Saxat från Mrx tråd där Sisyfos skriver:

”nedlåtande från en enstaka person som gärna också skriver ”vad var det jag sa”.

Detta är en ren lögn. Jag har aldrig skrivit, och kommer aldrig att skriva så. Däremot har jag ofta skrivit ” upp på hästen igen” ”välkommen tillbaka” och 💪 till personer som tex har fått ett återfall.

Saxat från Mrx tråd där Sisyfos skriver:

”Skulle dock aldrig skriva om det inte gick bra för mig, för ”vad var det jag sa” grabben skulle bli så jäkla nöjd och än mer uppblåst.”

Rena trakasserierna! Det är som om jag skulle skriva (redigerat av admi) Det skulle jag aldrig göra, då skulle jag med all rätt bli bannad från detta forum.

Sisyfos har också skrivit och erkänt att det är mig hon menar i dessa uttalanden.

Tyvärr är det sådant här som gör att jag ledsnar på att skriva på forumet. Jag försöker peppa och komma med råd och tips till nya stackars kämpar. Men Sisyfos väljer alltid att misstolka det som jag skriver i all välmening. Hon tror att jag vill vara elak och nedlåtande. Varför skulle jag vilja det? Jag hatar alkohol och vill att människor ska bli fria från sitt beroende.

Sisyfos vill att jag ska skriva mina inlägg och kommentarer såsom hon vill ha dem.
Tyvärr, det kommer aldrig hända. Jag skriver på mitt sätt och på det jag tror på efter mina egna erfarenheter.

Och @Mary om du läser detta. Jag peppar mer än gärna dig om du vill få uppleva en nykter jul och nyår om 🤗 Men jag peppar dig på mitt sätt.

Li-Lo

Forumet.

Skriver i den här tråden för att den blivit uppmärksammad av andra besökare. Det jag skriver skulle också kunna sägas i andra trådar.

Forumet är menat att vara en liten by av välvilja och kanske möjlighet till självreflektion. En plats fri från dömande. Nästan alla som söker sig hit gör det för att de känner sig osäkra, rädda och har modet att skriva om sina egna funderingar eller hoppas på guidning från andras erfarenheter. Otaliga är de berättelser som menar att stödet här gjort och gör enorm skillnad.

Att skriva i andras trådar är som att kliva in i en annan persons hem. Vi börjar inte att möblera om. Det är sällan vi i admi tar upp "hyresavtalet". Vi gör det nu. Åsikter som kan kränka, provocera eller trycka till andra besökare hör inte hemma i någon tråd. Egen eller andras.

Det finns trådar som mer liknar offentliga rum, där det är ett tema som diskuteras mer än en persons resa. Vilket välkomnas. Variation skapar inovation. Att tycka, undra, reflektera, förändra, fundera är allas vår resa oavsett tema. Livet. Erbjud gärna era tankar. Plocka upp dem ni vill. Låt resten ligga.

Vi ber er sätta punkt för det som handlar om andra besökare nu.

Vår by må ha olika läger, att vilja vara alkoholfri, att vilja öka sin medvetenhet kring sina alkoholvanor att vidmakthålla sitt mål som kan se olika ut. Det är okej.

Hopp om en fortsatt bra helg.

Li-Lo
Alkoholhjälpen

@Li-Lo Ett jättefint inlägg, det är väl precis så ett forum ska fungera... Hoppas att många läser det o att ni ska slippa andra "åtgärder" . Själv har jag inte deltagit/tagit ställning I diskussionen. Känner att jag vill göra det jag måste dvs hålla i mitt a-stopp till varje pris o att det är det som upptar mina tankar o mina inlägg... Kram till er alla 🤗

Anonym26613

Jag vet att du har koll. Och jag vet vad du skulle säga. Jag är på väg. Hoppas du snart orkar skriva igen. Jag är inte med i era andra grupper så kan skriva bara här. Men önskar dig God Jul 🌲❤🙏🎅

Kikar in här med en liten juldagsnotering. Julafton var jättebra, god mat och barnen var helnöjda med sina julklappar. 😍Alkohol är en total ickefråga för mig numera. Jag tänker inte på vad de andra dricker och jag dricker inte. Helt Naturligt. Jag märker ju såklart om någon är berusad, men bryr mig liksom inte. Att dom tappar förståndet, blir trötta och ointressanta för mig är deras förlust.😎 Jag har lika kul ändå, så länge någon annan person har vettet kvar. Och i går hade de flesta det. 😀 I dag ska jag ut och reka om det finns några isar som håller för att fiska från. Som vanligt mår jag hur bra som helst!

God fortsättning! 🤗

God fortsättning @torn
Glad att höra om din jul, samma här- inte så konstigt vi är ju på samma dag ✅
Jag ska inte ut på några isar men däremot en promenad. Ska bara ta en liten förmiddagsvila först. Kram och njut av helgen! 😍

Tack för era hälsningar @Sattva och @Se klart! Dagarna går så jag passar på att hälsa er ett gott nytt nyktert år! 🤗 Detsamma önskar jag alla andra som ev läser i min numera ganska passiva tråd.

