Dagen har varit bra. Gym., promenad till AA-möte. Köpt lite nya växter. Läst ut boken: Kvinnan på tåget. Så livet går vidare. Och jag saknar inte alkoholen. Jag mår bra. Men ångesten gnager i alla fall. Det förflutna går inte att radera. Och då menar jag, att jag inte var riktigt närvarande, när mina barn var små. Pratar inte mycket om det numera, men det sitter ändå, som en tagg. Försöker att återgälda genom att passa barnbarn, så mycket, som jag kan. Nu skall jag börja på en annan bok.

Idag har jag fikat med dottern. Och varit på årsmöte på bridgeklubben. Och mötte av en slump aa-vänner, som jag meddelade, att jag kommer på möte, när jag känner för det. Känns väldigt skönt, att jag fick sagt detta. Har kännt press på lördagar, för att jag inte gått på lörd.möte, som jag brukade. Ja, känslorna spelar verkligen en ett spratt eller vad man brukar säga. Nu känner jag mig tacksam.

Idag fika i hoddan. Skönt med värme på. Titta ut över hamnen. Många båtar på land nu. Fina färger på träden. Jo, nu är hösten här. Förr tyckte jag, att hösten var lugnet, med bokläsning och vila. Nu saknar jag sommarvärmen. Men är tacksam och nöjd med tillvaron.

Låter skönt Vida! Tänkte lite på ditt inlägg där du haft lite dåligt samvete för att du inte dykt upp på mötena. Tänker att det är lite vanligt att ha dåligt samvete för lite av varje. Gäller att bli medveten om de där känslorna. Skönt att du träffade på dem så att det släppte.

Nu slog det mig plötsligt varför jag upplevde årets sommar, så skön. Den var kravlös. Första i mitt liv. Har alltid kännt press från omgivningen. Och pressat mig själv. Konstigt? Men bra, att det blivit synligt för mig. Ska fortsätta, att jobba på detta.

Jag har sedan några år tinnitus. Fick Sertralin mot denna. Suset i huvudet är mycket besvärande och jag har mycket katastroftänk. Jag hoppas, att dessa tabletter hjälper?

Nu sitter jag och känner efter hur jag mår? Jo, jag mår bra, har sovit bra. Men det blir nog bäst, om jag håller mig sysselsatt. Och är tacksam för min nykterhet. Det påminner jag mig själv om.

Det blev en bra dag med fika i sjöboden. Och god fiskmiddag med hummersås. Lite serietitt Vigil svt. Wordfeud med dottern. Oxå bridge på datorn. Så går en dag i taget.

Egentligen händer det inte så mycket, men det tycker jag är skönt. Idag fika med väninna. Läste lite tillbaka i min tråd och blev påmind om hur det var för 6 år sedan. Nu är jag glad och tacksam för 6 nyktra år.

Vida
Vill skriva lite hos dig,det är så fint att läsa i din tråd.Jag upplever dig så nöjd och stabil.
Va skönt att du fått positivt besked angående din man.
Må så gott Vida.
Kram Pilla

Nu håller jag tummarna för att din man tar steget att sluta helt en period. Det blir en stor ensamhet när andra väljer alkoholen. Och det är tråkigt. Ditt liv däremot verkar ha ett innehåll. Jäkla alkohol, så värdelöst. Hoppas, hoppas att han kommer till insikt om att han inte behöver den. Det är kanske lätt att tänka att andra har haft större problem, men att dricka varje ledig tid är ganska värdelöst. Det vet ju du och det vet många andra av oss. Hoppas han fattar det han också.

Vi har nu kommit hem från Tyskland, där vi varit barnvakter åt våra tre, 8, 5 o 3 år. Vår son med fru åkte iväg på bröllopsresa. Jag är väldigt nöjd med vår prestation. Och väl hemma fick vi dos 3 + säsongsvaccin. Nu sitter jag och myser vid adventsljusen med gott kaffe.

Livet lunkar på. En dag i taget. Båda barnen ringde i veckan. Känns jättebra. Har julpyntat lagom. Mysigt med ljusen i mörkret. Har handlat hem det mesta av julmaten. Visst går tankarna tillbaka till alko-jularna. Men är tacksam för att det är lugnt och skönt nu, utan alkohol.