@Onkel F Tack.
Jag tänker att just den osäkerhets känslan av hur man kommer bli bemött om man ber om hjälp. Gör att många inte gör det, vissa med problem känner sig troligen inte redo. Men om man någonstans vet att man kommer bli bemött bra så underlättar det något extremt för det är ett stort beslut att ta.

Jag har som sagt tur, min chef låg till och med på så jag skulle få snabb hjälp trots semester och att företagshälsovården ville avvakta till September, jag vill inte ens tänka på vilka konsekvenser det hade kunnat få.. Nu fick jag hjälp medan jag var motiverad och hjälp att hålla mig motiverad men mest så har jag accepterat läget, men vet också att jag måste vara vaksam varje dag.. Jag nästan avge mitt dagliga morgonlöfte idag, kändes hur konstigt som helst, men jag kom på det och jag har varit nykter ännu en dag, imorgon blir det att avge ett nytt löfte. Börjar bli en fin rutin det där...

Äntligen så har jag slutat drömma om alkohol och känna mig bakfull och lätt ångest på morgonen. Vaknade kl 6 imorse pigg, synd att det bara är på helgerna jag vaknar pigg har fortfarande lite svårt att ta mig upp på vardagarna. Inte för att jag inte trivs på jobbet men nog känns sängen lite mer skön och lockande när man inte får ligga kvar.

Jag har fortfarande min craz som jag blåser i för att arbetsgivaren såklart vill kontrollera att jag är nykter, början så kändes det lite jobbigt nu är det jobbiga att jag börjar glömma bort den och att det kommer påminnelse sms. Sedan så är det inte jobbigt på vardagarna men på helgerna är det ibland lite svårt att planera in just den där timmen då jag måste blåsa men det har ju löst sig så här långt. Fick information i veckan av min chef att jag slipper den vid nyår, skönt kände jag först sedan så kom jag på att jag nog kommer sakna den lite till en början den är ändå en trygghet, men visst ska det bli skönt att slippa :) Jag kommer ju ändå ha eftervård tills september och slumpmässiga blodprov lika länge så nog kommer de ha koll på mig och jag på mig själv vilket känns skönt, inte för att jag har något sug eller lust eller ens behov av att dricka nu men det känns som en extra trygghet att ha om just den känslan kommer då vet jag att det kommer synas.

Annars så sysselsätter jag mig rätt bra, hittar på små saker, tar promenader, försöker spela golf ;) Men mest så lyssnar jag på kroppen orkar jag inte så är det så och det är en sak i taget som gäller. Ibland så har jag också tråkigt men jag tänker att det är inte farligt att ha tråkigt ibland hur uppskattar vi annars när vi har roligt och det händer bra saker? Jag menar såklart inte att man ska isolera sig men ibland så är inte livet på topp det viktiga är att veta att just den känslan släpper och så är det med sug/ tankar på alkohol också de kommer och hälsar på men de försvinner också, vet man det så är det lättare att hantera eller iaf så är det så för mig.

Idag har jag varit nykter i 4 månader, helt otroligt vad tiden går snabbt. Jag känner att det är tur att jag har en app som räknar :) För min del så känner jag inget sug eller saknad efter alkohol.
Känns bara skönt att kunna njuta av livet och må bra, stress som var en trigger för mig känner jag inte heller av alls, jag kan ha dåliga dagar men det släpper rätt snabbt, med alkohol så hade jag grävt ner mig i det och inte bara accepterat att jag inte kan göra allt eller påverka allt och alla.

Jag utgår från att det kommer komma sug och tankar men ja just nu njuter jag av att det är som det är. Med lite tur så håller det i sig så också framöver.
Läser och pratar med en del människor som uttrycker att de har svårt med "vänner" som tjatar på dem att dricka när de är ute, jag tänker att jag klarar mig bättre utan sådana vänner. Jag har också vänner som dricker alkohol men har inte en enda som tjatar på mig att dricka, en del vet om att jag har ett beroende en annan del accepterar ett nej utan frågor så tänker jag att det ska vara.

