Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

Kämpa på & grattis till två månader. Jag kämpade också med tristessen den första tiden men tvingade mig att bara vara i det. Hellre ha tråkigt än att vara onykter❤️

@majken_r Tänker att det är så livet är, grått och trist ibland, ljust och roligt ibland. På något sätt blir man lite låg då det är grått och trist och man skulle vilja att det var ljust och roligt jämt. Det är ju trevligare om det skulle vara så jämt. Vi som tagit till alkohol när det är grått och trist har haft ett verktyg att ta till för att höja stämningsläget, oftast har det sedan resulterat till ett ännu lägre stämningsläge med ångest, ett glas blev en flaska, trött och bakis på morgonen. Det är så här livet ser ut som nykter, nedstämd ibland och uppåt ibland, det är ok så och behöver inte medicineras bort. Att du är en person som kan dricka lagom, när du testat det och det inte funkar, är nog alkoholdjävulens lilla test på dig. ”Ett litet glas kunde du väl ändå unnat dig, som alla andra, det fixar du”. Låt det gå en tid till, träna på nykterheten så att alkoholdjävulen skrumpnar bort och så att du inte behöver ta till vin när det känns trist, detta tillstånd är normalt och behöver inte drickas bort i ett sunt liv.

Hoppas din onsdag blir en bra dag!🌷💕

@majken_r
Ja, ibland blir man så less & det är någonstans en sorg att man inte är en sån som kan dricka måttligt. Längtar efter fest, glädje och vin. Skratta med vänner över ett glas.
För mig fungerar det inte, men förhandlaren är även på besök hos mig.
Senast igår satt jag och räknade dagar om jag gått över 100-dagarsstrecket vid nästa konferens. Då ska heela gänget från alla kontor i Sverige vara med och det är alltid klackarna i taket. Har inte setts allihopa sen innan Corona, så om vi ses nu i april kommer det bli glatt. Det är min 98:onde och 99:onde dag då.. Förhandlingarna pågår i mig redan. Galet.
Förstår dig! Man får vara less och uttråkad.
Hoppas dagen idag känns ljusare.
Kram

majken_r

@Rehacer Skönt man inte är ensam..Gott att få känna sig lite normal😇 Tror jag fattar precis hur tankarna går kring din konferens..fasiken så svårt det blir ibland. Men, en dag i taget mot 100. Idag är det ljusare! Både ute och inne. Blir en tur till gymmet och frissan efter lite jobb. Trots allt så är dagarna utan seghet efter vindrickande väldigt mycket bättre! Stor kram🐾💕

@majken_r 🥰
Men får vara less o uttråkad skriver @Rehacer! Så sant, det är ju lika oavsett a-fri eller inte...
Och våra a-fria dagar är så mycket bättre på alla andra sätt o vis - så känner jag o så tror jag det är även för dig! Vi fortsätter att följas åt eller hur?
Stor kram till dig o alla er andra forumvänner 🤗

majken_r

60 dagar. Solen skiner. Även inuti, till skillnad mot igår..
Dagens reflektion.
Det där med en lite längre tids nykterhet som de ”gamla” här ofta nämner. Inte dumt alls😅 Lär mig verkligen så mycket om mig själv ju mer jag utsätts för situationer, tankar och känslor och inte kan förgylla dessa med vin. Har haft svårt tidigare att identifiera mig med bilden av beroende/missbruk. Har liksom klarat vardagen väldigt bra. Inte druckit så stora mängder. Men, nu förstår jag och känner att det spelar ingen roll. Mitt sätt att använda vin blev för ofta helt fel. Och allt värre. Kanske jag lyckats dra i handbromsen i tid. Kanske inte. Jag vet inte.
Just nu är jag fortfarande på upptäcktsfärd i livet utan vin. Fri. Och det känns (oftast) helt ok. Vinsterna i energi, sömn, närvaro är så mycket värt. Skammen har nästan försvunnit. Jag andas. Klarar att yoga, meditera och träna. Och hålla i, inte slarva eller låtsas att en annan dag blir bättre.
Underbart faktiskt när jag tänker på det! Jag slipper det där livet där jag drack för mycket, fattade beslut om att satsa på hälsan, älska det i tre dagar och sen belöna mig med en guldkant bestående av vin.. och på ett igen. Som en guldfisk.. 🐟
Nä, framtiden vet jag inte mycket om men att jag är vinfri i 100 dagar, det vet jag! ☀️

