Hej @futurista, läste i annan tråd att du haft det lite kämpigt det sista. Hoppas att du har haft en fin dag och får vakna pigg och nykter imorgon! Strongt att hälla ut det sista vinet, det har jag nog bara gjort en gång i hela mitt liv. Jag är på min 6 dag utan alkohol och känner inget sug än men vet att dagen kommer när vinet börjar locka igen.

Läste ditt inlägg i an annan tråd och vill skriva några ord som svar. December är en tuff tid för många tror jag och jag tänker att man får ha lite förståelse för sig själv om det inte går spikrakt framåt hela tiden. Fundera över varför man dricker, hur det kom hem en BiB. Nu var du skitstark och hällde ut den. För mig har det suttit så långt in att hälla ut alkohol så jag blir verkligen imponerad över er som gör det.
Men när det är motigt är det så viktigt att se de små framgångarna. Varje nykter dag räknas. Jag tänker att man ska göra det extremt svårt för sig att dricka. BiB är ett elände. Nu är det nya tag som gäller. Hoppas du får en välbehövlig julvila, så är det bara att köra vidare igen. Jag tragglade länge med att börja och sluta och jag är övertygad om att det värsta man kan göra är att ge upp eller att slå på sig själv. Varje nykter dag är ett steg mot att lyckas. Forumet är till för pepp och strategier. Så stöd dig på oss som har brottats med samma problem. Det behöver inte bli sämre slutresultat för att det går lite knackigt i början.

@AstridK Tack snälla för peppen och titten i min tråd 💕. Sex dagar är ju grymt, jag tycker dag 5-10 är ganska jobbiga. Så håll ut om det är jobbigt 🤗

Tack snälla för återkoppling här @Sisyfos. December är skitjobbigt för mig. Jag är ändå snäll med mig själv och om jag summerar 2021 i det stora hela så har det varit bättre än på länge för mig. BiBs och vardagsdrickande hör inte till mitt liv längre - förutom denna månad som varit en grop i vägen. Suget har sköljt över mig och hela systemet ropar VIN VIN VIN. Och jag vet varför. Julen är tuff, jag lever ensam och min familj är liten och delvis ganska dysfunktionell (den blir ju inte mindre av dysfunktionell av ännu en aktiv drinkare - moi 🙄), jag har haft mycket på jobbet, trött och sliten. Och jag tar till vin som medicin för att orka och glömma och blurra världen ett tag. Skjuter problemen på framtiden.

@Varafrisk Tack snälla för att du kikar in i min tråd och undrar 💕. Helgen har inte varit nykter för min del. Idag är jag spiknykter, julmust och chokladbollar i soffan. Ser ”Kebnekaise - åtta årstider” på SVT play, så fint! Från och med idag ska jag återgå till mina tidigare rutiner med vinet, inte dricka ensam och inte på vardagar. Resten lämnar jag öppet. Tänkte börja med 10 helvita dagar, har inte haft det på hela december. December blev jobbigt för mig, tar med mig det och har större mental beredskap för det till nästa år.

Anonym31513

@Futurista Japp, det gör vi. Att det är röd dag på torsdag blir en utmaning, men genom att fundera på hur vi vill må när helgen är förbi så tar vi oss igenom den utan alkohol. 🙂

@Lavendelblomman @Varafrisk tack för att ni kikat in och undrat hur jag har det 💕. Känns fint med er forumsystrar som håller mig i handen.

Helt ärligt går det inte så bra för mig. Decembers slirande på mina regler (inte dricka ensam, inte ha alkohol hemma) har fortsatt in i januari. Jag är SÅ trött på mig själv. Själen är sådär geggig och svag. Nu måste det vara nog. Har senaste två dagarna druckit vin i ensamhet hemma, en flaska per kväll och det har känts som att den flaskan inte räckt. Såhär har jag hållit på sedan december. 4-5 dagar nykter sen 2 dagar med vin. Så det är inte lika illa som på den tiden jag köpte BiBs. Men det är illa nog. December var präglat av stress och den där kletiga känslan jag får varje år i december. Fokuserar på fel saker, hittar fel på min dysfunktionella familj. Stress. Trötthet. Varje december. Nu i januari fick jag ett sjukdomsbesked - som jag försöker fly ifrån emellan genom vinet. Hur dumt? Vinet gör mig svag mentalt och inte gör det gott för någon sjukdom som helst i världen heller.

Jag misslyckas ju alltid och får lite panik av att känna att jag måste vara helt nykter för resten av livet så jag drar inte iväg i några såna löften. Men 10 dagar vill jag ge mig själv just nu. Och förhoppningsvis vill jag slippa dricka fler dagar sen. Men här och nu. Dag 1 idag. Vaknade fyra i morse 😩. Ska ta en dusch och ändå göra något roligt med barnen idag, det förtjänar dom. Alkoholen gör mig passiv.

