Att lämna någon man älskar...

Älskar dig men kan inte va kvar!
Älskar dig men den kärleken tar!
Beslutar med hjärnan vad jag måste göra!
Hjärtat stretar emot och för en förtvivlad kamp! Det är inbördeskrig i min egen kropp och själ! Jag talar till mig själv och försöker trösta och lugna:
Du klarar det här! Stanna i känslan av sorg en stund, det är inte farligt! Du lever och fortsätter göra så! Det går över!
Tänker på dig och vet att du är förtvivlad och saknar mig! Mitt hjärta skriker åt mig att göra nåt! Min hjärna säger nej, fokusera på ditt eget mående nu! Hjärtat vrålar ”din egoist ser du inte hur förkrossad han är, hur mycket han älskar dig, trösta honom, gör nåt!
Ikväll får hjärnan bestämma, jag stannar helt enkelt kvar i känslan av förlamande sorg!

Profile picture for user Azalea

Skön känsla för dig att ha landat.
Känslorna styr man inte över men de får inte låta styra oss heller så jag har lyssnat på dig och försöker göra likadant. Behöver tränas på märker jag men lite framsteg är gjorda.
Jag har haft samma känsla vid jul förut men i år känns det inte lika farligt. Corona gör att inget blir lika uppstressat bland folk och då känns min press mindre.

Bamsekram till dig ❤Azalea

Profile picture for user Nordäng67

Följer ju dig och du gör massor med framsteg hela tiden. Vi lär oss av varandra härinne. Forumet känns som en riktig livlina och så är vi ju vänner allihopa. Vänner som förstår, stöttar och peppar. Tycker också att Corona har dragit ner tempot och minskat stressen. Är ju så klart en hemsk sjukdom och situation men vi har mycket att lära och ta med oss ifrån denna pandemi. Bamsekram tillbaka ♥️

Profile picture for user Renée

Som svar på av Nordäng67

✨ Hej Nordäng67! ✨

Jag vill skicka en varm hälsning till dig så här i adventstid.

Häftigt att du kan gå tillbaka i din tråd och se din positiva förändring i hur du tacklar känslor.

För mig har det varit värdefullt att få en glimt av denna din resa och få ta del av dina kloka tankar och kommentarer. Du inspirerar till att "vara kvar i känslotillstånd utan att göra något direkt och impulsivt". Jag ska fortsätta öva på detta och göra som du; ta mig tid och ha tålamod att se hur det känns för mig i längden.

Tack för de här tre åren då du delat med dig av din process!
Gläds med dig att du känner dig jämnare och stabilare och har en stilla frid och glädje inför julen!

Kram ♥️

Profile picture for user Nordäng67

så härligt att höra ifrån dig och att det är bra med dig♥️ blir alltid lika glad när du skriver en hälsning. Tack själv för pepp och stöttning. Hoppas du har en bra och rofylld december. Många kramar från mig till dig ♥️

Profile picture for user Backen123

Jag vill även tacka dig för allt du lärt mig och gett mig insikter i, tack vare dig och flera så gick jag, jag förstod att det skulle inte bli bra om inte vi båda jobbade mot samma mål. Om jag förstod det rätt har det figurerat andra kvinnor i er relation, i vår gjorde det, efter bara 2-3mån som gifta. Jag har läst lite om relationsberoende och det verkar ju inte heller vara nån barnlek. Som du skrev nånstans, man valde själv att gå men känner sig ändå dissad, det måste ha att göra med det psykiska nedbrytningen och att man tävlar mot någon annan, dvs alkoholen, man anser man har förlorat och därför är tvingad att gå. Jag tränar också att vara i känslor, men det blir tufft ibland. Hoppas veckan blir bra och att du kan se fram emot lite långledigt ??

Profile picture for user Nordäng67

Tack själv för att du delar med dig, pepp och stöd. Vi lär oss mycket av varandra härinne och vi lär oss om oss själva. Ovärderligt! Ja mitt ex hade kontakt med andra kvinnor, han var själv extremt svartsjuk. Jag har lagt MYCKET tid på att tänka på honom, hans problem mm. Numera tänker jag mer på min egen del av allt det där. Vad var min del, vad bidrog jag själv med, hur vill jag ha det nu och framöver. Inte på det sättet att man skuldbelägger sig själv utan mer kärleksfullt synar sig själv i sömmarna så att säga. Är helt övertygad om att det inte är vem som helst som har ett längre förhållande med en alkoholist. Det är ett val man gör även om man inte vill ta till sig det när man är mitt i det. Är man själv frisk och i balans drar man sig ur i god tid, accepterar att så här är det och det kan jag inte påverka. Men är man som jag var börjar man kämpa och jobba på förändring. Du skriver om relationsberoende. Jag tror (men vet inte) att olika missbruk ligger nära varandra. Slutar man med ett är det lätt att smyga över på något annat om man inte aktivt jobbar med sig själv. Önskar dig en fin vecka tillbaka. Kram ♥️

Profile picture for user Tröttiz

"Att lämna någon man älskar ".
JAG ORKAR INTE. Är nog på väg dit. Har gråtit väldigt mycket idag. ?
Gått ner i vikt, har kontakt med partnerns anhöriga: vad han gör och inte gör, jag sover dåligt.
Vi runt honom är oroliga för drickande, även för hans liv men "når" honom inte. Jag är ett vrak.

Julafton kan jag bra spendera för mig själv, jag som annars uppskattar min familj. ?
Kanske jag hittar en ledig grotta. Gå i ide. Jag är så slut. Matt.

Jag älskar honom men jag måste släppa taget om honom. "Har du problem med mitt drickande får du hitta en annan" har jag fått höra. Ojoj, kanske jag måste släppa honom ändå för mitt välmående.

Så jobbigt att se någon gå ner mot botten. Men jag kan inte bestämma hur han "ska" dricka, det är upp till honom. ?

?

