Kommit till insikt

Profile picture for user Miz

Hej, har enats läst inlägg här tidigare aldrig skrivit själv, men nu måste jag skriva av mig lite! Jag har insett för längesedan igentligen att jag inte kan sluta dricka när det behövs utan dricker tills jag oftast får minnesluckor, och har ångest dagen efter för vad jag gjort el sagt! Droppen var nu när vi jag o min man bara skulle ta en lugn helg hemma så slutade det med att vi gick ut och skulle ta ngr öl på krogen vilket blev mer o mer och sen blir jag onykter och minns inte hela kvällen tyvärr! Vill inte ha det så här vill kunna hantera det som man ska, känna gränsen för nör det blir för mycket! Så nu börjar jag med nästa helg som helt vit! Har inga problem på veckorna då finns inget sug men Fredsg kväll då vet jag att det kommer!

Profile picture for user Miz

Hej, har endast läst inlägg här tidigare aldrig skrivit själv, men nu måste jag skriva av mig lite! Jag har insett för längesedan igentligen att jag inte kan sluta dricka när det behövs utan dricker tills jag oftast får minnesluckor, och har ångest dagen efter för vad jag gjort el sagt! Droppen var nu när vi jag o min man bara skulle ta en lugn helg hemma så slutade det med att vi gick ut och skulle ta ngr öl på krogen vilket blev mer o mer och sen blir jag onykter och minns inte hela kvällen tyvärr! Vill inte ha det så här vill kunna hantera det som man ska, känna gränsen för nör det blir för mycket! Så nu börjar jag med nästa helg som helt vit! Har inga problem på veckorna då finns inget sug men Fredsg kväll då vet jag att det kommer!

Profile picture for user StarkareK

Som svar på av Miz

Jag känner igen mig precis i det du skriver. Droppen var i fredags då det återigen blev för mycket. Jag vaknade med panik mitt i natten och vet inte hur jag kom hem, vad som hänt, vad jag sagt... så otroligt onödigt. Och så svårt att få till något lagom. Inget sug (för det mesta) i veckorna och vissa helger är utan problem nyktra. Men så byggs något upp inför tillställningar och begäret efter berusning tar helt över. Trötta fredagar kan jag också känna suget och något inom mig vill verkligen balla ur, släppa kontrollen helt. Jag har funderat flera gånger på att bli helt nykter. Mina barn har fått se alldeles för mycket fylla, och jag flyttar gränsen för hur jag ursäktar mitt beteende. Idag slog mig tanken att jag ska sluta tänka bara på anledningarna till att bli nykter. De har jag redan. Jag ska försöka förstå vilka anledningar jag har till att dricka. Och jobba med dem, möta dem när de pockar på...
igår var jag på fest, men nykter. Jobbigt när alla andra blir lulliga, jag var trött efter en veckas riktigt dålig sömn. Gick tidigt och sov som en bebis inatt. Har idag energi och lust.

Nu skrev jag massor om mig själv i din tråd. Det bara bubblade ur mig. Hoppas det är ok.

Jag kommer följa hur det går för dig, det inspirerar att få läsa om andras resor!

Profile picture for user Miz

Som svar på av StarkareK

Hej! Det är bra att ni skriver det inspererar mig till bättre val! Bra skrivet om att förstå anledningar till att dricka! Måste man verkligen det! Det jobbiga kommer oxå bli att många vänner o bekanta tror jag inte ser mitt problem på samma sätt, vad säger jag till dem varför jag inte dricker utan kör som alltid dricker vid middagar och fester. Problemet är väl fortfarande att jag sköms över att säga som det ör! Men med er hjälp här kanske den känslan kommer försvinna??

