Hej alla!
Nyinflyttad idag från "att förändra sitt drickande". Helnykter sedan 1 jan i år, och så kommer det förbli!
Har valt att behålla mitt trådnamn "Det är aldrig försent". Det står för att utveckling i och av livet aldrig tar slut, man blir aldrig "klar". Men det är aldrig försent att hitta nytt, både inom och utom sig!
Ser fram emot att lära känna er härinne, som dem ni är i denna del av forumet!

Anonym26613

@Sattva skrev:"Och vetninte vilken skillnad jag har att förvänta heller?"

Exakt vad jag tänkte. Varför håller vi på 🤣👌 Men sedan läste jag lite gamla anteckningar och såg att jag var trött på att vara "sugen" och att jag gått upp i vikt. Vikten är igen nere på samma som i somras. Inte illa för 18 dagar. Men övrigt är jag jätte trött. Tror jag har för stor kaloriunderskott. Måste äta något nyttigt istället för godis. Frukt kanske 🤷‍♀️

@Miss Mary Poppins Ja varför håller vi på? Jag håller på för att jag vill se hur jag mår utan sockerkickar. Att ta nykterheten ett steg vidare. Hur hittar jag förväntan inför helgen utan att se en gigantisk påse smågodis från Hemmakväll framför mig? Jag vill hitta kändlan i MIG, inte i yttre stimulans. Dels de aspekterna, och så vill jag se hur minst 3 mån utan socker påverkar kroppen, eftersom jag fått rådet efter hårmineralanalysen att minska kolhydratsintaget. Så ingen pasta etc etc.
Tänker att det tar tid att känna skillnad. Tålamod😍

Anonym26613

Haha! Jag är ett ljusår från din ambitionsnivå 🤣 Jag kanske inte kommer märka något annat än viktminskningen, då jag äter ju tex pasta. Nåväl, resan räknas 😅💚🙏

@Miss Mary Poppins Jamen gud ja, vi gör ju vår egna resa! Och att jämföra sig med varandra går ju inte, vi är olika alla. Mitt allra högsta mål är att bli piggare. Börjar kanske landa i att så länge jag går upp så tidigt för att yoga, kommer jag aldrig att få det antal timmar sömn jag behöver. Och tröttheten ligger i konstant sömnbrist. Som jsg själv kan påverka. Egenansvaret, det är det man alltid landar tillbaka i!

@Sattva Får man sjukpenning då? Eller får man ansöka om andra pengar från FK? För det är väl inte arbetsgivaren som behöver betala? För mig är det ingen issue. Dels delar jag inte hushåll med någon och skulle jag göra det så jobbar jag ju ändå hemifrån på heltid sen november. Jag smittar ingen i onödan, och blir inte heller smittad. Fast just idag har jag varit på jobbet förstås 🤔 En kollega på jobbet jobbade hemifrån i fredags, och testade positivt för covid i helgen. Det kryper närmare.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Det heter smittbärarpeng och är 80% av lönen. Ansökan hos FK, där de betalar i efterskott. En kollega hade fått geta det tar 30 dagar. Så nästa lön blir nog fattig för många, herregud, vart man än vänder sig är folk sjuka!!

Grattis @Sattva till 13 månader! 👍🏻🎉 så länge man inte missbrukar saker så är det ok, så lite små godis ibland gör väll inget 🍬🍫
Man ska njuta av de man kan i livet.
Kram 💕 sländan

Grattis fina @sattva! Så bra och såna stadiga kliv du promenerar med. Godis - ja det går att leva med, säger jag från säker källa. Du är inspiration och glädje här för mig! Kram 🥰

Grattis Sattva! Ibland tänker jag att kroppen vet vad den behöver. Alltså inom rimlighetens gränser. Så lite godis kan säkert funka bra ibland.
Självsnäll! Ja, det tycker jag att man ska vara. Håller med SeKlart om att du är en inspiration.

Tack @Sisyfos för fint inlägg!

