Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Vi är barn och barnbarns fria i kväll.
Vi har haft vuxen dotter med maken och barn inneboende sedan i maj. De ville flytta tillbaka till Stockholm efter några år på landet i Skåne. Det blev lite glapp i deras hus affärer så de har bott hos oss en tid. De får tillträde till sitt nya hus den första september. Den här helgen är de ute på äventyr och vi är ensamma hemma i vårt hus. Vi lyxade till det och tog hem mat via foodora. Det blev även en skvätt rödvin och bärs. Imorgon ska vi köra bil tidigt så det gäller att ta det lugnt med alkoholen

Utfasad från fluoxetin! Äntligen känner jag igen mig själv. Jag fattar fortfarande inte varför jag käkade medicin i så många år. Jag fick den på recept av företagsläkaren för typ 20 år sedan. Han tyckte jag skulle köpa en snabbare bil eftersom jag penda 40 mil varje dag med med min golf andra generationen. Finns ingen bättre bil än golf. Nu kör jag en nyare golf som frun äger. Hon kör min Skoda SUV som jag äger. Min bil har Automatisk växellåda. Det har inte golfen..

Nu är det mer än två veckor sedan jag tog fluoxetin efter nästan 20 års användning mot panikångest. Jag började min nedtrappning i våras. Gick från 40 mg/dag i en "snäll" nedtrappning tillsammans med min husläkare. Jag känner av utsättningssymptom fortfarande och vad jag läst kan det ta ända upp emot ett år innan de klingar av helt. Dessa SSRI preparat ska jag aldrig börja käka igen. Tror faktiskt inte de hjälpt mig speciellt mycket. Jo visst, jag blev en högpresterande människa utan riktiga känslor. Jag tror det bidrog till att jag började dricka mycket alkohol istället för att komma till ro. En dag i taget 😉

@Mrx 💚
Så skönt att du är avgiftad från denna medicin! För egen del har jag testat SSRI preparat två perioder de senaste 20 åren men varit tvungen att sluta efter tre månader. Blev helt avtrubbad känslomässigt.
De jag åt hette Zoloft och senare Cipralex. Inte alls bra för mig.
Ha det bra Mrx!🤗
Kram 💚

@Mrx Toppen! Jag är också snart fri från venlafaxin. Jag har trappat ut i 1,5 år och jag märker inga utsättningssymptom. Än. Jävla skitmedicin. Jag väljer dock att tänka på det som ett gips på ett brutet ben, vilket var nödvändigt just då. Men jag borde fått hjälp att sluta kontrollerat för länge sedan, började ta medicinen redan år 2007. Nu trappar jag ut på egen hand, i brist på aktuell läkarkontakt. Den jag hade då har slutat för länge sedan. Företagshälsan skriver bara ut recept när jag ber dem. Dåligt.

Kram 🐘

I onsdags var det nära att jag tog fluoxetin igen. Jag kämpar fortfarande med utfasningen. När jag sitter vid datorn och ska koncentrera mig får jag liksom elstötar i skallen och det susar i öronen hela tiden. Är jag fysisk aktivt försvinner dessa symptomer. Jag hade en halv förpackning kvar av skit medicinen och var nära ett återfall i onsdags. Nu är dock den halva förpackningen av fluoxetin återlämnad till apoteket. Jag själv ska till husläkare på återbesök nästa vecka. Jag vet att det kommer bli bra till slut. En dag i taget 😉
/Mrx

Nu var det länge sedan jag skrev i forumet. Här rullar livet på som vanligt. Jag jobbar fortfarande heltid hemifrån. Jag började jobba hemifrån i mars år 2020. Snart har jag suttit här hemma i två år. Det har varit tufft socialt men skönt att slippa resorna till jobbet. Jag mår fortfarande bra utan fluoxetin. Har koll på alkoholen, dricker lite lagom. Sköter kroppen med promenader och gymaktiviteter. Försöker käka sunt och minska vikten. Spenderar mycket tid med familjen. Det kommer ett nytt barnbarn vilken dag som helst. Alltså livet är rätt okej för mig just nu. En dag i taget 😉
/mrx

