Hej, jag är en 27årig alkoholist.
Allting började med att jag var medberoende till mina föräldrars missbruk, lovade mig själv att aldrig bli som dom, men för att orka med mina föräldrars ständig fyllor och bråk så blev det att jag själv tog till alkohol, jag var lixom runt 14 års ålder tvungen att vara förälder till mina föräldrar, var jag med å drack så bråkade dom inte lika mycket och om dom började så satte jag stopp för det.

Efter att jag blev 18 så började allting spåra ur för mig, jag hade tappat bort mig själv och visste inte vem jag var eller vart jag ville i livet, det var inte försän flera crashade bilar, lobar, slagsmål och urspårade fester som jag själv kände att detta är inte ett liv jag vill leva.

Har till och från försökt att sluta själv, på ett sett har jag lyckats, jag gick från att dricka/knarka istort sett varje dag till att bli istort sett fri från droger (hände bara på fyllan) och jag kunde hålla 3 månaders intervaller mellan fyllorna.

Jag lämnade nyligen kärleken i mitt liv, den jag ville åldras med och föralltid leva med och det bara för att jag gjort bort mig på fyllan flera gånger å har svårt att släppa det, jag kände att jag behöver hitta mig själv, lära mig älska mig själv och sluta vara rädd för att vara ensam om jag någonsin ska kunna leva med någon.

Detta slutade ju givetvis med att jag satte igång igen, fylla på fylla, droger på droger i 1 månads tid, det slutade med att jag för 12 dagar sen hamnade i fyllecell, jag har inget minne utav det men hade bråkat med en ordningsvakt, sår i hela ansiktet & kropp, fängslad fick jag åka där ifrån, fick skamset ringa min lilla syster klockan 6 på morgonen för att få skjuts hem, min jacka va spårlöst borta, alla mina nycklar låg där i, till lägenhet,jobbet,bilen,garaget jag behövde verkligen dom.

Så kom jag hem, blåslagen och med sinnessjuk ångest & det första jag gör är att gå och öppna en ny öl, satt sen å drack hela lördagen, på kvällen kom en bekant med droger och vi fortsatte in på söndag morgon, däckade där runt 10 och vaknade upp fortfarande påtänd och påverkad, kunde inte sova alls den natten då jag visste att jag måste behöva gå till min chef å be han öppnat mitt skåp, det är ett mirakel att dom inte tog in mig för test där å då.

Men det var ochså efter det jag kände att jag har verkligen nått botten, jag lovade mig själv att ta all hjälp jag kan få, jag erkännde för mig själv att jag inte kan dricka, att jag är en alkoholist.

Det har nu gått 12 dagar sen jag nyktra till, jag har börjat gå på promenader varje dag vilket jag aldrig gjort innan, jag har ochså gått på två AA-möten där jag verkligen fick ett skyddsnät och motivation även börjat med camprall igen.

Jag tänkte att jag ska skriva här imellan åt hur det går, min sponsor sa något väldigt bra som ja tänkt på mycket "jag kan inte lova att jag är nykter om ett år, en månad men jag kan lova att jag är nykter imorgon" det fastnade verkligen, förevigt blir så överväldigat men imorgon det är något jag kan lova och hålla.

3dje aa mötet avklarat igår, det var inte alls lika tungt som dom två gånger innan, det var mer prat om allmänna problem.

Känslan utav att gå in genom dörren i jämförelse med när man lämnar är ju helt otrolig, det känns som jag hittat rätt, en plats där alla är öpnna,raka & ärliga ingen som dömmer någon.

En mycket lärorik plats som jag kommer fortsätta gå till.

13 dagar och har inte haft något nämnvärt sug alls, jag är lite orolig över att det går så lätt.

@wolkiie Det var onekligen en bra tanke:

"jag kan inte lova att jag är nykter om ett år, en månad men jag kan lova att jag är nykter imorgon"

Den ska jag bära med mig i mitt nyktra liv!

@wolkiie Välkommen hit! Härligt med 13 nyktra dagar!👍🥳. Vad bra att AA är en bra plats för dig och att mår så bra av det. Fortsätt att gå. Suget kan komma och gå så det gäller att vara vaksam och sätta emot om det dyker upp.

Ha en fin fredag!🌷💕

Tack fina ni!

Varit ute å promenerat/joggat 15km idag, är i skrivande stund uppe i 18,900 steg, jag har aldrig trott på att motion och sånt hjälper ens mående försän för 2 veckor sedan när jag hade riktigt jobbig ångest, bestämde mig då för att testa ta en promenad ute i skogen och kom på mig själv där efter några km att min ångest var helt borta, har sen dess gått 6km om dagen å det är så jävla skönt haha, blivit lite besatt efter min "aha" upplevelse 😋

Har inget sug överhuvudtaget, sen ska våran valp föda antingen inatt/senast imorgon så då vore det dumt att vara full/bakfull.