@starten på det nya Stort grattis till 4 månader🌟. Bra jobbat! Jag är på min dag 13 och njuter av att ångest, skuld och skam tynar bort och inte plågar mig som förr. Stress är också en trigger för mig men jag känner ett inre lugn och stolthet av att jag kan hålla mitt löfte att inte dricka trots att situationer då jag drack ständigt dyker upp. Det tar tid att skaffa sig nya vanor och lära hjärnan det.
Ha en fin lördag🌺

Jag har funderat ett tag på varför det här forumet hjälper mig så mycket, minns speciellt i början att det underlättade något enormt att bara läsa något inlägg och så släppte en sten eller två. Då var det nog framförallt inläggen i det vidare livet som hjälpte mig, jag förstod att det går, kan de så kan jag.. Det vidare livet hjälper mig såklart fortfarande.

Men känner att de inläggen jag tar till mig av nu är de första skälvande stegen, jag minns dem så väl. Men jag förstod inte varför det var detta jag behövde läsa. Inte förrän idag när jag var på ett aa-möte och någon beskriv det som att den personen varit nykter sålänge så man nästan har glömt hur det faktiskt var och förträngt verkligheten. Att höra hur det är början hjälpte den personen att komma ihåg hur det var. Jag har inte glömt hur det var men känner att jag har lite lätt att leva här och nu och ibland påminner påminnas om hur det faktiskt var... vet inte alls om detta låter vettigt men lite allmänna tankar iaf.

Om inte annat så påmindes jag om verkligheten idag när jag tog covid vaccin dos 3 och nu ska jag sluta skriva för armen små värker.

Ha en fin lördag alla.

Jag går samma väg som några andra jag träffat som är beroende av diverse substanser. Nämligen byter arbetsplats eller för min del inriktning, är andra gånger på ja mindre än 1 år för min del undrar just om det är något typ av rekord?

Jag byter dessutom tillbaka till ett liknande arbetsplats som jag haft tidigare på ett korttidsboende, bara i mycket mindre skala än tidigare och att det är helt nytt så det är spännande att skapa ett nytt, förra året var jag med om att lägga ner ett annat antar att cirkeln blir sluten ;)

Jag vill verkligen det här problemet är väl mer att jag behöver tänka på verkligen hantera stress och inte vara inblandat i allt som händer, tur att jag har en bra chef som kommer hjälpa mig hålla fingrarna i styr. Jag är inte direkt orolig för att jag ska börja dricka igen, visst tanken finns där men tänker att det är sunt att känna till det för det gör att jag kommer lyssna på min kropp och bli tvungen att sätta gränser.

Grattis till nya jobbet! Ja, det är absolut nödvändigt att hitta andra sätt att få avkoppling. Och inte lägga näsan i blöt överallt. Och vila mycket mellan varven. Dansa, pausa, dansa, pausa.

Kram 🐘

@starten på det nya Låter klokt att gå till ett jobb med mindre stress som kan trigga igång saker och att du har en bra chef som stöttar. Tror också att tankar på alkohol tar sin tid innan de blir mer suddiga. Kan längta dit för jag hoppas det kommer så småningom. Nu är det bara att kämpa på och tänka positiva tankar för var dag man är nykter på väg mot ett nytt liv😁.
Ha det gott🌺

Äntligen dags för provtagning.
Jag tar b-peht och cdt prover en gång i månaden pga jobbet, det är alltid slumpmässigt. Det känns verkligen äntligen varje månad när det är dag för jag vet att nykter men det här mitt sätt att verkligen visa för min arbetsgivare och för Nämndemansgården då de för mina provsvar att jag verkligen skött mig och tagit hand om mig..

Kanske lite känsla av visa se hur duktig jag har varit syndrom men det känns faktiskt skönt, dessutom så är det en extremt skön känsla att ta proverna och veta att inte kommer visa något även för min egna del så är det skönt.

