@Se klart Det där med att bli sjuk när man träffat barnbarnen. Har en kollega som oftast blir sjuk efter att ha träffat barnbarnen. Senast var hon hemma tre dagar fr jobbet. Fast jag tänker att hon kommer fortsätta att träffa sina barnbarn…skulle jag gjort. Jag har noterat att du drabbas av förkylningar då och då…så var rädd om dig🥰
Hade du uppehåll hos dig igår så du kunde greja i trädgården el grejade du ändå?

Ha en fin söndag🤗

@varafrisk, mitt jobb är ju så på gott och ont att jag sällan behöver vara sjukskriven-dvs det finns inte riktigt någon att delegera till så jag jobbar på om jag inte är dödssjuk. Då sover jag.
Inte en droppe regn här så det blev många sköna timmar då kroppen fick jobba. Kram!

I morse splankulerade jag runt i trädgården och övermannades av - total uppgivenhet- över allt som ska göras. Det är kirskål upp till ljumskarna bland bärbuskarna. Ogräs i grusgångarna. Ett hallonlandet som gett upp.
Men inser samtidigt att det här projekt trädgård är lite projekt nykterhet. Går inte att se hela processen utan börja på ett litet hörn och beta av.
Nåväl. Från den plats jag sitter nu med mitt kaffe ser jag endast rensad rabatt samt några fina ekfat där jag satt ner två gulliga träd enligt konstens alla regler. Dahliorna har klarat natten. Ska ta fram några bambu-pinnar och knyta torn till luktärterna. En sak i taget med andra ord.
Kram på er! Ursäkta de småtråkiga uppdateringarna här men i det vidare livet går alkoholen (frånvaron av den) bara som små kalla strömmar genom en dag. Tacksamhet är vad jag känner över att jag fått mitt liv tillbaka.

”Splankulerade” - bra nyord @seklart 🥇
Tog tag i de där jobbiga grejerna- rev och röjde, grävde och myllade kogödsel.
Planterade ett gäng dahlior som sedan fick ett tält av fiberduk över sig.
Men onsdag ska de befrias och deras kull syskon grävas ner.
För de stackare som läst inlägg här en evighet så försökte jag redan första året nykter att lyckas med dahlior. Gick urdåligt. Andra sommaren också. Men i år- av 16 knölar är 15 frodiga och höga. Bör klara t om sniglar nu, även om de flesta planteras i krukor och pallkragar.
En MASSA saker jag förr har sett som omöjliga- är möjliga. Jag har fixat svåra saker. Pappas sjukdom och död. Svåra utmaningar på jobbet. Och jag har klarat allt bra nog.
Jag tycker att förutom att få barn så ör nykterheten den mest utvecklande tiden i mitt liv. Så coolt att få vara med om. Allt det här växandet, det är spännande.
Och drickandet var allt annat. Som att simma i en liten glasburk med grumligt vatten. Nu är jag utsläppt i havet!
Njut av den ljusa kvällen. Kram 🥰

Tofu på besök

@Se klart Väldigt fint beskrivet. Håller verkligen med. Skillnaden är natt & dag.

Zombie - lite åt det hållet var det nu när man ser skillnaden. Jag var rädd att mitt driv skulle slockna. Istället kom en ny form av harmoni & balans in. Det är lite som att lära känna sig själv på riktigt 🤗.

Svårt att sova inatt. Men om imorgon är halvdag (på min arbetsplats) så är det ju som… torsdag idag.
Idag ska jag till kontoret- det är toppen. Älskar att träffa mina kollegor. Vi jobbar 2 dagar/vecka på kontoret och är så nöjd med det. Tycker också om att få använda mina ”jobbkläder” - vilket det inte blir så mycket av annars.
Jag är - just precis i denna tid i livet- en väldigt lyckligt lottad människa och jag är medveten om att inget är statiskt, livet förändras. Men just här och nu; bra.
Njut av den fina dagen! 🌱🙏🏻🤗

Jag har en nostalgisk liten plätt på min arbetsplats där jag under de första veckornas nykterhet brukade dra mig tillbaka och bara… andas. Nån gång varje dag, Gör det sällan nu, men idag gjorde jag ett återbesök. Bara för att komma ihåg hur det var. Just det. Vad lite jag visste om hur det nykter livet skulle bli. Och vad lite jag vet om framtiden, men om jag någonsin skulle tveka så finns min en dag i taget- strategi alltid nära till hands. Kram 🤗

