Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

nu gjorde du mig rörd, ...och mig väldigt stolt...

Jag känner på mig att den här Torsdagen kommer att bli en enastående BRA dag...

Du tände en låga i mitt bröst, ALLT är inte i en ständig motgång hela tiden, det finns motsatser till motsatserna...

Och att få vakna upp fridfull en morgon, låter ju hur simpelt som helst,
men är en ynnest när det inte har fått hända på länge, och en välförtjänt bekräftelse på något gott..när de kommer på rad.

Stort Stort Grattis till dig Blaise'an, och hoppas att din dag fortflyter på samma sätt..

/Berra

sundown

lite om mig

jag är en man i 35 års åldern, gift småbarnsförälder med ett krävande IT jobb. anser att min livssituation är bra. äktenskapet är lyckligt och jag älskar att vara förälder!

när jag var ung så festade jag ganska lagom. blev sällan fullast men var inte heller den som avstod. jag har alltid tyckt om att bli avslappnad av alkohol och på något sätt blev drickandet under åren en vana. i princip varje fredag och även ibland lördag de senaste tio åren. på vardagarna har jag aldrig något sug efter alkohol, snarare tvärtom. jag tänker inte ens på det. jag skulle heller aldrig kunna klara av mitt jobb om jag kommer trött till jobbet. och är jag/vi iväg över helgen i något sammanhang så saknar jag inte heller alkoholen. jag har heller inga problem med att tacka nej till alkohol vid tillställningar.

men kommer helgen och man vet att man kommer att vara hemma så kommer suget. jag vet att jag kommer att sitta hemma på fredagkvällen och bli uttråkad. jag vet också att efter några öl så är denna känsla som bortblåst! det blir mestadels öl, ca 5st halvlitersburkar. denna mängd har jag, mer eller mindre hållt mig till senaste 10 åren. Jag har heller inga problem med att dricka själv, tycker snarare att det kan vara skönt att sitta i soffan, kolla på en bra film och dricka öl! jag blir heller inget monster när jag dricker. jag blir inte elak, konstig eller jobbig att vara med (har frågat). jag blir pratsam och gladare.

men jag har nu på senare år börjat fundera över om jag har problem med alkohol. jag har ingen historik av alkoholism i min släkt och min fru dricker knappt någonting.

konsekvenser av mitt drickande.

hittils har jag inte märkt av några stora konsekvenser av mitt drickande. visst är jag trött dagen/dagarna efter men inte så att jag ligger och sover bort hela dagen. känner även viss oro och ångest. denna oro/ångest kommer dock inte av att jag känner mig misslyckad eller har gjort bort mig utan det är mer en fysisk konsekvens av drickandet. visst har jag några gånger blivit alldeles för berusad och gjort bort mig (mestadels när jag var ung), men det händer som tur är väldigt sällan. jag har heller inga problem med att gå upp på morgonen och ta ungarna som gärna vaknar alldeles för tidigt. kort beskrivet, alkholen har hittils inte medfört några egentliga praktiska konsekvenser vad det gäller min vardag.

jag är heller aldrig berusad inför mina barn utan ser alltid till att de blir lagda först. något som dock har slagit mig är att det kommer en tid då de vill vara uppe lika länge som jag och jag är inte speciellt sugen på sätta ett sådant exempel åt dem.

det jag märker av mest är psykiska besvär, speciellt om jag dricker fredag _och_ lördag. jag blir ganska trött, omotiverad, okoncentrerad (vilket märks direkt på jobbet på måndagen), ångestfylld och orolig.

jag har haft längre perioder då jag bestämde mig för att enbart dricka en kväll i veckan och det gick bra. mådde mycket bättre då, de psykiska besvären var betydligt mindre då. och de gånger jag har haft en helvit helg märker jag ganska stora skillnader veckan efter. är betydligt mer skärpt på jobbet, har mer energi och ork, är mer utåtriktad. gladare helt enkelt.

