igen

Profile picture for user vår2022

@torpet Känner igen mig så väl, skulle kunna varit jag som skrev. Nykterheten är en förutsättning för att ta itu med dessa frågor och för att kunna hantera dem på ett helt annat sätt. Träning är guld värd för kropp och psyke. Fortsätt så!💕

Profile picture for user torpet

Morgonnotering. Allt fortsätter och makar sig framåt. Nu till träning och sedan arbete. Om precis en vecka vänder mörkret mot ljuset. Ser framemot att möta detta ljus med nykterheten som ledsagare. Kram till alla!

Profile picture for user torpet

Morgonnotering. Det svarta som en vägg därute. Långt till solens uppgång. Sovit gott. Det är sannerligen en mäktig process detta med att sluta använda alkohol. Hur parametrar i det mentala förskjuts utan att jag riktigt kan sätta fingret på hur och vad som förskjuts. Det enda jag med säkerhet vet, är att det sker. Nu frukost och sedan arbete. Kram till alla och styrka till era respektive processer!

Profile picture for user torpet

Morgonnotering. Träning avklarad. Nu ska huset städas inför de kommande helgerna. Har alltid haft svårt för dessa helger. De har under livet genomlevts både nykter och onykter. Har svårt för dem oavsett. Dock ska poängteras att ångesten och olusten, när helgerna pågår, är mindre i nyktert tillstånd. Bara en sådan sak. Jag ser alltid fram emot efter nyår. När allt likson skjuter fart igen. När vi går mot ljuset och vardagen infinner sig igen. Jag hade önskat att jag inte kände såhär. Är likson lite avundsjuk på de som ser fram emot jul och nyår. Men, som sagt, det kommer att gå bra i detta nuvarande nyktra tillstånd. Allt rullar på med nykterheten och som de flesta som varit nyktra ett par månader säkert känner igen, blir tankarna på alkohol mer och mer sällsynta. Det är likson inte den där panik fokuseringen på alkoholen längre. Naturligtvis är den här processen ständigt närvarande på olika vis. Men karaktären på närvaron ändras. Jag upplever helt enkelt att jag liksom blir lämnat mer i fred. Att jag får mitt egna space. Utan att bli avbruten och störd. Jag är inte kidnappad på samma akuta vis längre. Kram till alla och en fortsatt fin torsdag!

Profile picture for user torpet

Morgonnotering. Städat hus. En befrielse! Solen skiner och snön har smällt. Nu mental förberedelse för kommande helger. Mår bra i nykterheten. Det är en omställning och förskjutning som heter duga. Viktigt för mig att inte rota i allt på en och samma gång. En dag i taget. Lugna andetag och lita på det helande i processen. Är ju övertygad om hur det leder mig mot det bättre. Men inga snabba vinster här inte! Det är långsiktiga investeringar som står på spel. Kram till alla!

Profile picture for user majsan_nu

@torpet Kan bara instämma i det du skriver... En dag i taget o lugna andetag! Och inga snabba vinster för mig heller. Men dagarna tickar på o snart har helgerna passerat! Kram från mig 🤗 till dig o alla andra forumvänner!

Profile picture for user miss lyckad

Jättebra jobbat Torpet, både med städning, men framförallt nykterheten..Precis som du skriver så minns jag att vissa dagar var ” vardagliga” men sånt är ju livet. Nästa dag kunde känslorna vara mer soliga. Jag tycker väldigt mycket om sommar. Det är verkligen då jag lever upp. Livet känns enklare, och allt spirar som du skriver. Jul och nyår brukar ju bara swisha förbi. Snart är vårblommorna här. Kram🤗