Profile picture for user StarkareK

Idag tänker jag att min hälsa måste få högre prio i mitt liv. Om det kostar att andra tycker jag är tråkig så får det vara så. Det har tagit ganska lång tid för mig att kunna berätta för andra om att jag har svårt med alkohol. Jag kommer troligen inte berätta för vem som helst framöver heller, men de som är viktiga för mig behöver jag kunna vara öppen med. Jag har velat bestämma mig så många gånger för att bli helt nykter, det håller ett tag men beslutet har inte funnits på riktigt. Kanske för att jag har glömt bort att tänka på anledningarna till att dricka. Det faller så platt egentligen... ”för att jag får roligare” (hur länge då, och till vilket pris), ”för att det är socialt” (va, egentligen...), ”för att det är gott” (ja, det är det), ”för att slappna av” (finns mycket bättre metoder som faktiskt funkar”, ”för att bli modigare” (och dummare)... listan kan bli lång men om jag möter varje argument med ett alternativ kanske jag denna gång kan undvika att gå på bara suget framöver.

De flesta i min omgivning förstår mig bra, men inte många säger ifrån när jag dricker vin på fest igen. Det är lite tabu att lägga sig i andras val. Jag uppskattar de som vågar.

Jag har läst någonstans att om alkohol hade uppfunnits idag hade det varit förbjudet. Så vi dricker för att vi alltid har druckit. Och det trevliga med att dricka har så högt pris för den fysiska och psykiska hälsan, relationer, ekonomi mm mm.

Ha en skön söndag!

Profile picture for user Miz

Tror nog att mina vänner skulle acceptera att jag inte dricker när vi ses på middagar el fester , då flesta av dem inte dricker på samma sättning jag, problemet ligger nog hos mig och ärligheten som ör jobbig att erkänna! Jag har ofta tänkt blir det roligare än så här när jag dricker! Mitt svar är alltid Nej! Men fortsätter ändå med ett glas till o ett till! Jag måste jobba med mig själv med detta och hitta en sund relation till alkohol kanske inte kommer gå utan att sluta helt! Det är skönt att få ventilera sig här känns som det kommer ge mig stöd hoppas det iaf! Ska ha en skön söndag med ☀️

Profile picture for user StarkareK

Som svar på av Miz

Jo, jag förstår det, vi kan själva vara den svåraste att erkänna för. Ibland pratar jag med några nära vänner och får mer omtanke och förståelse än vad jag får från mig själv. Vad är det som tar emot? Jag har två röster inom mig som vill så olika, en mot det nyktra, sunda och friska hållet. Den andra vill leva livet och blunda för konsekvenserna. Jag ska nog sätta mig ner och prata med dem en och en, hur kan båda få uppmärksamhet och känna sig nöjda. Utan alkohol.

Profile picture for user Miz

Vi får peppa varandra nör det känns jobbigt! Förmodligen redan mitten på denna vecka kommer ångesten ha släppt och det kommer inte kännas lika jobbigt, utan man tycker att bubbel och vin är man värd och kan ta lite på Fredag kväll! Men jag ska ha denna sidan uppdaterad som påminner mig om att alkohol inte ör bra! Utan en vit och skön helg är jag värd!

Profile picture for user StarkareK

Ja, ångesten släpper och gör det möjligt att falla dit igen. Så den funkar inte i längden. Jag älskar mornar när jag varit nykter kvällen innan. Det är vad jag vill ge mig. Den andra rösten får helt enkelt hitta något annat att rocka loss på, klura ut någon annan njutning så den blir nöjd.
Bra tankar du bidrar med!

Profile picture for user Miz

Den värsta ångesten är borta och veckan börjar som den brukar med Härlig dag på jobbet med goa kollegor, så det som hände i fredags var nog inte så farligt! Ööö JO!! Därför går jag tillbaka och läser mitt första inlägg för man skriver inte hör om man är orolig över sina alkoholvanor! Sen har jag öven pratat med min man om att min helg ska bli vit! Han tycker inte det var då farligt men jag tycker det och vill inte hamna där igen! Men han förstår mig och stöttar mitt beslut! Ha en fantastik måndag ☀️☀️

Profile picture for user StarkareK

Att förlåta sig själv och samtidigt avbryta beteendet... skitsvårt! Klart det inte var så illa... händer alla ju! Jag var ju extra trött, hade inte ätit, var stressad... men som jag förstår att du också upplever och har det, att fortsätta dricka alkohol för att försöka hantera det är som att gå bland minor. Vilken gång det spårar och inte vet vi inte. Och de gångerna det gör det är så illa att det inte är värt att jag ska kunna ta ett glas då och då... jag har provat strategin att bara dricka öl, eftersom det är svårare att bli aspackad, men då är jag fortfarande alkohol-drickare och inget hindrar mig när det serveras vin den där middagen. Som spårar... Jag har ingen gräns som jag hanterar innanför det området, minor överallt!

