Stannade kvar på landet så jobbar idag med usel uppkoppling men tjusig vy. Betat av arbete och nu lite vila. Trött på att starta dagen med dubbel Treo och noll aptit.
Men tålamod tålamod.
Kram på er, friska som förkylda. 🤧

@Se klart Hej där! 🤗 Det var en rackarns seg förkylning du har åkt på.❤️ Har du testat om det är Covid? Det är ju en del som åker på det flera gånger har jag hört.

Försök att vila så mycket som möjligt, det viktigaste är ju att må bra. Krya på dig!

Kram

Tack snälla @torn, japp testat 2 gånger men negativt.
Segt som bara den. Men imorrn ska jag gå till jobbet iaf några timmar. Tror jag. Och du har helt rätt i att det viktigaste är att vara frisk och må bra ❤️🌸🤧

Jao @sattva 🥰
Och tålamodet fortsätter att leverera på högvarv. Tänk vad jag brukade vara arg på mig själv för att jag var sjuk ”förr i tiden”
Måste varit som att bli smått torterad av sig själv de där pikarna och otillräcklighet.
Sanna- var de ju! jag var ju trött och blev ofta sjuk- för att jag drack och hade dåligt immunförsvar. Men det hjälpte inte att bli arg. Det hjälpte att sluta dricka.
Kram fina forumvänner! 🤧🍀🥰

Tofu på besök

@Se klart Det var bra input du kom med häromdagen till mig. Att det kan vara bra att bejaka / acceptera vissa saker hos sig. Alltså inte ordagrant men i den stilen.

Är ovan vid detta. Så fort jag tar upp något med maken är hans respons nästan alltid nä inte så. Allt för att ta udden av känslor och eventuell irritation. Slätstruket är bra beteende i hans värld. Jag är mycket mer ok när folk lever ut. Visar sin personlighet. Inte rädd för känslor - inte ens starka. De är mer en form av språk för mig.

Det du sa fick mig att tänka till. Jag duger som jag är. Det blir mer färg med mig. Högt och lågt. Nästan aldrig grått. Det måste få vara ok. Det gör att jag känner mig levande. Jag behöver inte eftersträva en grå palett. Menar inte att man måste kasta ur sig allt åt höger / vänster men helt ok att ha ett målande språk. Jag måste inte gå åt sidan och tystas samtidigt som man trycker ner olika känslomönster för att behaga andra. Det är ok att jag är jag 🤗.

Helt sant @tofu, du behöver aldrig gå undan. Sen hör det såklart till vuxenlivet att vi lägger band på vissa basala känsloyttringar men det är ju inte det vi pratar om utan att gå varvet kring sig själv och helst gilla, men som minst acceptera den jag- du är. Det går att samsas med grå paletter, alla behövs, men det är viktigt att bli gillad för sitt färgsprakande, inte att det betraktas som något som behöver korrigeras. Vi har korrigerat vårt drickande. Hittat andra vägar fram. Det är stort som bara den! Lev i fred med den som är just du! Kram 🤗🌱

Godmorgon solen och forumet,
Vaknar till en underbar dag (vad jag vet än så länge) öppnar balkongdörren och släpper ut mina plantor. I helgen är tanken att några av dem ska planteras ut.
Var på en ovanligt stor och påkostad sommarfest igår. Drinkar på stan och sedan fest och mingel på lokal. Jag åkte hem vid halv nio, då var mitt sociala kapital förbrukat.
Jag har ju alltid varit en sån som festat till sist - eller iaf länge, det jag inser nu är att jag inte orkar det, egentligen. Om jag inte dopar mig med alkohol så tar det på krafterna att le, vara glad och utåtriktad. Jag gillar det, och tycker det är kul att vara med människor, men det tar på krafterna! Det tänker jag är genomgående tema för en del- kanske många av oss här. Att vi inte riktigt har koll på vad som tar på krafterna.
Nu åkte jag hem och vittjade postlådan på en märklig pelargon (stickling) som jag köpt. Alltså detta är så kul men de här vilda pelargonerna- otroligt fina, inte alls så himla frodiga men vackra.
Saker man gör när man inte dricker.