tre frågor

1. mitt drickande, kan det skada mig fysiskt/psykiskt? ni som svarar ja, kan ni ge mig länkar så att jag kan läsa mer? gärna seriösa artiklar med källhänvisningar.
2. jag vet att jag mår bättre om jag inte dricker, men om jag fortsätter att dricka betyder det att jag har problem? mitt drickande har ju inte medfört några större konsekvenser. jag kanske tycker att fördelarna än så länge väger tyngre än nackdelarna? om min fru skulle skälla på mig varje helg, jag misskötte mina barn och jobbet så hade svaret varit enkelt. men nu handlar det om lindrigare personliga besvär.
3. märker ganska stora skillnader veckan efter en helvit helg. ökar dessa skillnader vecka två? tre? fyra? kan någon här med erfarenhet berätta?

Under tiden då jag har skrivit detta inlägg så har börjat fundera på om jag ska återgå (till att börja med) till att dricka bara en gång i veckan. det gör en ganska stor skillnad.

tack för er tid. :)

ModestyBlaise

Åhhhhhhhhhhh.......... jag LÄNGTAR till i morgon då jag börjar jobba igen! Jag tror ju att jag automatiskt ska sluta dricka då ....... och jag hoppas att det blir så
IDAG ska jag rensa barskåpet och kasta det sista vinet...... för jag kan inte ha alkohol hemma :(

Jag har haft semester i 4 v nu, och jag har druckit vin eller drinkar VARJE dag...... och vissa dagar har det bara varit 2-3 glas, och det har funkat bra...... men så nu sista helgen innan jobbet...... då är det som om det är min SISTA CHANS att få dricka...... så i fredags var jag ute med vänner o drack, vaknade på lördagen o sa till min man: nu är det slut på drickandet, jag mår inte bra!! I kväll ska jag inte dricka..... och för att typ gardera mig, så gick vi på bio 21-23.... för då tänkte jag att då blir det inget drickande.
MEN min lilla akils-djävul i mig..... bara längtade hem till vinet..... så väl hemma, så lyckades jag få i mig 5 glas mellan 23.30-02..... medan min man gick o la sig..... och jag satt ensam framför TV:n och svampade i mig vinet :(
HUR LÅGT KAN MAN SJUNKA??????

Jag är nu LIVRÄDD..... kommer jag att klara av att stå emot alkoholen nu i veckan??
Kommer jag att klara av att vara vit hel vecka.... eller rent av en månad?

Det är fester/resa/kickoff inplanerat varje helg i augusti..... och HUR FAN ska jag klara av det?????
Vill ju bara kunna dricka som "alla andra"..... vara nöjd med 2 glas vin en fredag, o 2-3 glas en lördag.... o sen vara utan alkohol resten av veckan :((

majzan

Jag känner igen mig...Har en fantasi med levande ljus och ett vackert glas med mörkt rött vin...romantik..men när jag fyller dricksglaset från ikea och halsar det i köket kl 11 på förmiddagen för att orka styra över ångesten är det inte vackert....
Less på skiten...

Lilja

MBlaise! Jag känner så väl igen mig i din desperation!! Jag får en känsla av att du är fånge, alkoholen har fångat dig, håller i dig, lovar guld och gröna skogar, du värjer dig, vill inte, men han är så enträgen!!

Många semsterar har jag mot slutet varit så färdig av mitt drickande att jag skulle behövt...ja just det...semester!!

Berra! SÅ bra du beskriver det! Vinet lurar en att tro att just DET är kvalitetsliv och det nyktra är trist...ja visst är det trist emellanåt! Hur ska det verkliga livet med sina fyllda tvättmaskiner och dammråttor och räkningar kunna tävla mot en Cabernet som lovar "nu är det bara en tidsfråga innan du har ett nytt liv Lilja"
Vinet hjälper att se möjligheter som man aldrig kan nå så länge man dricker. Så SANT Berra att det är en förälskelse, Min Älskare!