Profile picture for user Nordäng67

Känner nästan genom ditt inlägg hur trött och ledsen du är. När jag släppte taget och typ gav upp hoppet lättade min börda. Låter kanske hemskt men faktum är att man knappt vet vart man själv slutar och vart andra börjar när det gäller destruktiva relationer. Han har gett dig klara besked "Har du problem med mitt drickande får du skaffa en annan". Så ställ dig själv frågan högt "har jag problem med hans drickande?" och svara dig själv. Kanske låter lite fånigt men faktum är att man BARA tänker på den som dricker, vad han borde göra, vad han borde ta tag i mm. Tror ditt svar blir ett rungande ja. Skaffa någon annan känns ju lite (eller mycket) avlägset när man är helt slut. Men vad sägs om att börja dejta dig själv? Att börja ta han om dig själv? Vad behöver du? Vad behöver du göra för att må bra? Han kommer inte sluta dricka för att du ska må bra utan slutar först när han själv är "där". Så vad kan du göra för dig själv och ditt mående? Lider med dig! Har själv varit där du är och vet hur svårt det är att börja fokusera på sig själv. Men det går! Många kramar ♥️

Profile picture for user Tröttiz

Som svar på av Nordäng67

Nordäng 67.
Om jag har problem med drickande? . Jo... Men Jag är bara mest bekymrad. HAN har det men verkar inte ta tag i det. Jag har påpekat det men han inte slutat, det lönar sig inte att säga.

Vad jag behöver frågar du?
En början är väl att jag bokat in mig på 50 minuters massage i morgon. ?

Profile picture for user Skrållan

Nordäng67, du och flera här på forumet stöttade mig i mitt beslut.
Att jag till sist lämnade. Jag som aldrig trodde jag kunde det. Jag som älskade min man över allt, jag som skulle bli gammal med min man, jag som kunde gjort allt för honom. Men så blev det inte. Alkoholen kom emellan. Och han ville ju inte släppa flaskan.
Nu lever jag själv. Och det går bra. Klart jag är ledsen ibland, att det inte blev som jag tänkt. Men dagarna jag mår bra är fler än de ledsna. Tiden går, och läker delvis såren.
Det är svårt att lämna, men till slut måste man välja sig själv.
Tack Nordäng67, för allt stöd. Tack alla andra här inne. Och mod och styrka till alla som är mitt i kampen?

Profile picture for user Nordäng67

Tack själv för allt stöd och all pepp♥️ Så skönt att vi har varandra härinne. Tycker vi är så fina mot varandra, riktiga vänner. Vänner som dessutom förstår vad man går igenom och varför. Du har gjort en enorm resa Skrållan och jag är glad att jag får följa den. Tack för att du delar med dig av den. Många kramar ??

Profile picture for user Azalea

Tänk så många vänner vi är här inne på forumet.
Vänner som stöttar när det behövs som mest och som lyssnar och finns där hela tiden.
Jag håller med dig Backen123 att det är ni här som fått mig att orka ta tag i mitt liv och sätra mig själv i förarsätet istället för att gå kvar i något som jag inte mådde bra av.
Att följa er ger perspektiv och inspiration.
Tack allihop ❤❤ Tillsammans är vi oerhört starka.
Azalea

Profile picture for user Nordäng67

Mamma mår alltid dåligt över jul och dom senaste 15 åren har hon tröstat sig med mycket alkohol. Så även i år, det körde igång i måndags. Men i år känner jag ett lugn, jag passar inte på att "knarka" drama. Jag gör inte hennes dåliga mående till mitt, känner bara empati "med distans". Följer min plan, att baka julgodis med barnen i helgen och julefrid består.

Profile picture for user Azalea

Att du tar ett steg tillbaka och hålla dig till ditt och dina barns mående som betyder mest.
Låter riktigt mysigt med julgodis och pyssel tillsammans❤
Azalea

Profile picture for user Skrållan

En klok plan Nordäng67. Att göra det man planerat och inte gå igång på alla andras känslor. Det är ju ändå vi som levt med någon med beroende ganska snabba att haka på. Att tycka synd om och fixa och trixa så alla mår bra.
Så mysigt att baka med barnen.
Hoppas julen blir riktigt mysig?

Profile picture for user Nordäng67

Azalea och Skrållan för pepp!♥️ Man får göra sin plan till sitt mantra! Inte är det lätt men det går! Fudge avklarad, blev god, check på den ?

Profile picture for user Nordäng67

Den senaste tiden har min pappa varit typ annorlunda. Eller rättare sagt våra samtal har varit annorlunda, trevliga. Han bjöd tidigare i veckan in oss på korvgrillning på annandagen. Något som aldrig hänt tidigare, han brukar vara väldigt socialt passiv. Igår ringde han och vi pratade ganska länge om ditt och datt. Mot slutet sa han "detta var ett väldigt trevligt samtal". Han ville summera verkade det som. Ja sa jag, det var väldigt trevligt. Då sa han också "Jag kan berätta för dig att jag slutade dricka alkohol för två månader sedan och det känns riktigt bra, jag är väldigt motiverad". Jag blev väldigt, väldigt glad vilket jag också talade om. Vi har bråkat mycket om hans drickande. Dom senaste två åren har jag dock inte sagt ett pip om det. Trots pandemi summerar jag detta år som ett bra år. Jag har fortsatt min egen resa. Och man märker att människor omkring en också gör sina resor. Dessutom, jag känner ett lugn när det gäller pappas nykterhet. Jag har hittills inte oroat mig en sekund för att han ska börja dricka igen, inte gått igång. Det är hans resa, inte min. Jag har min egen resa att ta hand om.

Profile picture for user Azalea

Alla har sin egen resa och sig själv att ta ansvar för. Svårare å så är det egentligen inte.
Så skönt att du har kunnat backa och släppa kontroll. Det är dit alla vi medberoende behöver komma.

Bra jobbat och härligt att din pappa tagit sitt första steg?

Ha det så mysigt min vän i jul
??❤Azalea

Profile picture for user Nordäng67

Morgonsol och alla andra fina vänner här inne: en riktigt god jul till er alla! Och hoppas ni har det bra och fridfullt! Här har det varit full fart sedan kl 6 imorse. Haft en jättebra julafton. Nu är sönerna på julkalas hos sin farmor. Jag sitter här och bara har det bra, tänt massor med levande ljus och hjärtat är varmt. Många kramar till er alla ♥️

Profile picture for user Renée

Som svar på av Nordäng67

Kära Nordäng,

Underbart att läsa att du har det bra,
att du tänt massor med levande ljus, och att hjärtat är varmt.
♥️
Tack för din omtanke, jo det är okej med mig.

Vilken bra insikt du skrev om i förrgår:
"Det är hans resa, inte min. Jag har min egen resa att ta hand om."

Kram tillbaka till dig ♥️ God Jul! ♥️

Profile picture for user Nordäng67

Härligt att höra att allt är bra med dig♥️ Ja insikter är sköna! Särskilt när man bara kan känna dom så där lite lugnt och stillsamt. Varmaste kramar tillbaka ♥️

Profile picture for user Azalea

Jag blir så glad över att du har haft det så fint idag?
Du är så värd det.

