Dags för skärpning

Profile picture for user Mollie87

Hej,

Jag vill gärna skriva ner mina tankar här. Blir troligtvis lite korthugget då vi har två barn under 5 år. Vill få kontroll över mitt sug. Dricker nog mindre än andra har gjort här på AH, men ändå för mycket och för ofta för att vara mamma till två små barn. Vill finna balans.

Om mig och alkohol:
Jag är 35+ och gift med fantastisk man (helt utan alkoholproblem). Två underbara, perfekta barn under 5 år. Lycklig och ingen stor stress i vardagen. Ekonomin kan stressa absolut, men det gör den nog för många.

Har trauman från barndomen som poppar upp. Har även haft ätstörningar. Bodde i New York som tonåring/ung vuxen och där blev mycket alkohol, kokain och andra festdroger. Inte rört kokain på 15 år och skulle aldrig ta det även om det mot förmodan skulle erbjudas i mina kretsar här i Sverige.
Har dock fortsatt att dricka (för mycket). Innan barn drack jag kanske 4-6 ggr/vecka, med perioder av mindre intag. Alltid den som druckit mest i mitt tjejgäng. Sedan barnen kom har jag dragit ner, såklart. Absolut inte en droppe som gravid. Känner att jag har en ”besatthet” av alkohol (vin). Dricker nu ca 4-5 ggr/vecka och då blir det 2-4 glas vin/kväll och det är för mycket. Är nog lite lätt manisk eller vad man ska säga, ex: finns det vin kvar i flaskan dricker jag upp det, finns det chips äter jag dem, kan äta 4 kanelbullar på raken etc. Äter och dricker väldigt snabbt, swoosh så är det borta. Äter och dricker i hemlighet… Är smal och väldigt aktiv och produktiv så tror inte att mina dåliga vanor märks så mycket. Sköter hem och det jag har ansvar för, men gör mycket dumt/onyttigt i hemlighet. Känner mig som två olika personer ibland. Rörig text, men skönt att skriva.

Mitt mål: 5 helvita dagar/vecka. Max 3 glas dag 6 och 1 glas dag 7. Kunna ta 1 glas vin och vara nöjd. Känner när jag skriver detta (nej, vad tråkigt/stressigt det låter! Inget vin på onsdagen? Vad trist och jobbigt.)

Hinner inte skriva mer nu, men jätteglad att ha hittat detta forum.

Profile picture for user Miomi

@Mollie87 känner så väl igen mig i din historia. Alkohol, snabba kolhydrater, smygande, försök att begränsa, alltid den som blev fullast o.s.v.
Om du orkar så finns det ett intressant avsnitt att lyssna på här. 🙂

(redigerad, borttagen länk/admi)

Kram och ha en fin fredag!

Profile picture for user Li-Lo

Hej

Tack för tips @Miomi, fint att sprida det som varit hjälpsamt. Generöst. Samtidigt vill vi be er om att undvika länkar då vi har ansvar för det som skrivs här. Svårt att veta vart en hamnar och länkens innehåll kan ändras över tid. Skriv gärna ut vart den leder. Typ poddens namn och avsnitt. Hoppas du har överseende med att vi gör så.

Varma hälsningar
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Profile picture for user Sanna123

@Mollie87 @Li-Lo
Hej, känner igen mig i dina alkoholvanor. Jag tror ingen skulle kunna tro att jag har problem med mina alkoholvanor för att jag sköter mitt jobb. Men innerst inne så vet jag att jag längtar efter ruset, eller om man vill kalla det avkoppling.

Profile picture for user Miomi

@Li-Lo förlåt, tanklöst av mig!
Man kan naturligtvis googla själv.
Podden heter Hedén med Bohman och Granander - En beroendepodd och avsnittet Socker & kost med Bitten Jonsson.
En otroligt bra podd som behandlar detta tunga ämne på ett rakt och ärligt, men hoppfullt sätt.

Profile picture for user Mollie87

Hej @Sanna123 ! Ja, det är ruset/avkoppling jag vill åt… Svårt det här. Drack vin igår (3-4 glas). Njöt inte riktigt för jag tänkte på mitt mål. Så det var ju bra. Hur tänker du? Vill du dra ner? Hur ofta dricker du? Om du vill svara såklart :)