En stund på jorden

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Härligt att du mår bra och har samlat på dig fler dagar. Det vackra vädret hjälper till att höja sinnesstämningen och längtan efter sköna vårdagar. Bra gjort!

Ha en fin tisdag!🌞🌷💕

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Ja, huvudvärk är jobbigt men som du säger går det som tur är bort efter ett tag. Håll i så är du snart ute på andra sidan!💪🌷💕

Profile picture for user Rehacer

@Lavendelblomman
Usch, huvudvärk är verkligen djävulens påfund. Jag har det rätt ofta tyvärr. Trodde när jag drack att det berodde på det, men har fortfarande mina dagar med skallebank. Bara att genomlida, det kommer bättre dagar! ❤️
Ha en skön helg nu, förhoppningsvis både utan huvudvärk & alkohol. 🤗

Profile picture for user Lavendelblomman

Tack för uppmuntrande och värmande inlägg i min tråd. ❤ Huvudvärken hänger tyvärr fortfarande i. Inte blir det mycket tid för vila och avkoppling heller den här helgen. Ska i alla fall försöka sova bra. Det går lite sådär. Jag tänker mycket på kriget i Ukraina. Hur ska det sluta?
Jag håller mig i alla fall fortfarande nykter och vädret är strålande!😊

Profile picture for user Lavendelblomman

Huvudvärken har gett med sig och jag mår bra, bortsett från stressiga situationer på jobbet. Nykter är jag i alla fall och det är ju huvudsaken. Ibland kommer suget efter alkohol, men det är inte lika kraftfullt som tidigare. Jag är trött på att dricka. Jag räknar inte dagar längre, men cirka tre veckor helvitt är jag nog uppe i nu. Det går så mycket bättre för mig nu jämfört med för drygt två år sedan när jag började jobba med mina alkoholproblem.
Han fin lördag alla kämpar där ute!

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Skönt att huvudvärken lagt sig och du mår bra. Starkt jobbat med din nykterhet och att det denna gång går bättre. Den stress du känner på jobbet skulle vara mycket värre om du drack alkohol. Hoppas du kan hitta sätt att få bukt med stressen på jobbet, det sliter hårt.

Ha en fin lördag kämpe!🌞🌷💕

Profile picture for user Lavendelblomman

Jag är inbjuden till after work nästa fredag. Jag tackade nej, eftersom jag känner mig alldeles för skör i min nykterhet än så länge. Det skulle säkert bli minst två glas vin för min del.
Det kändes väldigt trist på ett sätt att tacka nej, men på ett annat sätt kändes det väldigt bra.

Profile picture for user Lavendelblomman

I eftermiddag går after worken som jag tackat nej till av stapeln. Det känns verkligen skönt att ha tackat nej. Jag hade inte kunnat låta bli alkoholen om jag hade gått dit.
Istället ser jag fram emot att vakna pigg, tidigt i morgon och njuta av kaffet.
Kram på er alla fina forumvänner!

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Vad skönt att dina tankar går så. Inget går upp mot att vakna pigg, tidigt och njuta av kaffet😁. Det kommer att smaka extra gott imorgon🌷💕🌞. Kram på dig!

Profile picture for user Lavendelblomman

Nu är stunden här! Jag har vaknat tidigt, pigg (nåja...) och jag njuter i fulla drag av kaffet. 😊
Vädret är strålande. Gympa och qigong står på programmet idag vid sidan av de vanliga bestyren som att tvätta, städa med mera.
Ha en fin lördag!

Profile picture for user Lavendelblomman

Igår var jag rejält sugen på alkohol. Jag styrde kosan mot Systembolaget, men på vägen dit blev jag så trött på mig själv och sa att "Du vill ju inte dricka, varför gör du det då?". Det fick mig att vända om hemåt igen. De första två timmarna hemma var tråkiga och suget var kvar, men efter det kändes det bra. För att inte tala om hur bra det känns nu på morgonen att jag inte drack igår. Fler sådana här segrar ska det bli!

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Bra gjort där!💪. Tror på att prata högt med sig själv som du gjorde. Man vaknar liksom upp ur hypnosen och autopiloten som alkoholdjävulen håller på med😂.

Ha en fin onsdag!🌷💕

Profile picture for user Lavendelblomman

Vaknade strax före klockan sju i morse och är redan igång med dagens bestyr. Det känns som om jag långsamt, långsamt börjar hitta den jag verkligen är. De senaste tjugo åren har jag druckit för mycket, i alla fall på helgerna, bortsett från när jag varit gravid. Jag har aldrig tidigare varit nykter längre perioder som medelålders, gift tvåbarnsmor med egen villa och med tjugofem år i arbetslivet. Det känns faktiskt som en spännande resa, en förändring mitt i livet.
Var rädda om er alla kämpar där ute!