Min julafton var fin också tillsammans med sonen och långdistans över Atlanten med dottern. Vi hade julklappsöppning online och det blev riktigt mysigt.
Så jag är nöjd och glad när jag går och lägger mig nu.

Det är som jag skrev i rubriken:
Precis som en jul ska vara när man kan lägga sig varm om hjärtat.

Sov sött?Azalea

Profile picture for user Nordäng67

och väldigt fin jul har passerat. Korvgrillning igår hos pappa. Två av mina bröder med familjer var där och så jag och mina barn. Eftersom det genom alla tider varit mycket konflikter, bråk och drama i min ursprungliga familj hade jag lagt upp en strategi innan och följde den:
- Jag tog initiativ till samtalsämnen och valde sådana som är allmänna och neutrala.
- Jag hade en positiv inställning/attityd typ sa till pappa att hans inbjudan var ett bra initiativ.
- Jag undvek att hamna enskilt/ensam med någon utan höll mig i grupp och med mina barn
- Jag höll det lagom långt, bröt upp efter ett par timmar

Allt gick bra och jag kände mig glad och tillfreds när jag och barnen åkte hem. Jag kände också makt. Makt på rätt sätt: makt att styra mig själv och mitt liv, makt att göra aktiva val, makt att ha mitt eget sätt att förhålla mig till saker och personer. En riktigt skön känsla.
God fortsättning alla fina vänner ♥️

Profile picture for user Linda...

Hej. Kommer du ihåg mig linda. Har inte varit så aktiv de senaste åren. Dödsfall och ständigt elände. Men läser ofta dina inlägg och det är som bomull i själen. Kram och Gott Nytt år bättre 2021. ?

Profile picture for user Nordäng67

Och man får göra sig ett bokslut över året som varit och dra upp lite riktlinjer för året som börjar imorgon. Året som nu har passerat i flygande fläng var året när jag på djupet och fullt ut blev bästa vän med mig själv. Känslorna för mig själv djupnade och övergick i kärlek. Det var året då jag för första gången i mitt liv låg och läste en hel dag utan dåligt samvete och utan att pressa mig själv att resa mig upp och prestera mera. Jag bara kände att jag gjorde något bra: tog hand om mig själv. Och sådana stunder och dagar har jag haft många av i år. Av det har jag blivit mer avslappnad, jag vågar stå upp mer för mig själv på ett lugnt sätt (när bägaren börjar bli full) utan att bli rosenrasande (när bägaren har runnit över). Jag vet vad jag känner och tycker i högre grad. Det är nog det som är att sätta gränser runt sig själv fast jag aldrig tidigare har begripit mig på hur man gör det. Fattar nu att det inte genomgående är andra som varit elaka och klampat över mina gränser. Det är ju jag som inte har haft några. Gränskontrollen har under året som gått blivit något mer avslappnad. För ett år sedan var den nog också på plats men var lite mera militärisk "Halt, backa annars skjuter jag dig i foten" typ? Finns fortfarande en hel del att jobba på men det börjar falla sig mer naturligt. Typ vart jag slutar och andra börjar. Återfaller ibland men tar mig tillbaka relativt snabbt. Det var också året som jag, av kärlek och omtanke om mig själv, skyddade mig själv från det okända och osäkra.
År 2021 då....ja det är ju det där med att stanna kvar i känslotillstånd. Det är fortfarande en "grej" för mig. Ibland undrar jag om jag "tar mig en dålig dag" för att få knarka lidande litegrann. Oja mig, tänka på gamla oförrätter, "För åtta år sen då sa han det och för fem år sen gjorde hon så" typ. Jag har dock lärt mig att inte agera på det och inte dra in någon annan. Som en klok vän sa till mig "låt det smälta inom dig". Intentionen är att 2021 är året då jag kan ha en sämre dag (för det är ju bara mänskligt) utan att det går i gång uppe i huvudet med "galna tanten tankar". Intentionen är också att jag 2021 ska våga lite mer, testa mina vingar lite mer och våga bryta ny mark. Jag hälsar det nya året varmt välkommet! Och önskar alla fina vänner härinne ett riktigt gott nytt år ?

Profile picture for user Renée

Hej,

Så mycket positivt i ditt bokslut över året som gått!
Önskar dig en God Fortsättning på det du beskriver.

Det är alltid så givande att ta del av dina tankar,
jag får verkligen ut mycket av att läsa dina inlägg o kommentarer.
Du sätter ord på det du går igenom på ett målande sätt.

Nu önskar jag dig ett Gott Nytt År ✨ med nya modiga steg.

Varmaste kramar till dig från mig ?

Ps.
Vilken bra strategi du la upp inför julen. Skönt att det blev en lugn och fin dag.

Profile picture for user Nordäng67

Hej och ett riktigt gott nytt år önskar jag dig ? Ja trots pandemi så känns 2020 som ett bra år för mig! Tror nästan "social distans" mm har varit hjälpsamt för mig! Jag har kunnat fokusera på mig själv. Blir så glad över att du får ut mycket av att följa mig! Och jag i min tur får ut mycket av att dela med mig, av att läsa andras inlägg och alla peppande kommentarer från dig och andra. Önskar dig allt gott inför det nya året! Många varma kramar och hälsningar från mig till dig ♥️

Profile picture for user Nordäng67

som heter "Mitt nyårsträd", gjorde den förra året också. Väldigt bra och givande! Gjorde den två gånger eftersom jag fortfarande behöver träna på att veta vad jag själv känner och tycker. Kunde inte hålla samma takt som terapeuten men det funkar att göra den två gånger istället. Nästa år kanske jag hänger med? Lite från meditationen:
Guldkorn under året: alla härliga stunder i naturen, alla fina stunder med barnen, alla fina stunder och samtal med vänner (alla vänner har man ju inte kunnat träffa personligt detta Corona år). Årets favorit stund: en kväll i augusti när jag och en bästis var vid en sjö, åt kvällsmat, pratade, skrattade, badade och solnedgången var exceptionell. Har det på foto, njuter och minns.
Hur känns mina nära relationer: nära, fina och balanserade.
Finns det något som skaver som jag behöver åtgärda: jag behöver hitta ett bra och lagom sätt att vara i förhållande till mina barn som har flyttat hemifrån. Har under året tänkt mycket på "hur ofta är lagom att höra av sig, varför är det nästan bara jag som ringer, allt verkar bra men undrans om det verkligen är det, missar jag något viktigt" och många andra funderingar ? Hjälp vad ovant det är att, som mamma, inte ha full koll. Att inte se sina barn varje dag, att inte alltid vara den som dom vänder sig till mm. Dom kan nämna saker i förbifarten, beslut är fattade utan min inblandning. "HJÄLP vad händer" har jag känt flera gånger under året. För mig som medberoende blir det nog mycket mer: kontrollförlust, oro modell högre än normalt, oro trots att inget dåligt har hänt mm. Detta behöver jag komma tillrätta med. Märker att flera som jag känner tycker det är ganska skönt när barnen flyttar ut och en ny fas börjar. Jag tycker kontrollförlusten är väldigt jobbigt. Jag kan till och med ha en känsla av att relationen typ håller på att försvinna ?Och det gör den ju inte, den bara förändras på ett helt normalt sätt. Bjöd in alla till uppesittarkväll. En av sönerna svarade: "Jag och flickvännen kommer om du är ensam annars är vi med vänner den kvällen". Så ska dom inte behöva känna, detta är något jag behöver komma tillrätta med. Vill inte dom ska känna ansvar för mig, vill att dom ska flyga fritt. Jag har ett eget liv, dags att börja sätta det först på rätt sätt. Inte ha det som reserv om inte mina barn är tillgängliga.
En sak är dock SKÖNT: att inte behöva laga mat till en hel armé ?

