@vår2022 Tack :) var faktiskt precis den vi såg igår ;) När jag gick grundbehandlingen så hade de föreläsning för oss om paa mycket var ifrån den videon...

Angående stress över julen så tänker jag att det går över, du vet iaf till en viss del beror på och efter att vi har klarat den här julen och nyår så kommer nästa gå lättare.

@starten på det nya Länge sen jag skrev i din tråd...Grattis till alla dina dagar! Jag ligger en bit efter dig, har haft mycket funderingar om post akut abstinens. Har haft mycket känningar i flera veckor men idag är det något som är annorlunda!!!! Det kan vara så att det börjar ge med sig, hoppas verkligen att det är så! Har varit en jättejobbig tid, nästan som i början av mitt beslut av a-fritt liv... Så befriande att läsa det du skriver!!!
Stor kram 🤗

Tack alla, ingen nämnd ingen glömd tänker jag :)

Jag har haft en bra jul, firade med den närmaste släkten riktigt mysigt och alla var nöjda med sina julklappar men nöjdast var helt klart 3 åringen som fick träffa tomten för första gången, tomten hade covid förra julen.

Jag fick nöjet att vara tomte och vara det nykter var långt utanför min komfort zon men ja det blev ju bra, tror det är bra att utmana sig själv.
Överlag har det varit sn avslappnad jul några drack lite alkohol men skulle säga att det mycket sparsamt, för min del blev det julmust.
Julhelgen har också varit bra lugn och fin, idag skulle jag haft besök men vaknade med huvudvärk och lite krasslig så ställde in det, tänker att det kanske har blivit lite för mycket och att jag behöver vila hur tråkigt det än är ibland..

Nyårsafton, hur den dagen/kvällen brukade sluta, minns jag inte men jag minns bakfyllan och ångesten som kommer dagen efter imorgon kommer jag inte känna den känslan, det känns tryggt och skönt att veta det redan nu.. Min plan är att börja det nya året med ett morgon möte på AA någonstans gillar jag den gemenskapen men har haft så svårt att komma iväg på mötet har testat några online och det fungerar lika bra men ibland kan det nog vara bra att ha något att komma iväg till.
Samtidigt så känner jag gemenskapen här, jag läser dagligen, ofta flera gånger per dag. Ofta blir jag berörd av den hjälpsamhet och det mod som många visar när de skriver om återfall och deras väg till nykterhet eller måttlighet, stort tack för det.. Jag ska erkänna att jag använder forumet lite som aa för att påminna mig själv om hur det var och komma ihåg hur tuff min resa har varit för ärligt talat så glömmer jag det ibland.

Jag tänkte först skriva om hur 2021 har varit men tänker nej det gör jag inte, jag väljer att se framåt 2022 jag kommer fortsätta med mitt dagliga löfte varje dag och räkna dagar, för mig är det motiverande att nå nya milstolpar som nästa som är 6 månader.. 6 månader helt nykter det är ju helt galet när man tänker efter :)
2022 är också året då jag för 6 extra semesterdagar då jag fyller 40, det ihop med semesterväxling gör att jag kommer vara mer ledig än någonsin, vet inte riktigt vad jag ska göra med alla dagar men tänker att jag för hitta någon ny hobby och träna nya människor i mitt liv..
2022 kommer bli året där jag är med och startar upp ett nytt korttidsboende, 2020/2021 var jag med och stängde ett känns riktigt roligt/utvecklande och roligt att få vara med om det. Det är samma arbetsgivare som jag har nu så jag är glad att det förtroendet finns.. På tal om arbete så fortsätter min behandling eller efter behandling till september då 2 timmar var 14 dag känns rätt skönt att det börjar fasas ut men också lite läskigt. Blodproverna cdt och b-peth kommer jag lämna under hela året men med längre intervaller inte för att det spelar någon roll, jag tycker mest att det är roligt och skönt att ta dem och visa att jag sköter mig ;)

Avslutningsvis tack alla för att ni gör det här forumet till en underbar plats att vara på, så välkomnande och omtänksamma människor som finns här, visst är vi olika men samtidigt så är vi alla väldigt lika.. Jag ska försöka bli bättre på att faktiskt kommentera också det för väl bli mitt nyårslöfte ;) Gott nytt år till er alla ingen nämnd ingen glömd :)

