Jag kommer inte ihåg hur eller varför det började. Men sakta sakta började jag/vi dricka vin till vardags. I början tror jag det bara var någon gång ibland, men de senaste åren har det blivit varje dag. Vi delar på en flaska på kvällen. Oftast är det min idé (99%), det är jag som ställer frågan ’Vill du ha något att dricka?’. Jag behöver inte precisera vad det gäller för dryck. Ibland säger han nej, han vill hellre bara ta sig ett glas rom eller whiskey och för honom räcker det. Då står jag där och undrar - men jag då? Jag är inte så förtjust i starksprit, jo bara gin & tonic. Men det är vinet som har tagit över. Så, jag kan öppna en flaska för att ta ett glas, det kan bli två. Ibland räcker det, men då står ju flaskan kvar till dagen därpå och då dricker jag upp den till lunchen istället. Ibland tar han ett glas och jag tömmer resten av flaskan, lika bra för då finns ju ingenting kvar till dagen efter.

Jag har under många år jobbat på samma ort där vi bor, så jag har gått hem på lunchen.
Vi bor inte i Sverige utan i ett land där man kan köpa alkohol i matbutiken. Ibland när jag inte har planerat min lunch har jag gått förbi matbutiken på vägen hem, och då slinker en flaska vin ner i korgen, både till lunch och till middag. Jag har även hittat en webbsida som säljer alkohol, med express leverans på 24h. De har fantastiska erbjudanden och ibland erbjuder de gratis leverans - då måste man ju passa på…
Nu har jag bytt jobb, men får jobba hemifrån flera dagar i veckan. Då blir det också lätt att ta sig ett glas.

Min sambo dricker inte som jag. Han behöver inte dricka, egentligen konstigt då han inte kan eller vill sluta röka. Han kan ta sig ett glas eller två och sen är det bra. Han dricker aldrig på lunchen, varken på vardagar eller helger.

Det här är inte den första gången jag försöker. Vad jag försöker är inte riktigt klart ännu, men här och nu är det att inte dricka. Varje dag utan är en bra dag.
Jag har gjort vit månad tidigare, jag har haft uppehåll på flera veckor pga medicinering, så jag vet hur skönt det är att inte dricka. Att vara sig själv, vara hel. Att veta att när jag skrattar så är det för att JAG tycker något är roligt. Att veta att när jag blir arg och bråkar, då är det för att JAG är arg, inte för att jag är berusad. Den där känslan att vara fri.

Jag har tidigare pratat med min sambo om mitt problem. Han säger ’ok, då drar vi ner på drickandet’, men det är ju lätt för honom att säga, han har ju inte samma dragning som jag.

Den här gången så har jag inte sagt något, bara anmält mig till programmet här och i och med det också börja skriva offentligt. Jag har skrivit för mig själv under de tidigare gångerna, men nu tar jag steget och låter andra läsa.

Idag är jag inne på dag 4 och det känns bra.

@vår2022 - Jag har sömnproblem sen tidigare, vissa dagar blir jobbigare, men det är skönt att veta att man inte har druckit. Allt blir inte bra för att man slutar, men mycket blir bättre. Jag kan tyvärr inte skylla alla mina problem på alkoholen. Varje dag utan är en bra dag - vi kämpar på! 🤗

@linalus - Grattis till våra 11 dagar 🙌 Tack för pepp. Nej, det är klart att alla inlägg inte behöver vara roliga, men ibland när jag skriver ned mina tankar så slår det mig hur deppigt det låter.
Jag har kört morgonrutiner tidigare, men jag blev så stressad över att inte hinna med allt, även om jag gick upp kl 6. Så nu blir det, de dagar jag jobbar hemifrån: 1)KAFFE 2)hundpromenad 3)stretch/yoga. Min meditation kör jag lite när jag är ute på promenaden. Jag använder appen Calm sen snart 3 år. En favvo med meditation, mindfullness och motivation. Nu kör vi dag 12! Kram

@sorken Promenaderna är mitt liv, jag måste ut. Jag skaffade faktiskt hund för att få sällskap.
Ibland är det bara så mycket runt omkring (se nedan), bra och dåligt. Toppen att ha er här och ha forumet som bollplank. Ta hand om dig ❤️

@majsan_nu Nej, vi har inte 'träffats' tidigare, men jag har läst din tråd. Oj vad många dagar du har - bra jobbat, grattis!!!! Jag tycker egentligen att det är tråkigt att älta. Jag vill att det ska gå framåt, jag vill vara glad, men ibland orkar man bara inte. En dag i taget! Ha en bra sån 🤗