Profile picture for user Backen123

Som svar på av Nordäng67

Oj vilken bra meditation, den skulle nog alla göra. Såg Hemligheten på Netflix igår kväll och fick börja reflektera vad jag vill ha i mitt liv, enligt the secret så kan man få det som man vill bara man önskar tillräckligt ? Det är rätt häftigt att leva och när insikten kommer att allt hänger på en själv hur man tar det och hur man lever sitt liv, man kan inte skylla på någon annan. Och att man precis som du märker att det funkar om man tar tag i det, känslor men det är ett hårt arbete. Du har skrivit så mycket klokt och insiktsfull. Nu ska jag njuta av 4 dagars ledighet med mina söner efter 1 månads tokjobb ?

Profile picture for user Nordäng67

Jag har boken The secret, visste inte att den finns på Netflix. Läste boken för flera år sedan och tyckte den var flummig. Kanske skulle läsa den igen nu när man jobbat mycket med sig själv. Man kanske är mer mottaglig nu!? ? Att tänka "rätt" och förhoppningsfullt är ju helt klart något som påverkar en på ett bra sätt. Typ självuppfyllande profetia, tänker man att det ska gå bra så strävar man däråt och tvärtom. Jag förlitar mig också på karma, lite för mycket ibland tror jag? Hoppas du får härliga dagar med sönerna! Kram

Profile picture for user Tröttiz

Nordäng 67, Backen123.
Han har dragit ner mycket på alkohol men jag är orolig om/när det svänger. Jag är ju van med drickandet och då han varit nykter känns det som att lära känna honom på nytt. ?
Man ska ju vara positiv, men ...

Vad händer i helgen, vad gör han/vad gör han inte. ? Att göra slut pga oro, att det tär. Var går gränsen mellan "normal" sund omtanke och något som drar ner ens egna mående. Ibland önskar jag att han skulle bryta, då skulle jag slippa denna känsla.

Kanske jag är för matt av allt som sagts och hänt att jag inte ens orkar bryta fastän det vore det mest sunda. Känts som att han varit mera onykter än nykter det senaste halvåret. ? ?
?

Profile picture for user Azalea

Den var verkligen bra och ger hopp om att det man önskar faktiskt kan slå in och att det hänger på en själv att se dig man vill.
Tack sötaste för tipset?Azalea

Profile picture for user Backen123

Jag fick se filmen i portioner, blev mycket mellan varven. Men det är väl det tänket vi gör här tillsammans, bestämmer oss för att det kommer bli bra ?❤
Tröttiz ett tips är att drömma om hur du vill ha det om du skulle leva själv, det kan vara en början att veta hur du vill leva ditt liv. Jag fick det tipset och det var så vilsamt, bort från oro och ångest att leva med en beroendesjuk. Sen är allt en process, du vet när det är dax om det blir så, men ta hjärna hjälp av vänner för när man står där så är det skönt att nån bär ( i dubbelbemärkelses, kanske)❤ kram på er

Profile picture for user Tröttiz

Som svar på av Backen123

Började gråta (igen) då jag läste ditt svar. Tack, jag förstår ju nog. ? Gråtit rätt mycket idag. Triggern var möjligen läsk. ? :
Min kompis öppnade en burkläsk och det kändes som att hjärtat slog dubbelslag och jag fick klump i magen. Ljudet "ptsch" har jag hört så många gånger.
Höll mig inför henne men sen ensam brast det. Hans drickande "finns med" överallt tydligen ... ?

Jag har ju inte varit med honom året ens, men man kan tydligen vara väldigt matt ändå av hans missbruk.
Kram. ?

Profile picture for user Nordäng67

och jag har känt mig JÄTTE ensam i helgen. Jag har varit i stort sett själv också för den delen så inte så konstigt kanske. Jobbade på dagarna och var i en annan stad och bodde på hotell, därför försvann hemmafix, sy mm. Ägnade kvällarna åt att läsa och promenera. Hade bestämt mig för att, om det inte var för mycket folk och lätt att hålla distans på restaurangen, så skulle jag sitta där och äta istället för att ta med maten till rummet. Vill träna på sånt. Satt och åt, lät bli att "ta skydd" i mobilen och.... kände mig ensam och lite patetisk? Men det funkade ganska bra ändå. Trots jobbiga ensamhetskänslor så kände jag mig ändå lugn och stabil hela helgen. Ingen oro, inga tårar och ingen "nostalgi tripp" i det förflutna. Kram

Profile picture for user Nordäng67

och stabil start på året. Ledsna känslor av ensamhet uppstår emellanåt men går att hantera utan att göra "fel" saker. Kände av den där ledsna känslan av tomhet i helgen, känslor av någon slags nostalgi över mitt forna jag. Lät bara känslorna passera. För passera gör dom ju. Fyllde på med promenader i solen, bjöd in kidsen med respektive på söndagsmiddag mm.
Min pappa är fortsatt nykter. Tänkte på det i helgen att det är nog tur för honom att han slutade dricka just i höstas och inte för två år sedan typ. Då för två år sedan hade jag åkt till honom på oanmälda stick-kontroller, letat efter tomma ölburkar, ringt varje dag för att höra hur det går och mycket annat. Nu kan jag bara låta honom ha sin resa ifred. Är bara glad för den och inte "orolig". Han var förbi i helgen och tog en kaffe. Trots att jag var på ledset humör så blev jag inte ett dugg sugen på att fråga om hans nykterhet. Kände typ en slags bra gräns mellan oss och respekt. Kändes bra! Våren är på ingång i min del av landet och den är mer välkommen än någonsin! Kram till er alla som kämpar på olika sätt och med olika saker!