Profile picture for user torpet

Kvällsnotering. Nu ser jag fram emot en god natts sömn efter en hektisk dag med jul fixande. Jag är inte så förtjust i det. Men jag gör det ändå. Mest för andra. Det är dock lättare att hantera mitt jul motstånd i nyktert tillstånd än som det ofta varit. Sen slog mig en annan sak i morse: Jag hade sovit mina 8 tummar. I ett sträck. En god natts sömn helt enkelt. Ändå var jag HELT slut när jag vakande. Det tog en evinnerlig tid innan kroppens och hjärnans maskineri kommit igång. Det är i och för sig den mörkaste tiden på året, men jag kan inte tänka på hur det måste slitit på kroppen med allt drickande och alla dåliga nätter tidigare. Nu sover jag jättebra och tränar regelbundet. Jag äter balanserat och gör mina måltider med bra råvaror (till skillnad från när jag drack) och lik förbannat denna trötthet. Det måste betyda att jag tidigare under mitt drickande måste varit TOTALT slut i kropp och själ. Men på grund av giftet kände jag inte av det, eller var för bedövad för att verkligen känna min kroppsliga och själsliga status. Nu märker jag iallafall att min status är att jag är TRÖTT. Dessutom behövs min kropp sova minst 8 timmar och träna regelbundet. Inte säker på om ni hängde med i mitt resonemang....? Men hurusom: Kram till alla!

Profile picture for user Andrahalvlek

@torpet Delar din erfarenhet. Som nyktra känner vi verkligen hur trötta vi är. Och det är viktigt att lyssna på kroppen, ge den vilan den behöver. Så gott vi kan. Höneblund har blivit min räddning. Ställer larmet på 30 min och slocknar som ett ljus och vaknar sen upp mycket piggare. Funkar som att göra en omstart på hjärnan.

Kram 🐘

Profile picture for user Charlie70

@torpet delar också din erfarenhet och känslan när man börjar inse vad man gjort med sin kropp. Att i stället för att vila druckit mer och mer, sena kvällar, korta nätter och så upp igen och fortsätta. Så skönt att ha kommit till insikt om detta så vi nu kan ge kroppen vad den behöver. Det tar tid, för mig många månader innan jag upplevde att behoven stabiliserats och jag blev "normalt" pigg igen.

Kram!

Profile picture for user torpet

Lunchnotering. Tack för tillrop, inlägg och omtanke! Jo, här rullar allt på som vanligt. Förutom att det är mycket inför jul. Därav uteblivet inlägg :)
Grått ute idag. Kallt. Hoppas på lite mer snö. Idag fortsätter lunk och jul förberedelser. Nykterheten känns stadig och trygg. Ingen lust alls att ifrågasätta eller utmana den. Kram till alla!

Profile picture for user majsan_nu

@torpet Det låter fint, lugnt o betryggande! Nej, jag tänker inte heller ifrågasätta nykterheten... Men många tankar o funderingar i mitt a-fria liv! Har inte så mycket förberedelser, min jul kommer att firas på nyårsafton! Själva julen firas hemma med sambon o lite julmat... Ha det fint!
🤗 Kram

Profile picture for user torpet

@majsan_nu Desamma! Njut av sambo och julmat! Här är det också många funderingar och tankar. Åtminstone fungerar funderandet och tänkandet nu i nykter tillstånd :) Funderandet och tänkandet kan fortfarande vara svårt och tungt... Men när det dracks var det ju kortslutning på alla fronter! Vi fortsätter!!!

Profile picture for user torpet

Morgonnotering. Trött kropp uppe tidigt. Funderar på om/när jag skulle börja röra mig inte på "Det vidare livet"...?
Tre månader nykter nu vilken dag som helst.
Hur har ni andra gjort? Jag har knappt ens varit inte där och läst hittills. Har koncentrerat mig på att hänga här där alla, precis som jag , varit i början av processen. Kan man ta med sig den här tråden in dit eller ska man börja en ny tråd? Kram till alla!

Profile picture for user Andrahalvlek

@torpet Vi har gjort lite olika. En del flyttar sin tråd, @Torn gjorde det tex. En del av oss startade en helt ny tråd, vilket jag gjorde. Min första tråd skildrar mina första nyktra 6 månader och heter ”Behöver all hjälp jag kan få”. Namnet skildrar väl hur jag kände då. Min andra tråd skildrar tiden framåt och den heter ”Andra halvlek har inletts”. Det namnet skildrar också väldigt väl vad det handlar om.

