@Kebne1 Jag har precis samma erfarenhet! Läste där för ett tag sen och började oxå fundera på om inte jag med skulle kunna dricka lite ibland, så där måttligt och fint.. bara liite, ett glad ibland. Men nej, det går inte för mig. Då drar allt igång på direkten, har testat det några ggr.
Så vi fortsätter väl utan, eller hur?!
Ha en fin dag! 🤗

@Kebne1 Jag känner också igen detta! Har också sett att vissa kan klara det men också att det efter en tid inte gått så bra och man är tillbaka där man började. För att hålla schack i detta tänker jag att min hjärna är beroende och kommer alltid att vara det, vid minsta lilla klunk av alkohol är det kört! Så tänker, väck inte den Björn som sover!

Vad bra du hanterade suget från det blå och vad bra att du kom fram till vad som triggade!💪🥰

@Kebne1 Kan bara instämma, för mig funkar det inte med "måttlighet"... Dessutom skulle det eviga förhandlandet ta på mig, då känns det bättre att avstå helt. Så har jag beslutat o det känns helt ok.
Tror du fattat rätt beslut, mitt tips är att du håller fast vid det.
Kram 🤗

Tack snälla! Jag ska fortsätta på absolutist-spåret. Och nu fattar jag verkligen att denna nykterhet-process pågår för alltid. Det gick lite väl ”lätt” där ett tag!
Nu kämpar vi på, eller hur?!
Bästa forumet, detta❤️

Två månader idag!
Efter en liten kamp mot hjärnan i en dag eller två rullar allt på igen. Antar att det är så här det kommer vara, en tanke o ett sug poppar upp här och där. Gäller att parera och inte trilla dit.
Hepp, hepp!
Mot vecka 9!
Heja alla fina här inne, kämpa på 🙏🏼❄️

@Kebne1 Vad tiden går! Minns när du och @Tikka stormade in på forumet och ni fann varandra direkt. Stark kämparglöd, stöttning och pepp på en gång. Du sprang och badade isvak varje dag😀. Grattis till två månader!💪🎉💐.

Hepp, hepp!🌷💕

@vår2022 Haha,, ja vi stormade in!. Det var full panik i några veckor där, innan vi fann ro i nykterheten jag och @kebne1.
Nu kör vi vidare @kebne1,, nästa hållplats,, 3 månader.

Grattis Kebner🌟💫..Vill bara tala om att för dom flesta minskar suget med tiden. Till slut kan man t.o.m äcklas om man ser reklam om alkohol osv. Jag brukar tänka på både mig själv, när jag raglade omkring hemma med fyllerött ansikte, och även andra berusade människor som knappt kunde stå på benen..😩..Är det verkligen något jag vill göra mer i mitt liv? Supa bort både pengar, relationer och hälsa. Nej tack. Man kan tänka på allt negativt alkoholen för med sig för dig. Så försvinner nog sug. Ha det mysigt i Alperna, och sköt om dig. 🤗🤗

Nu har det gått 62 dagar sen jag tog steget att sluta sippa mitt vin. Imorgon är det 9 veckor. Jag har haft en del dividerande i min skalle: ”det gick ganska ”lätt” att sluta”… ”kanske du vågar ta ett glas?”. Nu har jag ändrat mindset, istället för att tänka på att det gick relativt enkelt att sluta med betoning på relativt, så tvingar jag tanken att tänka på allt negativt vinet medförde. Så bort från ”det gick ganska lätt att sluta” till listan på vinets avigsidor. Den sidan är lång!
Idag vilodag, helg betyder mycket folk i bergen. Då brukar vi vandra på nån fin stig i solen, ha med lite fika och sitta på nån skön plats o fika.
@tikka snart kör vi mot vecka 10 och dag 70!🙌🏾Fatta det?!?!