Profile picture for user gros19

Så härligt det låter, precis som livet ska vara. Att vara ledsen och sörja hör ju också till och är nog nödvändigt. Hela livet tandlar ju om att lämna något för att kunna fortsätta sin resa. Jätteviktigt att inse att vi är alla på olika resor. Du har kommit långt och jag önskar dig lycka till i fortsättningen.

Profile picture for user Azalea

Det känns väl fint att kunna stå lite vid sidan av istället för att dras in i mående av olika slag.
Du har verkligen landat i dig själv och det är jag så glad över för din skull.

Vår och sol gör susen också nu.

Kram till dig??Azalea

Profile picture for user Skrållan

Så skönt för dig Nordäng67. Att allt är bra med dig och att du verkligen kan släppa kontrollen.
Känner också av ensamheten emellanåt. Kanske det också beror just på Coronan. Jag går ner mig lite när det känns så. Och man känner saknad över den tiden som var bra.
Men ska försöka vara lite extra snäll mot mig själv, som du gör, när dom jobbiga dagarna kommer.
Roligt att höra från dig Nordäng67 ?

Profile picture for user Nordäng67

För pepp Gros19, Azalea och Skrållan ♥️
Att känna olika typer av känslor är ju precis som du skriver Gros19 livet liksom. Pandemin är verkligen en extra utmaning när det gäller ensamheten. Den begränsar men tycker också att den berikar. Man har lärt sig saker om sig själv och blivit ännu bättre på att njuta av det lilla här och nu i närmiljön. Kram till er♥️

Profile picture for user Renée

Som svar på av Nordäng67

Hej Nordäng,

Här är en till som gläds med dig att du haft en stabil start på året,
lärt sig saker om dig själv och låter vissa känslor passera,
och att du blivit ännu bättre på att njuta av det lilla här och nu.

Ja, härligt att våren är på ingång.
Jag ska göra som du; fylla på med en promenad i solen.

Varma hälsningar till dig och er andra som skriver. ♡

.

Profile picture for user Nordäng67

Härligt att höra av dig! Det är skönt när insikterna landar på djupet även om det gör ont ibland. Har precis kommit hem från en lång härlig promenad på jakt efter blåsippor. Inga blommor än men gröna blad. Så underbart! Kram

Profile picture for user Nordäng67

Livet tuffar på i en jämn kurva. Jobbat galet mycket det senaste kvartalet. Har varit roligt och stimulerande. Njuter fortfarande av att kunna koncentrera mig fullt ut på mitt eget liv och inte ha saker och människor omkring mig som "stjäl" min kraft och koncentration. Eller snarare: jag väljer aktivt att koncentrera mig på mig själv. Känns fortfarande lite exklusivt och nytt. Dom där konstiga stunderna av "tomhet/sug efter något" kommer allt mer sällan nu. Samtidigt har jag den senaste tiden funderat på om det är dags att ta sig till nästa steg. Och vad är det i så fall? Eller så är det så här ett normalt liv är, det rullar på så att säga. Blev jätteledsen och tog illa vid mig över några meddelande som en kompis skrev till mig. Men jag blev inte helt förstörd och drog igång i affekt som jag nog skulle gjort för några år sedan. Jag drog mig inte heller undan som jag gjorde i början när jag hade påbörjat min resa. Då hade jag svårt att ha balanserade konflikter och undvek dom helt. Jag skrev helt enkelt tillbaka, satte ord på mina känslor och sa att jag blev väldigt ledsen och att jag kände mig orättvist behandlad. Kritiserade varken henne eller mig själv utan skrev hur jag kände. Bägge har rätt till sina känslor och har rätt att sätta ord på dom.
Tänker fortfarande en del på mitt ex. Blir lite störd över det, att jag inte helt kan släppa det kapitlet men jag blir inte arg på mig själv längre. Det kommer väl att mattas av med tiden, ju fler år som går. Är född i Jungfruns tecken och en jungfru tar allvarligt på relationer och gör inget halvdant. Så korsningen mellan medberoende och astrologi kanske gör att jag har svårt att släppa något som inte fick ett ordentligt avslut. Härlig årstid är det nu som får det att spritta i kropp och själ. Kram till er alla härinne!

Profile picture for user Renée

@Nordäng67

Vårlig hälsning till dig, Nordäng!

Skönt att livet tuffar på i en jämn kurva!
Va bra du hanterade situationen när du skrev till din kompis hur du kände.
Så tänkvärt och sant; "Bägge har rätt till sina känslor och har rätt att sätta ord på dom".

Idag blev jag påmind om något fint du beskrev här på Forumet förut;
att du räknar "Guldägg"; saker som händer som förgyller ditt liv.
Hoppas att du kan räkna in flera sådana vackra Guldägg denna påskhelg!
Denna härliga årstid är ju ett stort Guldägg i sig!

Tack än en gång för att du, på ett fantastiskt sätt, sätter ord på dina känslor och tankar här.
Det är alltid till stor hjälp och uppmuntran!

Glad Påsk-kram!

Profile picture for user Nordäng67

Hej Renée!
Glad att höra ifrån dig och tack för din respons! Hoppas allt är bra med dig! Det har blivit många guldägg under påsken och jag har varit här och nu och njutit av att ha det bra med nära och kära. Lugnt och stabilt är fortfarande en lyx för mig. Lyx är det också att, inom mig, veta att jag själv kan göra val och styra saker i en bestämd riktning. Njuter mycket av mina barn och också av årstiden som är min favorit. Hoppas din helg har gett dig fina stunder att spara i hjärtat. Kram