Profile picture for user Miz

Som svar på av StarkareK

Kan man vara VANE beroende? Eftersom jag känner inget sug till A på vardagar utan endast när helgen kommer så kommer suget? Varför?? Även när det är semester då är det oxå tillåtet på ngt sätt och då kan jag ta vin på en vardag! Men jag blir verkligen rädd för tänk om suget skulle komma även vardagar.... En fråga du behöver inte svara men för mig har det ju hänt fler än en gång att det blivit för mkt A och med minnesluckor dagen efter även på middagar händer det dig oxå? Eller ör det bara när du går på fest el krogen? Hur länge har du avstått A som längst och hur kändes det ? Ha en fin dag och tack för goda råd l tankar!
Kram!

Profile picture for user FinaLisa

Funderar på dina tankar om helgdrickande.
Jag tror att det är mycket vanligt att ett alkoholmissbruk/ beroende börjar med "helgfirande".
Så småningom hittar/skapar man möjligheter att även dricka lite även på vardagar.
Så om jag hade varit du hade jag bestämt mig för att minska ner till varannan helg en månad. Sedan ta en helvit månad. Bara för att få veta hur det känns att inte dricka vanemässigt.

För egen del är det försent tyvärr, jag har druckit min livskvot för längesedan...
Nu är det allt eller inget som gäller. Och kan du undvika det läget så är mycket vunnet.

Lycka till dig?
Kramar
???

Profile picture for user Miz

Tack för att du tar dig tid o läser min tråd och för stt du ger mig feedback! Ja jag ska prova med vita helger, som jag sa till min man man behöver ju inte dricka bara för att det är Helg! Så denna helgen blir det ingen A för mig ska bli intressant och se vad den känslan säger på Fredag kväll? men jag är inställd på en helg utan A! Tycker ni alla här ör fantastiskt modiga som delar med er av era berättelser och som även ger råd mm! Det är till stor hjälp i mina tankar o funderingar !

Profile picture for user StarkareK

jag vaknade till nykterhet och räknar 7 dagar nu. Inga svårigheter ännu men vet att det kommer tillfällen då jag måste ha fattat ett tydligt beslut innan, annars kommer jag dricka. Kan funka utmärkt men vad var det jag ville...? Lätt att glömma. För 1,5 år sen bestämde jag att jag aldrig ska köpa hem bag-in-box, det beslutet håller än och har hjälpt mig en bra bot på väg. Om några veckor ska jag ha bestämt mig klart för om jag ska fortsätta helt nyktert i alla situationer. Gillar tanken just nu...

Profile picture for user Miz

Som svar på av StarkareK

Godmorgon? Det har gått jättebra jag känner inget sug alls och fredagskvällen var riktigt rolig, umgicks på ett helt annat sätt kändes det som! Jag känner mer att vi behöver inte dricka A om vi inte ska göra ngt spec,känns som man dricker bara för att nu ör det helg nu firar vi! Det känns som du oxå har tydliga mål och är medveten om dina val! Bra val med bag in boxen????! Ha en fin Lördag!

Profile picture for user Miz

Helgen känns faktiskt väldigt bra, asså jag har verkligen inget sug av A utan mer romantiserar det som du säger gott till en bok med tända ljus, eller bubbel innan maten. Rött vin till en god köttbit eller ett glas rosé när silen skiner! Mitt problem är som många andras hör att sluta dricka efter ngr glas eller inte dricka så fort! Kommer det att gå? Tror jag fick en tankeställare förra helgen och vill inte vara med om det igen!! Så ska börja med att inte dricka A när vi inte ska göra ngt spec då kan vi faktiskt vara utan! Sen vid middagar med vänner kommer bli intressant och se hur jag resonerar då? hur känns det för dig? ?????

