Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

majken_r

Vaknade vid halv sex med ett ryck. Huvudvärk. Bakis. Men herregud, vad hände?? Sen, ett djupt andetag, en dröm. Tack o lov. Det var ett bra tag sen jag vaknade och trodde jag var bakfull. Så obehagligt.. En bra påminnelse om hur jag absolut inte vill ha det!!
Tror det ev, förutom huvudvärken, kan vara funderingar på livet framöver som triggar. Vad händer efter mina 100 dagar, nu när jag är på dag 52 och liksom räknar neråt.
Nåja, det blev en ipren. Idag blir det yoga och massage efter jobb, blir fint. Kram på er!

@majken_r Puh! Bara en dröm, dom är jobbiga! Jag har haft rätt mycket spänningsvärk i huvudet till och från efter coviden, tror att det kan vara en åkomma efter det. Nu är det borta för någon vecka sedan, så skönt. Du kommer nog på hur du vill göra vad det lider, så oroa dig inte för mycket över det. Grattis till 52 dagar!🥳 Åh vad skönt med yoga och massage, njuuut!🌷💕

@majken_r
Jag har inte känslan att jag räknar neråt även om jag är över 50-strecket. Siktar på 100 men som det känns nu så kör jag på så länge det känns bra. Just nu ser jag ingen anledning att bryta.
Vi tar en dag i taget så ser vi var vi landar, okej?

Jag har oxå yogat ikväll, gör underverk med min stela kropp. Hoppas du haft en skön kväll med yoga & massage. Det är du värd!
Kram 🤗

@majken_r Grattis till 52 dagar 🍀 jobbigt att drömma så men skönt att inse att det var en dröm.

Tror inte du behöver ha svaret just här och nu vad som händer när du har dina 100 dagar. Allt har sin tid. Så även det svaret. Sen kan det väl vara bra att ha en sorts plan, en tanke, men du har ju 48 dagar på dig att tänka ut den.

Hoppas du kunnat njuta av massage och yoga 🧘‍♂️

majken_r

@vår2022 åh, har du också haft huvudvärk efter covid? Jag har huvudvärk nästan varje dag sedan jag hade covid..vissa dagar är den borta men sen tillbaks..tycker det börjar bli riktigt jobbigt..
Oroar mig inte direkt, mer igen process. Är inte jättesugen på att dricka på riktigt😇

majken_r

@Argbiggan yogan var ljuvlig, och massagen välbehövlig🥰 Tänker också att det ger sig. Sov gott!

majken_r

@Rehacer ser heller ingen anledning att bryta, trivs överraskande bra med det alkoholfria livet. Och yogan blir klart bättre😅 Var lite mer fundersam då jag kan bli lite sådär tvångsmässig ibland.. Men, det ger sig. Tror och hoppas att det ger sig av sig självt. Processen pågår. Hoppas våra yogade kroppar får sova gott inatt, kram!❤️

majken_r

201 dagar sedan jag gick med här. 140 alkoholfria dagar. 54 dagar på raken nu.
Har jobbat med mig själv hela tiden, mer aktivt kring alkoholen, dessa dagar. Lärt känna mig gällande drickandet, mina triggers, risk för fallgropar och annat.
Tycker så om livet utan vin. Är också ledsen att jag inte drog i handbromsen för länge sedan. Att jag hade fattat att jag pajat att kunna dricka sådär lagom, för att det är gott. För det tycker jag vin är. Men det finns annat som också är gott. Tack o lov.
Till helgen blir det stor middag, lite fest. Människor som faktiskt dricker lite lagom till maten och sen kaffe till desserten. (Alltid blivit otålig av det där kaffedrickandet som stört vinintaget) Jag kommer dricka alkoholfritt och det känns faktiskt helt ok. Jag kör, kommer sova gott och vakna pigg. Men jag kommer också sörja lite, hade önskat att det var annorlunda.. Men så är det för mig nu. Behöver längre tid utan alkohol.
Lite rörigt inlägg, behöver mest få ut lite som rör sig i hjärnan.
Nu väntar sängen. Efter en mörk, ledsam dag ska jag läsa om blommor, fantisera om odling och hoppas drömma om sol och värme.

@majken_r
Så långt du har kommit i ditt a-fria liv, blir glad av att läsa ditt inlägg 🥰
Hoppas du får en fin fest i glada vänners lag 👍
Kram 🤗

@majken_r Du jobbar på så bra med reflektioner och tankar om dig själv och relationen till alkohol. Hur svårt det är att dricka måttligt. Mycket svårare än att avstå. Att vin är gott, håller med till 100 procent, men det är ändå inte ett skäl till att dricka, skälet är att man inte kan dricka måttligt och mår dåligt av det. Det visar att du lärt känna dig själv gällande ditt drickande. Man lär sig av erfarenheter och det var kanske därför du inte kunde dra i handbromsen tidigare, du var inte riktigt säker på hur det låg till. Du hade en önskan om att det var annorlunda och testade det men det funkade inte. Så sörj inte, detta var din väg för att få reda på det. Utan denna erfarenhet skulle du inte veta.

Vi får hoppas världen sluter upp sig och får ett slut på kriget. Ha en fin fredag!🌷💕

majken_r

@majsan_nu Tack! Hoppas du fått sova gott och att fredagen blir fin mitt i allt 💕

majken_r

@vår2022 Tar dina ord och lägger dem i minnet.
Instämmer i dina ord om kriget. Kram🌱💕