Idag fick min dotter äntligen åka iväg på 3 dagars träningsläger och eventuellt 1 dag tävling. Hon skadade sig i oktober och det har varit jobbigt för henne att se kompisar åka iväg på både träning och tävling. Men för att få åka, måste PCR-test göras, förra veckan och nu i måndags.
Jag märker nu idag, hur spänt jag har varit inför detta. Har gått varit rädd för att hon ska vara positiv och inte få åka iväg, nu när skadan äntligen är över. Igår fick vi resultatet - negativt. En sån lättnad. När jag väl kom hem (jobbade på kontoret och det blir jättelånga dagar med nästan 5 timmars resväg t/r), hade hon packat klart, R hade handlat och lagat mat, det var bara lite administrativa papper att fixa för resan. Trots att dagen hade varit intensiv kände jag mig så nöjd, jag hade hunnit med så mycket. Nu på morgonen, sista packet och sen avlämning till coachen. Hon kommer hem sent på söndag kväll.
Nu ska jag njuta av lite egen/sambo-tid tills hon kommer hem. Det ska bli skönt att bara vara två i några dagar.
Och ikväll ska jag få gå på yoga med bästa läraren 🙏

Det är så himla skönt att fixa dagen utan att dricka. Så skönt att ta i tu med en ny dag och veta att jag inte ska dricka i dag heller.

Idag med sol i sinnet ☀️

Skönt med egentid sa jag tidigare. Första dagen sedan i oktober som jag är ensam hemma på lunchen. Japp, suget kom starkare än vad jag hade väntat mig. Gick över ganska fort som tur var. Nu tar jag lunch promenad för att få frisk luft och ändra riktning på tankarna.

@vår2022 Tack så mycket! Jag är helt mör i kroppen efter yogan, har haft ett uppehåll på nästan 3,5 vecka pga sjukdom. Men det var så skönt.
Hoppas din app hjälper, jag kör med Calm, de har gonatt-sagor som man kan somna till 😴

Dag 13 - känns bra ☺️
Har funderat mycket på val idag. Chansen att få välja, att få känna en vilja, och vara nöjd över de beslut man tar. Det känns rätt i hela kroppen. Lite flummigt kanske, men så har det känts idag.
Ta hand om er!

@cthd Har också tänkt i de banorna, eller mer vad jag kan påverka och vad jag inte kan påverka. Tex kan jag inte påverka min längd och därmed är det inget jag kan göra åt det och onödigt att ens fundera på det. Jag kan påverka tex om jag ska dricka eller inte, då jag inte vill dricka väljer jag att inte göra det. Det är min vilja som styr mitt handlande. När jag följer min egna vilja känner jag mig stolt, skulle jag bli påverkad av andra till att dricka, skulle jag inte känna mig stolt för att jag går emot min vilja.

Ha det gott🌷💕

@vår2022 Ja precis - att vara glad över de val vi gör.
Det känns dock lite läskigt att jag känner mig så bekväm i mitt val att inte vilja dricka nu. Jag är faktisk bara på dag 14, inte som många av er andra som har kommit förbi 30 dagar och mer. Är lite rädd över att jag känner mig för bra och jag släpper ner garden. Men, strunt samma - jag njuter av det - jag mår bra helt enkelt just nu. En dag i taget!
Hoppas att du har det bra också och lyckas njuta lite av din 'lediga' tid.
Ha en trevlig dag ☀️

@cthd dag 14 för dig idag va? 2 hela veckor, wow och bra jobbat! Jag känner igen känslan i att vara orolig för att släppa garden. Det har gått relativt enkelt för mig med dessa 10 dagar och sugen har inte varit för starka. Men samtidigt så vet jag att det kommer komma så många fler dagar framöver och det kanske inte alltid kommer kännas så enkelt och framför allt att känslan av att "hålla" up måste lägga sig. Snarare att man måste omvärdera hur man vill ha livet, det finns inget "mål" utan det är en förändringsprocess. Kanske flummiga tankar men så har jag tänkt lite på senaste.

Grym du är som kör yoga och promenader och stod över suget den där lunchen, hejar på dig!