Profile picture for user StarkareK

Jag har haft fyra år med turbulens i mitt privatliv och det har verkligen gått snett många gånger med alkohol. Jag vågar inte lita på mig själv längre, svårt att hålla fast vid lagom. Jag vet inte när jag trampar på en mina nästa gång.

Så det där med att begränsa sig till vissa tillfällen kan jag inte just nu. Senare vet jag inte.

Men jag tror det går att vara beslutsam om man är stabil, eftertänksam, planerar och har stöd runtom. Och om alkohol har tillräckligt med positiva bitar som överväger i ett nyktert resonemang.

Men nu är det väl befriande att kunna njuta utan alkohol! Helt utan. Upptäcka så mycket mer av livet... sköt om dig! ?

Profile picture for user Miz

Som svar på av StarkareK

Det kommer gå bra, känns som du oxå bestämt dig och det ör bra med mål! Och ja man Kan vara utan A helt det finns faktiskt goda alkoholfria alternativ som bubbel och öl! ?? Vi måste peppa varandra så kommer det gå bra? ha en fin kväll!

Profile picture for user Miz

Första helgen på länge Som jag inte tagit någon Alkohol alls! Det är inga problem för mig att avstå det om jag bestämt mig, mitt problem är att jag romantiserar A på något konstigt sätt! Att man måste dricka A till helgen för det ska man till god mat, eller när solen skiner mm... och klart man ska ha vin så det blir lite roligt för snart är det arbetsvecka igen och då blir det ju inget dricka! Men jag har ju haft lika roligt denna helgen som de helgerna som jag drack A, om inte trevligare! Så det har jag bestämt jag tänker inte ta någon alkohol bara för att det är helg, eller solen skiner mm! Kommer det ändra mitt sätt att dricka om jag ändrar mitt sätt att tänka? mitt drickande har aldrig påverkat mitt arbete eller familj negativt än, men jag påverkas av det jag har alltid lite ångest av att jag drack även om jag inte blivit påverkad av alkohol den gången! Varför?? Men sen händer det att jag dricker så jag får minnesluckor Och lite för ofta dricker jag mer än vad som var tänkt från början! Så vill jag inte ha det i fortsättningen det ska jag försöka få bukt på! Om jag ändrar mitt sätt att se och tänka på alkoholen? vad tror ni?
Ha en fortsatt trevlig Söndag?

Profile picture for user Ledsen själ

Jag kämner likadant som dig. Har egentligen inga problem att avstå men som du säger jag romantiserar alltid jag med. Fom idag är jag nykter är min tanke i alla fall i 5veckor framåt är mitt första mål sen får jag se. Får ångest av alkohol vilket är en stor anledning till varför jag måste ta en paus för att hitta mig själv utan A. Måste oxå ändra mitt tankesätt kring alkoholen för att det ska hålla i längden. Sover ju verkligen inte bättre med a i kroppen så ikväll ska jag lägga mig nykter och vakna fräsch! Vi får kämpa båda två??

Profile picture for user StarkareK

Det tar nog ett tag, men jag tänker att ju längre tiden med nykterhet eller måttligt drickande pågår(beroende på vem man är) så får inte alkoholen samma plats i tankarna. Min mamma har varit nykter ca 9 år nu och hon skulle nog aldrig fundera på alkohol inför något, och hon reser mycket, umgås med många, är på fester mm... hon är en av de piggaste pensionärer jag känner, så mycket piggare än när hon drack!

Kanske behövs det tid. Och att man envist letar andra njutningar som får segla om alkoholen på den där förstaplatsen. Tankar, beteende och känslor kan ändras. Tid, planering och reflektioner tror jag på! Samhörigheten här är ju ett grymt sätt att reflektera på.

Och en sak till. Det är en sorg att gå miste om det positiva med alkohol. Sorgen måste få plats och ett erkännande tänker jag. Och om jag kallar det för just sorg behöver jag inte kalla det för något annat, tex längtan eller behov eller något jag helt enkelt är värd...