Jag har också min alkoholmätare app som jag måste blåsa i på arbetstid för att visa att jag är nykter, men den blir jag faktiskt av med i slutet av året. Jag vågar knappt skriva det men ungefär då kommer jag ha varit nykter i 6 månader..
Känns skönt att bli av med för början bli jobbigt att blåsa på fritiden lite svårt att planera saker efter den. Men känns också skönt att ha blodproverna kvar flera månader efteråt, det är min antabus för jag vet ju att om jag börjar dricka igen så kommer proverna visa det.

135 dagar ungefär så länge kände jag att det gick lätt att inte dricka, efter de första kanske 2 veckorna inget direkt sug alls mer än en tanke som kom men försvann rätt snabbt igen.
Men efter 135 dagar så började jag få riktigt svårt att sova, trots att jag håller mina rutiner och följer HALT som är ett ledord för mig, jag känner ingen stress alls jag har verkligen försökt hitta en anledning men lyckas inte men sömnen bara en del av. Jag börjar känna mig lite som en tonåring mitt humör och känslor växlar från 1 minut till en annan.
Men värst, min koncentrations förmåga för mig att nästan känna mig ny i min yrkesroll och då har jag ändå haft den i 10 år ;) Det enda jag är glad för är att jag vet att det troligen är en släng av post akut av abstinens jag känner av. Är mest väldigt glad att jag inte har något sug av alkohol just nu så är väl bara att genomlida det här också...

Men jo sömnen gör mig lite orolig för men planen är att testa melatonin fungerar inte det så ja då vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.. Vill ta någon sömnmedel på recept då det oftast är benso och har ingen lust att ta det nu är lite för rädd att fastna i det istället..

@starten på det nya Försök att bara acceptera. ”Okej, nu är det så här”. Ju mer du stressar upp dig över sömnen desto värre blir det. This too shall pass. Sömnen går upp och ner, och allra helst om man har sömnstörningar i sin historia.

Jag lyssnar på boken ”Skål ta mig fan” som insomningsljudbok. Ställer timern på 30 min. Oftast somnar jag inom 30 min, ibland får jag ställa om sömntimern några gånger. Jag får en daglig repetetion och eftersom jag lyssnar aktivt på boken släpper jag inte in andra tankar. Har nog lyssnat på den totalt 10-12 gg nu, så jag kan det mesta 🤣

Kram 🐘

@Andrahalvlek Kom på att jag glömt skriva tack för tipsen, för min del så är det ovanligt att jag sover så dåligt så jag knappt orkar med mitt jobb, men blev bättre av att veta att det ger med sig och nu har jag faktiskt sovit två nätter på raken så nu är jag pigg och glad igen.

Kom på mig själv med att faktiskt känna lite julkänsla idag, är nog första gången på ett par år som jag faktiskt känner vad mysigt med jul och sätta om julstakarna och annat pynt känns mer mm mys än något som bara måste göras.. Idag kom det till och med lite snö sedan att den var borta ett par minuter senare är en annan sak.. Men ja skönt att kunna njuta av lite julkänsla och lugn och ro..

En typiskt bra dag blir som jag skrivit tidigare av med min alkoholmätare snart.

Men fick en tidig julklapp idag behöver bara lämna blodprover ca var 3 månad nästa år ut. Så blir lite frihet under ansvar men skönt med en chef som litar och tror på en 😀

@Ase @vår2022 Ja det är riktigt skönt att hon litar på mig :)
Jag börjar närma mig 5 månader nu, bara ett par dagar kvar. Tidigare så har det känts lite oroligt kommer ihåg att jag var lite nojig runt månad 3 och gick och tänkte på risken att ta ett återfall. Nu har jag inga sådana tankar alls.
Däremot börjar jag känna av de positiva effekterna mer och mer som att få lite tillit tillbaka från människor runt omkring. Jag tänker också att det är kanske runt den här tiden det börjar bli en vana att vara nykter precis som det tidigare var en vana att dricka så gott som dagligen.

@starten på det nya Underbart att det bara blir bättre och bättre ju längre tiden går samt att återfå tillit från andra. Inne på min femte vecka och ser fram emot när det blir femte månaden😁