Jag har insett att jag inte behöver forumet på samma sätt längre. För mig var det bra att använda forumet för att bryta en slentrianmässig över konsumtion. Jag tyckte det var guld att skriva med andra som vill göra en förändring. Jag bokförde all alkohol jag drack under tre års tid här på forumet. Jag hade aldrig som mål att bli nykterist. Jag är nöjd att jag kunnat ändra på mina rutiner till det bättre. Samtidigt vill jag inte engagera mig för mycket i andras problem eftersom de är annorlunda än mina. Jag saknar många av mina forum vänner som inte längre är aktiva här inne. Forumet har utvecklats åt ett håll som inte är vad jag önskar. Var sak har sin tid. Kanske jag tittar in längre fram men just nu är det tack och hej från mig. En dag i taget 😉
/ Mrx

@Mrx När du skriver att forumet har utvecklats åt ett håll som du inte önskar så blir jag nyfiken på hur du menar? Det är fler personer än du som säger det därför undrar jag.

Ha det gott och Lycka till fortsättningsvis 🌟🌟

Der är väl det som är en viktig insikt, att våra problem ser lite olika ut och har olika lösningar. Du har hittat en väg som är svår att ha här på forumet. Jag kan tycka att det är synd, eftersom jag tänker att vi har mycket att lära av alla. Jag vill bara skicka en fråga - vilken är anledningen till att du hoppar av just nu? Det är december. Trötthet och deppighet för många. Ät lite D-vitamin kanske om du känner att du dippar nu. Att öka alkoholkonsumtionen är inget bra alternativ, men det är kanske inte det som du har tänkt? Eller är det det?
Det är en fråga av ren omtanke, för vi har ju en tendens att lura oss själva lite om vi vill dricka.
Och om man ska vara krass, har du möjligtvis gradvis trappat upp din konsumtion igen? Det påverkar ju negativt på många olika sätt. Så jag hoppas att anledningen till att du hoppar av är att det går slldeles lysande och inte att du vill kunna dricka utan att något skaver.
Men jag förstår också att det skaver att ha en annan strategi här på forumet och att inte riktigt känna igen sig i den modell som så ihärdigt förespråkas. Ibland blir det för mycket och skriver man om det är man en fiende hos någon enstaka person eftersom man ifrågasätter den konsensus som råder här. Men det är väl så att det är en stor grupp som har hittat samma lösning och mår bra i det. De andra hörs inte lika mycket eftersom det inte är någon som jublar åt någon som dricker ett enstaka glas. Lycka till Mrx, jag tycker att oliktänkarna behövs här på forumet.

Sisyfos, jag har alltid gått min egen väg här i livet. Jag tycker alla människor har rätt att välja hur de vill leva sitt liv. Forumet har utvecklats i den riktningen att det är bara totalt nykterhet som gäller. Hos mig skapar det bara ångest och ingenting som jag strävar efter. Jag har inte planerat att supa ner mig. Har aldrig haft dessa planer eller tankar. Jag har aldrig haft alkoholsug eller abstinens. Jag ville bara göra en förändring av min konsumtion. Nu går vi mot jul. För mig innebär det mer umgänge med barn och barnbarn. Vi har aldrig druckit alkohol under julen i min familj. Det är barnens högtid och då funkar det inte att vara berusad. Traditionellt brukar Januari vara hel vitt för mig. Vilket jag även strävar efter nästa år. I februari har vi en resa inbokad till Gran Canaria då brukar jag dricka sparsamt. Jag som oliktänkare här på forumet känner att jag behöver ta en paus på obestämd tid. En dag i taget 😉
/Mrx

@Mrx Jag tycker det är tråkigt att du "hoppar av" forumet. Vi träffades ju på den fysiska träffen för snart två år sedan och du har också deltagit vid en online-träff som jag också deltog vid. Med all välvilja vill jag understryka att det inte råder någon enhällighet här om att helt nykter är den enda vägen. Jag är en del av forumet och kan se att det finns andra vägar som fungerar, om än inte för mig. Det forumet har gett mig är en balanserad och kärleksfull hjälp i mitt arbete för att bli fri. Det är inte alltid lätt att kommentera eller ta emot de kommentarer man får. Men jag upplever att jag har fått stort stöd hela vägen. I övrigt har jag samma funderingar som @Varafrisk och @Sisyfos. Vore fint om du orkar kommentera. Vi vill ju att alla som önskar ska trivas här.

Kram!