Nu ska jag skriva varje dag tänkte jag. Och ni får gärna heja på mig 💕. Jag har ingen vän här ute i det verkliga livet som vet om mina demoner.

@Futurista Godmorgon!
Känner igen mig så mycket i det du skriver, det kunde varit jag.
Det är inte plättlätt att sluta, verkligen inte. Speciellt inte när man inte har någon irl som vet om ens demoner. Jag har inte heller det. Ingen vet. Därför upplever jag det livsviktigt att Ni på forumet finns och hejar på, styrker & berömmer mig. Vet att du tycker likadant.
Jag tycker det är suveränt att du bytt ut BiB, de är livsfarliga. Å ibland tänker jag att vägen får vara väl vara guppig och att dikeskörningarna existerar, det kanske är de som tillslut hjälper oss att hålla oss på vägen. Att vi måste inse att det är himla surt att köra ner i diket och lite roligare på vägen.
Det är svårt, men mycket i livet är ju det. Så varför böka till det ännu mer med alkohol?
Dag 1 - du kan! ❤️ Kram

@Rehacer Precis, varför böka till det ännu mer? Finns så många fördelar med nykterhet. Längtar efter dom. Längtar efter

✅ mer pengar i plånboken (extra kännbart just nu efter jul, lite kontraproduktivt att köpa vin för ett par hundralappar varje månad 🙄)
✅ bättre sömn
✅ genuina relationer
✅ känna mig som en bra förälder
✅ alltid kunna skjutsa
✅ bättre självkänsla

Osv…

Anonym31513

Jag har inte heller någon irl som känner till allt om hur jag mår och hur jag har det. Inte ens min man vet precis allt. Forumet betyder så mycket även för mig!
Tråkigt med ditt sjukdomsbesked @Futurista, men precis som du själv skriver så hjälper inte alkoholen.
Jag kan inte heller förlika mig med tanken att jag aldrig mer kommer att dricka alkohol, men vi behöver inte bestämma nu hur vi ska göra resten av livet. Låt oss ta en dag i taget istället!
Kram!

@Futurista Hej! Jag känner också igen mig. Drack dagligen tidigare, kände mig duktig när jag klarat av 2-3 dagar utan. Mer än en vecka blev det aldrig tyvärr. Det var alltid något som kom upp. Jag har försökt så länge att själv ta i tag med mitt problem, jag har tittat på filmer och läst böcker om hur man ska ta tag i det, tjuvläst här på forumet, men jag trillar tillbaka varje gång.
Nu håller jag på med programmet här på AH, har du gjort det? Jag tycker att det hjälper mig att se framåt. Vet inte vad mitt mål är, tycker inte om att säga 'aldrig mer', fastän det var det jag sa varje gång jag vaknade med ångest.

Du verkar ju ha förändrat ditt drickande redan, det är inte lika illa som tidigare. Det är ju jättebra!
Kämpa på - du är nog starkare än vad du tror!
Hoppas du får en bra lördag! 🤗

majken_r

Känner igen mig i vindrickandet, hur passiv man blir.. Det låter fint att ta tag i det i 10 dagar. Jag hejar på dig!!!@Futurista

” @Futurista rättar till ett par hundralappar i VECKAN. Saknar redigeringsfunktionen”.
Tänkte när jag läste att du gör inte av med mycket pengar på alkohol, men förstod sen att det måste vara felskrivning. Kände mig lite usel med tanke på mina 1500-2000kr/månad mot dina några hundralappar/månad. 🥴 😁
Men nu ser vi till att spara lite pengar, iallafall i 10 dagar.
Kram 🤗

God morgon! Dag 2 då ✅.

Ett par hundralappar i veckan förstås. Kan återkomma med exakt belopp för december om jag vågar se efter i bankappen 🙈. Kanske kan vara bra att skrämma mig själv lite. Det finns ju andra hål att fylla kan man säga. Jag skulle egentligen vilja köpa lite nya kläder till mig själv. Men jag prioriterar alltid barnen först. Och alkohol finns det alltid utrymme för i budgetkalkylen 🤷🏼‍♀️🙈. Jag lever själv så lite snävare har man ju med ekonomin än i tvåsamhet.

Jag har sovit så skönt inatt! Och kaffet smakar som det ska. Det är såna här mornar jag vill ha när jag är ledig. Inte kl4-ångest-mornar. Idag ska jag städa och fixa lite i alla fall. Ha en skön söndag allihopa!