I morgon börja mitt nya liv, har insett att jag är alkoholist. Jag borde fixa att avstå alkohol, mår inte fysiskt dåligt när jag inte dricker, är bara det där suget som konstant finns där. Känner mig så rutten som människa, har underbara barn en fantastisk man (som i det närmaste är nykterist) och här sitter jag och dricker. Har varit in och läst inlägg under några månaders tid och är så imponerad över att så många lyckats göra förändringar. För min egen del så har det varit hoppar jag alkohol i 2 dagar så får jag fira med 1 glas (som ofta blir fler). Men imorgon ska bli första dagen i mitt nya liv, det är min ambition.

Grattis till insikten och välkommen hit. Jag är själv ny medlem, imorgon är det 1v sedan jag hittade hit. Du kommer att fixa det här, en dag i taget! Önskar dig lycka till!

Tack Sven_ Insikten kom nog redan för länge sedan, men har slagit bort tanken. Idag har jag bestämt mig på riktigt att ta kontrollen över min alkoholkonsumtion, och jag ska fixa det. Har dock inte styrkan att tala om för nära och kära att jag problem. Hoppas så innerligt att jag ska kunna fixa det på egen hand.

@NyavanorNyttliv
Välkommen hit! Vi är många här som förstår dig & du kommer få många vänner här.
Jag har fått otroligt mycket hjälp här genom att läsa mycket och att själv skriva. Att inte ha någon nära i verkliga livet som man kan berätta för är vanligt, jag har inte heller någon som vet. Jag försöker precis som du att klara det ensam, men jag hade aldrig klarat det utan det här forumet.
Så använd dig av det, det är värt massor!
Bra beslut, imorgon kör vi nyktert båda två! 😊✨

@NyavanorNyttliv Jag tror också att du kommer att fixa det!
Jag har inte heller berättat för någon, utom för min partner som vet. För MIG känns det oviktigt i nuläget men för andra kan det krävas att folk i närheten vet om det för att klara sin nykterhet. Det är väldigt individuellt.

@NyavanorNyttliv Välkommen hit! Bra beslut du tagit. När suget finns där konstant så har det blivit ett problem och bör tas på allvar, precis som du gör. Min man vet om mitt beslut, vi drack vin tillsammans, och varken dricker eller köper vi vin längre. Har sedan berättat för närmaste anhöriga men ingen utomstående vet något. Det är i alla fall jag själv som måste göra jobbet för att lyckas. Genom att skriva och utbyta tankar och funderingar med andra i detta forum har det gått bra och det är ett oerhört stort stöd för mig i min nykterhet. Det finns ett alkoholprogram för självhjälp i forumet på 10 veckor som jag tyckte var väldigt bra, det få en att fundera framåt och planera/sätta mål för nykterheten. Det är bara att anmäla sig till det.

Kämpa på och lycka till! Vi finns här och stöttar🌷💕

@NyavanorNyttliv Vill också hälsa dig välkommen hit!
Det låter som att du har goda förutsättningar att ta tag i ditt nya liv 👍
Det finns mycket att ta del av här sidorna - du får gå på upptäcktsfärd🥰
Och skriv jättegärna om dina tankar o hur det går...
Välkomstkram från mig 🤗

Tack @vår2022, ska fundera på 10-veckors programmet. Känns som det kan behövas en del stöd för att lyckas. Visst jag skulle kunna berätta för min man att jag skall sluta med alkohol, han skulle stötta mig till 100% men känner samtidigt att jag inte vill berätta, för om jag inte fixar det så skulle jag känna mig så misslyckad. Jag vill klara av det ändå. Så tacksam att jag har hittat hit, alla berättelser från övriga skänker hopp om att det faktiskt går att förändra sina alkoholvanor.

@NyavanorNyttliv välkommen hit! ⭐ Här finns värme och gemenskap och massor med kunskap, helt enkelt ett riktigt bra ställe att hänga på! Att skriva här hjälper mer än vad man tror och tar man en dag i taget så blir det många dagar efter ett tag! Hur har första dagen gått för dig? 🌷

Tackar @Friluftstok, min första dag blir idag men det kommer att gå bra. Känns som att avstå alkohol på vardagarna inte kommer att vara ett jättebekymmer (det har jag lyckats med tidigare) Får helt enkelt se till att boka min träning senare på kvällen än vad jag brukar. Då kommer det inte att finnas tid för alkohol :) Blir värre att fixa helgen, äta god mat är ju så förknippat med ett (läs flera) glas gott vin. Men som sagt till helgen kommer det nog att bli en kamp. Sätter som första mål att fixa fredagen, lyckas jag med fredag så lyckas jag nog motivera att klara även lördagen. Känns otroligt skönt att veta att man inte är ensam, även om det såklart är tråkigt att vi tycks vara många som ett osunt förhållande till alkohol. Ha en fin måndag

@NyavanorNyttliv bra att hitta strategier och ta en dag i taget! En sak som motiverar mig mycket på helgerna är morgnarna! Jag är inte bakis, jag är pigg och det känns som om dagen fått fler timmar 🤩 Kämpa på, du kommer greja detta!

