Leva hel och fri

Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

Profile picture for user majken_r

Vaknar lite motvilligt. Men så kommer den, den sköna känslan av att kroppen är med. Huvudet är med. Ångesten är borta. Jag är nykter. Älskar den. Har den med mig och väcker den när suget ibland slår till.
Läser så mycket bra, klokt och berörande här. Klarar inte riktigt att svara som jag egentligen vill men läser. Kram på er!

Profile picture for user Miss Mary Poppins

Hip Hip Hurra! Så duktig du är 🥳💚🌸 Tack för att du hälsar på hos mig. Det värmer ❤

Blev ingen tårta 😅
Jag och några andra har slutat med socker. Har konstant huvudvärk, men det och sockersuget lägger sig nog snart. 🙏😊👍

Trevlig helg 🥳🌸💚

Profile picture for user majken_r

Hej!! Jag har det bra. Sitter i familjekarantän och försöker fördriva tiden.. 😅 Nykter!
Så gott att höra från dig. Hur har du det? Kram🥰@cthd

Profile picture for user majsan_nu

@majken_r Skönt att höra att du har det lugnt! Men corona hoppas jag att du ska slippa... Osäkert förstås om någon i familjen är sjuk, hoppas inte allvarligt! Tycker det är svårt att ta till sig all info om alla virus som verkar frodas 🤔😱😭
Att du är nykter är iallafall ett stort + eller många! Önskar dig en fin a-fri dag trots allt övrigt elände 👍
Stor kram 🤗

Profile picture for user majken_r

Dag 17
Så himla konstigt.. Jag vet inte vad som pågår men jag har liksom inget sug. Tänker inte på alkohol. Mår bra och har en otrolig energi. Jämn i humöret. Fattar inte riktigt men tar tacksamt emot.
Är ganska säker på att suget och längtan efter vin kommer dyka upp tex ute på restaurang, eller en kväll med vänner. Men nu. Inget.
Jag började här för typ 150 dagar sen med viljan att vara nykter 90 dagar. Märkte snart att jag blev lite väl fixerad av tanken på vinet som hägrade dag 91 så jag avbröt. Bestämde mig för att vara måttlig och att verkligen arbeta med mig själv. Reflektera och försöka kartlägga vad som triggade mig. Efter ett tag fungerade måttligheten. Med ett undantag. Ca var tredje gång var det som att jag bara inte ville sluta, arg om det fanns för lite vin hemma. Gömde glas till senare när jag var själv, kräktes för att bli mindre bakfull. Inte bra..
Men, de andra ”sug-tillfällena” var liksom borta eller svaga.
Har under många år känt att jag ibland inte stoppar i tid, att jag vill ha mer och blir sur om det saknas.
Så att det beteendet var kvar, och blev värre gjorde att jag bestämde mig. 100 alkoholfria dagar.
Och nu dag 17.
Med fokus på fria dagar. Fri. Inga fixerade tankar finns. Jag vill inte dricka. Och som sagt, jag mår så bra. Trots att en del i mitt liv är väldigt svåra. Så skönt. Tacksam.
En dag i taget. Förbereder mig för ev sug. Kommer ta hjälp av er fina i forumet, ni hjälper så mycket. Jag börjar lite förstå mig själv och mitt drickande. Att det är olika för oss. Lär mig.
Efter mina 100 dagar får jag se. Det är många dagar kvar. Men jag tänker njuta av läget just nu, inte måla fan på väggen. En sak i taget.
Tack och kram till alla kämpar ⭐️

Profile picture for user majsan_nu

@majken_r Fria dagar! Så härligt det låter, så försöker jag också att tänka... Vissa dagar funkar det o andra lite sämre...
Hur vi tänker om vår a-frihet är verkligen olika! Själv har jag inte satt någon gräns, dvs jag skrivit tillsvidare. Det betyder att jag ska fortsätta vara a-fri!!! Det är mitt val o jag upplever inte att jag har något val! Det känns som det bästa för mig 👍💕💪
Vi kanske har samma mål många gånger men uttrycker det på lite olika sätt...
Ja, det var några funderingar som dök upp när jag läste ditt inlägg.
En dag itaget blir många (100 tex) vartefter 👍
Kram 🥰

