Hej!
Jag är här nu 😊!
För bara två dagar sedan hade jag inte en tanke på att flytta, inte än.
Men livet händer och ibland blir det så enkelt.
Jag vill inte dricka mer.
Jag behöver inte alkohol.
Livet är så mycket bättre utan - och jag vill leva!!

Så jag packade det viktigaste och traskade hit. Tänker bygga en rejäl, rejäl som i stadig inte stor, permanentbostad och flytta in för gott.

Adressen blir "Ljusare tider" för de är här nu, de ljusare tiderna som jag strävat mot. De kan, och kommer att, bli ännu ljusare. En dag i taget. Mörka moln kommer också att dra förbi, men så är det ju på sommaren, plötsligt kan åskan dra in. Men då kan jag vila i tilliten att strax kommer solen igen - det är inte mörkt för alltid.

Jag tänker på förra vintern (2019-2020) när jag var nykter en längre period första gången. Vilka bekymmer jag hade över att inte få sitta på min framtida altan och ta en drink i solnedgången. Ja, det var då det... Vilka bekymmer över något som inte finns!! Som fick mig att börja dricka igen...

Igår var en underbar dag!
Gubben hjälpte mig - vi har börjat bygga altanen! På kvällen var det helt stilla när solen började sjunka, utsikten helt magiskt vacker! Vi satte oss på regelverket som vi byggt under dagen, jag med en Tonic med lime, och bara njöt av att vara här och nu.
Jag ska sitta därute många sommarkvällar och bara njuta, helt närvarande utan "bedövning".
Jag vill ju inte missa en enda sekund av allt det vackra i livet!

KRAM! 💖💖💖

Hoppas verkligen att du får hjälp och vilken otur du har att behandlingen inte verkade så lång tid. Samtidigt är det här lite intressant också i och med att du drack då du gjorde behandlingen. Det här med hur alkoholen påverkar både hjärnan och andra celler är så intressant tycker jag. Tänk om behandlingen inte fungerade optimalt för att hjärnan redan var påverkad av annat. Det får vi aldrig veta, men sånt intresserar mig. Nu vill jag inte ge dig en massa skuld för att du druckit, men alkoholens rätt långvariga effekter på kroppen är lite förbisedda tycker jag. Det finns mätbara värden kvar rätt länge efter sista glaset. Hur påverkar det våra kroppar?

Även de problem som jag har lindras med alkohol, det är den väldigt, väldigt tråkiga sanningen. För alkohol är ingen långsiktig lösning. Så jag säger som Soffi, sluta drick, sök hjälp, sluta egenmedicinera med vad det än vara månde. Och återigen, hoppas du får hjälp snabbt!

Tack! @Sisyfos @Miss Mary Poppins @Varafrisk

Jag vet inte vad jag ska skriva, jag vill så gärna skriva något litet positivt...
Men tröttheten är enorm, ångesten brutal.
Det är normalt!
Jag hörde på en podd för ett tag sedan som bla handlade om utmattning och positivt tänkande mm. Hon som pratade beskrev det som att vi har en "grådask-hjärna" och en "solskens-hjärna" och eftersom hjärnan kräver mycket energi kan inte båda vara igång samtidigt när man är för trött. Då prioriteras alltid grådaskhjärnan då den är viktigare evolutionärt för vår överlevnad. Hon menade att det är meningslöst för en utmattad att försöka tänka positivt, istället ska man börja med att vila.
Tja ... kanske är det därför jag känner mig så negativ så att jag inte känner igen mig själv? För att jag inte kan sova och det i sin tur ger ångest? Min yrsel tog min sista energi.
Yrseln var också en trigger till att dricka, den starkaste jag upplevt tror jag. När både hjärna och kropp känns som att de är påverkade av alkohol (fast de inte är det) så vill jag ha alkohol. Finns väl någon logik i det också... Men alkohol hjälper ju inte. Kunde inte ens känna mig positiv till att dricka 😏 - och det är ju bra!

Nåväl. Det här kommer också att gå över.
Våren närmar sig och jag tror att ljuset kommer hjälpa mig.
Dessutom - nu är det bara fem dagar kvar att jobba den här veckan 😁.
Japp, efter en vilsam helg kan jag faktiskt klämma fram något litet positivt 😉.

Ge aldrig upp!

Kram 💖

Åh vad gott att höra ifrån dig @Soffi 🤗 men så tufft du har det😔 Men du…jag tänker att man behöver inte alltid vara positiv utan berätta om sitt liv precis som det är varken sämre el bättre😉

Önskar dig en så bra och fin måndag som möjligt🙏🏻🥰Kram

@Soffi Hej! Du skrev: ” Men tröttheten är enorm, ångesten brutal.
Det är normalt.” Jag tycker inte det låter normalt. ❤️Du borde verkligen lyssna på kroppen och sjukskriva dig!