Gårdagen gick riktigt bra, faktiskt inget bekymmer alls. Jobbade och sen blev det träning, avslutade kvällen med en kopp te framför Tv:n
1-0 till mig än så länge, men som sagt att avstå alkoholen på vardagar känns inte alls omöjligt. Men jag tar en dag i tagen, min förhoppning är så småningom att kunna ta ett glas vin till maten en lördag då och då. Så kan jag bara bryta ovanan att ”unna” mig ett glas i tid och otid så ska det nog gå vägen. Det känns som det kommer att bli en bra vecka, du det ska jag se till att det blir. Ha en fin tisdag allesammans :)

@NyavanorNyttliv
Vad bra att du kände att det var en helt okej kväll igår. Det kommer gå bra om du har rätt inställning.
För min egen del så lockar det inte alls att i framtiden kunna ta ett glas vin till maten. Jag vill ju inte bara ta ett glas, jag vill ha flera. Ett glas är inte värt det för mig, jag hade fått panik av att inte få mer. Därför låter jag bli findrickandet, passar inte mig. Men vi är olika och man får prova sig fram. ✨
Ha en riktigt fin dag idag med!

@Rehacer ja gårdagen var inga bekymmer, tror att det är viktigt att jag ser till att sysselsätta mig något meningsfullt efter jobbet. Något som inte är förknippat med att ta sig ett glas. Funderar på om man ska dra igång något renoveringsprojekt här hemma. Att avstå helt från alkohol känns just nu inte rätt för mig, skulle jag ha det som mål så tror jag inte det kommer att funka, jag vill komma ifrån vardagsdrickandet i första hand. Tänker som så att kan jag bryta den vanan ja då kanske det kommer helger, fester och andra tillställning där jag väljer alkoholfritt istället för alkohol just för att jag tycker att jag den dagen är jag mer sugen på vatten. Men jag tar 1 dag i taget och ser vart jag hamnar. Idag blir det dag 2 utan alkohol, det har jag bestämt mig för :)

@NyavanorNyttliv
Dra igång ett projekt du. Måla om några stolar eller ett bord, det är alltid kul. Man kan förändra mycket med färg (för mig är färg typ svart eller vitt) och speciellt svårt är det ju inte.
Jag har precis blivit klar med stora terrakottakrukor som jag målat med överbliven grå färg med bikarbonat i, blir kul effekt på krukor.
Det gäller att sysselsätta sig så håller dig suget lite mera i schack. 😊

@NyavanorNyttliv då är snart även dag 2 till ända? Skönt att första dagen gick bra och att du känner dig okej med vardagarna! Mitt mål är också måttfullhet där det är ensamdrickandet i vardagen som måste bort. Det är där mitt problem ligger. Jag får se om jag klarar det eller om jag kommer att göra ett nytt val senare och köra helvitt. Jag har ju två vita månader bakom mig nu och märker flera fördelar och även att vanan börjar brytas så smått. Jag har satt 100 dagar som mål för att sen ta ett nytt beslut. Har du satt något första mål?

@Friluftstok Mitt första mål är att vara utan alkohol tom fredag. Om jag lyckas (vilket jag bestämt mig för) så kanske jag förlänger målet. Törs inte vara för tuff mot mig själv så här i början. Om jag sätter ett mål alldeles för långt fram så känns det dömt att misslyckas redan på förhand. Det man inte får dricka blir man mer sugen på. Är precis som när är gravid och ska avstå diverse mat som rå fisk. Är man inte sugen på Sushi i vanliga fall så är det det enda man vill äta under graviditeten, just bara för att man inte får. Så jag börjar med små delmål, söndag tom torsdag varje vecka så ska jag avstå alkohol. Sen får jag se hur det blir fredag och lördag. Men jag tror att jag kommer att lyckas med att förändra mina vanor, att läsa dina inlägg och övrigas motiverar verkligen till förändring. När så många andra klarar det så ska jag också fixa det.
Ha en fin kväll, nu blir det fruktsallad och te :)