Det måste gå

Profile picture for user Smörblomma

Det fanns en tid då jag inte drack varje helg. Det fanns en tid då jag inte drack både fredag och lördag kväll. Jag har däremot alltid varit dålig att klara måttligt drickande på fest men det har gått vid flera tillfällen men inte på senaste tiden. Tur att jag så sällan är på fest.

Profile picture for user Smörblomma

Jag har använt midsommarhelgen till en hel del funderande, tänkt tillbaka lite på hur mitt liv sett ut. En insikt är att jag ofta varit gränslös, både med och utan alkohol. Jag har sårat/gjort illa både mig själv och andra med den gränsösheten.

Profile picture for user Rosette

Hej Smörblomma!

Hoppas det är okej att jag tittar i i din tråd, vill skriva ett välkomnande även om du nu varit här ett litet tag redan. Du jobbar på i din förändring av dina alkoholvanor och det är fint att få följa dig här längs vägen. Det låter som att förändringsprocessen drar igång nya tankar och reflektioner som ger drivkraft åt att fortsätta, du vill ha det på ett annat sätt med alkoholen än hur det tidigare varit det är tydligt. Du har tagit stora steg för att ändra på det, bra jobbat!

Tack för du delar med dig av din resa hoppas du hittar mycket här inne som blir hjälpsamt för dig!

Varma hälsningar,
Rosette
Alkoholhjälpen

Profile picture for user Smörblomma

@Argbiggan Ja absolut friare men jag känner att man får inte slappna av i huvudet. Det gäller att läsa här och få input och fundera vidare på varför man gjort som man gjort och hur det ska gå framöver och fortsätta vara bättre än förr.

Profile picture for user Smörblomma

För att hjälpa mig på vägen för jag en enklare sömndsgbok och "mående"dagbok. Allt för att se om/hur det förändras över tid. Jag har väl vetat länge att jag både äter (fel) och dricker (fel) på känslor.

Profile picture for user Argbiggan

@Smörblomma tror det är jättebra att skriva ner tankar, känslor och mönster. Det blir lite lättare att ta på då.
Att slappna av i huvudet kommer nog med tiden. Jag är heller inte där helt än. Vissa dagar kan det vara busenkelt, andra svårt som den. Dom stunder jag upplever total avslappning är tyvärr ganska få nu. Innan sommaren var det enklare. Men när jag känner det tar jag tillvara på det.
Men ofta "knarkar" jag forumet rätt rejält emellanåt för input och ta del av andras tankar och lösningar. Det håller tankarna borta från att ta första glaset.

Profile picture for user Smörblomma

@Argbiggan Jag har ju inte tagit beslut om total nykterhet och mina problem är fredag och lördag samt fester och i viss mån semesterresor. Jag vill ju kunna dricka ibland men inte bli berusad och även avstå vissa helger och någon månad nu och då. Det är viktigt att inte ta första glaset om man gör det av fel orsak och vid fel tillfälle.

Profile picture for user Smörblomma

Det går fortsatt bra med måttlighet men semestern, när jag är ute och reser, har aldrig varit ett stort problem för mig när det gäller drickandet. När jag dessutom är med barb och barnbarn är det inte tal om att dricka alkohol mer än något enstaka glas under loppet av flera dagar. Inget direkt sug heller. Prövningen blir när jag kommer hem och ska klara "vanliga" helger. Det ska bli intressant att se om mina anteckningar kring könsloläget varje dag kommer ge några svar på vilka känslor som triggar eventuellt alkoholsug. Ska försöka fokusera på att sömnen och magen blir knas vid alkolintag och att det är svårt få ordning på vikten. Det får vara "morötter" att avstå. Sen måste jag fylla min tid med aktiviteter, gärna roliga saker.