Känner också igen mig. En sak att bearbeta är känslor för andra människor , irritation på folks beskäftighet, egocentrism, mm mm. Allt sånt kan kännas lite mera nu. Men det är bara att lugnt notera känslan o låta den flyga vidare.

Morgonnotering. Svarta väggen därute fortfarande lika svart. Ska bli fint att sitta här om två,tre månader vid samma klockslag och skriva i soluppgången med våren knackandes på dörren. Svårt att tänka sig nu. I morse gjorde jag något som jag inte brukar göra så ofta; vägde mig. Trots min enorma svaghet för den dagliga kvällsglassen framför Tv:n hade jag tappat runt 10 kg jämfört med när jag drack. Känns fantastiskt. Hur kroppen, inte bara psyket, liksom återgår till mitt egentliga jag. Hur kroppen, även den, blir den jag egentligen är. Idag ska hela huset städas. Återvinningscentralen och hela baletten blir det. Julen ska ut! Känner en sorts förväntningens laddning i kroppen. Långsam belöning efter så lång nykterhet. Det tar sin tid. Men så värt det. Kram till alla!

Vad fint det är att läsa dina noteringar- apropå kravlöst, och rofyllt. Med forumet är det som du skriver att efter den ”akuta” fasen kan det kännas lite stiltje men min erfarenhet från de här två åren är att stiltjen är som när en våg drar sig tillbaka, snart slår utveckligen in mot land igen. Jag tycker det verkar vara så för många här. Det händer saker ”av sig självt” utveckligen tar kliv nästan utan vår medverkan. Och förutom hälsofördelar så skulle jag säga att det är den största vinsten för mig. Så mycket spännande på insidan- och även utsidan.
Ja, förutom att för mig har den där kvällsglassen parkerat sig som krockkuddar på höfterna.
Ha en fin kväll! Kram.

Kul att höra om sidovinster som viktnedgång. Jag fullständigt knarkar serier också. Både i aktiva dryclesperioder och nykter. Skillnaden som nykter är att jag kommer ihåg vad jag sett 😂 var serien värd att fastna framför?

Nattnotering. Sen läggdags ännu en afton. Passar mig inte egentligen. Allt rullar på med nykterheten. Har dock beslutat att ta en kort paus härifrån forumet. Eller rättare sagt inte ha som krav på mig själv att skriva varje dag. Har helt klart kommit in i en ny fas i den här processen. Däremot är det abstrakt för mig vad den nya fasen innebär eller representerar. Min intuition leder mig till att släppa "kravet" jag lagt på mig själv angående notering här varje dag. Då följer jag den intuitionen. Jag återkommer vad det lider! Kram till alla.

@torpet Ser framemot dina uppdateringar när de nu kommer... Är ju van att ha lite koll på dig, vi har ju hängt här ungefär lika länge!
Själv har inte riktigt kunna släppa forumet, läser runt här o ser hur det går för de som lägger in kommentarer...
Ha det fint till nästa gång vi hörs!
Kram 🤗

@torpet Du gör förstås precis som du vill. Var försiktig bara, att släppa kontakten med forumet kan vara ett sätt att fejda ut också. Att behålla kontakt med forumet gör att man påminns om vart man aldrig vill hamna igen, samtidigt som man tar sig tiden att reflektera över dagen. Låta orden börja resonera med sig själva, som en slags självterapi. Så funkar forumet för mig i alla fall, och imorgon uppnår jag 700 nyktra dagar, tjoho!

Kram 🐘

@Andrahalvlek, tack för omtanken. Min intention är inte att släppa kontakten med forumet. Jag bara backar inför mig själv när det gäler mitt egna "krav" att skriva varje dag. Jag är fortfarande inne här dagligen. Men för tillfället kändes det rätt att läsa och begrunda mer av det ni andra skrivit. Jag kommer fortsätta att skriva här. Däremot inte nödvändigtvis dagligen. I perioder blir det kanske dagligen, i andra perioder lite mer sällan. Det är sant att den regelbundna kontakten håller processen vid liv! Kram till alla! Nya tag i morgon nu när helgerna äntligen är över på riktigt.