Söp skallen av mig i juni och kände hur jag bara ville vara ENSAM med "Honom", det var då jag började förstå vilket grepp han hade!!

Du verkar kämpa en sån kamp MB, du VILL verkligen inte dricka! Jag känner igen det och har försökt SÅ många gånger att sluta...

Kropp och psyke tar stryk, man orkar inte jobbet till fullo, allt blir en transportsträcka till nästa glas och tankarna kretsar hela tiden...

Kan du börja med en dag? Skriva här hela tiden som hjälp`? Du verkar så förtvivlat gärna vilja komma ur greppet?

Inatt hade jag gruvlig ångest, vred mig i timmar som en mask. Nykter dag 30 och FÖR FÖRSTA GÅNGEN tänkte jag på morgonen: "tänk om jag varit bakis? Denna ångest är min nyktra, jag är IALLAFALL INTE BAKIS!!

Det var första gången som jag nu upplevde detta, att jämföra et dåligt mående, en tristess, med den gruvliga baksmällan!

Det är så hemskt när man vill sluta dricka och på nåt sätt inte kan. Men man måste börja med det där berömda steget, räkna halv dag, hel dag, två dagar osv

Jag börjar förstå att belöningen kommer gradvis och som drinkare är det så svårt med tålamod, och det är där den berömda devisen "en stund i taget" blir central. Dag 30 tror jag att jag börjar fatta, med det inte sagt att jag klarar mig...jag längtar efter flaskan men samtidgt börjar jag få andra intressen.

Skriv här MB! Det tror jag iallafall är det bästa, man får aldrig glömma hur lätt det är att falla annars.

Kram och lycka till!
Lilja

estriam

min första här på forumet för övrigt, men nu e´jag med här på banan!
ha vart periodare länge, ha underbara grannar som ha hjälpt mej, när jag har "klantat" till det för mej i fyllan och villan. för en dryg vecka sedan rigde dem dock socialen, för jag hade druckit många dar på raken. tyckte ju naturligtvis från början att de va taskigt gjort, men....

tidigare när de "gått på tok" har bara nån/några bitar i mitt mentala pussel ramlat ifrån, ganska snart ha jag lagt dem på plats igen, ungfär där dem låg innan.....dock med givet resultat.....

nu vändes hela "pusslet" uppochner....jag fick börja lägga om ifrån början....och se!! helt plötsligt fick jag fram en annan bild av mig själv....varför få vänner finns kvar....förför körkortet e´ borta...att jag VERKLIGEN ha letat anledningar till att gå till gröna skylten...mm...mm

grannarna ha ju eg. tassat runt mig, för att låta bli att stöta sig för mycke, men ändå alltid funnits till hands. för nu när de drog till med storsläggan som jag börja inse vilket ego jag ha vart, börja inse den oro grannarna haft för mig.

kommer ha ett möte med socialen på torsdan, känner mej väldigt trygg inför de. läst en hel del om alkohol, medicinering osv här på nätet, hittat detta forum, och skrivit mitt första inlägg :-)

e´ fullt på de klara att de inte kommer bli en enkel resa, men....vem faen ha sagt att livet ska vara enkelt....de bli iaf lättare utan öl! en dag i taget!!

nu hoppar jag PÅ tåget för total avhållsamhet.

kram på er alla

majzan

och behöver hjälp. Är för feg för att säga ngt till läkaren. Men jag fixar det inte längre. tänker mer och mer på att bara få somna in men har mina barn att tänka på..Orkar inte hålla masken längre. Har funderat på AA..och kanske ikväll..Måste göra något, det här går åt skogen på riktigt snart...
M

medberoende

Hej majzan.
Är på andra sidan altså medberoende, men hoppas ändå kunna hjälpa dig lite så jag är väl insatt i sjukdomen. Min man förnekar sin slkolism men har ändå skaffat hjälp. AA möten får honom att må bra han tycker dom är hur bra som helst. Ta dig dit du kommer att bli varmt välkommen de är inte skamligt då hade aldrig min man gått dit aldrig ja lovar. Bor du i en stad så finns de en massa mötestidet du kanska kan hinna gå på två möten idag, gå på första bästa tid.
Kram

majzan

just nu. Har nära till GBG men vet inte om jag vågar köra bil än...har sån jävla ångest över att jag inte fixar det!! Jag förstör för mig själv, jag rasar!!!...

