@Sisyfos Du är alltid så klok tycker jag och jag uppskattar verkligen dina inlägg.
Jag har heller aldrig bråkat eller försökt ha "djupa" samtal med barnen när jag varit berusad. Har alltid varit medveten om att det inte uppskattas med en berusad förälder. Har också suttit uppe sent när de andra har lagt sig och då har de inte sett själva drickandet men en trött mamma på morgonen dagen efter.
Jag har några riktiga lågvattenmärken där jag varit berusad så det verkligen har märkts och jag kan minnas deras blickar då. Så tragiskt.
Vi har pratat om alkohol och droger och faran med det men inte kopplat till mig.
Men jag tror att ju längre tid som jag är nykter och blir mer säker på mig själv så kommer jag så småningom lyfta på locket. Det får inte bli krystat och jobbigt för då har det nog bara motsatt effekt att tala om det.

Hej Ase!
Läser hos dig ibland men är inte så aktiv i skrivandet på forumet längre.
Nu vet jag ju inte hur gamla dina barn är, mina är tonåringar. Vi har fått en mycket bättre relation sedan jag slutade drivka föt snart ett år sedan. Ena tonåringen tränar fredagskvällar och kommer hem runt 21. Förr var jag alltid ganska påverkad då. Det känns så skönt att kunna prata med honom utan att skärpa till sig, och ändå se blicken hos honom. Tänker på det varje gång. Vi har inte pratat egentligen om detta på länge. Det var mer innan jag slutade. Det har blivit det normala nu att jag inte dricker vin.

Hej @Sattva
Jag tycker också att det är så skönt att kunna hämta dygnet runt.
Det är lite jobbigt att tänka på att jag har prioriterat alkohol framför mina egna barn. Jag tänkte naturligtvis inte så när jag drack men det blir ju konsekvensen av det.
Men det som är gjort är gjort och kan inte göras ogjort.

Igår var ingen bra kväll. Jag hade jätte mycket sug och kände mig orolig.
Tror det kom av att jag hade städat och fått upp alla adventsljusstakar. Efter det ville hjärnan ha sin belöning.
Sen kom det massa katastroftankar om den nya mutationen. Min hjärna kan verkligen hitta på massa hemskheter och ta ut många sorger i förskott.

Men igår var igår och idag är en ny dag. Idag mår jag bra och självförtroendet är lite större eftersom jag jag somnade nykter igår med.

@Ase Känner igen mig. Har också städat och pysslat med advent och är van att dricka och njuta av det fina och mysiga. Sedan har jag alltid druckit och tittat på vinterstudion som jag gärna ser efter långpromenad innan. Vanans makt är stor. Kanske inget direkt sug men upptäckte att något fattades, en aktivitet saknades, smuttandet på vin och lulligheten. Började göra annat och ska köra ett gympass snart.

Kanske startade dina katastroftankar pga hjärnan ville få vin och skjuta dina måbra hormoner i taket, men du hindrade detta. Istället satte suget igång stress och oro, katastrof tankar. Läste att det tar 3-6 månader för hjärnan att återhämta sig och hitta normal balans igen. Så ingen fara på taket, ge hjärnan tid att hitta balans.
Ha en fin första advent🌟

Jag tänkte vänta till imorgon men kan inte hålla mig 😊.
Idag har jag varit utan alkohol i 99 dagar och imorgon när jag vaknar är det 100 dagar!
Idag är jag en kvinna som kan se mig själv i ögonen. Jag kan nästan inte relatera till den person som knappt ville leva för 99 dagar sedan.
Vill aldrig tillbaka dit. Får inte glömma hur det var.
Men idag är jag glad, tacksam och stolt😊🙏

En dag i taget och idag dricker jag inte!!

@Ase Alltså jag är så himla glad för din skull💪🏻❤️Har ju följt dig på din resa och jag är så imponerad! Du är en förebild för mig! @Ase…var stolt…bort med all skam …de som har lyckats som du och även med längre tid…de vet hur tufft det är att lyckas…och har lite facit i hand…vi som är där jag är förstår vilken resa när vi fortfarande står stampande vid tröskeln…och vet egentligen inte var vi väntar på för vi vet att klivet behöver tas! Jag kan även byta ut vi mot jag…att stå för mitt beteende.

Ännu en gång stort varmt innerligt grattis🤗❤️

@Varafrisk @majsan_nu @vår2022
Tack så mycket!💖
Måste få fira här för ingen annan förstår hur vi kämpar 😊
Så tacksam att jag har er.
Kram

@Ase Jag blir så glad för din skull ❤️ Den allra finaste gåva har du gett dig själv - att sluta dricka. Och du ska vara glad och stolt och strutta runt som en mallgroda 🐸 hela dagen imorgon!

Kram 🐘

@Ase Stort grattis till 100 dagar! 😍 Jag minns när du kom med ett inlägg här i din tråd då för 100 dagar sedan. Hur du då mådde riktigt riktigt dåligt.❤️T.o.m. Li-lo ryckte in för att stötta dig.😅 Nu är det måendet historia, och du ska med all rätt känna dig extremt stolt, tacksam och glad för att du har kämpat dig hit där du är nu. Grymt bra jobbat! 🤗

@starten på det nya @Andrahalvlek @Torn
Tacka så jätte mycket!
Ja, för mig är det här en milstolpe. Ett bevis på att jag kan må så mycket bättre. Mycket arbete återstår men idag firar jag.

Kram 💖

Hur sent i efterskott är det tillåtet att gratulera. :o Jag läste din uppdatering häromdagen när du skrev att det var dagen innan 100 dagar och jag blev glad för din skull och tänkte att jag skulle minsann in och gratulera då, men så blev det inte.

Jag förstår nu varför det rekommenderas med minst tre månaders nykterhet för att sen ta ett nytt beslut. Det tar så lång tid för hjärnan att någorlunda komma i balans så att man kan ta ett vettigt beslut.
Jag kämpar fortfarande men är på riktigt nyfiken på hur jag kommer må om ytterligare tre månader utan alkohol.
Alla situationer har jag upplevt med alkohol så nu ar det tid att uppleva allt utan alkohol. Utvärdering får göras efter hand.
Hittills vinner alkoholfritt 😊.

Imorgon ska jag utsättas för en situation som fyller mig med skam. Men jag ska ta mig igenom och förhoppningsvis komma starkare där i från.

Kram