@Torn Så härligt! Jag upplever samma. Hör vårfåglar, ser videung etc. Tror min hjärna var fylld av andra saker innan, fanns inte plats. Grubblerier. Mindre grubbel nu, mer bara vara.

Har varit ledig den här veckan och har ägnat mycket tid åt renovering av vårt sovrum. Tapetseringen tog sin tid pga en bökig mönsterpassning och olika takhöjder. Men det blev riktigt bra.😀 Jag noterade hur illa den förra tapetseringen egentligen var. Snett och vint med fuskskarvar mm. Den gjorde jag för ca 15 år sedan och var nog inte nykter en sekund under det jobbet. 😖 Håller på att slänga ut det gamla tarvliga laminatgolvet nu. In med en snygg ekparkett i stället. 😀 Det är jag värd!

Ha en fin eftermiddag!

Skönt att få ett fräscht sovrum.💫 Jag känner igen det, med att fixa och dona, med alkoholen som drivmedel..Tyvärr så blev ju resultatet därefter. Även om jag inte är riktigt duktig på renovering fortfarande, så är det inte alkoholen som sabbar resultatet..🙄. Dessutom så räcker ju pengarna till bättre verktyg och material, när man slipper bunkra upp med öl och vin..😁Jag målade ju vitt i min hall det första jag gjorde när jag flyttade in..Hade lite bråttom, så det måste göras om framöver. Det hade inte varit kul om jag gjort det på fyllan, utan nu har jag bara slarvat lite nykter..🤗

@miss lyckad Det löjliga är ju att jag tyckte jag fick ett bättre resultat när jag drack. Typ att jag blev mer skärpt. 😅 Men har ju sett nu i efterhand att det stämmer inte för fem öre. Min ekonomi har blivit otroligt mycket bättre sedan jag blev nykter också. Det var inte något mål jag hade, utan det har liksom kommit som en bonus. En glad överraskning.😄 Förutom att jag lade ca 50000 kr/år på alkohol, så köpte jag ofta ”skräp” saker som gick sönder fort. + att jag förstörde en massa kläder och annat pga en förgiftad hjärna.

Precis allt har blivit bättre sedan jag blev nykter! Det är bara att tacksamt konstatera.

Ps Det blir säkert jättebra om du målar om hallen igen. Du har ju varit nykter ännu längre nu! 🤗

@TappadIgen Tackar! Det känns riktigt bra. Du är ju oxå en glädjespridare vet jag vid det här laget.😃 Och även väldigt duktig på att förklara och resonera om allvarliga saker. Som alkoholens påverkan på levern tex.

Även om jag många gånger under min resas gång har tänkt: ”Yes, nu mår jag verkligen bra, det behöver inte bli bättre än så här!” så upplever jag forfarande saker som bättras på. Som i går tex när vi hade lite gäster här hemma. Det stora lugnet och naturligheten med att att inte dricka växer mer och mer liksom. Svårt att förklara känslan, men det är underbart.😍

Ha en bra dag!

Grattis till 25 månadersdagen o en "vanlig" födelsedag 🥰 Och tack för att du fortfarande är med o kommenterar/peppar här på forumet 👍
Det är värt så mycket, får perspektiv på hela processen, den kanske aldrig blir helt klar...
Stor Grattiskram från mig 🤗

@Andrahalvlek Stort tack! 😍 Hade det inte varit för att jag har förmånen att på ”annat sätt” veta hur du mår så hade jag varit väldigt orolig för dig nu.❤️ Du fixar detta, det vet jag.

Kram

@majsan_nu Fasen det kommer nya hälsningar medans jag skriver.😂 Tack! Du är en stor tillgång för forumet, och har verkligen anammat det här med skriva och läsa ofta på forumet! Det är en stor och viktig del av nykterhetsarbetet tror jag. Ett framgångsrecept.

