Jaha,, långt mellan gångerna nu jag skriver nåt. Har inte så mycket att skriva om! Fortfarande nykter, har inte köpt en alkoholfri öl ens , jag törs inte riktigt prova. Fick en liten flaska hemmagjord päronsprit av en betydelsefull person i mitt liv, en låtsas dotter kan man säga, hon är från Tjeckien dessutom, har aldrig haft någon tanke på att smaka på den ens, frågan är bara vad jag ska ha den till, känns jobbigt att ge bort den också. Nåja, den får stå bara.
Det enda som retar mig är all reklam för pilsner,, dom får dom att se för j***a goda ut!
Nu när det börjar bli varmt också med utehäng och allt.
Det var nog det ja....
Sköt om er,, allra helst du @Kebne1

Eller hur?! Jäkla reklam. Vitt vin i glas är jobbigt för mig att se! Just nu kämpar jag lite mer än vanligt. En "bump" helt klart! Kämpa på fina du! Snart ett halvår som vi gått bredvid varandra här.

@Tikka Kul att höra av dig och att det går bra för dig😁. Jag tittar inte så mycket på tv, mest på serier som jag streamar och då slipper man reklamen, om det inte är på tv4 play. När jag ser alkoholreklam, vackra människor som skrattar i fina lyxiga omgivningar, tänker jag att nu kanske du skrattar, men inte imorgon när du vaknar med ångest och inte minns vad du gjorde eller sade😂. Då känner jag mig nöjd över att vara nykter och vakna pigg och fräsch.

Ha det gott!🌷💕🌞

Hej @vår2022! Ja, jag smyger i kölvattnet här nu. Jag gör lite tvärtom än du,, jag streamar aldrig något,, jag ser aldrig på serier, det pga att jag har ofta fullt upp med något så jag missar alltid ett avsnitt, sen har jag inte ro att kolla på det sen, så jag hinner aldrig ikapp. Jag ser bara på det som visas "live" och då finns den jädra reklamen där.
Jag brukar tänka lite som du när man ser dom glada människorna i reklamen.
Men det ser jäkligt gott ut,, där har dom lyckats iaf.

Ha det bra @vår2022 😊

Jag drack två klunkar vitt vin på grannens fest. Det smakade gott men jag fick inte sug på mer. Om det kallas för återfall vet jag inte. Förundrad över hur lite det påverkade mig. Jo, sömnen blev dålig. Jag fortsätter på den nyktra vägen. Helt märkligt vad alkohol har tjänat ut sin rätt i mitt liv. Varför jag smakade? En kort stunds längtan av att kunna dricka lite, nån gång och känna mig "normal". Men nä. Jag faktiskt älskar min nykterhet mer än att kunna dricka lagomt och ibland. Nu vet jag det också. Kämpa på alla fina.

@Kebne1 För att vara ärlig så blir jag lite fundersam på vad detta i värsta fall kan leda till. Du smakade, men fick inte sug på mer och det påverkade dig inte nämnvärt. Du fick en kort längtan efter att kunna dricka någon gång och känna dig normal. Din summering av detta är att du älskar din nykterhet efter ditt ”test”.

Risken finns att alkoholdjävulen dribblar dig. Att dina klunkar väckt belöningssystemet ur sin törnrosasömn. Att alkoholdjävulen fortsätter att viska att du klarar av att ta några klunkar, bara ibland och vara normal. Det visade du ju på festen hos grannen. Det påverkade ju inte dig och det var ju gott och du tog inte mer.

Jag vill inte måla fan på väggen, men har man en beroendehjärna så gamblar man med sitt beroende/liv om man dricker en uns av alkohol. Finns många berättelser om det här på forumet och vet det också av egen erfarenhet då jag trott att det är lugnt och att jag klarar av att dricka normalt. Det går ett tag och kan börja med några klunkar.

Hoppas du inte tar illa upp av mitt inlägg, men som forum finns vi här för att reflektera, stötta och hjälpa varandra att hålla oss nyktra (i alla fall för de under vara alkoholfri) och om man ser varningssignaler, tänker jag.

Det behöver inte alls vara ”worst case” på gång, ville bara flagga för det. Ha en fin lördag!❤️

@Kebne1! Ja, jag tänker inte peka med fingret på dig och skälla, du är gammal nog att veta vad som blir bäst för dig och vad du vill göra. Det kunde lika gärna varit jag som hade "provsmakat" om tillfälle ges.
Jag har som sagt en liten flaska sprit hemma som jag fått,, jag kan säga att tankarna har dykt upp om att ta en liten provsmakning typ alldeles innan man ska gå och lägga sig. Nu har jag låtit bli det för jag känner att det inte ger mig något att göra så. Jag har inte det suget längre.
Men som @vår2022 skriver så kan man ligga farligt till om man tror att "det här gick ju bra"
Jag hoppas bara att du får må bra och att du får en fin helg 😘

Nä du, jag fortsätter på den inslagna nyktra vägen. Såg dessutom att jag hijackade din tråd. Jag skrev helt enkelt fel men du är ju inte den lättkränkta typen🤪. Ny nykter dag. Inget sug, inte ens nästan!@Tikka

Hur mår du? Efter en mega-dipp och längtan efter ett glas vitt har allt fallit på plats igen. För mig var det bra att läsa runt här bland alla nya som kämpar. Jag ska aldrig tillbaka dit igen. Snart 6 månader för oss! Fatta det 🙌🏾

Tack min kära vän @Kebne1 💖
Ja, vad ska man säga,, det har inte varit tvärlätt när man ser tillbaka på fajten man tagit för att bli nykter.
Men som det känns just nu så var det enkelt val. Det hade jag inte sagt för 5 mån sedan kan jag lova.
Första veckan låg man och skakade och svettades och trodde man skulle dö.
Suget kan dyka upp nu också, men det är ganska lätt ändå att slå bort det nu.
Men jag tror inte vår prövning är över här,, det blir nog en livslång kamp är jag rädd, med många bumps på vägen.
Så till alla andra som läser detta, kriga på, jag lovar att det är värt varenda svettdroppe.

Sol och sommar hade jag längtat till, jag gillar inte den mörka tiden.
Men att det skulle bli en sån prövning att avstå A, det hade jag inte riktigt räknat med.
Jag har inte fallit än,, men tankarna snurrar och jag har hårda förhandlingar med mig själv varje dag.
Har hamnat i nått deppläge där jag tycker allt känns tråkigt och jobbigt,, retar upp mig på det mesta.
Finns en person nu i min närhet som gör mig glad och positiv,, en kollega på en annan ort.
Hon är snäll (mot mig) och godhjärtad och förstår mig. Hon har sina problem och det har inte med A att göra, så vi försöker stötta varandra. Hon är 20 år yngre än mig, men det känns som vi är lika gamla när vi pratar problem med varandra. Det hon har gått igenom och har jobbigt med har jag gjort likadant,,
man kan sammanfatta det med "Ung och oförsiktig, utan tanke på morgondagen"
Vi fungerar lite som psykologer åt varandra.
Psykisk ohälsa tror jag inte man blir av med,, man blir bara bättre på att hantera det ju äldre man blir.
Nåja,, skönt att få skriva av sig lite här nu.. Nu kämpar vi vidare💖