Jag är inte aktiv med mina aktier, men de säljer ibland sig själva. Splitar och håller på. Är sjukt jobbigt att deklarera. Ovh inga pengar att tala om, oftast bara tvåsiffrigt.

10 flaskor vin på 6 personer. Det är faktiskt galet mycket. Även om det är många timmar. Usch, det dricks verkligen alldeles för mycket helt oreflekterat. Minns första gången när en kompis berättade att de druckit ca 1 flaska var under en kväll. Jag fattade inte då hur hon pallade, men sen blev det vanligare och vanligare med de mängderna i de olika kretsar som jag umgicks i. En gradvis ökning hos alla kändes det som under de senaste 15 åren. Å till slut är det ”normalt” med drygt 1 flaska per person. Eftersom jag ibland har varit tvungen att googla typ ”nykter nog att köra” så kan jag berätta att med den mängden (10 flaskor på 6 personer) har man petar i sig en dryg kvarting sprit per person. Det tar ca 20 timmar att förbränna alkoholen. Några drack kanske mer och några mindre, så häller man på lite till dagen efter och dagen efter det… å så tänker jag på de alkoholmarkörer som signalerar även när man formellt sett är nykter, undrar hur de påverkar. Ibland är det så galet skönt att ha slutat med alkohol. Det var så jobbigt att räkna på när man kunde köra igen när man var uppe i mycket hög konsumtion.

Hej @sisyfos
Skaffa ett isk-konto vetja! hur enkelt som helst och inget krångel vid deklarationen. Du betalar en schablonskatt (om jag fattat rätt). Jag har små små framgångar med mitt sparande, mest försöker jag förstå och läsa på, det är kul att lära sig nytt. Kram!

Har en väldigt utmanade tid på jobbet, inte minst ur HR-synpunkt. Tufft för mig som chef (på intet sätt ofelbar men heller inte så dålig som det känns just nu)
Usch jag känner mig väldigt ledsen.
Ska försöka ta det lite lugnt och inte ha för bråttom. Känna efter vad som är vad. Agera utifrån det.
Ibland är chefslivet svintufft, och så är det just nu.
Kram på er. Nykter- en helt och hållet icke-fråga. Vem skulle ORKA dricka en sån här jobbig period, behöver all energi till mig.

@Se klart Åh, jag lider verkligen med dig 😢 Det är som jag brukar säga: ”Chefer är också människor”. En del medarbetare tycks tro att bara för att man är chef så har man svar på allt och är rejält hårdhudad och kan gå fram som en bulldozer. Det funkar ju inte så. Vi är mammor och pappor och har bra och dåliga dagar som alla andra. Men vi har ett uppdrag - och ibland ingår det att ta obekväma beslut som rör upp starka känslor, för alla. Och är vi dessutom chefer på den nivån att vi måste titta folk i ögonen och kanske behöva trösta andra mitt uppe i allt, så blir varje arbetsdag oerhört dränerande.

Kram 🐘

@Se klart Tänker på dig😍 Trygg och stabil är min uppfattning om dig, och jag vet att du kommer klara detta. Så skönt att alkoholen är en ickefråga i sammanhanget! Brukar också känna så, att hur skulle jag ha klarat saker o ting som är tunga o samtidigt vara trött o bakfull???
Nu är det fredag, ta dig igenom dagen eller ta dig an dagen. Och njut sedan av ledighet😍🥰🌷🌼

Tack fina @andrahalvlek och @sattva för tröstande ord som stärker.
Ja vi är ju också människor. Men vissa medarbetare tar lååång tid på sig för att förstå förändring. Och jag kämpar som tusan för att ”alla ska med” och har förståelse för att det tar tid.
Men när det landar i att jag skulle vara dålig - liksom som idé om chef- det kan jag inte gå med på. Det sätter sig som en blodigel i mig tills jag zoomar ut och ser att det gäller NÅGRA medan andra klarar detta med förändring galant. Glada och peppade, nöjda med jobbliv och ledarskap.
Jag tror den där känslan av att bli beskylld för att vara exkluderande och inte på människans sida- den känns oerhört svår för mig. Men nu är det en ny dag och inte vilken dag som helst utan fredag.
Ta hand om er! Kram och tack igen @ah och @sattva 😍🌸🙏🏻

@Se klart Exakt så! De allra flesta är glada, peppade och nöjda med arbetsliv och ledarskap ❤️ Fokusera på det som funkar och ha tålamod med resten. En del hoppar aldrig på tåget, då får man hjälpa dem vidare till ett annat transportmedel. Låt inte dem diktera tonen i gruppen, fokusera på det positiva.