Under ”Det vidare livet” skriver man oftast om man verkligen har bestämt sig för att alkohol är ett passerat kapitel. (Även om en del istället har valt linjen ”dricka sparsamt”.) Att sluta dricka är steg 1, det allra viktigaste steget. Steg 2 handlar mer om hur man ska hantera livet som nykter, då man inte använder alkohol som startgas och fartdämpare längre. Det handlar mycket om stress, gränssättning och hur man relaterar till en alkoholromantisk omgivning etc.

I början var jag frustrerad över att jag aldrig kände mig klar. Nu stör det mig inte ett dugg. Det här har blivit ett sätt att leva, där nykterheten är fundamentet allt vilar på. Jag använder forumet som dagbok och som en daglig påminnelse om vart jag aldrig vill hamna igen. Genom att sätta ord på tankar och känslor ger jag mig självterapi, och att sen få andras fina tankar om det jag skriver också är verkligen en viktig bonus 😍

Min gamla tråd finns kvar någonstans under ”Förändra sitt drickande”, på sidan 800 eller liknande. Jag skriver i den ibland, vid viktiga milstolpar. Om man klickar på sitt nicknamn får man upp alla trådar man har skapat, annars hade det varit omöjligt att hitta den gamla tråden.

Kram 🐘

Profile picture for user majsan_nu

@torpet Ja, det tål att funderas över... Jag hänger nog kvar här ett tag till, vill känna mig ännu längre bort från a-beroendet innan jag flyttar över... Men jag funderar vidare! Har gjort som du, mest följt den här tråden. Fortfarande mycket för mig att vara a-fri! Blir spännande att följa ditt resonemang...
🤗 Kram

Profile picture for user torpet

Lunchnotering. Idag nöjer jag mig med att göra ett snabbt inlägg. Gråväder. Har också kommit fram till att det inte är någon stress att flytta över till "Det vidare livet".... Tar det inom sinom tid. Kram till alla!

Profile picture for user torpet

Morgonnotering. Svart vägg ute. Men, men, nu vänder det som vi all vet. Även om det är ytterst svårt att tro nu kommer det bli ljust och vårigt om inte en allt för avlägsen framtid. Detta faktum får idag stå som metafor för processen som mitt beslut om nykterhet innebär för mitt liv. Kram till alla!

Profile picture for user torpet

Morgonnotering. Vakande i morse med en enorm tacksamhet över min nykterhet. En djup och allomfattande känsla och upplevelse. Kram till alla och också en kärleks tanke till den hjälp det här forumet gett mig sedan jag klev in här!

Profile picture for user Andrahalvlek

@torpet Den enorma tacksamheten är den finaste gåva vi kan ge oss själva ❤️ Du har gjort jobbet! Och din kropp och hjärna tackar dig med känslan av enorm tacksamhet.

God julkram 🐘

Profile picture for user torpet

Morgonnotering. Tack för tillrop! För mycket jul stök igår för att hinna med kommentar. Stöp i säng vid 22.00, helt slut. Nu "dubbelsöndag" och sedan mer vardag, vilket jag uppskattar. Julkram till alla!

Profile picture for user torpet

Kvällsnotering. Stressig och mycket emotionell dag. En handfull händelser som jag GARANTERAT skulle druckit på tidigare i mitt liv. Svåra känslor och sorg inblandat. Nu sitter jag här nykter och hamrar på tangenterna. Gör att jag vet att jag kommer klara dessa prövningar. Hade jag inte varit nykter nu hade den inre paniken utbrutit. Jag är tacksam för denna nykterhet. Den ska ta mig igenom dessa svårigheter. Kram till alla!

Profile picture for user Andrahalvlek

@torpet Man hanterar verkligen motgångar så mycket förståndigare som nykter. Lägger energin där den gör mest nytta. Låter inte oron trasa sönder vår förmåga. Men tufft som fan kunde förstås vara ändå. Hoppas det lättar lite för dig snart.

Kram 🐘

Profile picture for user fröken_fri

Fantastiskt att du har klarat av en riktig pärs och fortfarande nykter. Stort och beundransvärt @torpet Hoppas att allt blir bättre snart. Det ska du se att det gör.