Kram

@Soffi Det är alltid lika fint att höra hur du har det Soffi, men önskar såklart att du fick må bra! Jag har inga bra råd, tror att du har svaren själv. Det är väl "bara" att klura ut hur det rent praktiskt ska gå till som behövs. Ser dig framför mig i ett mer eller mindre självförsörjande leverne på landet. Där du äger din tid och din hälsa.
Kram😍💥🍃

Kikar bara in och skickar varma tankar och. världens största kram till dig @soffi. Vilket kämp. Du har rätt i att ljuset är påväg. Men jag hoppas innerligt att du får må bättre snart. Men vi finns här oavsett. Kram fina du. 💕

Tacksamhet och hoppfullhet!🙏⚓💕

@Torn skrev:" Jag tycker inte det låter normalt." Tack Torn, nej kanske inte normalt för en "normal", men för mig nu när mina nervceller/hjärna börjat läka 🤯😱😅😂.
Träffade min yrselläkare igår som gjorde tester och, jodå, de bekräftade vad jag befarade, mitt dysfunktionella balanssinne har vaknat till liv igen. Felaktiga signaler gör mig yr och utmattad samt ger ångest, både trötthetsångest och ångest för att aldrig veta om jag kan ta mig hem igen för egen maskin när jag ger mig ut.
Läkaren blev smått förskräckt - redan dags igen? Du måste få en ny behandling snabbt! Får se hur snabbt de kan klämma in mig i långa väntelistor...
Men jag känner mig hoppfull! Tänk så bra! Den här gången slipper jag självmedicinera och slå ut hela hjärnan, nu när jag vet att det går och att jag kommer att få hjälp att slå ut specifika celler. Sååå tacksam för det!
Visst, behandlingen och rehabiliteringen är ett h-vete. Det vet jag. Men den här gången är jag inte rädd. Det är en kort period, några veckor för hjärnan att ställa om så att jag kan gå igen. Sedan kommer jag att må bra! 😅 Om jag har tur redan till våren 😊🌞.
Ser fram emot vårpromenader i skogen!🚶‍♀️🌳🌲🌱🌷

Jag har haft mycket tankar sista tiden ... det är så mycket jag glömt och/eller förträngt, så mycket jag inte förstått ... Så mycket som jag druckit på utan att inse 😔😞
Alkoholen är inte problemet för den som dricker för mycket - det är lösningen, sägs det.
Hur hittar man då en ny lösning/nya lösningar? När man inte ens vet vad problemet var/är? När det funnits så mycket som man druckit på? När allt varit dolt i dimma.
Tja, enda sättet är ju att vara nykter. Möta sig själv som man är, lära känna sig själv på nytt. Som blad på ett kålhuvud, man får ta ett i taget, se vad som dyker upp efter det.
Jag erkänner att det finns stunder, stunder då jag är för trött för att kunna se något positivt med någonting, då jag tänker att "Det vidare livet är inget vidare..."
Men det nyktra livet är visst bra! Första steget i problemlösning - oavsett vad det gäller - är ju att se problemet.
Nu kan jag lösa en sak i taget 😁. Allt kommer att bli bra!

@Sattva skrev:" Ser dig framför mig i ett mer eller mindre självförsörjande leverne på landet. Där du äger din tid och din hälsa." JAAAA! Åh, vad härligt det vore!!!
Jag funderar verkligen på hur jag ska kunna ta mig ur ekorrhjulet. Det är ju inte "bara" i dagens samhälle. Bästa rådet hittills har jag nog fått av @Torn som tyckte jag borde vinna på eurojackpot. Vet ju dock inte hur det ska gå till när jag inte spelar ... men kanske det löser sig? 🤔😂.
Ett annat alternativ är ju att gifta mig rik ... men ... jag tycker för mycket om min gubbe för att byta ut honom 💖. Vet inte heller var jag skulle kunna hitta en rik gubbe som jag skulle vilja gifta mig med ... jag tycker ju om att bo ensam 😅.

@Miss Mary Poppins skrev:" Hoppas solen snart vinner! " Självklart gör den det! Våren kommer varje år, även om det tycks segt ibland. 💚

@Se klart skrev:"Men vi finns här oavsett. Kram fina du. 💕" Tack!🧡

@Varafrisk skrev:"berätta om sitt liv precis som det är varken sämre el bättre😉"
Sant, Varafrisk! Men det känns alltid skönare när det är lite bättre. Som idag!

Nu är det äntligen helg!💃
Önskar er alla sköna dagar!

Jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra!

Kram!