Jag tänker lite på det du skriver om att solen skiner. Det är ju en njutning i sig! Punkt. God mat likaså. Helg och ledig tid med familjen. Njutning i all enkelhet. Prova mindfulness om du inte har det. Och ge det tid... fantastiskt för rastlösheten ??

Profile picture for user Miz

Haft en skön helg med träning shopping och sömn? har faktiskt tagit vin till maten både i går och idag! Det har gått bra hållt mig till ett glas Både fredag o lördag! Få se om det håller i sig så helgerna framöver! I morgon blir det lugn skön söndag med träning och ev rensning av grejer hemma som behöver slängas???? I morgon vaknar jag pigg och glad ☀️☀️?

Profile picture for user Miz

Hej,
skriver inte så ofta här men läser desto mer! Vet att jag har en osund relation till alkohol mitt problem är inte att jag dricker på vardagen aldrig faktiskt förutom på semester Och då är det inte heller varje dag utan oftast dricker jag helger. Har börjat med att bara dricka en dag på helgen oftast Lördag det går bra om det bara är jag och min man då blir det bara en flaska som vi delar på eller jag tar nog 2 glas mer än han? men problemet är när vi /jag träffar vänner då släpper det ngt i mig o jag dricker på så jag oftast får minnesluckor ! Idag har jag ångest för att jag inte kommer ihåg allt i går och att min son såg mig onykter! Han själv skrattar bara åt mig idag när jag kom och bad om ursäkt för att han fick se mig sådan! Han tycker inte det var så farligt men det är inte OK! Vet inte vad jag vill med inlägget bara skönt att få ur sig lite ångest ?

Profile picture for user Miz

Tar min ångest och går o lägger mig? hoppas den försvinner snart och nästa helg blir det ingen bakfylleångest ??

Profile picture for user Kennie

Ditt senaste inlägg är väldigt likt hur det var för mig innan jag slutade. Testade vara nykter tre månader och det var så otroligt skönt att jag valt att fortsätta vara det. Att slippa det där parerandet och bromsandet för att inte bli för full när man egentligen alltid vill ha ett glas till och ett till.. Och att inte riskera minnesluckorna.. Har varit nykter fem månader nu och njuter mer och mer av det. Var lite deppig första månaderna innan hjärnan återfick förmågan att uppleva njutning och guldkant utan alkohol, men nu är allt bättre utan.

Profile picture for user Miz

Ja problemet är inte när jag och min man är hemma själva på helgen då dricker vi sällan mer än 1 flaska vin! Utan mitt problem är när vi träffar vänner. Då blir jag glad och uppspelt och då kan jag typ inte sluta utan dricker alltid mer än de andra! Jag borde / ska börja med att köra de gånger vi bortbjudna och Inte bjuda hem vänner i början nu på ett tag! Tack för att ni ger feedback ??

Profile picture for user AstridK

Hur har det gått/känts för dig i veckan? Låter som en bra plan att undvika de värsta frestelserna nu med middagar hemma och att köra när du bortbjuden.
I början för mig (typ 15 år) var det nästa bara fest i glada vänners lag som var problemet och jag lyckades i perioder hålla det i schack. Men till slut smög det sig in i vardagen och när jag var ensam. Inte varje dag, inte varje vecka men jag kunde tydligt känna hur det gick utför. Även fredagsflaskan med maken blev 2 och jag tog några extra klunkar av hans eller såg till att fylla på mer av mitt. Det jag vill säga är att om man känner det där suget i sig att dricka till det svartnar när det är festligt så tänker jag att risken är så himla stor att det på sikt kan leta sig in till övriga livet. Om man börjar som jag ta det första glaset en vardagskväll ensam så viskade alkoholen till mig, ta nästa, ta nästa, drick upp allt. Förstår att det inte behöver vara lika för alla. Men tänker att det vore fantastiskt om du vill och satsar på att sluta redan när det ”bara” är ett fest- och helgproblem.

