Låter som en underbar sommarkväll @vår2022
Tänk vilken frihet det är att vara nykter och kunna, vilja & orka anfallen/idéerna som kommer över en! ❤️

@vår2022 Det låter verkligen härligt! Vilket frihetskänsla du förmedlar! Jag gillar den nya frihetskänslan att jag kan köra bil närsomhelst nu, kan ju faktiskt åka till nån sjö. Jag tog faktiskt bilen på midsommar och plockade blommor på en äng. Tog lång tid att köra för jag hade inte kollat upp hur långt bort det egentligen låg och när jag kom fram så plockade jag blommor i en kvart sen var jag klar. Är inte så mindful som jag tror. 😂 förmodligen lättutråkad nu i början på nykterheten, signalsubstanserna är ju vana vid lite mer drag. Men dom får återhämta sig nu. Tack för länken den var bra! Har inte känt av nån PAA än men är ju ganska upp och ner ändå, så vet inte om jag skulle veta att det var det det berodde på. Men nu vet jag varför om jag skulle börja må konstigt. Extra känslig är jag nog iaf. Ha en toppenkväll!🌸

@Rehacer @Inombords Ett nytt motto skulle kunna vara ”lycka är att vara nykter”😂. Igår blev det en favorit i repris. Bad efter middag och revansch i krockett. Igår var det liiite kallare men ändå ljummet i vattnet. Det är så underbart att alltid kunna köra när man vill, vilken frihet. Fick ett ryck, klippte gräset och rensade ogräs i mina land och luckrade upp jorden. Det grönskar och frodas enormt. När jag tittar i köksträdgården blir jag hungrig och funderar på vilka kryddor jag ska använda och såklart blir det alltid en färsk fräsch sallad till. Sedan lyssnade jag på sommar i P1, med en kaffe i en skön vilstol framför grönskan och njöt. Hann lyssna på två dokumentärer på P3 också😁.

Idag ska jag ta ett löppass och vem vet, kanske ett dopp och en krocketmatch igen💦🌞.

Ha en fin söndag🌞

@Torn Vad underbart att bara kunna glida i strömmen, på rygg och färdas dit strömmen tar en, innan forsarna kommer😁. Tänk vad varmt det är även i strömmande vatten. Kanske ska du prova forsen med en gummibåt, glöm inte hjälm och flytväst bara!💕

@vår2022 Det är så härligt att läsa om den glädje och lycka du förmedlar från det vidare livet🤗! Jag längtar också dit och för varje dag jag säger nej till a och ja till ”livet” så kommer jag allt närmare. 💕

@Ny dag Ja, du kommer att komma hit en dag, det är jag helt övertygad om! Det är så mycket bättre att vara på den andra sidan och tillbaka i det verkliga livet. I det verkliga livet finns det mycket att tampas med, men att göra det nykter ger helt andra förutsättningar till att få må bra och reda ut det som tynger❤️

@Ny dag @Inombords
Jag har tänkt på att hela resan från dag 1, har varit tvungen och bra att gå igenom. Man måste reflektera, kämpa och fundera på vilken riktning och vilka värden man vill ha i sitt liv. Dem får man inte utan resan från dag 1. Och att nyfiket utforska vägen varje dag, registrerar och notera vad som händer. Då blir det en spännande resa, tung och jävlig många gånger men en väg som leder till frihet. Man utvecklas hela tiden och det är spännande! Då går dagarna också fortare om man ser det som en spännande, utmanande livsresa🥰

@vår det är spännande att läsa dina tankar, jag känner igen mycket kring att ”tvinga” hjärnan att se den här resan som något spännande- och då gick det rätt snabbt för tankarna att gå i de spåren.
Mitt vanligaste svar när människor frågar hur det är att inte dricka är att det är utvecklande. Man växer. Livet fortsätter att öppna sig. Jag var 55 när jag slutade och mer än nånting annat var jag så less på att vinet inte gav mig någonting mer än exakt samma som dagen innan. Det var en leda efter den första lättnaden/avkopplingen som bara kändes som att simma i en burk konserveringsmedel. Inget växte. Inga nya tankar. Jag tror jag upptäckte det först efter en tid- i början var det bara att beta av och kämpa på. Men så småningom. Jag mår än idag illa av att tänka på hur man gång på gång- inbillade sig själv att berusningen skulle leverera något. Nån nåd som aldrig gick att få. Nåden fanns i den motsatta riktningen.
Fint att dela resan! Kram 🤗

