Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

@juni22 Den håller jag med om, att faktiskt komma ihåg gårdagen😂 men även morgonkaffet är en hit! Kaffet intas i sängen med mina två snarkande hundkompisar som bara får mysa i vår säng på morgonen.
Ha en fin nykter dag🌸💕

majken_r

Då kom det. Ett jäkla sug.. Varit iväg på en rolig planering till fritidshuset. Var lite sådär upprymt glad. Vill bara ta ett glas. Det är ju inga problem alls, det går ju hur bra som helst att inte dricka så jag har nog överdrivit lite.. klarar nog absolut att dricka lite lagom.
Sådär har det tuffat på i huvudet nu nån timme.. Det liksom river i bröstet och drar i käkarna. Vill ha ett glas.
Vet ju att detta är skitsnack som förhandlaren lägger fram. Så nu gäller det att andas. Plocka fram alla bilder jag har inom mig som visar det liv jag faktiskt vill ha.
Andas 🙏🏼

majken_r

Vaknade sömnig men utan baksmälla. Så tacksam att jag inte drack igår när suget kom. Nu känns det helt främmande att dricka. Hjärnan..
Idag blir det en nykter dag! Kram❄️

Bra och starkt gjort @majken_r Efter att ha klarat en sådan pärs blir man ju en erfarenhet rikare och så blir man bara starkare.

Ha det gott 🌸💓🤗

@majken_r Bra kämpat! Striden med alkoholdjävulen kan bli tuff men du är starkare! Suget kan komma vid både glädjande som ledsna känslor. Minns att jag efter ca 5 veckor nykter, på restaurang, tänkte men ett litet glas gör väl ingen skada, det fixar jag! Har ju varit så duktig nu, så länge. Som tur var kom alkoholängeln och lade sig i diskussionen med alkoholdjävulen och vann! Det var verkligen nära ögat och jag var inte beredd på att det skulle hända. Är mer på min vakt nu.
Ha en fin dag💕🌸

@majken_r Det låter fint, hoppas din dag varit lugn så här långt!
Alkoholängeln skrev @vår2022 i sitt inlägg, det kanske är en vi ska hålla oss väl med... En dag i taget blir många till slut - det är hjälpsamt att tänka eller hur!
Styrkekramar till oss alla! 🤗

majken_r

Ja, ska komma ihåg det nästa gång det slår till. Att jag klarar det. Tack🥰@Lavendelblomman @fröken_fri

Hej, läser ikapp lite här hos dig. Det är jättejobbigt när suget kommer och jag är så glad att du stod emot! Har kommit på att suget inte hänger kvar superlänge, det går att stå emot faktiskt. Trodde tidigare att suget skulle vara konstant.
”Alkoholängeln” tar jag oxå med mig, tack @vår2022. Har en barnatro så det tänket känns bekant. ❤️
Sov gott vänner!

majken_r

Precis, har också tänkt på det. Eller märkt det, att det faktiskt går över. Jag behöver liksom inte jaga upp mig och börja tänka som att det måste lösas. Det går liksom över om jag inte göder det. Hoppas du sovit gott🥰@Rehacer