Profile picture for user Kennie

Hej,
Känner som du, det känns spännande och livsbejakande att göra en förändring mitt i livet. Vaknade också tidigt idag, utsövd och glad för en ny dag!

Profile picture for user Rehacer

@Lavendelblomman
Lördagsmornar är magiska när man vaknar tidigt nykter! Förstår precis!!
Härligt med förändring i livet. Att man kan vara nyfiken på vad det nyktra livet kan ge en.
Det ger en iallafall helt klart bättre mornar!
Njut av kaffet och dagen! ☕️
Kram 🤗

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Vilken härlig läsning, och du gör det så bra! Det är så skönt att vakna tidigt på helgen, pigg och nykter med energi att ta sig an dagens bestyr. Att utföra sysslor ger tillfredsställelse och sen är man värd att få vila, den smakar liksom bättre då. Fortsätt din spännande resa och din förändring mitt i livet🌷💕

Profile picture for user Lavendelblomman

@Kennie @Rehacer @vår2022 Tack för att ni tittar in i min tråd. 🥰
Jag är inte särskilt flitig med att skriva här på forumet, varken i min egen tråd eller i andras. Jag vill dock att ni ska veta att jag uppskattar att ni skriver till mig och jag läser i stort sett dagligen både i era och i andras trådar här på forumet.
Ha en fin vecka!

Profile picture for user Lavendelblomman

Igår blev det dumt. Jag gick liksom på autopilot och köpte en flaska vin som jag drack upp. Fy vad värdelös och misslyckad jag känner mig idag! Hade jag inte druckit igår så hade jag mått toppen idag och sett fram emot påsken. Nu sitter jag här ledsen och orkar inte ta tag i någonting. Fy för det där hemska giftet! I helgen ska vi umgås med personer som inte dricker, så resten av påsken blir garanterat nykter.
En glad och nykter påsk önskar jag er alla!

Profile picture for user Annabell

Åh vad drygt Lavendelblomman 💞. Förstår så väl hur du känner dig! Så många gånger jag vaknat och tänkt ”om jag bara inte hade… så…, men nu gjorde jag så här…så…” Man blir oerhört besviken på sig själv. Och skillnaden på hur man kan ”embrace” dagen ter sig ju enorm. Känns ju som att man slösat/förstört en fin hel dag. Men du - du har ju varit nykter massor av dagar nu och vinglade till under en enda afton! Försök att skaka av dig ALL skuld/skam och sikta framåt och på att må så bra som möjligt idag 💞🐣! Obehaget i kropp och huvud efter EN afton i vin-gropen (dvs inte flera i följd) kanske försvinner med en dusch, två glas iskallt vatten (ev med Treo i 😆) och en ☕️. Skönt också att veta att påskfirandet i övrigt blir nyktert. Hoppas att du får en fin dag Lavendelblomman 💛☀️och försök strunta i att spöa upp dig själv för detta! Du är ju på en bra plats egentligen nu💪🏼⭐️ och redan back on track! Glad påsk till dig 🌱🐣!

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Det är tufft när autopiloten drar igång. Det gäller att hela tiden konsekvenstänka så fort tankarna på alkohol kommer och välja det säkraste alternativet. ”Om jag dricker idag, hur kommer jag att må imorgon? Vad kommer konsekvenserna av det bli? Jag vet ju hur det blir och jag kommer att må dåligt och ångra mig imorgon. Vilka alternativ har jag istället för att dricka? Jag kan göra något annat istället, gå en promenad, göra goda alkoholfria alternativ och inte handla vin”. Om man konsekvenstänker hinner hjärnans delar med sunda förnuftet komma med i spelet/tankarna, annars tar hjärnans belöningssystem som älskar kickar i form av alkohol över totalt och sätter igång autopiloten, utan att man hinner tänka på annat än att en alkoholkick och att må bra för stunden.

Men shit happens! Det är bara att ta nya tag, släppa tankarna på hur usel man är, det drar bara ned dig i ångesten. Upp på banan igen och ha positiva tankar på hur skönt det ska bli att vakna upp nykter imorgon och en ny nykter dag😁.

Ha en fin påsk! Du fixar det💪🐥💕🌷

Profile picture for user Lavendelblomman

@Annabell @vår2022 Tack för värmande och peppade inlägg. 🥰 Ni har så rätt.
Jag brukar vara bra på konsekvenstänk, men igår orkade jag liksom inte vara sådär präktig plus att vanans makt är stor. Dock så blir tillfällena när jag dricker färre och färre. Långsamt börjar jag skaffa mig nya vanor.
Kram!