medberoende

Dessa är några av dom möten som är i Göteborg idag. Gå in på aa möten i göteborg om du vill ha på andra orter. Kolla om de går bussar till mötet kl 12,30. min man har varit på dessa grupper de är underbara människor där, även Marklandsgruppen har han varit på o de är underbara människor på alla dessa möten. Snälla åk på ett möte o stanna kvar på forumet.

Hagagruppen
Haga Östergata 30
Centrumgruppen 19.30 - 21.00
Karl Gustavsgatan 6
09.00 - 10.00
12.30 - 14.00
14.30 - 15.30
17.15 - 18.30
Kvinnomöte*
19.30 - 21.00

medberoende

oj de blev lite fel med tiderna Haga gruppen Haga östergata 30 kl 19,30-21. Centrumgruppen Karl Gustavsgatan 6 kl 9-10, 12,30-14, 14,30-15,30, 17,15-18,30. Kvinnomöte 19,30-21,00

majzan

Jag ska åka, med buss får det bli, skulle vilja ha någon hos mig hela tiden som förstår. Men har stängt in mig de senaste åren....
jag måste stanna på forumet, jag överlever inte utan hjälp...

medberoende

Bra! Skulle gärna vara vid din sida sita brevid dig på bussen, men vet du va de är någon med dig, din högre makt sitter hos dig hela vägen o är med dig på din resa till ett liv värt att leva utan ångest.
Min man sa att direkt han kom till sitt första möte så blev han lungn ett lungn han inte upplevt förrut o han blev välkommnad på ett underbart sätt han va nervös på vägen dit men när han klivit över trösken så va de helt borta. Kram skriv när du kommer hem igen..

majzan

och det var en sjön upplevelse...Det kom massor av tårar efteråt... Men mina föräldrar kommer hit idag och kan stanna ett tag för att hjälpa med praktiska saker, som att städa...och hjälpa mig att inte ta kontakt med exet i gen...Läser en massa om psykisk misshandel och det hjälper, att förstå hur jag kan falla ner så djupt. Insett att jag har ett hästjobb framför mig men att det ska gå... Jag är inte värd att slängas bort. En dag i taget var det. På väg till jobbet nu efter två veckor hemma....
Tack snälla medberoende för att du skrev och puschade mig att ta mig till ett möte...
kram M

medberoende

Härligt o höra majzan ja blev så glad att du kom iväg. Hoppas du får en bra dag på jobbet o med dina föräldrar. Ps vänta inte för länge med nästa möte. Kram

polaris

Skulle så gärna vela tro på detta, någon som läst om detta förut eller hört nå?.Jag är i stort behov av all hjälp man kan få. tänker på alkohol 24/7. snart har man varken jobb eller familj & vänner kvar.
Läs även länken nederst.

Mirakelkur för alkoholism
av Anonymous

I slutet av 1981, jag var ett fyllo, en femte för-Jim-Beam-en-dag full. Jag hade varit på allvar på det i sex år, och en och annan som dricker för många år innan dess. Jag visste att det inte kunde fortsätta för evigt, men jag visste också att 12-stegs programmet inte skulle fungera för mig.

Jag råkade träffa en Houston läkare, Wilfred Packard Bonin, som berättade att han hade utvecklat ett botemedel mot alkoholism. Han var en stor berättare, och lade en på mig.

Jag hade några reservationer om historien, men visste att jag var tvungen att sluta. Jag tog hans botemedel. Och i 30 minuter, botade han mig av alkoholism. Jag har varit torr sedan dess, över 26 år nu.