Idag hände något mkt ovanligt- jag sov till halv elva. Jag måste verkligen jobba med hjärnans gamla skelett som öser dåligt samvete över mig.
Och istället tänka; jag behövde nog det.
Kom till landet igår och mina planterade dahlior har klarat sig, liksom det mesta andra jag petat ner. Mina övervintrade pelargoner mår fint.
Min övervintrade man har haft min förkylning så han går mest runt och hostar. Idag är en sån där dag som vi brukar kalla ”idag får man göra vad man vill” låter knäppt kanske men ofta har vi grejer att ta tag i så ibland är det bara skönt att ha det sagt.
Idag blir en dag i trädgården men ljudbok i förklädet. Kan vara min favoritdag av alla.
Det blåser lite men dörren till ute står öppen. Den bästa tiden. När man aldrig vill stänga. Inte förrän man går och lägger sig.
En ljuvlig mellandag att få vara ledig.
Tyst i huvudet.
Igår var jag inne och läste hos @andrahalvlek för jag mindes inte hur det var innan hon slutade skriva.
Jag saknar henne massor. Jag saknar @kaveldun och @annabell (som kanske kommer tillbaka snart) Jag saknar lilla storm @stormenlilla. Och fler.
Alldeles onödigt, jag vet. Livet händer och pågår. Men ändå. Idag skickat jag extra tankar till de jag önskar tillbaka hit- snart.
Njut av dagen. Jag ska börja med kirskål…
Kram! 🥰

@Se klart Vad bra och skönt att du sov till halv elva, det behövde du verkligen, kroppen vet bäst😁. Ja, det där hjärnspöket som öser dåligt samvete över en behöver man verkligen jobba med. Mysigt att vara på landet och jaga lite kirskål, kanske passa på att plocka lite till en sallad? Vi brukar också säga att idag får man göra precis det man vill, som en signal till en alldeles egen tid och att bara vara om man så vill😁. Dina saknade forumvänner hör säkert att du saknar dem💕.

Ha en fin dag!🪴💕

Tofu på besök

@Se klart Idag har jag planterat massa fröer. Bla luktärt och andra blommor. Testade en ny variant. Tog avkapade rör och ställde ut där jag ville ha fröerna. Petade ned ett frö i varje rör. Vattnade allt. Trädde över lite gladpack för att hålla fukten bättre med små hål i. På så sätt vet jag var de är. Får enklare att mäta avstånd och skapa mönster med fröna. Sedan antar jag att det blir enklare att lyckas då fukten håller sig längre. Jag brukar aldrig veta vad som är ogräs och inte när det växer upp men nu vet jag 👍. Värt ett försök 🤗.

Låter spännande @tofu, jag är ju relativ novis på detta men undrar om fröna/plantorna får ljus/sol där inne?
Jag har förodlat och ska plantera ut imorgon. Idag har jag byggt torn av bambu + snöre. De sitter alla ca 20 plantor i en stor kruka så jag hoppas det ska gå bra att separera dem.
Ikväll googlar jag ”dahlia på friland” eller snarare rabatt. Har ett gäng kvar, några ska sättas i stora krukor, men de som blir över tänkte jag ska sättas ut i rabatterna. Det värsta är att jag ofta glömmer hur stora de befintliga växterna blir. Så blir det trångt..:
Att hålla på med trädgården är lite som när jag fick barn. Ideligen nya utmaningar och nya lösningar/lärande.
Idag har jag dock även hunnit med en halv bok + irritera mig på min man som jag tycker överdrivet sin förkylning så jag håller på att bli tokig. Men dealen är ju att man får göra vad man vill idag. Så jag ska inte gnälla.
Trött efter många timmar ute. Takes my worries away.
Tack också för ditt inlägg @vår. Det är som det är med forumvänner men ibland skulle man vilja skicka ett -BREV kanske? En blomma. Jag var bara tvungen att skriva lite om det. Dock väldigt viktigt att nämna i sammanhanget är ju alla kära vänner som är kvar efter så lång tid! 🙏🏻🥰 Jag glädjs varje dag åt @sattvas och @torns, @misslyckad, @vaknavacker- och fler!@charlie som dyker in ibland.
Alla de vidare fina liv som vecklar ut sig här. Tacksam! 🌸🌱❤️

Tofu på besök

@Se klart Det är ett litet experiment så vi får se. Varje rör är 5 cm högt med genomskinlig plast uppe på. Går det så använder jag samma tänk men på de rektanglar jag funderar på att gräva ut och skapar grafiskt mönster. Gör något riktigt kreativt men stilrent 🥳. Får rapportera om några veckor om det kommer något.