Profile picture for user Torn

@majken_r Det låter bra! 🤗 Det handlar ju väldigt mycket om ens egen vilja. Om man känner att nä, jag vill verkligen inte tillbaka till hur det var innan. Och jag vill inte att det ska riskera att bli ännu värre. Då försvinner suget snabbare tror jag. För egen del blev det efter ett tag så att jag kände stor avsmak för alkohol. Jag kunde inte dricka en alkoholfri öl för smaken påminde mig om starköl. Om man däremot blir ”tvingad” till att sluta dricka, så tar det nog längre tid att bli av med suget. Då är acceptansen desto viktigare. I båda fallen gäller det att jobba på att känna stolthet och eliminera skammen. (Jätteviktigt!) Även tacksamhet är viktigt. Då hamnar man i stadigt ”jag vill inte dricka, jag slipper dricka” Då är det helt plötsligt omöjligt att känna sug.😅 100 dagar är en bra början. Mycket som händer då med ens tänk. Dock tycker jag att ett halvår borde vara rekommenderat minimum. Då hade i alla fall jag haft så många Aha-upplevelser och positiva upplevelser så att börja dricka igen fanns inte på kartan.

Men alla är ju olika, ovanstående är baserat på mina egna erefarenheter, och två års flitigt studerande här på forumet. Kram

Profile picture for user Rehacer

@majken_r Tycker om att läsa dina tankar! Nickar och håller med. 🙏
Vad härligt att du mår bra nu och att suget inte är närvarande. Att vara jämn i humöret är ju oxå en stor bonus, att fladdra upp och ner bland alla känslor som finns är otroligt jobbigt och enerverande. Njut av ditt tillstånd och samla kraft till om (jag skriver OM) du måste slåss med MrA framöver.
Ha en fin kväll! 🤗

Profile picture for user vår2022

@majken_r Fint att höra dina tankar. Du reflekterar så bra kring dem och det är den där tredje gången när suget och alkoholdjävulen härjar som är kruxet. Det blir som en osäkrad handgranat och man vet aldrig när den ska explodera. Din strategi låter bra och innebär inga fixerade tankar. Kör på det! Det där jämna humöret och energin är guld värt att kunna använda till det övriga svåra i livet, man kan hantera det på ett helt annat sätt då. Det är min erfarenhet.

Du jobbar på så himla bra, fortsätt med det🌷💕

Profile picture for user majken_r

Tack för kloka ord🙏🏼 Jag har sådär liksom på riktigt börjat förstå poängen med det längre uppehållet. Inse att det är mer än att alkoholen ska lämna kroppen. Den påverkar även när den lämnat. Så jag är nyfiken på det, hur blir det utan en längre tid? Förutom graviditeter. Önskar dig en superfin dag! Kram🥰@Torn

Profile picture for user majken_r

Tack🙏🏼🙌🏼 Jag samlar kraften och energin. Är helt övertygad om att MrA kommer titta förbi både en och tjugofem gånger framöver. Så tacksam att han tycks ha ett uppehåll just nu. Känner nog min energi och hoppar över min dörr ett tag 😅 Kramar till dig, hoppas du mår ok ❤️@Rehacer

Profile picture for user vår2022

@majken_r Tyckte att du uttryckte det så bra med att ”jag inser att det är mer än att alkoholen som ska lämna kroppen. Den påverkar även när den lämnat”. Precis så är det! När väl alkoholen lämnat kroppen och hjärnan fått återhämta sig och blivit balanserad, då går allt in i en ny fas. Man börjar leva med öppna, rena sinnen med nya tankar och kan hantera livet på ett nytt sätt. Som i en ny dimension😁