Hej! Hyfsat ny här. Tycker om det jag läser, känns som det är en fin och trygg ton i inlägg och svar. Har lite svårt att förstå trådar och inlägg men tänkte att, nu är det bara att börja. Får lära mig efterhand 😅
Tänker skriva lite som en dagbok, funderingar som dyker upp. Känslor. Allt det där. Har bestämt mig för att helt sluta med vin i 90 dagar. Oftast känns det ok. Men ibland dyker den där förhandlaren upp som tycker det vore toppen att dricka ett gott glas till den goda maten. Så, en dag i taget. Är nu på dag 12!

majken_r

@te Det är en fantastisk känsla, så skönt! Sov dessutom som en stock😅 Hoppas allt är ok med dig. 🌱

@majken_r Allt ok med mig, jobbstress före semestern bara. Men det känns som det nya normala, alla på mitt jobb som inte gått på ledighet än är uppe i spinn. Ser fram emot lite ledigt. Jag är nykter, jag börjar tappa lite vinkilon och jag känner mig mindre tankspridd på något sätt. Framförallt luktar jag inte gammalt vin längre. 🙏🏻

majken_r

@te låter lite jobbigt inför-semester-stress men känns igen. Låter också skönt att vara klar i huvudet och lättare i kroppen! Och att ha en bra smak i munnen är inte dumt 😅

@majken_r Det tar på att jobba med kroppen, men skönt. Då sover man oftast väldigt bra och har man inte druckit blir morgonen extra skön att vakna upp på. Njut av det fina resultatet av ditt jobb som du skapar😁.

Ha det gott och det räcker med en kort rad från dig, så man vet att du mår bra❤️

majken_r

Somnar strax, nykter. Kommer vakna klar. Det bästa jag vet och min största motivation. Har tränat, jobbat och hängt med barnen. Dagens reflektion, som jag här inne inte är ensam om, vår idé om semester tycks vara alltmer likställd med alkohol. Prat på rasten tex om viner och drinkar. Guldkanten. Det är lite obehagligt.. normaliserat. Nåja. Godnatt från mig🌙

@majken_r Låter som härliga dagar. Ja, det blir så tydligt när man själv tagits sig ur idéerna om att en semester utan alkohol, blir en tillvaro som blir tråkig och utan guldkant. Men, vi vet ju hur många som mår så dåligt på semestern tack vare alkoholen. Vi har ju själva varit där. Det är en fasad som rämnar om man skrapar lite på ytan. Tack och lov har vi genomskådat detta😁.

Ha en riktigt fin och solig dag!🌞💕

majken_r

Hur har jag det? Sitter och funderar ensam hemma.
Bra, det går bra. Har druckit några gånger och det fungerar, eller vad man ska säga. Mitt problem är ju ensam-hemma-drickandet och det är inte aktuellt nu. Där är höst mer utmanande. Jag tränar, jobbar (ledig snart), gräver och fixar, hänger med barn o man. Arbetar med mig själv, känslor och tankar inför det tunga som tyvärr finns i mitt liv. Försöker hålla mina kvällsrutiner som ger så mycket.
Jag vet att jag vill sluta helt med alkohol. Jag har lärt mig något den sista tiden, sådär på riktigt inuti. Min kropp och hjärna trivs inte med alkohol, får lätt dålig mage, kass sömn, låg energi. Detta även av en liten mängd vin. Som en allergi. Sen är det faktum att en liten del av min hjärna, med stor makt, älskar vin. Den slumrar just nu men jag har inga illusioner om att den delen dött..
Så jag har satt ett datum, sen är det över. Gjorde detsamma för länge sedan med rökning. Blev en som inte rökte. Jag hade kunnat röka ibland, som med vinet, men har aldrig gjort det. Skulle kännas hellöjligt att tända en cigarett. Hoppas det kommer bli detsamma med vin så småningom. Att det kommer kännas korkat att dricka gift, oavsett hur gott det smakar.
Jag har funderat fram och tillbaka länge. På hur jag ska ha det, med tex räkna dagar eller ha fria perioder. Har landat i detta. Inser att jag blivit alltmer inspirerad och motiverad av er i det vidare livet, er alkoholfria. Suger i mig allt ni skriver (typ😅)
Nu dags att gå iväg, ska strax ut och äta. 🌱

@majken_r Du jobbar på så bra med dig själv och dina tankar. Du vrider och vänder, känner efter och utvärderar, så bra! Du gör inget förhastat och då blir det också hållbart över tid. Jag har också alltid inspirerats över dem i vidare livet från första början och är nu en av dem😁. Att det faktiskt är sant att man kan sluta dricka och dessutom må ännu bättre och som jag nu märker, ännu bättre än jag trodde att man kunde må. Kan ju inte bli bättre!