Det här året har jag trappat ner ssri till en minimal dos, som jag troligen kommer att äta hela livet.
Jag har- efter gud vet hur många år med diverse sömn-mediciner, helt slutat med dessa. Det som funkar bra har jag efter lång tid av testande av diverse, är att ta en atarax på kvällen. Det gör att min hjärna inte kickar igång på nya grejer - alldeles för sent. Det är också en medicin som går att använda utan risk. Så jag känner mig rätt så detoxad på det mesta.
Försökt gå över till vitt snus men det går inte. Nytt försök ev efter sommaren.
Nu längtar jag efter helg, även om jag enligt min egen princip gilla läget- ska försöka att njuta av denna dag så som den vecklar ut sig. Kram på er 🌸

@Se klart Kram yillbaka Se klart!
Så härligt att vara detoxad på diverse. Att hitta sin " lägsta effektiva hjälpmedelsnivå" liksom, så bra!
Ja, ens krafter behöver man till sig själv i första hand. Och bra att veta i förväg vad man vill o inte. Tänker på en grej på jobbet, en spring/ gågrej där "alla" utom jag o en till anmälde sig till. Vi två fick en del gliringar då i februari. Men vad hände? Jo minst hälften hoppade ju av när det väl gällde. Då känns det skönt att ha lyssnat på sig själv från början🌸
Kram❣

Heja @sattva- nä, gå och spring har man nog av utan att dokumentera det för allmänheten 😊
När jag kom hem igår och grejade med mina små pelargon-paket sa min man att jag har något drag av maniskhet i min personlighet. Alltså jag har behov av att fylla på och fylla på. Blir engagerad i nya grejer. Och fixar och trixar för att kunna göra så många saker som möjligt. När jag inte ligger på soffan och stirrar på mina fötter.
Jag undrar om jag haft den där, kanske oron, utan att lyckas ”göra om” den till - pelargonintresse eller vettigt jobb. Och att det hänger ihop med varför jag blev en sån som drack så mycket att jag fick sluta.

Jag har aldrig, och gör inte heller idag, funderat över ev diagnoser. Har inte något av det som jag bara ytligt känner till som drag/tecken. Däremot har jag en stark extra växel och den kan gå igång med sån jäklar kraft. Som när ett plan ska lyfta. Och då kan jag lyfta- mig själv, min organisation. Men en lärdom som jag jobbar hårt med fortfarande är den där ”cooling down” som alla motorer behöver efter längre flygningar.
På landet vet jag hur man gör. Då knyter jag på mig ett förkläde och gör en massa saker som ”bara” är helt konkreta. Det gör mig inte trött i hjärnan.
Men jobbet- fortfarande svårt att dra ner.
Men övar! Idag blev det foodora-middag, goda grönsaker från libanesiskt litet kök.
Ser fram emot ledig helg och sällskap av ett barnbarn som jag inte träffat på ett par veckor. My kind of fun. Kram 🤗

@Se klart Regn även här. Känner mig nöjd över att min plan var så bra innan regnet kom. Har jobbat i trädgården i fyra tunga dagar och gett den en fin start med jordförbättring, rensning, krattning, sådd och gräsklippning. Redo att börja växa och blomma. Nu är det bara att underhålla allt, vattna, ge den näring emellanåt och kärlek🌱. Nu är tankarna på vad jag ska plantera i mina stora krukor ute och att inte plantera för tidigt, med risk för att frosten tar dem. Har hänt mig då jag är så dålig på att täcka dem. Sugen på att hämta en ormbunke i skogen, sett fina resultat på nätet. Oj, det blev mycket skrivet om detta i din tråd, men vet att du gillar odling och växter😁.

Krya på er och hoppas att ni snart är friska och att ni får en skön ledig helg!💕🌷

Härligt att läsa @vår, i den här lilla hörnan är odling extra välkommet! Jag läste tusen råd om olika strutbräken och ormbunkar- satte två för några år sedan men utvecklingen har varit mycket mager… ska flytta dem i år faktiskt. Liksom allt möjligt annat som jag flyttar runt. En hel rabatt ska ”tömmas”, för jordförbättring och nya bättre anpassade växter.
Har först i år fattat grejen med att göra jorden redo, så går det när man dricker och inte kan hålla kunskap kvar i huvudet. Men nu lagras den, kunskapen.
I mina större krukor/fat blir det två små träd, men en med dahlia och en med en blyblomma som jag ska försöka få att övervintra. Vi får se. Ett ständigt lärande är det- på så kul vis.
Lite svårt är det nu att veta när jag ska sätta plantor i jorden ute. Frost blir det nog inte, men regn och blåst. Har bla a två krukor Ranunkler jag drivit upp som verkligen behöver komma i jorden.
Ja det var allt från tant Mandelmann… kram 🥰