Dr Bonin, sedan 75 och sedan avlidit, sa att han var en Cajun, ursprungligen från Louisiana. Han talade Cajun franska, och tänkte att det skulle vara trevligt att göra en praktik i Frankrike. Han godkändes på American Hospital i Paris. Det var på 1930-talet.

Under tiden han var där, han kallades in av en annan läkare för att samråda om ett särskilt svårt fall. En patient långsamt dö av någon infektion, och inte svarar på behandling. Antibiotika fortfarande i framtiden.

Efter att ha undersökt henne och över hennes diagram, föreslog Dr Bonin ett sista desperat behandling. Han fick godkännande från den behandlande läkaren och från patienten, även om han försiktigt sa att han inte var säker på att det skulle hjälpa.

Patienten snabbt återhämtat sig, släpptes ut, och Dr Bonin glömde händelsen.

Efter sin praktik kom han tillbaka till USA, praktiseras i New Orleans, och var då utarbetades under andra världskriget. Efter kriget bestämde han sig för att starta en praktik i Houston. Han var certifierad i invärtes medicin och under många år var på personal Baylor Medical College i Houston.

På 1950-talet gick han till American Medical Association konvention, som var i Denver det året. Han tog sin hustru med. När han registrerade vid Convention Hotel fick han ett brev som hade väntat på hans ankomst.

Brevet började: "Du kanske inte minns mig, men du behandlade mig på American Hospital i Paris år sedan. Du räddade mitt liv, och jag vill tacka er genom att bjuda in dig och din fru att mitt hem på middag. Konventionen startar inte förrän imorgon, så jag skickar min chaufför för att hämta dig framför hotellet vid 7 ikväll.

"Jag hittade dig genom hotellets bokningsavdelning. Jag äger hotellet. Kom ".

Han var förvånad och nyfiken nog att gå. Han frågade sin fru, och hon var också nyfiken. Damen namn betydde ingenting för honom.

En limousine tog upp dem på utsatt tid, och körde till närliggande Boulder. Den stannade framför en stor herrgård. Damen kom ut för att hälsa på dem. Väl inne erbjöd hon dem drinkar, och sedan sa han till henne: "Ärligt talat, frun, jag minns inte behandlar dig. Vad var det du hade? "

Hon sa att hon hade någon form av infektion, och verkade vara döende. "Inte bara har du bota mig, men du också botade mig av min alkoholism."

"Jag gjorde vad?" Sa han. Hon upprepade att han hade botat henne om alkoholism. Hon förklarade att det hela tiden hon hade varit på sjukhuset, hade hennes vänner varit smyga sprit till henne.

Den Bonins hade en fin kväll med damen. När de lämnade, sade hon, "Åh, förresten, är dina pengar inte bra i Denver. Din hotellsvit tas om hand, och om din fru skulle vilja shoppa, bara ladda det till hotellet vid varje centrum butiken genom att visa din rumsnyckel. "

Dr Bonin plågat hans hjärna, men kunde inte minnas att ha träffat kvinnan förut, inte heller kunde han minns vilken behandling han hade ordinerats åt henne. När han kom tillbaka till Houston, fast, kallade han på sjukhuset i Paris för att fråga om de hade poster som långt tillbaka. De sa att de gjorde det, men skulle behöva skicka någon ut till ett lager där gamla skivor förvarades. De lovade att skicka honom damen akt.

När paketet kom från Paris, såg han genom det, och fann det svårt att tro att den behandling han hade ordinerats så långt innan skulle ha botade henne om alkoholism. Ändå bestämde han sig för att undersöka vidare. Han hade en patient som han visste var en alkoholist, och närmade sig honom på detta möjligt bota. Mannen gick med på att ge det ett försök.

Visst nog, fungerade det rätt av. Det ledde till behandling av flera andra människor. Behandlingen involverade intravenös infusion av en formel som han hade blandat sig. Därefter lärde han sig att identiska formel tillgängligt via American Hospital Supply Corporation, ett etiskt företag. Det hade godkänts av FDA under 1943 för behandling av delirium tremens.