Kvällsnotering. Har läst runt här de senaste dagarna. Istället för att själv formulera mig. Känns bra. Behövde känslan av att bara få skrutta runt. Inte vara så "på" hela nykterhets processen. Den är närvarande likafullt. Tankarna tar andra vägar nu jämfört med i början av processen. Intressant. Jag är tacksam för min nykterhet. Jag vet också att jag borde vara stolt för att jag lyckades vända den stora båten. Och jag är nog stolt också. Men känslan av tacksamhet är tydligare och mer omvälvande. Jag fortsätter på min inslagna väg. Nyfikenheten på var den nyktra processen ska ta mig är också fortfarande stor. Jag känner den där känslan jag tidigare nämnt i någon notering: Att det krävs riktig "guts" för att ge sig ut på de här områdena i livet. Att det inger respekt när jag ser eller hör om andra människor som varit "varvet runt". De som lämnat (den snabba)flykten bakom sig och står upp stadigare. Det luktar erfarenhet och vishet för mig. Men det luktar också ödmjukhet och insikt om att vi alla är lika vackra och sårbara. Att det mänskliga fundamentet är ett underbart mysterium. Kram till alla och styrka till alla som kämpar!

@torpet Kul att höra av dig. Du ska verkligen vara stolt över dig själv! Känner också den tacksamhet du beskriver och nyfikenheten på den nyktra processens väg.
Ha en fin dag🌷💕

@torpet Hej o härligt att höra av dig! Ja,dagarna tickar på för oss... jag känner mig fortfarande som att jag tar en dag itaget o att de blir fler o fler o till slut "många". Längtar efter den dag jag känner mig helt "stadig". Vi fortsätter i alla fall framåt 👍
Kram 🤗

@torpet Så bra skrivet - tack för att du delar med dig!
Ligger långt efter dig - men tacksamheten, stoltheten och känslan att jag mår bättre poppar upp mer och mer för varje dag. Vågar inte ropa hej ännu, tar en dag i taget.
Ha en bra dag!

@torpet Heja dig! Nyfikenhet på det nyktra livet är en enormt bra ingång till allt. ”Hmm, nu ska vi se hur man gör det här nykter.” Samla på sig nyktra erfarenheter. Som att samla smultron på ett grässtrå, andaktsfullt ett i taget. Jag minns farhågor jag hade inför min första nyktra storfest, intima middag, jul/nyår, midsommar - rubbet. Allt skulle programmeras om med nyktra förtecken. År 2 har varit en baggis i jämförelse. Det blir verkligen lättare och lättare med tiden. No way ever att jag skulle göra om den här resan från början.

När jag ser folk här och på Cairy-appen oja sig över att det är fredag idag minns jag också mina första fyra-fem fredagkvällar. Vad gör jag om jag inte dricker vin på fredagar? Är det ens möjligt? I början gillade jag inte ens helgerna, de var så intimt förknippade med alkohol. De var så långa också, herregud vad många timmar man skulle sysselsätta sig. Men sen lång tid tillbaka njuter jag verkligen av varje ledig dag 🙏🏻 Och jag är utvilad när jobbmåndagen kommer.

Tack för påhälsningen, skönt att du mår bra 🙏🏻

Kram 🐘

Lunchnotering. Det är ett äventyr detta! Utlandsjobb igen. På planet tänkte jag på skillnaden mellan första gången jag satt på planet för utlandsjobb i nyktert tillstånd (då var jag vettskrämd) och hur det kändes den här gången. Stor skillnad. Känns betydligt lugnare i tankarna nu. Samtidigt är jag medveten om faran med den avslappningen. Första gången var det ett test varje sekund på utlandsvistelsen. Den här gången tänker jag inte alls på det i stort sett. Jag är medveten om att det just då kan dyka upp ett tillfälle där jag inte är på min vakt. Därför viktigt att skriva om det. Formulera det. Helt ärligt: Jag mår helt fantastiskt jämfört med när jag drack. Men jag skulle ljuga om jag inte också erkände att jag i stunder kan känna längtan efter det där glaset vin eller den där ölen. Som en utopi. Som en hägring. Den känslan måste jag lära mig att leva med. Jag låter tanken passera. Men det som också är ett faktum är att jag aldrig under resten av mitt liv kommer att HELT kunna slappna av. Jag får aldrig glömma att det är en sjukdom. Det är en uppgift att hantera detta. Ja, det går lättare. Ja, jag lider inte. Ja, jag mår bra som nykter. Men hotet finns där i och med den där lilla, lilla frestelsen som jag faktiskt tror kommer att finnas i någon form även om flera år. Jag tar en dag i taget. Kram till alla!

@torpet Fint att höra från dig! Det låter som du mår bra o känner dig ännu bättre förberedd på vad a-friheten innebär... Du har ju ganska många a-fria dagar numera. Tror vi ligger ganska lika, kanske jag har några fler? Har i alla fall inte haft något bakslag ännu, räknar dag för dag - det blir många till slut 👍
Ha en fin a-fri resa även denna gång!
🤗 Kram