Måndag och ny vecka det är lustigt det där med ångest den gnager i en så fort man druckit mer än man tänkt, även om man inte gjort bort sig eller sagt något man inte ska så trött på att känna ångest och olustig… Så måste bli mer tydlig till mig själv att verkligen inte dricka A varje helg bara för att det är helg och god mat mm! Där brister jag fortfarande 😔 jag hatar känslan att inte komma i håg vissa saker när man druckit och det är inte OKEJ man ska komma i håg allt en kväll annars har man problem oavsett om man inte dricker varje dag utan endast fredag el lördag!! Så nu är det fokus på mig själv och mitt mående dom gäller 🙏🏼 Nu kaffe ☕️och jobb som väntar!!

Hej Miz,
Klokt beslut att förändra drickandet. För egen del kan jag säga att den där gnagande ångesten och oron till stor del försvann när jag slutade dricka. Fast jag max drack tre dagar i veckan så gjorde det stor skillnad för mitt mående att sluta. Och så mycket lättare att göra en förändring innan man blivit fysiskt beroende.

Tack för din kommentar @Kennie ja du har så rätt i det du säger och jag vet det oxå, men ändå så tar man det där glaset bubblet till helgen för att annars känns det ju inte dom helg! Helt sjukt ska verkligen anstränga mig att avstå på helgerna oxå! Jag vet att jag mår då mycket bättre och känner mig så mycket gladare utan A på helgerna framförallt på veckan som kommer efter helgen!!

För mig är det viktigt att ordna trevligt utan alkohol. Välkylt a-fritt bubbel och goda chips att varva ned en stund med innan matlagningen på fredagen, tex. I början kändes det lite halvt, men jag körde på och nu har hjärnan lärt om och ser fram emot det alkoholfria.. Plus ser fram emot känslan av frisk kropp och hjärna nästa dag.

@Kennie japp ska fixa så jag har gott bubbel på kylning har du tips på gott rosé eller vitt vin? Jag ska verkligen göra ett ärligt försök att inte dricka någon A alla på ett tag för att se hur min hjärna o mina tankar förändras!

Jag gillar ett vitt som heter Ein Zwei Zero, tror de gör rosé också. Natureo är också ett gott vitt. Finns massa att välja på tex på Ica Maxi, de brukar ha en hel hylla a-fritt.

Söndag och snart måndag igen🙌🏻 Helgen har varit lugn och skön och inget intag av A🙏🏼 Känns så skönt … Lördagen tillbringade jag med att träna gå i skogen och på kvällen blev det mys med Cola o godis framför Tv! Inget sug men där ligger inte mitt problem utan mitt problem är att när jag dricker A blir det lätt ett el 2 glas för mycket! Därför tänker att nyktra helger är bra för mig ett tag framöver🥰

Varför är jag så hård mot mig själv? Hatar mig när jag sviker mig själv, när jag inte håller det jag lovar! Att inte stanna upp utan tar det 2 ,3 glaset som för mig är för mycket 🙁 det är bara jag som känner mig misslyckad min man ser inte mig som ett misslyckande eller ngn som blir för full! Men det spelar ingen roll när jag har den känslan när jag sviker mig själv och mina löften! Måste bli bättre på att hålla mina egna löften till mig själv måste ge mig själv lite mer kärlek idag och alla andra dagar jag är BRA 🌟nog med självförakt nu kram på er!