Livet i frihet rullar på. Tiden går fort när man mår bra och har kul.😀 Härligt att du kikar in och hälsar på Jullan! Jag såg att även Charlie var inne på forumet idag, och att det går bra där också. Alltid trevligt med besök från gamla kämpar från förr!
Fantastiskt fint väder det har varit den senaste tiden!☀️ Jag kan inte komma ihåg någon liknade period med så mycket sol vid den här årstiden. Eller så är det att jag inte har tänkt på det tidigare. Underbart är det i alla fall.😍

Ha det bra!

En liten statusuppdatering här. Jag fortsätter att njuta av livet, men kikar in på forumet då och då av gammal vana. Alltid lika givande att läsa om personer som är på väg att bli fria från alkoholens djävulska grepp, och om dem som är fria sedan länge. 😀 Varje gång slår det mig hur viktigt det är att verkligen bestämma sig på riktigt om det ska lyckas. Jag ser så tydligt vilka som har fått nog en gång för alla, och absolut inte vill tillbaka till ett liv där alkoholen har makten över deras liv.

Till helgen ska jag i väg till ett spa och chilla lite. Som det känns nu, så tänker jag t.o.m. ta ett dopp i havet då.😀 Jag hade en grymt lyckad fisketur häromdagen också! Helt osannolikt flyt faktisk, med en riktig raritet till fångst. En sådan grej som jag kommer minnas för alltid.

Ha det gött!

Jag var på ett spa i helgen med efterföljande middag och övernattning. En lugn och trevlig helg där vi även hade sällskap av släktingar och vänner. 😀 Att det dricks alkohol i tid och otid bland de flesta andra noterar jag knappt. Jo förresten, ibland kan jag tycka lite synd om vissa personer. Typ, stackars sate som lever i tron att hen behöver dricka alkohol för att ha roligt, och våga umgås med andra. Eller för att slappna av. Det går ju hur bra som helst utan att dricka detta svindyra gift. Det är ju bara det att dom inte vet om det. Det slår mig också i bland hur urbota korkade många blir av alkoholen. Dom förlorar sitt förstånd helt enkelt. Tänk att man själv var där förr i tiden.😬

Jag noterar också att många föräldrar lurar sina barn att det skulle vara normalt att dricka alkohol. Många som satt i bubbelpoolerna med att glas Cava eller en öl, medans barn/ungdomar satt bredvid. Då får ju de små människorna för sig att det är så man ska göra för att kunna njuta av ett bubbelbad.🥺 Nåja, jag lägger inte så mycket tankeverksamhet på detta numera. Mina barn kan jag vara en förebild för, genom att inte dricka. Om andras barn slutar som alkoholister är faktiskt inte mitt problem.

Ha det bra!

Det är verkligen sant Torn, att leva i föreställningen om att alkohol behövs för att förhöja livet är en väldigt stor missuppfattning, som delas av i princip hela världen. Men några är vi som sett igenom detta, sån lättnad. Om jag var Livet skulle jag känna mig kränkt. Av att människor gör att för att komma bort från något som är så bra som det är i sig självt.
Heja Livet, heja oss! Kram 🥰

Jag såg här i det vidare livet att det uppenbarligen kan dyka upp en känsla av sug efter vin även efter några års nykterhet. Det fick mig att fundera på varför jag aldrig får något sug efter öl. 🤔 De enda tankarna jag får om jag tänker på öl (alkoholhaltig öl då) är typ yrsel, illamående och ångest. Det tycks vara helt omöjligt att jag ska få någon slags känsla av att bli lugn, upplyft eller glad av alkohol. Så jag funderar på vad det beror på. Är vin mer beroendeframkallande än öl kanske 🤔 Eller är det att jag kanske fick nog av alkohol lite kraftigare än vissa andra.🤔 Nä, antagligen beror det på att jag inte har några bekymmer med varken jobbet, mina nära och kära, eller min egen hälsa. Jag blir aldrig stressad eller orolig och mår bra helt enkelt. Det är bara till att vara tacksam, för att få sug till att dricka detta gift vill jag ju aldrig mer ha.😬 Då är ju risken större för att det första glaset slinker ner.

Bara lite konstiga funderingar från min sida här.😂 Alltid bra att skriva ner dem.

Jag ska jobba hela Påskhelgen, men det är helt ok. Blir lite extra pengar, vilket inte är helt fel. 😀

Jag hade aldrig problem med att hålla upp, låt säga, 2 månader för jag visste ju att det var en bestämd tidsgräns och efter den var det ok att korka upp igen.
Som kuriosa så sticker 3, 6 och 9 månader efter behandling ut med sina återfall. Ingen har lyckat förklara varför ??

@Adde Jag har ju sett här på forumet att det är väldigt vanligt att folk börjar dricka efter sitt tidsbestämda mål. Särskilt vid 3 månader. Nästan alla ramlar ju tillbaka helt och hållet efter en tid också. Jag satte aldrig något tidsbestämt mål, utan körde på ”inte ta det första glaset tillsvidare” och det har fungerat riktigt bra tycker jag. Det första halvåret var ju ganska jobbigt, men jag var aldrig i närheten av att dricka. De positiva fördelarna med nykterheten, och viljan att aldrig riskera att må så dåligt som jag gjorde pga alkoholen hjälpte till rejält. Så suget och saknaden av alkohol fick inte fäste verkar det som. Dock är jag ju på min vakt även nu efter snart 2,5 år. Då är forumet bra för att påminna mig. Aldrig glömma hur det var!