Vid den här tiden för två år sedan drack jag som värst. Jag minns att det några dagar gick mer än ett lock 7,5 procentiga öl/dygn. Och att jag då tänkte, fan det här går inte mer. Jag kommer supa ihjäl mig snart. 😣 På något sätt lyckades jag då få omänskliga krafter och bestämde mig för att nu fick det vara nog! Mitt livs bästa och viktigaste beslut var ett faktum och den 6/1 2020 blev den första dagen på ett helt nytt underbart liv. 😍 Fri till slut, samma år som jag fyllde 50 år. Oändligt tacksam för detta.

Resan fortsätter och nya insikter och positiva saker ramlar forfarande in lite då och då. Under det senaste halvåret har jag tex upptäckt följande: Tidigare kunde jag vid åsynen av en öl tänka: Där är en öl, den vill jag inte dricka. 😣Nu ägnar jag det liksom inte en tanke. Jag noterar den inte. Precis som jag inte ägnar en tanke åt att ta en skopa vatten ur en toalettholk när jag går förbi en.😅 Det är så otroligt naturligt att jag inte dricker liksom. Känns riktigt gött. 😀

Återigen, gott nytt år till alla som läser här! Njut av dagarna som ni har kvar här i livet. Alkoholen kommer aldrig att få förstöra dem för mig igen. Det har jag bestämt, och genom att se till att aldrig ta det första glaset känner jag mig trygg och lugn.

/Torn

@Torn Det är något som händer vid 50 år 🤔 jag bestämde mig oxå samma år som jag fyllde 50 🤗 och det är många på forumet som är i den åldern. Det kanske är den åldern som man blir klok på riktigt, man inser att livet går väldigt snabbt helt plötsligt. Nu får vi leva nyktra och ta vara på livet.
Jag önskar dig gott nytt år 🥳
Kram 💕sländan

@Torn Tack detsamma Torn, ett riktigt gott nytt år! Ja vad är det som får en att verkligen ta steget fullt ut och sluta dricka för gott? Jag kom också till insikt att "det går bara inte, detta är inget värdigt liv". Övermänskliga krafter? Ja kanske, eller som jag tror, en inre livsgnista, ett starkt inre driv att leva, och leva värdigt. Utan fysiska o mentala begränsningar, så långt man kan påverka själv. Och det kan man, massor. Och denna insikt om att man kan påverka sitt liv i grunden ger liksom ringar på vattnet. Egenmakt. Härligt ord!!
Kram till dig!!😍🌟🌼

@Torn Som ett fyrtorn har du stått vid min sida i snart två år. Mäktigt. Älskar verkligen att du är så självklar i ditt beslut och tar så tydligt avstånd från alkoholromantiken. Jag uppskattar verkligen ditt sällskap på barrikaderna. Och om det andra året som nykter blev bättre än det första så kan ju bara år 3 som nykter bli kanonbra 😍

Jag hade hunnit fylla 50 år när jag bestämde mig för att sluta. Mitt firande på min 50-årsdag i oktober 2019, som slutade med att jag kräktes i sängen i sömnen, var en av många droppar den hösten/vintern som fick mig att få nog. Vid 50 börjar ju faktiskt livets andra halvlek - och jag är så nöjd med beslutet att leva resten av livet nykter.

Gott nyttårkram 🐘

Kära bästa forumkompis 😍 Torn du är en fantastisk förebild och så självklar i den du är, jag gillar det mycket! Jag inspireras av din livsåskådning- allt behöver inte vara krångligt. Jag som är en krånglare liksom av hävd och ohejdad vana mår bra av andra perspektiv. Du berikar, min värld växer med inblick i din. Jag har aldrig haft nån brorsa, och inget äldre syskon. Jag vet ju att jag är äldre än du men ofta känner jag beskydd och att du skulle stå upp för mig på skolgården, jag är rik genom er forumvänner. Nu traskar vi utan att snubbla mot två år- varenda dag har jag haft hjälp av dig, tack! 🙏🏻🥰

@Se klart Tack för fina ord!🥰 Och gott nytt år! Jag har haft stor hjälp av alla dina kommentarer och inlägg som gjort att jag har fått fundera ett varv till. Många saker där det typ har gått upp ett ljus för mig.😅 En fröjd att ha dig som kompis! År tre på ingång nu, härligt! 🤗

Kram

Anonym26613

Gott nytt år @Torn 💚🥳💚🥳💚

Ser framemot att få följa dina fotspår och helt sluta reagera på A. Det kan bli min "nyckel till frihet". Jag håller med föregående talare, din trygghet i nykterhet stabiliserar här på forumet. Ibland skakar den om. Men du är en oerhört viktig pusselbit här på forumet! Glöm aldrig det 💚🥳💚🥳💚

@Miss Mary Poppins Gott nytt år Mary! Gött att du är tillbaka och peppar nykomlingar. Då kan vi andra ta det lite lugnare.😅 Den allra största friheten är att ha absolut noll behov av vilja smälta in bland andra som dricker. Många vill kunna ta ett glas i sociala sammanhang. Varför då? Varför smakar alkoholen bättre då? Varför går det inte lika bra med alkoholfritt? Nä, jag känner enbart stolthet och glädje över att slippa dricka det där giftigt. Det är frihet det, tycker jag.

Grattis på 1 årsdagen! 🤗