@sorken Japp, inne på dag 14.... Känns toppen!
Men resan är ju inte över, som du säger, det är en förändringsprocess.
Jag lyssnade på ett 'föredrag' av Annie Grace där hon pratar om hur man kan ändra hur man känner för drickandet. Hon menar på att det går åt mycket energi om man tänker att man måste göra något. Om man istället känner att det är är något som man vill, att man väljer, att man tänker att man har tur att få göra den ändringen för sig själv, då blir det lättare. Jag tyckte det lät inspirerande.

Jag har ett klart mål, och det är att alkoholen inte ska ha så stor betydelse för mig i framtiden. Om det betyder att jag aldrig mer kommer att dricka eller att jag kommer att klara ett måttligt drickande - det vet jag inte. Jag tänker att jag får se under resans gång. Men här och nu har jag ingen lust att dricka och det känns bra.
Yogan var toppen, ser fram emot nästa pass på söndag.
Ta hand om dig! Vi är så bra tycker jag 🤗

Sötsug...

Läser i mångas inlägg om detta. När jag var runt 20, hade jag väldiga problem. Jag fick crawings och kunde springa och köpa godis när som helst på dygnet, hade lättare att hålla upp rökningen än att sluta med smågodis.
Fick då tips om att äta krom-tabletter och det hjälpte mig.

@Futurista Tack, jo det känns bra! Du ska se att du också är här snart. Du får tänka 'Tiden går fort när man har roligt' 😆😜
Hoppas det blev bra skidåkning med barnen igår. Längd eller nedför?
Önskar dig en fin söndag! 🤗

En dag som idag har tidigare varit min typ av favvo-dag. Dottern borta, sambon stack iväg över dagen, bara jag själv hemma. Förut, var detta den perfekta dagen: söndag, ledig och ensam. En flaska vin till lunch och sedan ha tid för att vila mig och nyktra till innan de andra kommer hem.

Men idag har jag inga sådana tankar. Jag varit på min yoga, handlade på vägen hem, men bara mat (ingen dryck), jag ska äta lite och sen gå ut i solen på hund promenaden. Jag ska njuta av hela dagen, nykter. Det känns inte konstigt, bara bra.
Ta hand om er! Fin söndag allihopa ☀️🤗🏔

@cthd Låter som en härlig dag. Känner igen det där med att i lugn och ro få dricka i sin egna värld och takt. Domna bort för stunden. Men det blev inte skönt efteråt. Det som på riktigt är skönt nu är att vakna fräsch på morgonen göra saker och där alkohol inte finns med i bilden😀.

Ha en fin söndagkväll🌷💕

Härligt att du tog tillvara på dagen! Blir nästan lite avis, misstänker att du bor i något härligt land med fin skidåkning ⛷ 🏔. Något jag reflekterat över senaste året när jag ”lagt om” kursen (nåja en liten vilsekörning här på slutet men…) är hur mycket tid jag förlorat av alkohol. Tid på att vara bakis. Tid som jag hade kunnat aktivera mig och barnen på istället för att ta första vinglaset kl15 och sen vara ”fastkedjad” i hemmet. Egentligen är det helt knäppt hur mycket tid jag lagt på att vara lullig - jag som inte ens gillar att tappa kontrollen egentligen.

@vår2022 Ja, det blev en toppen dag. Nej, att dricka 1,5 liter vatten för att försöka nyktra till kl 16 var inte toppen. Nu är det så skönt att hela dagen blir bra. Tog mig en tupplur på eftermiddagen, för att jag var trött - inte full. Hoppas din dag varit bra också!

@Futurista Knatade ut med snöskorna på ca 6 km. Hade glömt hur jobbigt det är, men skönt efteråt. Jo, vi bor på skidort, men jag kan inte åka längre då knäna inte håller .
Ja, det tar tid att dricka, att vara full och sedan bakis. Det tar också tid och energi att bråka med sig själv om hurvida man ska få dricka eller inte. Hoppas att du fick gjort det du planerat - känns bra, eller hur? Fortsätt, du är på rätt spår!

Trevligt slut på helgen önskar jag er 🤗

Idag är jag inne på dag 18, jag har nu 17 dagar helt utan bakom mig.

Igår kväll hamnade vi hos kompisar, blev erbjuden en öl - tackade nej. Lite senare blev jag erbjuden ett glas vin - tackade nej och det utan något sug eller med en tanke ’åh stackars mig - jag får inte dricka’. Det bara kändes bra, jag var bara lugn i mitt val.

Så skönt att vakna upp fräsch. Dessutom då jag hade glömt att ställa om väckarklockan, den ringde 5:15, men jag behöver egentligen inte går upp förrän 6:30 idag.