Profile picture for user Miz

Hej🙏🏼
Nu var det längesedan jag skrev här men min status är nog densamma som mitt första inlägg tyvärr. Fast det har inte blivit lika ofta och det har jag nog pandemin att tacka för då vi inte fått umgås med vänner på samma sätt eller gått ut på restauranger mm! Men jag ska verkligen ta tag i att få till nyktra helger framöver snart är julen här och vad passar inte bättre än att den får bli helt vit! Jag dricker inget på vardagar dricker aldrig själv heller men just till helgerna o speciellt när vi är med vänner då har jag en tendens till att inte kunna stoppa vid glas 3 utan det blir typ 8 🙄🙄 och mår som idag orolig, bakis trött 😔😔 Ingen annan tycker jag dricker för mycket vad jag vet iaf. Frågat mina barn när vi pratat om alkohol om de tycker det är jobbigt när jag dricker vin om de tycker att jag blivit för full men de tycker inte det… Men nu är det alkoholfria helger ett tag för JAG mår ju så mycket bättre när jag inte druckit vin fredag o lördag 🙏🏼 Så ny vecka nya möjligheter 👊🏻👊🏻

Profile picture for user Miz

Godmorgon 🙏🏼 Grattis @miss lyckad på födelsedagen och dina 6 år utan A🙏🏼 Och tack för ditt inlägg det du skriver får mig att känna att ett liv utan Alkohol för mig är det jag vill leva! Detta ältande och ångest för att man dricker för mycket på helgen tar så mycket energi! Det är inte värt det mår ju så mycket bättre utan så varför varför är det så svårt att stå emot när helgen kommer och middagen ska intas? 😔 tack alla kloka och fina människor här inne för era fina och kloka inlägg som peppar och inspirerar🙏🏼

Profile picture for user Miz

Skillnaden mellan mig o min man!
Helgen närmar sig men jag har planer för den🙏🏼 Så det kommer inte bli några problem med att inte dricka A! Skillnaden mellan mig och min man är att om jag planerar en helg som innehåller att vi har mycket att göra och ingen alkohol kommer att kunna intas är han helt lugn med det och reagerar inte ens! Jag hade blivit irriterad o lite stressad över att inte kunna dricka vin 😖 där märker jag våran skillnad till alkoholen! Tur att han är så Bra och inte har samma behov som jag det gör allt mkt lättare 🧡

Profile picture for user Miz

Hej⭐️ vilken härlig 1 advent vi haft🙏🏼 Pysslat och bakat och ingen Alkohol överhuvudtaget så skönt! Vaknat utvilad både lördag och söndag har varit pigg och framförallt glad 🧡 ser fram emot nästa helg som kommer bli likadan🙏🏼 Hoppas ni alla får en fin vecka som kommer nu⭐️❄️⛄️

Profile picture for user Miz

Hej @AstridK oj har inte sett ditt inlägg hos mig! Jag loggar inte alltid in utan oftast går jag in och bara läser och blir peppad av allas styrka och vilja här inne🙏🏼 Advent var fint och mysigt på alla sätt! Tyvärr kände jag att julen inte var lika mysig vet inte riktigt varför kändes inte som jul 🤶🏻 Jag har hållit mig till väldigt lite A på helgerna vissa helger inget alls och har det blivit något så har det varit till middagen då Max 2 glas! Nu är det nyår och jag har redan bestämt mig för att den ska bli väldigt lugn för min del🙏🏼 Vi umgås även med vänner som inte är så stora i A så det är skönt! Sitter nu och sätter lite mål för 2022 målet är att A fortfarande inte ska vara så närvarande på helgerna för alkoholfritt går bra ☺️ Fortsätta med min resa i träning och hälsa sen börja se mig om efter ett nytt jobb!

Hoppas ni alla får en fin sista dag på detta år och ett fantastiskt nytt år! 💫💫

Profile picture for user Miz

Hej @AstridK Det går fortfarande bra även om jag halkar dit ngn gång ibland och då är det oftast med nära vän när man sitter o pratar o pratar och märker inte att glaset fylls på och på🙄 jag har inte problemet med att dricka på vardagar inget sug el beroende av det alls har aldrig haft. Mitt problem enligt mig själv är att det ibland blir 3-4 glas för mycket och att minnesluckor då uppkommer och det är fruktansvärt obehagligt och jobbigt! Men enligt min man och även mina barn har de aldrig upplevt mig som för full säger de iallafall men det spelar ingen roll för det är min känsla och det räcker för att må dåligt och skämmas när det blir lite för mycket A. Men åter till hur mina mål för 2022 går så får jag nog säga att det går bra , träningen är min räddning i mycket och helgerna har jag klarat med att inte dricka mer än 2-3 glas så jag är nöjd. Hoppas dina mål oxå blir som du vill!