💓🤗

Profile picture for user majsan_nu

@torpet Så fint att du känner dig tacksam över ditt a-fria liv! Sant att alkoholen inte hjälper även om vi trodde det länge...
Själv kämpar jag också på, dag för dag! Vissa dagar tunga o andra lite lättare...
Kram 🤗

Profile picture for user torpet

Eftermiddagsnotering. Den emotionella berg o dalbanan fortsätter. Det ironiska är att det är yttre faktorer. Om jag kunde bara se till mig själv är måendet inte alls illa. Snarare tvärtom. Men de här yttre faktorerna och omständigheterna gör allt helt upp o ner. Nu får jag använda "en dag i taget" metoden för annat än att hantera alkoholen. Situationen gör också att alkohol nu känns EXTREMT avlägset. Jag är nöjd om jag tar mig genom dagarna just nu. Kram till alla!

Profile picture for user majsan_nu

@torpet Det låter tungt o tufft för dig nu... Utan att veta exakt vad som händer runt dig så är nog din frihet från alkohol en stor styrka! "En dag i taget"-metoden är säkert användbar i många sammanhang! Hoppas det lugnar ner sig för dig så småningom! Att hamra på tangenter ger kanske lite paus från det svåra...
🤗 Styrkekram!

Profile picture for user torpet

Morgonnotering. Nytt år. Krisp ute. Jag är i en fas då skrivandet här inte ter sig lika naturligt på det sättet att jag inte känner att jag har så mycket att säga om min nykterhet. Eller rättare sagt den "akuta" nykterheten. Tänker att nykterheten inte upptar plats i mitt tänkande som det gjorde när jag började den här resan. Beslutet att vara nykter har liksom landat i mig och jag är mindre rädd helt enkelt. Det är inte en liten eller enkel process, men nu känns det mer som jag måste deala med livet och dess svårigheter. Själva nykterheten känns inte lika "akut" längre. Vet inte om ni hänger med? Jag är såklart medveten om att jag måste fortsätta processen. Däremot har de övriga delarna av livet trängt ut frågorna om alkoholen som ständigt pockande. Jag är tacksam för vändningen mitt liv har tagit i och med mitt beslut för över tre månader sedan. Jag ska dock såklart fortsätta skriva här dagligen (som mål). Att skriva här håller mig vaken och låter inte alkoholmonstret tränga sig in i mitt undermedvetna den så väl kända bakvägen. Skrivandet här gör processens livsnödvändiga närvaro självklar. Kram till alla!

Profile picture for user Andrahalvlek

@torpet Fattar precis vad du snackar om. Att sluta dricka är steg 1, det allra viktigaste steget. Grunden till allt. Men sen behöver man lära sig hantera livet, och det pågår förstås resten av livet. Det händer grejer när man blir nykter, det kan de flesta vittna om, men ingenting är bråttom dock. Man kan så små frön och låta dem gro. Länge. Vissa plantor vill snabbt upp i ljuset, andra är riktiga sjusovare. När vi är nyktra fungerar våra hjärnor optimalt och vi har då förmågan att ta små och stora steg framåt. Så länge vi dricker står vi och stampar på ruta ett, eller i värsta fall halkar vi bakåt till och med.

Jag tror att det är bra om du fortsätter hålla kontakt med forumet, för att påminna dig om vart du aldrig vill hamna igen. Om du vill kan du skriva om dina andra dilemman, det funkar lite som självterapi att sätta ord på det jobbiga. Kan man sen få andras input också är det vinn-vinn.

