@Kennie
Tack för raderna det går både bra och dåligt - känner mig ändå nöjd i stort och lär mig nya insikter som jag behöver ta till mig och begrunda.
Hur går det för dig?

Hej, fint att det går framåt och att du funderar kring de erfarenheter du får. Ser du något mönster i det som går dåligt? Eller i det som går bra också, det kan man ju ta med vidare och dra nytta av. För mig går det bra, Jag dricker något glas med månader emellan och har hittat annat som förhöjer min livskvalitet, typ goda oliver och en bit brie efter lördagmiddagen. Eller en god efterrätt. Har ingen längtan efter alkohol, och känner mig fortfarande väldigt lättad och tacksam över att jag inte längre behöver slita med bakfyllor var och varannan helg.Jag fattar inte att jag orkade... Jag har ofta skrivit att det är som att jag har hjärntvättat mig själv till att inte vilja dricka, men nu ser jag det mer som att hjärntvätten släppt och jag ser alkoholen för vad den är, och det får mig att välja nykterhet. För det känner jag väldigt starkt, att jag inte någonsin vill bli full igen. Jag har druckit så det räcker för en livstid jämfört med de som alltid druckit måttligt, det finns inget mer för mig att hämta på det partytåget.

Dag tre utan vin och jag vt att jag inte behöver tänka på konsekvenserna av mitt återfall. Mår så dåligt av kriget och hoten från Putin.
Ska försöka tänka på min hälsoresa och försöka sysselsätta mig den. Åker till denna dags tidiga vattengympa som en början ................

Lyckades tacka nej i går kväll när grannen ringde och ville att vi sluta ett glas vin.............nej , Tina jag kan inte dricka vin, jag har tagit lugnande. Känns speciellt bra i dessa mörka tider.

Fredag utan vin och med ett pass vattengympa. Klarade av att koppla av från kriget ganska länge i går. Behöver däremot sleeping pills till natten............och har sovit i natt.

Vila i vetskapen om att ångest ofta minskar när man inte dricker, låt inga känslor lura dig att dricka. Motion hjälper tycker jag. Promenera raskt en halvtimme. Tro på att du kan.

@Milady Hej, en fråga på det här att du har en gräns på tre glas vin, varför inte sänka till högst två glas.
Tänkte mest på att efter tre glas rött så närmar sig kanske gränsen där du får för mycket mersmak på vinet.
Bara en tanke jag fick nu när jag läser här.

Hej igen,
Håller med om att tre glas vin kanske tar dig förbi den där gränsen där du har möjlighet att stoppa. Mitt tips är att börja med alkoholfritt och vänta med vinet tills du fått mat i dig, annars dricker man lätt för att man är hungrig. Folkhälsomyndighetens gtäns för riskbruk är fler än tre enheter vid samma tillfälle. En enhet vin är 1.5 dl, testa att hälla upp det i ett vinglas- det är bara lite mer än halvfullt.