@starten på det nya Vilket härligt år 2022 kommer att bli för dig😀 underbart att läsa om hur bra det går för dig och hur motiverad du är. Tänker också att jag blickar hellre framåt mot 2022. Ibland kommer minnen upp om vissa händelser i fyllan bakåt i tiden som griper tag i en, men säger då högt ”det var då när jag inte visste bättre, det är som det är men nu ska jag se framåt, nu vet jag bättre”. Samtidigt tänker jag på hur det var precis i början och hur otroligt tacksam jag är att jag slutat dricka och tacksam för detta forum❤️.
Gott Nytt År!💖🎉💫

Nytt år, ny nykter dag vaknade relativt pigg och utvilad men oj vad känslig för att ändra mina sömnrutiner jag blivit blev inte jätte sent var väl hemma runt tolv men mina grannar eller iaf ungdomarna tyckte inte att jag skulle få sova var fyrverkeri och bangers till runt 02 inatt, det är väl en av nackdelarna av på centralt i en storstad :( Tycker uppriktigt synd om alla djur i närheten och hoppas att iaf hundarna fått plats på hotellet vid flygplatsen uppenbarligen så är det dit alla hundägare flyr med sina hundar för att få en lugnare nyår.

Idag har jag varit nykter i 6 månader :)
Jag följer nu framförallt de som precis börjat sin resa och blir glad av den gemenskap som jag känner finns i forumet. Jag skriver fortfarande inte så mycket men har fullt upp med att hänga med och känna igen med i mycket av de ni andra skriver. Tack för att ni finns och skriver ni hjälper mig att hålla mig nykter varje dag :)

Jag är inte mycket för att tänka bakåt även om det såklart dyker upp lite då och då, tack och lov mer sällan nu. Men har reflekterat över att iaf jag levde i en alternativ värld när jag var nykter det som var viktigt det var min bästa vän Alkoholen och hur jag skulle hitta tid att få i mig den, det var också en flykt ifrån verkligheten då jag självmedicinerade stress och ångest, det blev såklart bara 100 gånger värre.

Idag känner jag mig glad över att så här långt klarat att hålla mig borta från alkoholen och jag har klarat flera svåra dagar form av födelsedagar och nyårsafton. Men i veckan blev jag påmind av hur starkt alkoholberoendet är då då en man som varit nykter i 10 år tog ett återfall och några andra runt mig också.

Idag känner jag inget behov alls av att dricka mår alldeles för bra, vill inte hamna i det där djupa hålet igen. Men mest så känner jag ett lugn i kroppen som jag inte trodde fanns. Jag kan njuta av god mat och tycker inte att drickat är särskilt viktigt, jag kan njuta av en promenad och ta in alla intryck av djur och natur och njuta av lugnet utan att bli stressad av det. Jag har kunnat vara barnvakt och njuta av det istället för att tänka när för jag dricka igen..
Jag börjar få upp mitt självförtroende och självkänsla igen..

Till er som just nu har svårt att hitta glädje eller kanske känner likgiltighet håll i det blir bättre med tiden, och ibland kan det faktiskt vara bra att ha tråkigt då vi uppskattar roliga händelser och saker i livet mer ;) Kom också ihåg att sug är bara en känsla som går över, i början kan ta tid men det går över.. För min del satt det mycket i vanor och ibland kommer tanken, men den försvinner lika snabbt igen.

Tack för att du delar med dig @starten på det nya Det betyder så mycket för mig att läsa vad ni som klarat er så länge skriver. Det är uppmuntrande och ger mycket inspiration. Så fortsätt gärna med att skriva ibland om alla positiva effekter som det nyktra livet ger.

Önskar dig en fin dag 🌸💓🤗

@starten på det nya Grattis till 6 månader! 🎉🌟💫✨Vilken stor bedrift och bra jobbat! Håller med, det är inspirerande att få ta del av din resa och se att det går och hur mycket bättre livet blir🌸💕

@starten på det nya Grattis till dina a-fria dagar!
Jag har väl kommit lite drygt hälften av dina... Vi har lite olika utgångslägen, kollade lite bakåt i din tråd där du skriver om stödet från arbetsgivare m.m.
Önskar dig all fortsatt lycka till!
Hoppas det kommer att gå lika fint för mig, hoppas är förstås ett dumt uttryck... Jag kommer att kämpa på när det behövs o njuta när tillfälle ges...Det låter bättre!
Kram 🤗

Vaknade imorse med men huvudvärk, lite frånvarande känsla, huvudvärk och yrsel det var en rätt så välbekant känsla det enda som saknades var den där ångestkänslan av vad gjorde jag egentligen igår. Var också rätt skönt att det inte stod en massa ölburkar på bordet.
De senaste 3 åren har jag tagit ca 20 pcr tester alla har varit negativa, ja förutom ett som var falskt positivt. Nu är jag glad att jag kände av förkylnings symtomet och tog ett antigentest som visade rätt tydligt positivt för covid, är glad att jag tog provet då kan jag iaf inte smitta någon på mitt jobb imorgon är också glad för de 3 vaccin sprutorna då bör det ju bli rätt lindrigt jag :)

Däremot så är det värdelös tajming var lite stressad tidigare idag för jag ska introducera en ny kollega de närmaste 2 veckorna, vi har redan tappat en vecka och nu blir det en vecka till. Men samtidigt det löser sig och nu slipper jag det iaf när jag börjar på mitt nya jobb..