Längtar ochså lite tills att det ska bli söndag så jag får gå på aa möte, det är så lärorikt, man lär sig mycket om vem man är som person o så där, även hur man ska jobba med sig själv 😁

Hoppas ni alla får en nykter å härlig helg ❤

16 dagar idag, precis varit på mitt 5de AA-möte där en nykomling kom, har inte tidigare haft modet till att dela med mig men idag bröt jag tystnaden å hälsade honom välkommen och berättade lite om hur jag kände när jag gick dit första gången o så där.

Utöver det så har jag fortsatt hålla igång med min dagliga 6km promenad, har knappt känt något sug alls, och dom få sekunder jag tillåtit hjärnan att tänka på alkohol eller droger har varit lätta att vända.

Jag är orlig då jag känner att det går för lätt, men försöker samtidigt tänka mer här & nu och uppskatta varje sekund jag är både nykter och utan sug.

Det känns verkligen som något lämnat mig, det känns likom ner i själen att något är annorlunda påriktigt denna gången, kanske är det något större än mig själv, kanske förtrycker jag bara mina tankar, kanske är det medicinen, kanske är det aa-mötena men jag känner verkligen att det är annorlunda denna gången.

Ser fram emot nästa möte på torsdag, jag hoppas personen kommer tillbaka 😁

@wolkiie Bra jobbat! Fortsätt promenera och gå på AA-möten, det verkar hålla dig på rätt kurs och även att det är givande för dig. Kanske har du verkligen bestämt dig för att fixa det denna gång och att det är det som känns inom dig. Det är det som krävs för att hitta styrkan att sluta dricka och säga nej om suget skulle dyka upp.

Ha det gott och kämpa på!🌷💕

@wolkiie 16 dagar. Bra jobbat💪 Säger jag oxå. Så bra att du vill förändra och att du hittat hit oxå. Jag började min förändring för en vecka sedan och har läst en hel drös med trådar härinne. Har fått A-problematiken belyst ur många perspektiv och det har gett mig fler ⚒️
Så skönt oxå att det inte varit så svårt hittills för dig och att du tänker här och nu. Fortsätt så👍

Tänkte inte uppdatera försän dag 20 men nu dag 18 så var jag på mitt 5de AA-möte, jag har nog aldrig skrattat så mycket helt nykter i mitt liv, jag kände mig hög på riktigt men var helt spik nykter.

Så med det sagt så insåg jag idag att jag i rätt sällskap kan har så fruktansvärt roligt nykter, vilket är något jag verkligen kommer bära med mig i min resa mot friheten utan alkohol!

Tack för att ni finns och stöttar en förresten, det uppskattas!

Så var man inne på dag 20, har varit en stressig vecka, en utav mitt ex och våra hundar började äntligen föda, vi hade beräknat det till i förra helgen men det tog yttligare tills onsdag innan hon kom igång, hon fick ut 10 stycken dock 2 dödfödda så natten har spenderats i hennes soffa.

Har sovit i snitt typ 15 minuter innan jag vaknat igen och fått hjälpa valparna hitta tuttar eller sina syskon, så det känns som man inte sovit nånting inatt, ex:t måste verkligen haft det jobbigt då hon haft det så här i över en vecka nu, så erbjöd mig att stanna kvar så hon kunde få sova ut.

Utöver det så ska jag åka å hjälpa pappa med ved idag vilket brukar vara kul, vi pratar mycket om livet å sånt där.

Blir ochså min dagliga 6km runda idag, har dock fått ont i knät men det brukar försvinna efter dom första kilometerna, inget alkoholsug överhuvudtaget så att ta sig till dag 30 känns mer som en väntan än kamp, uppskattar varje dag mer och mer och inser bara mer å mer hur lite alkohol ger mig, jag kan påriktigt bara komma ihåg en enda gå g dom senaste 3 åren då jag hade roligt när jag drack, det var på minfödelsedag då mina syskon spontant tog med mig till smögen och firade, annars har varenda gång jag drickit bara varit missär rätt igenom!

@wolkiie
Härligt med dag 20, grymt jobbat!
Mysigt med valpar, men första tiden är som med spädbarn, oftast utan sömn 😄
Fint av dig att stanna kvar så exet fick sova ut.
Hoppas att du och din pappa får sen härlig dag med givande samtal, sånt är ju alltid skönt!

@wolkiie Grattis till 20 dagar!🥳. Starkt jobbat! Slitigt med valpfödningen men grattis till de små också! Härligt att du håller i så bra med dina promenader och dina insikter på vad alkoholen egentligen tillfört dig, inte så mycket glädje där inte. Jag har också fått insikter om min relation till alkohol och hur beroende jag blivit av det. Jag mår så mycket bättre utan och det får inte längre plats i mitt liv. Snart är du på dag 30💪🌷💕

Hej här är jag igen 😁
Tack för fina svar!