Ibland är den där insikten om att alkoholen inte är någon lösning jävligt trist, tycker jag. När det inte finns någon annan Quick fix heller. Visst kan man få vara lite bitter över det, här i din tråd?
Det finns inga genvägar. Och i det finns ändå en styrka och en insikt. Jag tror att vi kan påverka mycket själva. Man kan liksom inte ge upp - för hur skulle det bli? Så vad kan man göra? Man kan göra det nästa av situationen. Acceptera det man inte kan påverka. I acceptansen finns ett lugn. Sen tycker jag att man kan få tillåta sig själv att vara både bitter och arg i vissa stunder, leva ut det. För det är orättvist! Orättvist och onödigt att du ska ha yrsel. Så det så!
Sen får man ändra blicken framåt. Och jag tänker att om jag inte druckit för mycket och hittat hit, så hade jag inte varit där jag är idag. Här finns så mycket klokskap och reflektion. Och väldigt roliga människor. Jag gör mer aktiva val nu tror jag. Och i det finns ett ”här och nu” som jag verkligen behövde/behöver.
Du väljer din gubbe. Du får behandling och det kommer att bli bättre. Detcär enni sikt att vila i.
Även om det vidare livet inte är något vidare alla dagar, så känns alternativet att dricka helt galet. Jag kan ärligt inte fatta vad jag höll på med, jo jag sökte efter snabba lösningar, men sen fanns ju allt kvar. När jag väl fattat att dricka inte är nån lösning, längtade jag istället efter en riddare på vit springare, ja, nu får man väl hoppas på Euro Jackpot. Men tills det händer, kanske göra som vi gör härinne: Summera allt positivt. För det finns rätt mycket ändå. Resa sig, damma av sig och lyfta blicken framåt. Vi är Ok som vi är och vi gör så gott vi kan. Det räcker gott.
Ha en finfin lördag!

@Soffi Vad skönt att det finns en behandling och att du förhoppningsvis inte behöver vänta så länge på den! Men visst måste du väl bli sjukskriven under behandlingstiden? Och varför inte nu fram tills dess förresten, om du inte kan gå hemifrån utan att vara säker på att kunna ta dig hem igen?
Ja våren är påväg. Jag tänker det varje morgon påväg till jobbet; "om några veckor är det ljust när jag cyklar här". "Tänk, om bara tre månader behöver jag inte ha jacka och det är varmt och skönt". Det ger mig hopp och kraft! Tidigare har våren bara varit en transportsträcka till sommaren, min favoritårstid. Tror aldrig jag varit så närvarande och hoppfull/ förväntansfull såhär års tidigare, och det är härligt!
Jag säger det igen, Soffi, jag blir alltid lika glad när du tittar in! KRAM!!❤❣🌟

@Soffi Gott att höra ifrån dig😘men det gör mig så ont att du ska ha det så tufft med din yrsel😔Hoppas att du snart kommer intill och får påbörja din behandling!

Å du..självklart känns det bättre när det är skönare🥰

Kram🥰

GLAD MIDSOMMAR till er ALLA!!!

Mycket länge sedan jag var här ... mycket som har hänt ...
Men idag vill jag inte skriva om elände! Elände som till 99% inte handlat om alkohol.

Tack till er som brytt er om! Det värmer! 💖💖💖

Idag är det midsommarafton och, även om ni hela tiden funnits med mig, så tänker jag lite extra på er alla här.

Midsommar kan ju vara svår för många.
För mig?
-Nej!
Idag är jag bergfast nykter!!!
Inte bergfast som i hårt aktivt motstånd utan mer som det lugna trygga urberget - ingenting kan få mig att dricka alkohol idag. Punkt.
Ett lugn som är SÅ SKÖNT!
Hur jag kommit dit tror jag att jag försöker skriva lite mer om en annan dag.

Till er som vacklar, till er som vaknar med frågan: Ska jag dricka eller inte idag?
Om du lever med den frågan så bör du nog avstå alkohol, tror jag.
Hur gör man då?
Ja, sätten är många och högst individuella.
Men jag tänker på min första tid för snart tre år sedan, hur jag klarade mig igenom middagar och sociala tillställningar.
Se till att HELA TIDEN HA ETT VÄLFYLLT GLAS inom räckhåll!!! Välfyllt med valfri alkoholfri dryck naturligtvis 😅! Det minskar risken för att någon annan vill bjuda dig på något att dricka - och för att du själv "råkar" fylla på glaset från fel flaska.
ÄT och låt dig väl smaka av all den goda maten!
När man är mätt och nöjd minskar suget, dessutom är det svårt att fatta rätt och bra beslut på tom mage.
NJUT sedan av sommarnatten - alla dofter, ljuset, ljuden och den ljumma luften - med alla sinnen i behåll. Allt det där som du annars kanske missat?
ÄT, DRICK alkoholfritt och NJUT med andra ord!
Inte låter väl det så tokigt?

NU är ljusaste tiden!!!

💖KRAM! 💖

@Soffi Så glad jag blev att du tittar in, att du skriver😃 Har undrat så mycket över hur du mår men som du själv skrev..du skriver mer en annan dag.

Jag är glad över att systemet är stängt i tre dagar så för mig blir Midsommar nykter och på den vägen ska jag fortsätta vara fast det är jäkligt gropigt där!

Önskar dig en fin midsommar☀️🥰

Så konstigt! Jag har haft kämpigt en stund men en grej som jag av en händelse råkade göra var att fylla mitt champagneglas med alkoholfritt bubbel hela tiden igår. Jag kände mig festlig och fick festfeeling utan A! Så himskans skönt! Tack för smart tips🙏🏼❤️Och grattis till lång nykterhet. Jag är bara snart 7 månader nykter men jävlarihavet vad jag ska fortsätta vara så!