Profile picture for user Nordäng67

Läste tillbaka i min tråd för att se vad jag skrev om påsken under dom fyra påskhelger som jag varit aktiv här på forumet. Påsken 2018 skrev jag inget om vad jag gjorde den helgen utan skrev BARA om mitt ex och hans fylle-sms. Jag lät arg och upprörd när jag skrev. Påsken 2019 skrev jag inget om exet men om dilemmat att välja bort sånt man inte vill göra men som man gör ändå av plikt. Vet att jag fortfarande LED och våndades inför storhelger då. Förra påsken 2020 skrev jag inget om påsken. Men vet att jag mådde väldigt dåligt hela vintern och våren, hade sömnproblem och mycket annat. Minns dock att påsken bjöd på värmebölja och mysig samvaro utomhus med mina söner. I år har jag inte mått ett dugg dåligt inför storhelgen påsk. Det går mer av sig själv att välja sitt sällskap utan dåligt samvete. Jag tackade i förbifarten nej till släktkalas. Långfredag ägnade jag åt matlagning och umgicks med mina söner med respektive. Påskafton var jag ute på vandring på tu man hand med mig själv i strålande solsken. Hade med mig fika, satt vid en sjö och åt och lyssnade på ljudbok. Så härligt! Resten av helgen ägnas åt att hjälpa en av sönerna och hans sambo med renovering av deras nya bostad. Lite städning, tvätt och småfix har också hunnits med. Känner mig väldigt harmonisk. Hoppas ni har haft en riktigt härlig påsk. Här låg ett tunt lager med snö när man vaknade. Men såg att dagen och veckan bjuder på värme och sol så det smälter bort. Kram

Profile picture for user Azalea

Glad Påsk fina du💛
Vilken utveckling du har gått igenom under dessa åren. Det är så bra med detta forum att kunna se tillbaka hur det har varit men främst förändringen hos en själv. Från att msn varit fullt fokuserad på vad den andra gjort till att till slut upptäcka sig själv och börja ta hand om sig själv istället.
Låter som om du haft en härlig påsk. Njutbar med vandring och skogsfika men också samvaro med den du vill träffa. Underbart💛

Längtar just nu efter mer sol och värme men det kommer och är fint att se fram emot.

Kramar i massor 🧡🧡Azalea

Profile picture for user Nordäng67

Tack Azalea ♥️ Glad påsk till dig också och roligt att höra ifrån dig! Visst är det bra med Forumet. Förändringar går sakta och "smyger" sig på. Så bra att kunna dokumentera sin resa. Hoppas innerligt att allt går bra för dig med alla praktiska och juridiska bestyr. Du har också gjort en fantastisk resa som har varit och är så lärorik för mig att få följa! Massa kramar tillbaka ♥️

Profile picture for user OsloSthlm

08.04.21 22:55

Då sitter man här.. 34 eller 35 år (Har tappt räkningen) för att vara helt ärlig vet jag inte om det beror på mina sista år, allt går i surr..
Träffade mannen i mitt liv, Va iallafall det jag trodde.. Va störtförälskad och funnit det jag letat efter.
Hade ett par magiska år där vi lärde känna varandra genom att upptäcka vardagen, resor och tog oss igenom alla hinder som dök upp, Vi gjorde det tillsammans och hade väl vårt motto ”Aldrig leka katt/råtta” Vad jag, vi trodde kanske va tillräckligt för att överkomma allt av vad som kom i vår framtida väg.
Jag minns inte vad den bidragande faktorn som bidrog till att vår vardag sakta drog åt fel håll, Kan det ha vart som han säger att hans och hans vänners party liv i kombination med mig och mina vänners vanor va en av grunderna?
Vi restaurangare som jobbade dom typiska utelivs dagarna tog igen vår del av kakan på söndagar och de dagarna vi var lediga mitt i veckan?
Att det helt enkelt för honom blev för mycket att hantera? Kombinera våra 2 väldigt olika sätt att leva på?
Jag vet inte, Ibland känns det som om jag inte vet något alls längre.
Hur mår man egentligen, Är man lycklig? Är det värt det? Kommer man att komma ut lyckliga tillsammans på andra sidan?
Kan komma ihåg det som igår, Vi skulle på semester tillsammans med hans familj.. Till Madeira..
Jobbade sent kvällen innan och stressade hem med lite resfeber i magen för att packa det sista..
Kommer hem till vår lägenhet där jag hittar honom riktigt onykter, blodskvätt runt om matbordet och köksluckorna i köket (Som ett paper cut som inte villa sluta blöda) minns inte mer av kvällen utan det jag kommer ihåg är att morgonen därpå när vi ska åka tar han på sig sin ”Blå fjälljacka” lagat för säkert 30-, Såklart slog tanken mig att något va fel redan då, men tror det va första gången jag reagerade på ett sätt och insåg det inte va helt normalt..
Tusen år

och miljoner episoder inkludert med alkohol senare.. Jag tror egentligen ingen vet hur jag har det, inte ens jag själv.. Självklart har vi fina dagar men som vi alla vet är det dom dåliga som drar ner snittet.
Lever men en ständig oro att han inte ska bli bra igen, är detta det livet jag ska leva? Väga allt det bra mot det dåliga? Varför kan det inte bara vara bra, kan han inte bara ta sig i kragen och ta ansvar.. Jag tror inte det, Helt ärligt tror jag att det passerat den punkten att detta är något han kan klara av själv, Han är i behov av hjälp..
Hjälper jag honom? Hur hjälper jag honom, att jag står ut med detta, är det en signal för honom att det är ok? Borde jag lämnat honom för länge sen? Är jag bidragande faktor till att han inte tar tag i saken?
Eller, Vad vet jag.. Blir det värre av att jag lämnar honom?
Tanken slår mig hela tiden.. The price you have to pay” Jag skulle ljuga om jag sa jag inte tycker det är skönt med en av Oslo’s finaste lägenheter, En snygg man och lägenhet i Marbella..
Ibland undrar jag om det på ett sätt får mig att kompensera för hur min uppväxt sett ut, Alla gånger man skämts över vem man är.. Att nu kunna ”skryta” över att man faktiskt åstadkom något, att visa alla som ville trycka ner en att man visst va något..
Jag ska erkänna, Ibland får jag en känsla av att jag inte är god nog till något.. Egentligen ganska bitter att man blev gay.. Hade det vart så enkelt som att hitta en tjej, radhus och volvo.. Är gräset grönare på andra sidan? Det kommer jag aldrig få svar på och är så pass medveten om att allt är relativt.. Alla slåss med sig själv på ett eller annat sätt.
Men blir arg på mig själv när jag inte kan va stolt över mig själv, Tro på mig själv.. Jag skulle aldrig plassera mig själv i ett fack som självmordsbenägen även med mitt förflutna men ja jag ska helt ärligt erkänna att tanken på om mitt liv hade avslutats nu hade det vart ok för mig.. Jag hade kunnat få slappna av.. Ständigt denna stress med vad man ska göra i livet, om 20 år.. om 40 år.. Jag ser inte ivrigt på framtiden utan snarare som ett projekt, Hur man ska lyckas knepa ihop resten av ens liv.. (Detta låter nog värre än vad det är men det är mina tankar och kan inte låta bli att dom dyker upp i ens huvud)
Hade velat kunna prata med någon om det, Vill egentligen sända detta till Jessica men vill inte lägga det på henne eller någon annan för den delen.. Så jag förblir tyst..
Tänk vad lätt om man bara kunde knipsa med fingrarna och allt blev bra, Den där hemliga ingrediensen på lycka.. Jag antar det får visa sig.. Dag för dag.. Låååånga dagar..