Åkte och hjälpte pappa att storhandla förut & där på parkeringen stod det ett 20 tal raggar bilar med musik så högt att der hördes in i butiken, det va säkert ett 40-50 tal fulla glada ungdomar där ute på psrkeringen, det är tydligen någon power big meet/vårmarknads grejs idag, jag fick där å då både uppleva mitt första riktiga sug, men använde mig utav det jag lärt mig i teorin, praktiskt idag.

Jag insåg att jag bara såg "trailern" när jag sedan snabbspolade till slutet av filmen, där jag sitter flera dagar senare, fortfarande påverkad utan att veta vart jag är så försvann suget precis lika snabbt som det kom! Jag blev själv sjukt imponerad och stolt över att jag för första gången kunde testa olika lösningar i praktiken och det stärkte ju bara min självkänsla, så jävla gött!

Nu sitter jag här hos exet, jag erbjöd mig att hjälpa henne inatt med, vi ska strax åka å köpa pizza & kolla film innan det blir lägg dags för oss båda, snacka om skön känsla när man väljer något som gör en glad & tacksam!

Hade jag inte kommit så långt på dessa 20 dagar som jag gjort & gått in för nykterheten helhjärtat så hade med 100% ordnat chaufför och suttit påverkad nu med världens ångest påslag imorgon.

Så jävla stolt 😁👍

Imorgon blir 6de aa-mötet ochså, ser verkligen fram emot det, längtar faktiskt lute efter att träffa alla igen 😋

Ha en fortsatt god lördagskväll allihopa & viktigast först, var nykter ❤

1 månad 1 dag idag!🥳
Jag har utvecklat helt sjukt mycket på denna tiden, jag har fortsatt läsa om missbruk, medberoende & gått på möten.

Testade även på att gå på en sinnesro mässa igår vilket var super mysigt!

Det känns som hela livet och tankesättet kring alkohol och droger vänts ut å in, ju mer jag läser, ser å hör ju längra avstånd får jag till att ta ett återfall, jag känner mer att jag inte längre "försöker" hålla mig nykter, nu VILL jag vara nykter, jag känner inget behov utav att att dämpa å föy känslor, jag tacklar det som det kommer & blir det jobbigt så pratar jag om det på möten & då lixom försvinner den känslan ja brukar dricka på.

Jag tror jag saknat just förståelse ifrån liksinnade och även prata om mina trauman & bearbeta dom.

Jag tilllåter mig själv att känna känslor, jag inser att det är okej att vara ledsen, arg, irriterad och även glad.

Just glad är något som jag undermedvetet motarbetat, jag har inte kännt att jag förtjänar att må bra eller vara glad men nu så låter jag mig vara det och uppskattar känslan.

Jag har ochså börjat se fram emot massor av grejer som inte relaterar alkohol å fest, jag har börjat uppskatta naturen helt sinnessjukt mycket, umgås med familjen och mitt ex gör att jag får fjärliar i magen igen, och tanken på allting kul jag ska hitta på isommar är något jag geuint känner mig taggad för, jag ska ta med bonus barnet ut med båt och tälta på en ö, vi ska ochså köra toughest family i sommar, åka till smögen å tälta, hyra stuga ute i skogen och på lördag ska vi på båtmässa i göteborg och äventa en promenad längs havet & käka resturang!

Känner även att jag utväcklats som person på så sett att jag utmanar mina rädslor, jag har lättare för att ta kontakt med folk, jag har blivit en bättre kompis & över lag en bättre person.

Nu siktar vi på 2 månader 👍

@wolkiie Supergrattis!🥳. Så roligt att läsa om hur bra du mår och hur bra det går att vara utan alkohol, och att du nu VILL vara utan. Livet blir ju så mycket bättre på alla sätt och vis utan alkohol vilket du också upplever. Man får tillgång till äkta känslor och blir inte längre rädd för att möta dem och vara i dem. Man blir stark och självkänslan växer. Det blir lättare att hantera motgångar i livet. Massor av kul du har att se fram emot också😄.

Fortsätt som du gör, du gör det så bra!💪🌷💕

@vår2022 tack för din pepp, det är annorlunda att inte fly sin akänslor men inte alls läskigt längre, jag är mer nyfiken på vad jag kan göra för att berabeta dom och så där, känns som ja lär mig leva på nytt & ja livet utan alkohol är så mycket bättre! Jag kanske har tur bara som upplever så mycket positiva saker? Tacksam är jag iallafall för att jag kommit underfund med att jag inte vill mer ❤️