@Se klart Ja, det är roligt när man ger sina växter kärlek och substral (det sa min mormor alltid). Sista åren har jag allt mindre sköt om mina växter, bara kastat ut näringskulor för att jag inte orkat kånka jord, gödsel och vända det i landen. Hade ju inte tiden eller orken då vinet upptog all min uppmärksamhet och tillvaro. I år har jag både haft tid och lust till att ge växtligheten bättre förutsättningar att gro och växa. Som att strunta i ett bra underhållsarbete vid renovering/målning, resultatet blir inte bra då. Lite tråkigt och tungt, men det blir roligare sedan när man får se allt växa och skörda frukterna😁. Både dahlia och ranunkel är så vackra. Blyblomma kände jag inte till men googlade, verkligen fin! Kanske får du bygga någon typ av vind och regnskydd?

Ha det gott!🌷💕

@Se klart Ibland skulle man önska att man kunde se bilder här på forumet. Skulle vilja se din trädgård men jag har en bild inom mig hur det ev skulle kunna se ut😃 Har både bilder inom mig både när det gäller ditt hus på landet och lägenheten i centrum. Kontraster men båda lika fina fast jag får en känsla av mer avkoppling på landet. Det låter ju inte som du är en liten odlare så mycket växter som du nämner, planterar, flyttar omkring och driver upp. Är du frisk nu? Du får vara rädd om dig för jag upplever att lite virus drabbar dig då och då. Fast du är ju klok som en bok❤️

Jag ska dela på mina daggkåpor som tar över nästan hela rabatten. Ta bort mossfloxen. Förra lördagen grävde min son och man våra två träd, ett äpple och ett plommon. Ska inte plantera ngt nytt nu ska fundera hur jag vill ha det framöver.

Önskar dig en fin lördag! Kram❤️

@Se klart Ibland skulle man önska att man kunde se bilder här på forumet. Skulle vilja se din trädgård men jag har en bild inom mig hur det ev skulle kunna se ut😃 Har både bilder inom mig både när det gäller ditt hus på landet och lägenheten i centrum. Kontraster men båda lika fina fast jag får en känsla av mer avkoppling på landet. Det låter ju inte som du är en liten odlare så mycket växter som du nämner, planterar, flyttar omkring och driver upp. Är du frisk nu? Du får vara rädd om dig för jag upplever att lite virus drabbar dig då och då. Fast du är ju klok som en bok❤️

Jag ska dela på mina daggkåpor som tar över nästan hela rabatten. Ta bort mossfloxen. Förra lördagen grävde min son och man våra två träd, ett äpple och ett plommon. Ska inte plantera ngt nytt nu ska fundera hur jag vill ha det framöver.

Önskar dig en fin lördag! Kram❤️

Ja @varafrisk ibland önskar man att det gick att dela bilder 😊🌸 Jag håller på med mina olika projekt men tar det lugnt också. Du har rätt i att rätt vad det är får jag en förkylning (ofta faktiskt när jag haft barnbarnen hos mig och i typ samma säng…) men från ”förr” vet jag också att det är det sätt som min kropp pratar med mig. Säger stopp. Jag är inte så bra på det själv, men jag övar. Har en överväxel som är bra men som jag behöver vara mer sparsam med när den används.
Nu ska jag iaf planetera ut en laddning dahlior. Dessutom har de fått nån (ofarlig) bladlus så de måste ut ur sina krukor.
Grejar med gödsel och annat, sått lite vallmo. Ja, detta intresse tar mycket av min tid men något bra behöver jag göra av ledigheten, jag är inte mycket för att sitta på en stol. Min man/vi har ju mycket med detta gamla hus också, så våra helger är pyssliga sedan länge, men det passar mig. Kan åka till brädgård och Ica men helst inte längre utflykter.
Nu ropar 7-åring efter lunch. Kram! 🥰