Profile picture for user Miz

Måndag och ny vecka det är lustigt det där med ångest den gnager i en så fort man druckit mer än man tänkt, även om man inte gjort bort sig eller sagt något man inte ska så trött på att känna ångest och olustig… Så måste bli mer tydlig till mig själv att verkligen inte dricka A varje helg bara för att det är helg och god mat mm! Där brister jag fortfarande 😔 jag hatar känslan att inte komma i håg vissa saker när man druckit och det är inte OKEJ man ska komma i håg allt en kväll annars har man problem oavsett om man inte dricker varje dag utan endast fredag el lördag!! Så nu är det fokus på mig själv och mitt mående dom gäller 🙏🏼 Nu kaffe ☕️och jobb som väntar!!

Profile picture for user Kennie

Hej Miz,
Klokt beslut att förändra drickandet. För egen del kan jag säga att den där gnagande ångesten och oron till stor del försvann när jag slutade dricka. Fast jag max drack tre dagar i veckan så gjorde det stor skillnad för mitt mående att sluta. Och så mycket lättare att göra en förändring innan man blivit fysiskt beroende.

Profile picture for user Miz

Tack för din kommentar @Kennie ja du har så rätt i det du säger och jag vet det oxå, men ändå så tar man det där glaset bubblet till helgen för att annars känns det ju inte dom helg! Helt sjukt ska verkligen anstränga mig att avstå på helgerna oxå! Jag vet att jag mår då mycket bättre och känner mig så mycket gladare utan A på helgerna framförallt på veckan som kommer efter helgen!!

Profile picture for user Kennie

För mig är det viktigt att ordna trevligt utan alkohol. Välkylt a-fritt bubbel och goda chips att varva ned en stund med innan matlagningen på fredagen, tex. I början kändes det lite halvt, men jag körde på och nu har hjärnan lärt om och ser fram emot det alkoholfria.. Plus ser fram emot känslan av frisk kropp och hjärna nästa dag.

Profile picture for user Miz

@Kennie japp ska fixa så jag har gott bubbel på kylning har du tips på gott rosé eller vitt vin? Jag ska verkligen göra ett ärligt försök att inte dricka någon A alla på ett tag för att se hur min hjärna o mina tankar förändras!

Profile picture for user Kennie

Jag gillar ett vitt som heter Ein Zwei Zero, tror de gör rosé också. Natureo är också ett gott vitt. Finns massa att välja på tex på Ica Maxi, de brukar ha en hel hylla a-fritt.

Profile picture for user Miz

Söndag och snart måndag igen🙌🏻 Helgen har varit lugn och skön och inget intag av A🙏🏼 Känns så skönt … Lördagen tillbringade jag med att träna gå i skogen och på kvällen blev det mys med Cola o godis framför Tv! Inget sug men där ligger inte mitt problem utan mitt problem är att när jag dricker A blir det lätt ett el 2 glas för mycket! Därför tänker att nyktra helger är bra för mig ett tag framöver🥰

Profile picture for user Miz

Varför är jag så hård mot mig själv? Hatar mig när jag sviker mig själv, när jag inte håller det jag lovar! Att inte stanna upp utan tar det 2 ,3 glaset som för mig är för mycket 🙁 det är bara jag som känner mig misslyckad min man ser inte mig som ett misslyckande eller ngn som blir för full! Men det spelar ingen roll när jag har den känslan när jag sviker mig själv och mina löften! Måste bli bättre på att hålla mina egna löften till mig själv måste ge mig själv lite mer kärlek idag och alla andra dagar jag är BRA 🌟nog med självförakt nu kram på er!