Profile picture for user vår2022

@Lavendelblomman Ja, det är det som är det svåra, att orka konsekvenstänka när det som behövs som mest, när vanan och autopiloten sätter i högsta växeln. Men, det är aldrig för sent att skaffa sig nya vanor som du gör så bra!🥰

Profile picture for user majken_r

@Lavendelblomman åh, så jobbigt. Känner med dig 🙏🏼 Men du kommer snart må bättre! Det är så jäkla lurigt det här med plötsliga sig och autopiloter som tar över. Du har fått så fina bra svar här, det är ett gott gäng här💕 Vi fortsätter skaffa nya vanor, och en nykter påsk blir fint! Kram🐥

Profile picture for user Rehacer

@Lavendelblomman
Gör som jag och ta nya tag. Gjort är gjort, skitdumt gjort, men vi kan inte göra något åt det i efterhand. Bara att ha det i baktanken till nästa gång autopiloten vill in och styra.
Ha en fin påsk, nykter! Det ska jag ha.
Kram 🤗

Profile picture for user Lavendelblomman

I morgon är det dags för AW igen och det känns som om man förväntas gå dit då det är en del av ett förre program. Jag ska dricka max två glas vin och jag tror att det kommer gå bra. Det är sluttid kl 19 så det känns inte alls som om det kommer att övergå från AW till fest.
Ta hand om er alla kämpar där ute!

Profile picture for user Lavendelblomman

Idag anmälde jag mig till ett kommande jobb-event. Man skulle välja om man vill ha alkoholhaltig dryck eller inte. Jag kryssade i att jag inte vill ha alkoholhaltig dryck. Får fundera på vad jag ska säga till alla kollegor som frågar varför jag inte dricker.

Profile picture for user Matti77

@Lavendelblomman det enklaste som dom flesta accepterar utan följdfrågor är att säga, jag äter medicin eller att jag har en vit månad.
Bra gjort att välja alkoholfritt.

Profile picture for user Lavendelblomman

Det är nu ca 2,5 år sedan som jag började jobba med mina alkoholproblem. Vad har jag uppnått hittills? Jag har blivit snällare mot mig själv. Jag skäms inte längre för att jag sitter och kopplar av, tränar qigong eller tar en långpromenad. Jag har blivit bättre på acceptans. Jogging och annan träning har jag ägnat mig åt sedan tonåren, så ingen förändring där. Drickandet då? Det längsta som jag klarat av att vara helt utan är sex veckor. Nu ser det ut som så att jag dricker ungefär var tionde dag. När jag dricker så tappar jag kontrollen. Jag häller i mig minst en flaska vin och börjar hetsäta godis eller chips. Dagen efter mår jag pyton och har ångest. Jag orkar inte ha det såhär längre.

Profile picture for user Sisyfos

Ja, det låter som om du har åstadkommit mycket, Lavendelblomman. Alkohol är en väldigt speciell drog. Nu vet jag inte hur ditt drickande sett ut tidigare, men jag har också upplevt den där ”dricka tills jag stupar” efter att jag dragit ner drickandet ordentligt. Ett beteende i förhållande till alkohol som jag inte alls kände igen. Något maniskt över det hela. Och något som ligger extremt långt ifrån mig och hur jag har druckit tidigare. Och jag gillar inte ens att vara full. Jag hade extremt svårt att stänga dörren, mycket beroende på att jag alltid tidigare haft ett rätt sunt förhållande till alkohol och varit väldigt måttlig. Men när drickandet ändrar karaktär på det där sättet är det fara å färde. Vissa härinne har det där sättet att dricka direkt och jag tänker att det fungerar olika för olika människor. Men det är väldigt skrämmande att uppleva den där kontrollförlusten. Och de svåra frågorna är såklart: varför dricker du? I vilka sammanhang? Hur mår du innan? Jag är ju en av dem som har tänkt måttligt , lyckats med det i perioder, men just såna där upplevelser av att det inte funkar som tidigare alls, har gjort att det blivit sparsamt. Måttligt är helt enkelt alldeles för mycket och går inte längre. Måttligt - under 9 standardglas per vecka är rätt många gls eller dagar. Jag upprätthöll beroendet när jag drack måttligt. Nu när det är sparsamt 1-2 glas i sociala sammanhang) känner jag också av effekten av väldigt lite alkohol. Det är också väldigt viktigt att ”må bra” de gånger man dricker, ingen stress, ingen ångest etc. Det bästa och enklaste är, tror jag, helvitt. Hur känner du för det?

Profile picture for user Lavendelblomman

Jo jag inser mer och mer att det måste bli helvitt för min del om det inte ska sluta i katastrof. Kontrollförlust är skrämmande! Har dock svårt att identifiera mig som en sådan som inte dricker och har väl hela tiden hoppats på att kunna dricka måttligt.