Funderar lite...jag tänker att det finns de röster på forumet som inte förespråkar helvitt....men de röster som förespråkar helvitt och även vill förbjuda alkoholen de rösterna kanske hörs högst. Jag vet inte men det är kanske så.
Jag förstår att jag behöver vara helvit för mitt beroende är för långt gånget. Även om jag vet att alkohol för med sig många negativa konsekvenser med både sjukdom, våld mm så tänker jag nog ändå inte ett förbud. De flesta kan ju faktiskt hantera alkoholen ( iaf enligt Rådgivningscentrum). Jag tycker dock att det är viktigt att alkohol endast säljs på systembolaget. Skulle inte göra något om man begränsade öppettiderna. Kanske även begränsade tider på restauranger och krogar.

Ha det fint!

Låter bra Mrx. Jag var bara tvungen att fråga, för ibland har det varit så att det är ett planerat återfall som är på gång när man lämnar. Och november/december är en svår tid för många.

Vi kanske har lite andra erfarenheter av hur och när man druckit både du och jag än vad som ibland är fallet här och då är de ”sanningar ” och generaliseringar som ibland skrivs lite skavande. Som att man ”inte har fattat ännu bara”, men snart ska få se. Lite nedlåtande från en enstaka person som gärna också skriver ”vad var det jag sa”. Önskar att alla kunde vara som Berra, han dömer ingen, bara betraktar. Väljer nykterhet för sin egen skull. Och det är väl så de flesta härinne gör också men ibland när det blir de massiva inläggen om giftet alkohol då är det svårt att ha en annan väg. Och lösningen verkar vara att de som gör annorlunda backar ut. Funderar på det själv ibland, men jag gillar så många här och funderingarna om livets vedermödor. Man lär sig så mycket av så många. Skulle dock aldrig skriva om det inte gick bra för mig, för ”vad var det jag sa” grabben skulle bli så jäkla nöjd och än mer uppblåst. Så ämnet alkohol är liksom inte möjligt att resonera om. Där är det en väg som gäller, men livet som de flesta skriver om, det är min behållning av forumet.
Jag tycker att det är synd att du lämnar.
Lycka till!

@Sisyfos Hej Sisyfos!
Nu kommer jag vara sådär rakt på sak; jag är inte ute efter någon konflikt. Det är grunden. Men jag tycker det känns jobbigt och minst sagt skavigt att du gång på gång går på Torn, för det är väl honom du menar ovan? Du har ju tidigare uttryckt flera gånger om hur du känner kring honom. Jag tycker om Torn, jag tycker han är modig som skriver rakt och ärligt. Ibland blir det fel hos mottagaren. Men nu tycker jag det räcker att pika honom. Det du hänvisar till är väl överspelat? Alla kan inte tycka om alla, och det är helt ok. Ni två kommer aldrig att mötas. Och det är väl helt ok?

@Sattva Håller med! För alla oss som hängt här ett tag är dina pikar Sisyfos spikrakt riktade mot Torn. Ni har olika åsikt i frågan. Det är okej. Han får tycka och uttrycka vad han vill och du får göra detsamma. Men det är inte okej att indirekt hålla på och pika andra användare som du gör - det är mobbning!

Kram 🐘

Japp, det är Torn jag avser. Förklarar i min tråd vad det hela tiden är som skaver kring Torn. Nä och vi kommer nog aldrig att mötas han och jag. Vi tycker olika och det är okej. Sättet det ibland uttrycks på är dock inte alltid ok. Och det finns fler som backar undan från forumet för att de blir lite ”dumförklarade” i vissa inlägg. Det tycker jag är mobbning. Men det är väl ingen idé att ens försöka förklara.
Och ja, det var kanske onödigt hårt det jag skrev, men det finns för många exempel på hur det man skriver används av honom för att jag ska känna mig helt bekväm. Och då när ni hela tiden applåderar hans ”raka” stil då kommer inget att hända. Läs min tråd om ni vill förstå exakt vilka inlägg jag syftar på. Det finns fler exempel än de jag skriver där. För jag tycker inte att det är rätt. Rakt möjligen, men om man fattar och ACCEPTERAR att det finns olika synsätt och modeller då blir en del inlägg rätt elaka. Och det är klart att ni som tycker lika tycker att de är ok, men om ni tycker att alla ska få finnas här då kanske några behöver tänka lite på om man dumförklarar andra när man skriver. Jag är faktiskt inte säker på att det är jag som är överkänslig. Det finns ju uppenbarligen några till som tycker att det blir lite nedlåtande ibland.