Det låter så vackert med dina Dahlior. Med så många kan jag tänka mig att det blir otroligt vackert.🤗

Man får pröva sig fram @tofu
Jag har också upptäckt att det går att drömma stort när det kommer till trädgården 🌱 Jag vågar inte riktigt än- men känner att mycket är möjligt! Bara att våga. Chansa.
Inte många skulle säga att jag är rädd av mig men med åren har jag blivit mycket mer försiktig. Med drömmar. Med att våga.
Det har börjat komma tillbaka, mitt gamla sätt att våga och chansa- med nykterheten.
Har tackat ja till läskiga jobb, köpt en ny lägenhet, grävt land, fantiserar om nya.
Något jag gör lite mindre: träffar människor när det dricks. Jag är inte med på alla inbjudningar av lösa sammankomster som främst bygger på alkohol. Det är på sätt och vis ett pris som vid första anblick kan kännas smärtsamt.
Men jag har inget val. Insikten om det är bra.
Vi får allt när vi slutar dricka.
Vi måste släppa allt när vi slutar dricka.
Kram på er! 🌱🥰

Tofu på besök

@Se klart Tycker det låter helt underbart. Förklarar kanske en del till att du säger att det känns som en andra chans. Så ser jag det med. Andrahalvlek ett så bra nick. Med ett helt annat lugn i kroppen - se klart - (väldigt bra nick det med) finns ju alla möjligheter 🤗.

@sattva det finns något talessätt du vet kanske- du måste ge upp ditt liv för att kunna vinna det? (Ska googla…) Det var Markusevangeliet:
”Den som vill bevara sitt liv skall mista det, men den som mister sitt liv för min skull, han skall vinna det”.
Vill kanske inte koppla min känsla så tydligt till ett religiöst tema men ofta finns något gammalt ordspråk i bakhuvudet när man letar efter ord för att formulera sig.
Jag tror dock att jag med tiden blivit allt mer övertygad om att kapitulation är nödvändig.
Alkoholen är en för svår motståndare. Bara genom att lägga ner vapnen, ge upp förhandlandet, försöka logiskt förstå ”varför” så går det att vinna kampen.
Ibland får man bara överlämna sig. Till tiden. Till hoppet. Till tillförsikten.
Tycker mig se så många som upplever detta i perioder. Det är ganska kraftfullt trots att det låter kraftlöst. Ännu en av livets (många) paradoxer. Njut av din dag 🌸🤗

Vilken jäkla aktivitet både här och där ute i verkliga livet. Vad det grävs, målas- ordentligt- och fixas.
Det är skönt och bra att ha något som engagerar när nykterheten är ny (och gammal).
Idag har jag försökt plantera ut mina plantor i sprängfyllda krukor. I duggregn.
För alla er som känner mig börjar ju också säsong krig mot sniglarna- olyckligt nog med en pacifist här i ena ringhörnan.
Har dock sprätt ut en massa ljusblått gift. Kastar dem jag ser långt ut på en äng. Med kraft. Men döda dem- klarar jag ej.
Snäckor är det främst. Och jag har hittat deras stora bostads-kvarter. Så nu ska det saneras.
I övrigt gör jag diverse ritningar över rabatter, ska plantera ner tomater innan vi åker hem. Köpt finjord.
Nu är kaffet slut och regnet har dragit sig tillbaka. Ut och gräva!
Kram kämparklubben! 🤗🌱🌸

@Se klart Åh nej, har sniglarna kommit tillbaka! Du körde ju i väg dem lång bort med bilen en gång minns jag.😂 Fast det var ju förrförra året har jag för mig.
Än så länge har ingen snigel hittat in i mitt växthus som tur är.😅

Kram

Det stämmer @torn, körde snigel-Uber till skogs… 🚕 nu tror jag faktiskt jag kommer att skrämma dem med mitt ljusblå gift. Det var iaf dyrt… @sattva ja man vet ju det men känns lite barmhärtigt. Varför man nu vill vara det. Lite läskigt är det att lämna krukor och rabatter flera dagar när det ska regna flera dagar… forts följer är jag rädd 👵🏼🌱