Kram 🐘

Profile picture for user majsan_nu

@torpet Instämmer helt med de föregående kommentarerna! Du o jag har ju ungefär lika många a-fria dagar. Jag känner att det är många livsfrågor som kommer upp o behöver bearbetas... Men jag försöker ta lite i taget o vilar mellan varven! Ha det fint!
Kram 🤗

Profile picture for user torpet

Morgonnotering. Dimman som filmmjölk därute. Tack för tillrop. Längtar till imorgon när vardagen smyger igång igen. Har aldrig gillat helger och det där att allt stannar upp. Det är inte det att det måste hända något. Men känslan av att rutinerna kickar in lugnar mig. Har alltid lugnat mig. Även när jag var barn/ung, innan drickandet blev ett problem, var det så. Har ju också druckit på den längtan. Längtan efter det som är "samma", det som inte sticker ut. Längtan efter en sorts "ingenting". Det "ingentinget" är inte negativt. Det är inte så att det är emot livet. Däremot tror jag att det där "ingentinget" har med kravlöshet att göra. Tror det var denna kravlöshet från livet jag längtade efter när jag satte mig ner själv i en lokal med mina pilsner. En längtan efter att få uppgå i denna värld utan att behöva agera, utan krav på någonting. Längtan efter det enkla och neutrala i varat. Kram till alla.

Profile picture for user Geggan

Känner också igen mig. En sak att bearbeta är känslor för andra människor , irritation på folks beskäftighet, egocentrism, mm mm. Allt sånt kan kännas lite mera nu. Men det är bara att lugnt notera känslan o låta den flyga vidare.

Profile picture for user torpet

Morgonnotering. Svarta väggen därute fortfarande lika svart. Ska bli fint att sitta här om två,tre månader vid samma klockslag och skriva i soluppgången med våren knackandes på dörren. Svårt att tänka sig nu. I morse gjorde jag något som jag inte brukar göra så ofta; vägde mig. Trots min enorma svaghet för den dagliga kvällsglassen framför Tv:n hade jag tappat runt 10 kg jämfört med när jag drack. Känns fantastiskt. Hur kroppen, inte bara psyket, liksom återgår till mitt egentliga jag. Hur kroppen, även den, blir den jag egentligen är. Idag ska hela huset städas. Återvinningscentralen och hela baletten blir det. Julen ska ut! Känner en sorts förväntningens laddning i kroppen. Långsam belöning efter så lång nykterhet. Det tar sin tid. Men så värt det. Kram till alla!

Profile picture for user Se klart

Vad fint det är att läsa dina noteringar- apropå kravlöst, och rofyllt. Med forumet är det som du skriver att efter den ”akuta” fasen kan det kännas lite stiltje men min erfarenhet från de här två åren är att stiltjen är som när en våg drar sig tillbaka, snart slår utveckligen in mot land igen. Jag tycker det verkar vara så för många här. Det händer saker ”av sig självt” utveckligen tar kliv nästan utan vår medverkan. Och förutom hälsofördelar så skulle jag säga att det är den största vinsten för mig. Så mycket spännande på insidan- och även utsidan.
Ja, förutom att för mig har den där kvällsglassen parkerat sig som krockkuddar på höfterna.
Ha en fin kväll! Kram.

Profile picture for user Tackohej

Kul att höra om sidovinster som viktnedgång. Jag fullständigt knarkar serier också. Både i aktiva dryclesperioder och nykter. Skillnaden som nykter är att jag kommer ihåg vad jag sett 😂 var serien värd att fastna framför?

Profile picture for user torpet

Nattnotering. Sen läggdags ännu en afton. Passar mig inte egentligen. Allt rullar på med nykterheten. Har dock beslutat att ta en kort paus härifrån forumet. Eller rättare sagt inte ha som krav på mig själv att skriva varje dag. Har helt klart kommit in i en ny fas i den här processen. Däremot är det abstrakt för mig vad den nya fasen innebär eller representerar. Min intuition leder mig till att släppa "kravet" jag lagt på mig själv angående notering här varje dag. Då följer jag den intuitionen. Jag återkommer vad det lider! Kram till alla.

Profile picture for user majsan_nu

@torpet Ser framemot dina uppdateringar när de nu kommer... Är ju van att ha lite koll på dig, vi har ju hängt här ungefär lika länge!
Själv har inte riktigt kunna släppa forumet, läser runt här o ser hur det går för de som lägger in kommentarer...
Ha det fint till nästa gång vi hörs!
Kram 🤗

Profile picture for user Andrahalvlek

@torpet Du gör förstås precis som du vill. Var försiktig bara, att släppa kontakten med forumet kan vara ett sätt att fejda ut också. Att behålla kontakt med forumet gör att man påminns om vart man aldrig vill hamna igen, samtidigt som man tar sig tiden att reflektera över dagen. Låta orden börja resonera med sig själva, som en slags självterapi. Så funkar forumet för mig i alla fall, och imorgon uppnår jag 700 nyktra dagar, tjoho!