Profile picture for user Nordäng67

Otroligt länge sedan jag skrev och läste här på Forumet nu. Känner dock att jag vill ta upp "dokumentationen" av min resa genom livet nu. Så bra att kunna följa sig själv och andra så klart. Livet är numera ganska lugnt och fridfullt. Saknar inte mitt "gamla" liv ett dugg. Visst får man återfall av medberoende då och då men man tar sig ganska lätt upp på rätt köl igen. En sak som jag dock har haft problem med till och från dom senaste två-tre åren (kanske ännu längre) är mitt eget alkohol-intag. Känns ju inte klokt egentligen med tanke på hur mycket tid man har lagt på att andra ska sluta dricka. När man väl börjar få ordning på sitt medberoende så skapas ett annat och nytt problem. Men tror som jag trott hela tiden: olika beroenden ligger nära varandra, slutar man med en drog är det lätt att smyga över på en annan. Har lagt otroligt mycket tid och energi dom senaste åren på att oroa mig för mitt intag av vin. Jag har satt upp regler för hur ofta jag får dricka, hur mycket och när. Inget av detta har funkat och känts bekvämt. Inget av det har tagit bort oron för att det helt ska gå över styr. Den senaste månaden har jag förlikat mig med och accepterat att jag och alkohol inte passar ihop längre. Jag ger upp försöket att kontrollera mitt intag och säger istället adjö till A. Känns så otroligt skönt och befriande att ha kommit fram till detta. Ställer in mig på att det säkert kommer att uppstå tuffa stunder och situationer särskilt så här i början. Det svåra är inte att sluta, det svåra är att inte börja igen. Men jag är trygg i mitt beslut. Gott nytt år alla vänner här inne på Forumet.

Profile picture for user Ullabulla

Visst är det så.
Det är en av mina egna tunga stunder när jag förstod att jag inte var den ängel jag trodde att jag var.
Att jag drevs av en inre drift att kontrollera och styra upp. Och sen när jag inte längre fick utlopp för det kanaliserade om på annat.
Klokt att ta ansvar för beteenden man inte trivs med och se över vad man kan stoppa in där hålrummet uppstår som man mår bättre av.

Profile picture for user Nordäng67

Två veckor in på det nya året och det känns riktigt bra. Oron för mig själv och mina alkohol vanor har lagt sig. Beslutet att välja bort alkohol ur mitt liv för gott fattade jag redan i höstas. Kändes annorlunda inom mig den här gången. Det handlade inte om en lång vit period den här gången utan acceptans att det var livslångt. Jag tog mig tid att fundera runt det hela. Kände spontant i höstas "va tråkigt att ALDRIG få ta ett glas vin till maten". Tänkte runt den känslan. Vad blir tråkigt? Blir grillkvällen på altanen med familjen tråkigare? Blir solnedgången inte lika härlig? Blir midsommarafton mindre mysig? Svaret blev nej, det härliga är ju familjen, solnedgången, sällskapet mm. Vad jag har i glaset spelar ingen roll...eller borde inte göra det iaf. Till slut försvann den där känslan av att det var tråkigt att aldrig dricka A mer. Jag accepterade också att det kommer att komma stunder när det känns svårt, tråkigt, lockande. Men dom får jag acceptera för jag har bestämt mig. Kom också överens med mig själv att påminna mig om beslutet inför situationer när jag vet att det kan bli svårt. Var bjuden på trerätters supe i onsdags kväll och visste att det skulle bjudas på vin. Jag kom överens med mig själv innan att jag ska tacka nej. Och konstigt nog blev det inte alls svårt för jag visste vad som gällde. Har också varit rädd att utmärka mig men har bestämt att jag inte behöver lämna ut mig till alla utan det är okej att "ljuga" lite och så kan man alltid ta bilen så man kör. Gjorde det senare i onsdags. Dessutom var det ingen som ifrågasatte. Känner mig tacksam över att insikten kom till mig innan det gick över styr. Vill verkligen inte gå i mammas och pappas fotspår. En otrolig lättnad att slippa oro, skam och dåligt samvete över "vin som druckits fast jag inte hade tänkt göra det." För övrigt en del utmaningar just nu när det gäller min mamma. Hon har äntligen fått beviljat hemtjänst men hon tackar nej i princip varje gång. Hennes beslut, inte mitt, nu har hon iaf tillgång till hjälp. Nu ska jag ta promenad i solen och känna tacksamhet över att jag inte drack vi igår kväll.

Profile picture for user Backen123

Vad skönt att beslutet känns så bra i praktiken, det är just där jag är. Står i ett vägskäl och vill inte känna att jag vill och behöver dricka. Alkoholen har ju varit den gemensamma nämnaren för nästan all olycka, strul och kaos sen ungdomens tider. Varför ska den få ta mer energi från mig. Men vad gör man utan den? Jag behöver ju inte sluta pga av sjukdom.... Jag tycker bara att den tar för mycket plats. Så går mina tankar idag. Tycker du har sånt fint namn på din tråd och du var en av dom som hjälpte mig så oerhört mycket när min värld kraschade. Tack! ❤

Profile picture for user Nordäng67

Backen 123....
Tack själv ❤️ Vi hjälper varandra härinne på Forumet. Det var samma sak för mig när det gäller alkohol: jag tyckte den tog för mycket plats. Många kallar ett glas vin för guldkant men för mig blev den allt mer en sorgkant. Länge läste jag om normalt intag och lutade mig emot att jag inte drack för mycket enligt rekommendationerna. Men jag kände inom mig att jag inte hade något bra förhållningssätt och känsla när det gäller alkoholen. Lägg till mina gener med alkoholiserad mamma, pappa och morfar. Jag lade allt mer energi på att oroa mig för att tappa kontrollen och gå hela vägen fram till förnekelse, det där tillståndet där andra vet men inte man själv. Det där tillståndet jag ser hos min mamma och pappa när det gäller alkohol och det jag såg hos mitt ex. Dom är omedvetna om hur mycket skit dom ställer till med och förstör sina relationer till andra. Jag bestämde mig helt enkelt för att jag inte vill ta risken att hamna där. Du frågar dig vad du ska göra utan alkohol. Kanske kan du spinna vidare på den tanken och börja fundera över svaren runt det. Funderade mycket och till slut växte beslutet fram. Nu känns det som en ren befrielse att ha valt bort A. Först nu inser jag hur mycket energi det stal att oroa sig. Praktiskt är det också att inte dricka, man kan köra när som helst. Kram från mig till dig❤️