Han berättade att det var bäst att börja behandlingen en måndag morgon. Jag kunde ha allt jag ville dricka på söndag, men måste komma till hans kontor på 8 på måndag kalla nykter. Det var det svåraste för mig. Normalt hade jag bourbon i mitt morgonkaffe, och sedan smuttade ur en flaska på väg till jobbet. På kontoret, höll jag en kanna i min skrivbordslåda. Jag drack mig igenom dagen, smuttar fram till läggdags. Jag kunde fungera och göra mitt jobb, och lyckligtvis blev aldrig stoppad av en polis. Jag var aldrig falla ner berusad, men jag hade en bra buzz på hela tiden.

Jag gick i hans kontor på Måndag 1 december, 1981 en berusad, och gick ut 30 minuter senare en före detta alkoholist. Inte ett återhämta en, men en ex-alkoholist. Nej avgiftning, ingen vilja, ingen predikan.

Sanningen att säga, men effekten var omedelbar, var jag tvungen att gå tillbaka vid 10 på förmiddagen för en förstärkning av behandling, sedan två gånger igen nästa dag, tisdag. Sedan en gång om dagen till fredag, off för helgen, och återuppta behandlingen på måndag, men bara en gång per dag genom denna andra vecka med en minskande dosering varje gång.

Den bästa jämförelsen jag kan göra för att effekten av behandlingen är en vi har alla haft, du har en favorit mat, och äter den vid varje tillfälle i flera år. Sedan så småningom bestämmer du att du inte gillar det längre. Ingen anledning, du bara inte. Det är så jag kände om alkohol, från första behandlingen och sedan dess, sammanlagt 27 år och räknar. Dr Bonin sa att det var okej att gå till barer med vänner, men bara att beställa en läsk. "De kommer att hylla dig", tillade han. Och de gjorde, även min gamla berusade kompisar.

Jag har fortfarande en flaska Jim Beam som jag jobbade på när jag fick denna mirakelkur. Det är ungefär halvfull. Jag har också flaskor med whisky, vodka och gin som jag höll till hands för gästerna. Vi är inte ofta har någon över, men när vi gör, kan jag blanda drinkar för dem och inte det minsta frestad att ha en själv.

Vad är detta mirakelkur? Du kommer inte tro ingredienser: 80% destillerat vatten, 10% glukos och 10% alkohol, det är rätt, alkohol. Tydligen, administrering intravenöst hade en helt annan effekt än att dricka det. Naturligtvis var mängden infunderas liten, mycket mindre än ett enda skott av whisky, och minskat stadigt efter den första dagen.

Var kan du få denna behandling? Ingenstans vad jag vet. Först skulle du vara tvungen att prata en läkare in i att ge det till dig.

Om du kan hitta någon att administrera det till dig, kom ihåg att börja på en måndag morgon, och ingen alkohol i ditt system. Här är dosering:

Måndag - 220 ml kl 8, en annan 220 ml kl 10

Tisdag - 200 ml kl 8, en annan 200 ml kl 10

Onsdag - 200 ml klockan 8

Torsdag - 180 ml ​​klockan 8

Fredag ​​- 160 ml klockan 8

Hoppa över helgen.

Måndag - 140 ml klockan 8

Tisdag - 120 ml klockan 8

Onsdag - 100 ml klockan 8

Torsdag - 80 ml ​​klockan 8

Fredag ​​- 80 ml ​​klockan 8

Dr Bonin fått ett amerikanskt patent för behandlingen kort före sin död. Du kan läsa om det här:

http://www.patentstorm.us/patents/5418255/description.html # cmt_title

vilken historia !! Påminner om homeopatins fantasier !! Det säger sig självt att om detta hade fungerat så hade varken jag eller nån annan haft problem med alkoholen ! Världen skulle vara alkoholfri!! Vilken dröm :)