@Se klart Fin reflektion och jag håller med. Man växer hela tiden och det känns utvecklande. Jag är fortfarande lite förvånad över att det känns så bra och spännande att vara nykter och att man klarar sig så bra över att inte få ta ett glas rosé i solen och få känna den upprymdheten. Den gamla föreställningen av mys har blivit genomskådad och punktmarkerad. Som du säger, hur man inbillade sig att berusningen skulle leverera något, en nåd som man aldrig fick och att man ändå fortsatte gång på gång. Som att börja på ruta 1 och aldrig komma vidare. Den får också mig att må illa. Jag förvånas av att verkligheten överträffar mina föreställningar om att vara nykter. Det är så mycket bättre, här finns nåden. Kram 🥰.

Två dagar kvar innan semestern börjar, jobbar hemifrån. Det är mycket att ta in och jag är fortfarande ”ny på jobbet”. Det känns ändå väldigt stimulerande och uppdragen viktiga och spännande. Det är lite lugnt nu men kommer att dra igång i augusti och mer skarpt läge för mig. Jag försöker inta hållningen good enough och att göra mitt bästa, jag kommer fortfarande att vara en ”rookie” ett tag framöver men det är man ju i början. Min plan är att göra på annat sätt än tidigare, att inte stressa och sätta överkrav på mig själv, vilket bara gjort mig osäker med dåligt självförtroende. Att ta en sak i taget, förbereda mig och sedan göra mitt bästa. Att tillåta mig själv att vara rookie. Jag vet att jag kan och jag kommer att lära mig med tiden och med erfarenhet. Jag har ju faktiskt fått jobbet för att man gjort bedömningen att jag är kompetent och kan utföra jobbet, så det är bara att köra och tro på mig själv.

Det ska bli skönt med semester, att åka norröver till stugan där stora familjen ska träffas och umgås en vecka. Bara vara och njuta av naturen i rätt enkla förhållanden. Tillfällen att laga mat tillsammans, bada bastu, bada, fiska, spela spel, träna, måla och underhålla byggnader, hugga ved, promenera, läsa och umgås. Kan ju inte bli bättre😁.

Skillnaden är att inte behöva bunkra och inhandla alkohol i mängder, dricka varje dag från lunch till sängdags. Vakna bakis, trött och med ångest varje morgon och en liten återställare på morgonkvisten. Inte alltid riktig minnas vad jag sade och varför jag blivit ledsen? Skammen inför de andra när jag till slut fått minnesbilder tillbaka. Hur kunde jag bli så upprörd eller upprymd av det? Nä, tankarna och känslorna vid alkoholintaget förstorades, förvrängdes och ledde mig till en återvändsgränd, till en rondell där jag bara for runt, runt utan att komma ut. Att påbörja en ny dag med denna tyngd och ok på mina axlar, köra på och undvika blickar och låtsas som inget hänt. Att tänka, idag ska jag dricka måttligt. Att det enda som lindrade för stunden var att dra mig undan och smygdricka för att härda ut ångesten, som dock bara lindrade en kort stund. Hålla kroppen jämn med alkohol för att slippa känna och tänka.

Nä, fy sjutton vilket liv! Eller rättare sagt det var inget liv. Jag höll mig flytande ovanför ytan i förbund med alkoholdjävulen som styrde. Tragglade igenom dagarna alkoholstinn, gjorde det jag skulle göra, gjorde det bra och lite därtill, driven av min ångest. Jag är så oerhört tacksam för att jag nu har ett liv och kan andas fritt med fötterna stadigt på jorden, inte kippandes efter andan ovanför vattenytan.

I år ska jag njuta av att vara nykter på min semester och vara närvarande och deltagande. Jag behöver inte anstränga mig och kan slappna av och känna mig fri. Jag behöver inte smussla, smyga och skämmas mer. Nu kan jag dela med mig mer av mig själv och även ta in andra mer. Jag kan se de andra mer med öppna ögon och varmt hjärta. Vara nyfiken och intresserad på ett annat sätt och vara tillgänglig för andra, men även för mig själv.

Tänk att livet kunde bli så bra och få denna helt fantastiska vändning, bara av att sluta dricka! Det trodde jag faktiskt inte kunde vara möjligt för mig, bara något jag läst om som kunde hända andra. Men alla ni där ute som kämpar, det är möjligt!!!❤️