Kram 🐘

Profile picture for user torpet

@Andrahalvlek, tack för omtanken. Min intention är inte att släppa kontakten med forumet. Jag bara backar inför mig själv när det gäler mitt egna "krav" att skriva varje dag. Jag är fortfarande inne här dagligen. Men för tillfället kändes det rätt att läsa och begrunda mer av det ni andra skrivit. Jag kommer fortsätta att skriva här. Däremot inte nödvändigtvis dagligen. I perioder blir det kanske dagligen, i andra perioder lite mer sällan. Det är sant att den regelbundna kontakten håller processen vid liv! Kram till alla! Nya tag i morgon nu när helgerna äntligen är över på riktigt.

Profile picture for user torpet

Kvällsnotering. Har läst runt här de senaste dagarna. Istället för att själv formulera mig. Känns bra. Behövde känslan av att bara få skrutta runt. Inte vara så "på" hela nykterhets processen. Den är närvarande likafullt. Tankarna tar andra vägar nu jämfört med i början av processen. Intressant. Jag är tacksam för min nykterhet. Jag vet också att jag borde vara stolt för att jag lyckades vända den stora båten. Och jag är nog stolt också. Men känslan av tacksamhet är tydligare och mer omvälvande. Jag fortsätter på min inslagna väg. Nyfikenheten på var den nyktra processen ska ta mig är också fortfarande stor. Jag känner den där känslan jag tidigare nämnt i någon notering: Att det krävs riktig "guts" för att ge sig ut på de här områdena i livet. Att det inger respekt när jag ser eller hör om andra människor som varit "varvet runt". De som lämnat (den snabba)flykten bakom sig och står upp stadigare. Det luktar erfarenhet och vishet för mig. Men det luktar också ödmjukhet och insikt om att vi alla är lika vackra och sårbara. Att det mänskliga fundamentet är ett underbart mysterium. Kram till alla och styrka till alla som kämpar!

Profile picture for user vår2022

@torpet Kul att höra av dig. Du ska verkligen vara stolt över dig själv! Känner också den tacksamhet du beskriver och nyfikenheten på den nyktra processens väg.
Ha en fin dag🌷💕

Profile picture for user majsan_nu

@torpet Hej o härligt att höra av dig! Ja,dagarna tickar på för oss... jag känner mig fortfarande som att jag tar en dag itaget o att de blir fler o fler o till slut "många". Längtar efter den dag jag känner mig helt "stadig". Vi fortsätter i alla fall framåt 👍
Kram 🤗

Profile picture for user cthd

@torpet Så bra skrivet - tack för att du delar med dig!
Ligger långt efter dig - men tacksamheten, stoltheten och känslan att jag mår bättre poppar upp mer och mer för varje dag. Vågar inte ropa hej ännu, tar en dag i taget.
Ha en bra dag!

Profile picture for user Andrahalvlek

@torpet Heja dig! Nyfikenhet på det nyktra livet är en enormt bra ingång till allt. ”Hmm, nu ska vi se hur man gör det här nykter.” Samla på sig nyktra erfarenheter. Som att samla smultron på ett grässtrå, andaktsfullt ett i taget. Jag minns farhågor jag hade inför min första nyktra storfest, intima middag, jul/nyår, midsommar - rubbet. Allt skulle programmeras om med nyktra förtecken. År 2 har varit en baggis i jämförelse. Det blir verkligen lättare och lättare med tiden. No way ever att jag skulle göra om den här resan från början.

När jag ser folk här och på Cairy-appen oja sig över att det är fredag idag minns jag också mina första fyra-fem fredagkvällar. Vad gör jag om jag inte dricker vin på fredagar? Är det ens möjligt? I början gillade jag inte ens helgerna, de var så intimt förknippade med alkohol. De var så långa också, herregud vad många timmar man skulle sysselsätta sig. Men sen lång tid tillbaka njuter jag verkligen av varje ledig dag 🙏🏻 Och jag är utvilad när jobbmåndagen kommer.