@majken_r
Så härligt att läsa, blir så glad för din skull 🥰
Som jag skrev tidigare Vi fortsätter att följas åt!
Stora kramen 🤗

@majken_r Grattis till 60 dagar!🥳💐. Vad fint att få ta del av din reflektion. Det är verkligen en prövning och man lär känna sig själv i ett nytt ljus. Häftig det du skrev ”Har haft svårt tidigare att identifiera mig med bilden av beroende/missbruk. Har liksom klarat vardagen väldigt bra. Inte druckit så stora mängder. Men, nu förstår jag och känner att det spelar ingen roll. Mitt sätt att använda vin blev för ofta helt fel. Och allt värre. Kanske jag lyckats dra i handbromsen i tid. Kanske inte. Jag vet inte.” Jag uppfattar det som att du släppt en tanke som inte längre är viktig, det viktiga är hur du mår och uppfattar dig själv.

Ha det gott!🌷💕

@majken_r vilken härlig läsning och så långt du kommit! Känner igen mycket av det och skrev ju lite om det i min tråd här om dagen, att jag mår bättre än på flera år. Jag trodde aldrig jag skulle kunna må så här utan vin och är glad över att jag gav mig på 100 dagar, att jag inte gav upp efter första månaden. Bra kämpat och så viktigt att vi skriver ner det positiva också, det kan vara bra att läsa en grå dag när motivationen tryter 🌷

majken_r

@vår2022 Tack! Och ja, precis så. Har släppt tanken och sökandet, är mer här och nu. I hur jag mår och lever. Inte dumt alls. Kramar🙌🏼

majken_r

@Friluftstok Ja, viktigt att ta vara på allt bra. Helt klart bra att preppa för sämre dagar. Kram!

@majken_r
Är så glad för att jag får vara med på din resa. Få läsa inlägg där man ler, känner igen sig och förstår. Det ger mig så mycket att få ta del av det!
Låt oss ha en ljus härlig dag imorgon med, lätta i sinnet och med pirr i kroppen.
Kram 🤗

majken_r

Detsamma! Vaknade faktiskt lätt idag. Solen skiner. Lite ljusare i sinnet. Ha en fin dag!! 💕@Rehacer

majken_r

63 dagar. Känns inte lika tråkigt. Mer energi igen. Att vakna utan att vara bakis, otroligt skönt!
Inser djupt inne att jag tidigare helt normaliserat att dricka vin på fredagen och ofta varit trött på lördagmorgon. Inte alls för att det varit gott att sova ut efter veckan (som jag tänkt) utan för att vinet gjort mig trött. Även då jag inte drack för mycket. Så var det för mycket. Normalt med två/tre glas.
Nu blir det kaffe om en stund och sen rabattplanering🌻🌷🌻Men först lite morgonmeditation och mjuk rörelse. Hoppas ni får en bra dag, tankar till dem där det inte längre är en möjlighet🙏🏼

@majken_r
Ja, så normaliserat det var, liksom en självklarhet att dricka vin på fredagen. Man frågade inte ens sig själv frågan om man ville ha - för svaret var skrivet i sten. Så är det inte längre och det känns skönt.
Ha en underbar lördag! Rabattplantering låter tidigt.. vi har snö kvar här! 😬
Kram 💕

@majken_r @Rehacer Håller med. Det var ingen fråga om man skulle dricka vin eller inte, det var givet. Det bästa med att vara nykter är nog att vakna upp på morgonen utan att vara bakistrött, man hade glömt bort hur det var att vakna nykter. Här blir det ett träningspass och lång promenad i solen. Minusgrader och snö här med. Först kaffe.

Ha en fin lördag💕🌷