Ser inte alls fram emot karantänen det går väl an så länge jag mår dåligt men efter det så kommer jag klättra på vägarna och bli rastlös.. Nåväl för bli promenader och serier i en vecka nu.. Är också glad att detta kommer nu, för ibörjan av min nykterhet så hade jag säkerligen druckit pga tristessen och rastlösheten, nu vet jag det kommer gå bra och på fredag så har det dag 200. Det känns helt galet.

@starten på det nya Jag var i karantän två veckor, först familjekarantän en vecka sen fick jag covid och det blev en vecka till. Det var rätt drygt efter ett tag, hade iof feber ett par dagar och rätt trött. Mycket serier blev det och många promenader. Säger som du, det var tur att man är nykter, annars hade det gått åt många flaskor vin och ännu sämre mående.

Grattis i förskott till 200 dagar!!! Wow! Och krya på dig/stå ut i karantänen🌷💕

@vår2022 Tack :) Fick bekräftat idag att det är covid, lagom tills jag iaf tror att jag börjar må bättre är fortfarande trött och har huvudvärk. Men tänk vilket skydd jag kommer ha när det är klart först 3 sprutor vaccin och sedan covid, då borde man ju slippa testerna ett tag iaf ? :)
Måste erkänna att tankarna på alkohol har dykt upp men försvunnit lika snabbt igen, tur att det finns en mängd serier att titta på och promenader är alltid ett säkert kort.

Sommaren 2020 fick också ett positivt covid provsvar tror inte jag var nykter många minuter under den veckan, men minns känslan ändå att ha friheten att kunna träffa äldre utan att tänka på avstånd, den var en riktigt skön sommar på det sättet, men i september kom det fram att labbet hade gjort fel och testet var inte bedömningsbart.. Som plåster på såren fick jag ett antikroppstest men det hade jag inte heller.

@starten på det nya Skyddsläkaren sa till mig att min covid var som en tredje spruta, har tagit två. Skulle tagit tredje i mitten av januari men nu ska jag ta den först i mitten av februari. Tror du har ett gott skydd nu! Men vet inte om det var delta eller omikron jag hade, troligen delta sade han, då troligen min man hade det. Tror spridningen nu verkar vara så gott som omikron. Så den kan jag ju få kanske…men det återstår att se.

Krya på dig🌷💕

Dag 203. Känns lite konstigt att skrive de siffrorna men desto skönare att se dem och känna stolhet över den resan jag har gjort och som kommer fortsätta.

Den senaste veckan har jag varit i karantän för covid, de första dagarna påminde mig om känslan av vara bakis blandat med feber och ont i kroppen och trötthet. Jag var med på några jobb möten lite för att jag kände att jag måste men framförallt för att jag är rädd för att känna mig isolerad och bli ensam med mina egna tankar, i vanliga fall är det inga problem. Men när jag känner att jag inte kan göra något annat än ta korta promenader och se på serier så kom tristessen direkt. Så att vara med på möten blev ett sätt att skingra tankarna sedan att jag sov ett par timmar efter varje möte var en annan sak ;)
Under helgen när jag har börjat må bättre och bättre så har tristessen blivit större och jag kunde inte heller sova bort dagarna på samma sätt, skönt att bli frisk men risken var riktigt stor ett tag att jag skulle välja att dricka för att fly mina tankar och ja ha lite roligt.
Delvis så räddade det här forumet mig, jag tror jag har läst det mesta som finns att läsa de här senaste dagarna, tipset att spela hela filmen och faktiskt tänka bakåt på konsekvenserna fungerade alldeles utmärkt. Det och app:en Cairy där jag har mitt morgonlöfte och att kunna läsa om ångesten och rädslan att sluta dricka och skammen att komma tillbaka efter att tagit ett återfall var väldigt värdefullt för mig och jag är tacksam för det.

Nu är jag inne på de sista 24 timmarna där jag ska känna mig frisk, räknar med att arbeta imorgon vilket känns helt underbart just nu och att faktiskt få komma utanför dörren och gå i affärer och leva igen vilken lyx som man ofta tar för givet.