Kram

Hej @Torn!
Skriver i din tråd nu, vi hamnade ju i en annans tråd sist...
Jag håller med dig i mångt och mycket men jag har inte riktigt så lätt att tänka så positivt. Det är väl också olika vad en har att ta itu med. För mig är det just nu förutom min egen hälsa o a-frihet även sånt som uppstår när det är sorgligheter o sjukdom i min närmaste krets. Tar på mina krafter o tar mycket av min tid...
Så både omständigheter o vad jag behöver ägna tid åt påverkar mig mycket just nu.
Med det sagt vill jag bara säga att jag håller med dig men att omständigheter påverkar i stunden o kan göra att det känns svårt.
Det blev kanske ett snurrigt inlägg men kanske du kan förstå lite hur jag menar?
Kram 🤗

@majsan_nu Jag förstår vad du menar. Jag var själv riktigt nere och negativt inställd till mycket under en period när både min pappa och lillasyster gick bort i cancer alldeles för tidigt. Jag hade ingen motivation och oroade mig ständigt för min egen hälsa. Tills det en dag gick upp för mig att det gick inte att göra något åt att dom var borta. Varför må dåligt själv pga detta? Jag får minnas och glädjas för alla positiva saker från när dom levde. Min hälsa gick att göra något åt, därför slutade jag dricka. Om jag själv eller mina barn skulle bli allvarligt sjuka i framtiden så är min inställning att göra det bästa av situationen och göra saker som skänker glädje och lycka. Hur små de än må vara. Att tappa motivationen, älta, grubbla eller oro mig för saker gör ingen nytta för mig. Det vet jag. Varken jag eller mina barn skulle må bättre av detta. Kort och gott. Jag ser alla positiva möjligheter. Jag lever bara en gång, och då vill jag njuta av livet på bästa möjliga sätt. Men jag har full förståelse för att alla är olika och inte kan ha samma inställning som jag har.
Men för mig gjorde nykterheten underverk på det planet. Jag kan liksom inte hjälpa det. 😅 Utan är bara oändligt tacksam.

Kram

@Torn Tack för ett så fint svar du skriver till mig!
Just nu är det så för mig, är orolig för min egen hälsa o försöker göra vad jag kan för den. Bla genom att vara a-fri. Det går riktigt bra med det, men kostar förstås energi o krafter.
Anhörigs bortgång tar också på mig, mentalt o även tidsmässigt. Sorgligt o krävande.
Annan närmaste anhörig med sina sjukdomar + flyttat till särskilt boende, med allt vad det innebär. Praktiskt o känslomässigt svårt för mig.
Jag tar en bit i taget o jag uppskattar verkligen att du förklarar lite mer hur du tänker än vad som kanske kommer med i en kort kommentar...
Kram 🤗

Kikar in här på forumet, och det är härligt att läsa om alla framsteg och ett bättre liv som kommer krypande hos dem som har varit utan alkohol en lite längre tid. 😍

Själv jobbar jag jag idag, och har inget direkt att skriva om. Jo förresten, i kväll ska jag testa att äta ett rått blomkålshuvud till middag. 😀 Det är en kompis som säger att det är jättegott och jag måste bara testa känner jag. Jag behöver äta mer grönsaker, och då är ju detta ett bra, nyttigt och enkelt alternativ.

Ha en bra dag

Halloj, ett rått blomkålshuvud? Oj oj, skall inte skriva här vad som skulle hända här om jag skulle äta det😂
Hoppas det smakar och berätta gärna lite mer!
Ha en toppendag, kram🤗🌞

@Torn Jag håller med om att det är glädjande när man läser om framsteg. Jag tycker att det är roligt att folk lyckas. Sen ska man såklart skriva här när man inte gör framsteg också, för det är ju en process. Att man då gör framsteg efter en lång och krävande process, det är ju bara ännu mer glädjande när det blir så välförtjänt. Men det finns ingen här på forumet som inte förtjänar att få göra framsteg och må bra.

Angående din plan för ikväll, det låter riktigt tokigt. :) Men jag tycker att det bevisar att man inte behöver några sinnesförändrande medel för att släppa loss.