Chill helgkram 🐘

Så sant @andrahalvlek men du vet som jag hur mycket utrymme en missnöjd minoritet kan ta. Nåväl- möte inbokat, actionplan nedplitad- min chef briefad (för info). Så nu har jag en plan. Tack för pepp! Kram 🥰

@Se klart skrev:"Men när det landar i att jag skulle vara dålig - liksom som idé om chef- det kan jag inte gå med på. "
Usch, du beskriver verkligen den jobbigaste jobbiga situationen i möte med människor. Jag tänker och tror att du verkligen har analyserat och jag är helt säker på att du nu måste leda. Visa vägen framåt och det kanske gör ont hos vissa, men det gör ont för andra att stanna och de är kanske viktigare i det här sammanhanget. Det gör väldigt ont när man kommer på kant med människor, särskilt när man är en ”alla ska med”-person, som jag tror att du är. Då stör det enormt om det gnisslar. Jag tror inte att alla ser och hör gnisslandet. Men jag tror att förmågan att se och höra också är en tillgång - i det ligger en reflektion som är viktig. Nu har du reflekterar, lyssnat in och analyserat. Du landar i att din bedömning är bra, du har beaktat deras synpunkter. Nu har du en plan. Du kan lägga upp problemet på bordet med en analys gjord. Du har landat i varför. Ibland får man bara acceptera att alla inte kommer med. Som inkluderande och empatisk person är det svårt. Skitsvårt. Men utifrån vad du beskriver här också så tänker jag att du har gjort din del i att lyssna. Lycka till nu, det är såna här typer av utmaningar som också kommer att göra dig starkare och klokare.

Haft en helg med upp och ner. Stressig som bara den- fredag, sen iväg på konsert med middag + vänner. Hann knappt kamma mig men trasslade på mig ett par skinnbyxor och vit skjorta och rött läppstift- vilket jag hört är det som hjälper mest mot svarta ringar under ögonen, haha.
Sen åkte vi till landet, lagade boeuf på älg och glass på hallon. Åt godis och somnade framför tvn.
Påväg hem från konserten passserade vi Riche Sturehof, ställen jag och min man hängt på genom åren, verkligen inte ofta men om vi varit ute och ofta liksom slunkit in bara han och jag, innan hem.
När vi promenerade sa han; att en enda sak som jag saknar med att du inte dricker är de där tillfällena när vi gick ut och tog en drink på stan.
Ja, jag kan nog också sakna det sa jag. Men fördelarna överväger.
Ja, det förstår han. Verkligen. Men han har liksom inte fattat vilken stor fråga det har varit för mig. Han har också sett mig INTE dricka så många tillfällen att det skulle vara svårt rent objektivt att slå fast att jag slutade dricka för att det gav mig problem. Med mig själv.
Jag tänkte på det i helgen. Att vissa saker går inte att kompensera. Men det är okej. Det är som det är. Livet blir annorlunda.
För min längtan att glida in på Riche klockan 23:30 och ta en cola. Är noll.
Han får traska hem med sin nyktra fru och jag med mig själv.
Idag har jag satt upp 8 adventsstjärnor/ 7 av glödlamporna hade klarat vintern.
Klippt ner och sagt godnatt till pelargonerna. Ställt in alla krukor, klappat om alla pallkragar. Blivit lite känslo-svag kring sommarlovet. Grävt upp en stor höstanemon som står så illa placerad men kan inte med att gräva upp sånt som börjat växa på våren.
Vi åkte hem, lämnade hund, åkte förbi mamma. Åt rester på rostat bröd, tog en lång dusch och såg en konstig serie.
Löftet om nya rutiner för att komma isäng har gått sådär. Jag är otroligt tacksam över att jag orkade igenom det första nyktra året, snart två.
Ska fundera lite över vad som varit lätt och svårt. Vad som blivit enklare. Vad som fortfarande är svårt- men det har inte med alkoholen utan själva livet att göra.
Saknar min pappa mycket mer än jag trodde. För ett år sedan hade han just klarar coviden. Den 26 december träffade jag honom på hans boende som vi hade fått ordna fram för han var för dålig för att flytta hem. Jag läste högt ur DN, och Vi. Jag tvekade i pressbyrån om jag skulle köpa engelska The Economist som han läst många år. Jag avstod.
Jag läste högt en artikel om. Karin Smirnoff? Han tittade ut över mörkret på parkeringsplatsen. Han var bra på att hålla mig hårt i handen.
Sen åkte han in ett par dagar senare och efter det kunde vi inte prata mer. Snart är det hans födelsedag. Jag kan fortfarande inte fatta att han inte finns för mig.
Han trodde på mig och allt jag gjorde. Han gav i princip aldrig beröm. Han bara var som en stark rauk i blåsten och höll sig alltid bakom mig som skydd för vinden. Jag tror att han, och min man är de enda människorna som skyddat mig från någonting, för det mesta har jag bara gått rätt ut i regnet utan paraply.
Kram och godnatt alla kämpar. Ni är faktiskt bäst. 🙏🏻🥰

”Eftersläckning” har aldrig varit riktigt min grej, så vid såna tillfällen när man gått vidare har jag ändå hållit mig till vatten, men i början av min nykterhet kunde jag känna saknaden just över att ta en sån där spontan drink eller öl på uteservering en eftermiddag, men det, det går verkligen alldeles utmärkt nykter. Det är ju inte alkoholen utan känslan av frihet, här och nu, fånga dagen jag vill åt. Funkar bra utan a.