Att folk tar återfall efter 3 och 6 månader har säkert med tidsgränser att göra. Men efter 9 månader. 🧐 Det är märkligt, jag får fundera på detta.😅

Ha det gött!

Jag vill minnas att 6 månader var lite depp-aktigt, eller bara lite kämpigare. Minns inte några fler dippar specifikt men jag håller mig ju här och gör mina noteringar och är helt och håller klar över att alkohol är en best jag inte ens vill se svansen på. Ha en fortsatt fin måndag! 😍

@Adde Intressant att det efter 3, 6 och 9 månader sticker ut med återfall efter behandling och att det inte kan förklaras. En förklaring kan ju vara att det kan ha att göra med tidsgränser att göra som @Torn säger. Att man räknar ned tills man får dricka igen eller att man tror sig kunna hantera alkohol igen då man glömt bort hur det var. Tänker också om det har att göra med förväntningar, att man tror att livet ska bli mycket bättre än det blir när man är nykter. Man kanske blir besviken och börjar dricka för att man är så missnöjd. Att mycket problem som man tidigare bedövat och flytt ifrån genom alkohol, blir jobbiga och man kanske inte vet hur man ska hantera dessa. Att man blir så tyngd och deppig av dessa jobbiga känslor som inte vill försvinna. Det är ju dessa jobbiga och skavande känslor man måste ta itu med och reda ut för att man ska må bra och som ofta är roten till att man dricker.

Ja det kan säkert förklaras med att man satt en tidsgräns men man går ju på regelbunden efterbehandling en gång i månaden efter behandlingen och, ska förhoppningsvis, hålla motivationen uppe. 3 st som kom ut före mig i det verkliga livet klarade inte en vecka en gång...

Inte lika säkert är det med återfallen efter 7 och 12 år dock.....Med säkert menar jag att det är svårt att se rent statistiskt då folk blivit utspridda i landet. Men 2 av mina vänner har stupat då.

Dåligt för dem men bra för mig då jag blir varse att jag har en kronisk sjukdom som jag måste sköta och inse att min nykterhet är en färskvara.

Ta hand om er !

Håller med dig Adde, vi har en kroniskt sjukdom och nykterheten är vår medicin!
För min egen del var jag medveten om mina problem minst 15 år. Jag reglerade periodvis drickandet, gjorde några uppehåll men visste ju inom mig att jag skulle fortsätta. Det där greppet dopaminkickarna har om ens hjärna är läskigt.
Sen när jag slutade dricka för snart 2,5 år sedan var det för gott. Tänker inte dricka mer, det är inget för mig helt enkelt - vet hur det skulle bli.
Ha en hääärlig påskahelg, kram på er!🤗

Ja då har man varit spik nykter 3 Påskar i rad.😀 Jag som inte har varit nykter en enda påskafton sedan 1984 tidigare. Helt underbart! Jäklar vad bra jag mår numera! 🤩

@Torn Härligt! Här blir det första nyktra påsken och minns inte när jag njöt av påsken så mycket som detta år trots att jag blivit förkyld. Så mycket goda samtal, så mycket värme och glädje med nära och kära. Att vara nykter is da shit!🐥😎🌷💕

@@Torn grattis till tre nyktra påskar! Själv på dag1 igen men ska också dit du är idag! Vill i fortsättningen slippa dricka alkohol för den bara förstör.

Tack för era kommentarer! 😍 Just storhelgerna var tillfällen då mitt beroende liksom levlade upp. I stället för de ”normala” ransonerna om 5-10 öl varje dag, så blev det betydligt större mängder just på storhelgerna. Nubbar till förbannelse, och extra öl till maten osv pga kalas, firanden mm.😖 Detta medförde ju att min tolerans/abstinens ökade mer och mer efter varje storhelg, vilket innebar att det behövdes fler ”vardagsöl” allt efter att åren gick. Tills jag äntligen fick nog då efter nyårshelgen 2019/2020. @Ny dag, jag tycker det är ett utmärkt tillfälle för dig att köra på utan alkohol tillsvidare nu efter den här påsken!💪 @vår och @Majken, första påsken fixad galant! Härligt, midsommar next.🤗 Och @Sattva med två nyktra påskar i bakfickan.😎 @Se klart och @Kennie, japp 3 sköna påskhelger där vi sluppit alkoholen, och har kunnat njuta av lugn, sol och frihet i stället.

Jag har vid det här laget konstaterat att jag lade gräsligt mycket pengar på alkohol i mitt förra liv. Ca 70000 kr/år räknade jag ut för något år sedan. 🥺 Så i dag köpte jag ett växthus och en elektrisk terrassmarkis som jag aldrig har tyckt mig haft råd till förr.😀 Lite svalkande skugga på altanen, och egenodlade tomter/gurka smäller bra mycket högre än en förgiftad hjärna pga alkohol, som gör att man mår skit.

Ha det bra!

@Torn Stort Grattis t tre nyktra påskar🏅🥳 Fantastiskt! När du berättar hur mycket du drack och att det blev mer alkohol t storhelger vilkade bidrog till ökad tolerans och därmed mer vardagsöl och att jag sedan vet var du befinner nu så infinner sig känslan av hopp inom mig💪🏻💪🏻 Vilken känsla att kunna köpa växthuset och den elektriska terrassmarkisen!! Det är stort!!

Kram och ha det så bra🤗