Tack för påhälsningen, skönt att du mår bra 🙏🏻

Kram 🐘

Profile picture for user torpet

Lunchnotering. Det är ett äventyr detta! Utlandsjobb igen. På planet tänkte jag på skillnaden mellan första gången jag satt på planet för utlandsjobb i nyktert tillstånd (då var jag vettskrämd) och hur det kändes den här gången. Stor skillnad. Känns betydligt lugnare i tankarna nu. Samtidigt är jag medveten om faran med den avslappningen. Första gången var det ett test varje sekund på utlandsvistelsen. Den här gången tänker jag inte alls på det i stort sett. Jag är medveten om att det just då kan dyka upp ett tillfälle där jag inte är på min vakt. Därför viktigt att skriva om det. Formulera det. Helt ärligt: Jag mår helt fantastiskt jämfört med när jag drack. Men jag skulle ljuga om jag inte också erkände att jag i stunder kan känna längtan efter det där glaset vin eller den där ölen. Som en utopi. Som en hägring. Den känslan måste jag lära mig att leva med. Jag låter tanken passera. Men det som också är ett faktum är att jag aldrig under resten av mitt liv kommer att HELT kunna slappna av. Jag får aldrig glömma att det är en sjukdom. Det är en uppgift att hantera detta. Ja, det går lättare. Ja, jag lider inte. Ja, jag mår bra som nykter. Men hotet finns där i och med den där lilla, lilla frestelsen som jag faktiskt tror kommer att finnas i någon form även om flera år. Jag tar en dag i taget. Kram till alla!

Profile picture for user majsan_nu

@torpet Fint att höra från dig! Det låter som du mår bra o känner dig ännu bättre förberedd på vad a-friheten innebär... Du har ju ganska många a-fria dagar numera. Tror vi ligger ganska lika, kanske jag har några fler? Har i alla fall inte haft något bakslag ännu, räknar dag för dag - det blir många till slut 👍
Ha en fin a-fri resa även denna gång!
🤗 Kram

Profile picture for user torpet

Morgonnotering. Det innebär stora rörelser det här med att bli nykter. Man måste ha tålamod för att förskjutningarna och rörelserna ska bli kännbara. Har man inte det tålamodet kan man lätt luras att tro att "det inte blev så stor skillnad". Inne på fjärde månaden nu och först nu börjar livsförskjutningarna ge tecken ifrån sig. Detaljerna blev naturligtvis kännbara långt innan. Som fysiskt mående, bättre sömn och minskad oro/ångest. Det är som sagt mycket spännande att följa hur de här stora förskjutningar kommer att förändra mitt liv. Vill jag se det på djupet måste jag fortsätta på den nyktra inslagna vägen. Om jag inte gör det hamnar jag på ruta ett igen. Kram till alla!

Profile picture for user Andrahalvlek

@torpet Kan bara hålla med. Vid 6-7 mån märkte jag ett rejält skutt i utvecklingen, inte bara i mitt mående utan i mitt tänk generellt. Och hela det andra året känns som en räkmacka vad det gäller nykterheten. Det är som jag brukar tjata om så himla viktigt att man bygger nya nyktra vanor, sen krävs det inte lika mycket koncentration och tankekraft längre.

Kram 🐘

Profile picture for user Annabell

Åh vad bra skrivet! Att man kan bli medveten om detaljfördelar med nykterheten ganska tidigt och allteftersom. Men att man längre fram kan få uppleva större livsförflyttningar och rörelser i bra riktning… Det vill jag också vara med om!! 🤗✨

Profile picture for user majsan_nu

@torpet Hej o fint att du skriver om hur du har det o tänker!
Skulle vara spännande om du skriver något om de stora livsförskjutningarna, hur du menar o tänker... Vilka förändringar tänker du på?
Jag kanske fortfarande är i ett tidigare stadie men behöver nog komma vidare!
Skriv gärna o utveckla...
Kram 🥰