@Lavendelblomman Ja, det är det som är det svåra, att orka konsekvenstänka när det som behövs som mest, när vanan och autopiloten sätter i högsta växeln. Men, det är aldrig för sent att skaffa sig nya vanor som du gör så bra!🥰

majken_r

@Lavendelblomman åh, så jobbigt. Känner med dig 🙏🏼 Men du kommer snart må bättre! Det är så jäkla lurigt det här med plötsliga sig och autopiloter som tar över. Du har fått så fina bra svar här, det är ett gott gäng här💕 Vi fortsätter skaffa nya vanor, och en nykter påsk blir fint! Kram🐥

@Lavendelblomman
Gör som jag och ta nya tag. Gjort är gjort, skitdumt gjort, men vi kan inte göra något åt det i efterhand. Bara att ha det i baktanken till nästa gång autopiloten vill in och styra.
Ha en fin påsk, nykter! Det ska jag ha.
Kram 🤗

Anonym31513

I morgon är det dags för AW igen och det känns som om man förväntas gå dit då det är en del av ett förre program. Jag ska dricka max två glas vin och jag tror att det kommer gå bra. Det är sluttid kl 19 så det känns inte alls som om det kommer att övergå från AW till fest.
Ta hand om er alla kämpar där ute!

Anonym31513

Idag anmälde jag mig till ett kommande jobb-event. Man skulle välja om man vill ha alkoholhaltig dryck eller inte. Jag kryssade i att jag inte vill ha alkoholhaltig dryck. Får fundera på vad jag ska säga till alla kollegor som frågar varför jag inte dricker.

@Lavendelblomman det enklaste som dom flesta accepterar utan följdfrågor är att säga, jag äter medicin eller att jag har en vit månad.
Bra gjort att välja alkoholfritt.

Anonym31513

Det är nu ca 2,5 år sedan som jag började jobba med mina alkoholproblem. Vad har jag uppnått hittills? Jag har blivit snällare mot mig själv. Jag skäms inte längre för att jag sitter och kopplar av, tränar qigong eller tar en långpromenad. Jag har blivit bättre på acceptans. Jogging och annan träning har jag ägnat mig åt sedan tonåren, så ingen förändring där. Drickandet då? Det längsta som jag klarat av att vara helt utan är sex veckor. Nu ser det ut som så att jag dricker ungefär var tionde dag. När jag dricker så tappar jag kontrollen. Jag häller i mig minst en flaska vin och börjar hetsäta godis eller chips. Dagen efter mår jag pyton och har ångest. Jag orkar inte ha det såhär längre.

Ja, det låter som om du har åstadkommit mycket, Lavendelblomman. Alkohol är en väldigt speciell drog. Nu vet jag inte hur ditt drickande sett ut tidigare, men jag har också upplevt den där ”dricka tills jag stupar” efter att jag dragit ner drickandet ordentligt. Ett beteende i förhållande till alkohol som jag inte alls kände igen. Något maniskt över det hela. Och något som ligger extremt långt ifrån mig och hur jag har druckit tidigare. Och jag gillar inte ens att vara full. Jag hade extremt svårt att stänga dörren, mycket beroende på att jag alltid tidigare haft ett rätt sunt förhållande till alkohol och varit väldigt måttlig. Men när drickandet ändrar karaktär på det där sättet är det fara å färde. Vissa härinne har det där sättet att dricka direkt och jag tänker att det fungerar olika för olika människor. Men det är väldigt skrämmande att uppleva den där kontrollförlusten. Och de svåra frågorna är såklart: varför dricker du? I vilka sammanhang? Hur mår du innan? Jag är ju en av dem som har tänkt måttligt , lyckats med det i perioder, men just såna där upplevelser av att det inte funkar som tidigare alls, har gjort att det blivit sparsamt. Måttligt är helt enkelt alldeles för mycket och går inte längre. Måttligt - under 9 standardglas per vecka är rätt många gls eller dagar. Jag upprätthöll beroendet när jag drack måttligt. Nu när det är sparsamt 1-2 glas i sociala sammanhang) känner jag också av effekten av väldigt lite alkohol. Det är också väldigt viktigt att ”må bra” de gånger man dricker, ingen stress, ingen ångest etc. Det bästa och enklaste är, tror jag, helvitt. Hur känner du för det?

Anonym31513

Jo jag inser mer och mer att det måste bli helvitt för min del om det inte ska sluta i katastrof. Kontrollförlust är skrämmande! Har dock svårt att identifiera mig som en sådan som inte dricker och har väl hela tiden hoppats på att kunna dricka måttligt.

Anonym31513

Dag 1 idag (igen). För vilken gång i ordningen har jag tappat räkningen på för länge sedan. Jag är så trött på drickandet. Jag orkar inte längre. Det har för många negativa konsekvenser i mitt liv. I helgen har jag även fått ett par insikter om att jag inte är odödlig. Jag sätter upp trettio dagar som mål till att börja med.

@Annabell @vår2022 Och här har ni ytterligare en som är så jäkla trött på drickandet🤮Kanske vi ska bilda Dag 1-klubben i syfte att bara gå framåt…
Styrka till er båda💪🏻🙏🏻🥰