Profile picture for user Nordäng67

Till mig själv i framtiden....
Om jag någon gång i framtiden känner att jag nog klarar av att börja använda A igen. Om jag någonsin börjar tänka och känna att "det kanske inte var så farligt ändå". Då när den tiden kommer då livet utan vin har blivit slentrian precis som vin-drickandet blev det. Då påminner jag mig själv om detta:
DET HÄR hände med mig när jag slutade dricka Alkohol:
- Min oro för mig själv försvann och jag kände en enorm frid.
- Jag blev snabbt piggare och gladare. Oro och alkohol stjäl energi. Jag fick dubblera dagens gympapass för att det skulle kännas som samma träning.
- Min hy och kropp blev mycket fräschare, det kändes som rynkorna blev mindre framträdande. Detta kan vara en illusion :-)) men känslan av fräschör är ändå skön!
- Jag fick bättre och positivare tankar om mig själv
- Jag blev mer aktiv och fick ut mer av helgerna.
OCH FÖR att komma ihåg så drack jag på det här sättet:
- Ofta ensam och skamfylld
- Sista året drack jag vin i princip varje fredag och lördag
- Det sista året ökade också mängden, ett glas vin till maten blev ett glas vin till maten och ett efter maten. Under hösten kunde jag ibland till och med känna att det inte var nog med det.
- Jag började skämmas för mitt intag och också ibland ljuga om det.
- Jag kände mig ofta ensam och patetisk där jag satt med mitt vinglas.
- Jag kunde känna att saker och ting var lite roligare om det var förenat med ett glas vin och tvärtom lite tråkigare om det inte var det.
- På lördag- och söndagsmornar kände jag ånger, varför drack jag igår.

Jag känner mig tacksam över att styrkan och insikten kom till mig i tid. Innan jag tappade kontrollen, innan saker och ting gick över styr. 🙏

Profile picture for user Azalea

@Nordäng67 Så starkt att bryta när du kände att det inte var hälsosamt 🙏
Det finns bara vinster av att hoppa över det och då få energi till att göra saker man mår väl av.
Kram Azalea🧡

Profile picture for user Azalea

@Nordäng67 Så starkt att bryta när du kände att det inte var hälsosamt 🙏
Det finns bara vinster av att hoppa över det och då få energi till att göra saker man mår väl av.
Kram Azalea🧡

Profile picture for user Nordäng67

Reflektion....
Kanske är jag för första gången i mitt liv helt i kontakt med mig själv, mina känslor och mitt inre. Under hela mitt liv har jag ägnat mig åt andras problem och att försökt läka, hjälpa och förändra dom. Då slipper man vara i kontakt med sig själv. Sen slutade jag med att ägna mig åt andras problem. Då började jag att dricka för mycket. Att dricka för mycket dövar och gör också att man slipper känna fullt ut. Nu har jag inte druckit en droppe på fyra månader och känner massor. Känner mig klar i knoppen och kroppen. Det är inte odelat positivt hela tiden ska ju tilläggas men ändå en skön känsla, en känsla av renhet. När man är ledsen är man ledsen och när man är glad är man glad och man bara ÄR i tillståndet. Håller på att sortera bakåt, får än en gång gå igenom saker. Känner att jag gör det på ett bättre eller kanske annorlunda sätt nu. När det gäller min ursprungliga familj: jag är det enda syskonen av fyra som stöttar min psykiskt sjuka och alkoholiserade mamma. Har haft perioder av ilska riktade mot mina syskon som dumpar saker på mig. Efter det hade jag perioder av förståelse (modell religiös) av att dom har rätt att sätta sina egna gränser precis som jag har rätt att sätta mina. Nu känner jag att bägge tillstånden (både ilska och förståelse) är ganska naturliga och befogade. Man HAR rätt att sätta sina gränser och man HAR rätt att känna sig sviken om man är den enda personen av fyra som lämnar lite plats för sin mamma som inte klarar sig själv. Delar man på jobbet så skapar det gemenskap och en lättare börda att bära tillsammans. Vi har ett samhälle fullt med hjälpinsatser men det funkar tyvärr inte alltid i praktiken. Det förutsätter att man ber om hjälp och tar emot den. Det gör inte min mamma. Och jag vill inte att hon skall falla ända ner i avgrunden. Jag svävar allt längre bort från min ursprungliga familj och allt som varit. Dom som betyder något i ens liv är ju dom som verkligen finns i ens liv. Inte dom som en gång har funnits i ens liv. I många familjer stärks banden av svåra saker. I vår familj är det (tyvärr) motsatsen. Vi har splittrats, vilket är en sorg, och banden mellan oss finns inte längre. Jag har känt att det typ finns osynliga band som binder oss samman, går man för långt bort håller dessa band tillbaka en. Försöker känna och förstå att dessa band faktiskt inte finns. Band mellan människor är något man tillsammans skapar genom handlingar.
En lite summering av hur mitt liv är just nu.

Profile picture for user gros19

Du skriver Nordäng mycket tänkvärt och om att känna sina känslor oavsett vad det är för känsla. Känslorna är vägledande tycker jag och förnuftet är rodret sa någon. Det stämmer för mig och vad gör man utan känslorna, hur ska man då veta var man ska ta vägen.

Jag är inte speciellt intresserad av alkoholen däremot sötsaker och dom är verkligen sinnesförändrande. Minns en gång när min son varit försvunnen och när jag efter flera dagar fick kontakt (på hans födelsedag). Vi kom överens om att jag skulle hämta honom och jag väntade i timmar men han dök aldrig upp. Jag mådde fruktansvärt dåligt och på hemvägen köpte jag en påse godis. Efter att jag ätit den mådde jag inte dåligt, mådde inte bra utan jag mådde ingenting och det var väldigt obehagligt. Detta bär jag med mig men har därför inte slutat helt med sötsaker.

Det är väl fint att du inte vill att din mamma ska falla ända ner i avgrunden. Förmodligen kan du hantera det bättre än dina syskon. Vill inte säga att du är stark för det är för mig inget bra ord. Att vara sårbar är att vara stark tycker jag. Lycka till på vägen du valt.