Jag har just tackat nej till det jag trodde var mitt drömjobb. Saker är inte alltid vad man tror o målar upp en bild av. Har sneglat på det jobbet flera år, och så kom en ledig tjänst som jag sökte. Efter en stressig jobbhöst där jag ibland kände att jag måste byta miljö, kom tjänsten som en räddning. Men så drog hela processen ut på tiden av olika anledningar, och saker förändrades o blev mindre stressiga på nuvarande jobb.
Mitt beslut att tacka nej tillslut till drömjobbet var att jag insåg att i slutändan, med alla möjliga faktorer avvägda, har jag det bättre där jag är. Jag ser min chef i ett annat, bättre, ljus. Jag ser hennes genuina vilja att göra bra för oss medarbetare, och det är guld värt. Dessutom har jag insett att den pressade situation vi hade under hösten nu har lagt sig. När ska jag fatta att ALLT går i vågor?? Nu kanske?
Jag har också insett att det finns mycket mer jag kan göra för att påverka mitt mående själv. Tänker att i presssde tider på jobbet kanske jag får anpassa fritiden lite. Måste inte upp supertidigt för att göra min yoga, om det är mer sömn jag behöver. Jag har på något sätt bara kört på här i höst. Jobbet har varit något separat, avskilt, som bara måste göras. Men det är ju en del av mitt liv. Och något jag nu aktivt omvalt. Som att välja nysatsning i ett förhållande som lite gått i stå kanske?
Nåväl, mitt beslut känns helt rätt!

Mycket vettiga tankar Sattva!🍃Ibland kör man bara på, som om det gällde livet..Och det gör det ju, men att reflektera över vart man vill, och hur man vill ha det på alla fronter är viktigt. Jobbet är ju en födkrok, men också ett ställe man ska trivas på för att tycka om sitt liv. Privatlivet ska vara något man kan hämta kraft från och vila i. När man har balans på det mesta, så bör man vara nöjd. Det är något att sträva efter, och att försöka finna. Lagom är ett mycket fint ord❤️

@Sattva Framförallt är väl det positiva här att du, även om det inte blev en förändring i arbetsplats till slut, fick till en förändring i alla fall. Kanske är förändringen främst resultatet av en omvärdering och inte en förändring av faktiska omständigheter, men det kan vara nog så värdefullt.

Du behövde en förändring och den fick du. Men förändringen kom inifrån och som det låter på dig så kommer den förändringsresan att fortsätta. Det känns som att det här kommer att bli bra!

Vad fint att läsa ditt inlägg @sattva, nyktert om man får säga så- men också med omsorg om dig själv. Ulf Lundell kanske hade sagt att en inställd spelning också är ev spelning men jag tänker på den tunna buddhistiska tråd jag ibland nystar i utan att ens veta om den har någon bäring. Men det här med att inte se utveckling som linjär- utan cirkulär. Att vi går runt ungefär samma varv- men med större precision. Inte just jobb utan hela livet. Jag tänker på det tex kring mina barnbarn- är ju så lätt att se i den relationen, hur man utvecklats de här 25-30 åren. Men det är liksom inte ett dugg tjatigt utan känns tvärtom utforskande. Kanske är det samma med min relation till min man. Att vi inte rör oss med stormsteg nånstans men förfinar livet ihop, fördjupar? Mitt arbete- jag möter ofta unga människor (är så glad för det!) som vill utvecklas så snabbt. De fattar inte att en utvecklingsprocess är långsam i människor, behöver vara det. De vill ”gå kurs”. När jag kan tycka att de flesta tre-fem åren i mitt yrke är knappt grundkursen.
Grattis till dina framgångar och insikter. Sattva, jag tänker ofta på att jag nästan tror att det är olika sattva- personer jag lärt känna här. Den nyktra gillar jag bäst, och mycket! Kram 🤗

@Se klart Tack fina kloka Se klart! Ja en cirkulär utveckling tror jag absolut på. Vad fint! Och också med åren att de där kvittona på utveckling inte är lika viktiga. Det är mer en känsla i magen, att nu blev det rätt, nu blev det bra. Och att det inte ens måste synas utanpå på något sätt, men ändå vara väldigt värdefullt för en själv. Och att det på riktigt är det enda viktiga.
Ha ha, två olika personer- ja så är det ju. Jag gillar också den nyktra Sattva bäst. Den andra Sattva mådde inte lika bra o hamnade i en massa tråkiga konflikter med sig själv hela tiden😅