Kram på dig och ha en fin kväll❤️

@majken_r
Blir så glad över hur du förklarar, att du landat i något som känns bra & hållbart för dig.
Alla i ”det vidare livet” inspirerar mig med! Att de fått det att funka och att de tycker att ett liv utan alkohol är så mycket bättre gör det hoppfullt att kämpa på. Kanske, förhoppningsvis kommer jag dit med, det är mitt mål! Jag har dig, er som förebilder! 💛
Kram 🤗

@majken_r Jag kan inte annat än att starkt rekommendera det helvita nyktra livet! Vinet tappar all sin dragningskraft med tiden, och kvar blir bara ett stort äkta frågetecken kring hur i all vätlden har jag nånsin tyckt att det är VÄRT allt negativt med vinet????
Heja dig!!❣

majken_r

@Torn ja, det är ett bra beslut. Och när datumet kommer, och det ev svajar, är du en av dem jag kommer läsa hos och samla kraft🌱

majken_r

@vår2022 Förhastat hade kanske varit lite bättre egentligen, sparat tid..men detta blir bra för mig. Ett strong steg som snart är redo att tas. Är så himla glad att jag mött dig härinne, det här med nykterhet blir liksom mer självklart och kunskapen du delar med dig av öppnar upp och tystar förhandlaren mer effektivt. Kram!

majken_r

@Rehacer mig har du vid din sida, förebilderna hänger vi på och inspireras av tänker jag! Men känns rätt, och oerhört läskigt, att snart ta steget. Vilket säger en del om att alkoholen spelar en farlig roll i mitt liv. Oavsett om det är slumrande eller igång. Stor kram, och igen, så glad för dig att du tagit dig ur en tuff situation och tar stöd för att må bra💓

majken_r

@Sattva Tack för ditt Heja🙏🏼Följer dig och inspireras av dig. Yogan finns i mitt liv och det gör motivationen till ett alkoholfritt liv väldigt stor. Var på ett retreat i vintras där man inte skulle dricka. Det var så skönt att det var uttalat, och så självklart. Det hade varit enkelt att ta något glas eller två på kvällarna där, men icke. Och så bra det blev i kropp och själ. För tidiga meditationer och återhämtning. Bär de dagarna med mig. Önskar dig en fin helg 🌱

@majken_r Tack fina Majken, jag blir rörd av dina ord😁💕. Nu när du säger det, så är nykterheten en självklarhet för mig, inget jag överhuvudtaget ifrågasätter. För mig är det klart som korvspad att alkoholen endast orsakar elände, psykiskt lidande, misär och ingen livslust för mig. Och det har blivit så tydligt med skarpa konturer nu när jag är nykter och jämför hur det var. Mycket bättre än jag kunde föreställa mig också👍. Kram❤️

Här har du en medlöpare till 🤗
så skönt att ha landat beslutet och att låta frågorna singla till botten.
Det är få av oss här som har livshotande eller akut alkoholförgiftning. Bra att du tagit ditt beslut.
Läste en - kanske coach, kanske munk 🍩 som skrev om det bästa rådet för ett mindre stressigt liv.
Ta beslut. Stå fast vid dem.
Stor kram! 🤗

majken_r

Jag testade något jag läst här. Att liksom se hela filmen. Inte bara början.
Fick igår ett sug, ett sådant jag vet inte är bra. Där det är förhandlaren som är igång. Så varmt, så soligt, och så väldigt gott det vore med ett glas vitt med is.
Kändes helt rimligt och som en väldigt god idé, har ju koll på läget nu. Typ så. Kände hur det drog inuti kinderna, hur det pirrade i bröstet. Vin får det bli, herregud, det är ju bara att ställa in resten av flaskan i kylen och ge till maken i helgen.
Nä. Jag stannade upp och spelade upp filmen. Såg och upplevde hur vinet rann ner i halsen. Kallt. Den goda känslan. Hur det dracks lite för snabbt det där glaset. Hur jag fyllde på ett nytt. Herregud. Två är ju ingen fara. Oj, blev det tre..och kanske lite till. Hur jag sitter själv och myser. Fast det är något spänt över det hela. Nervigt. Ett glas till. Hur jag lägger mig. Utan att ha mediterat ens en sekund. Ingen kvällsyoga. Hur jag sover oroligt, vaknar svettig och med hjärtklappning vid tre. Sen igen vid fyra, nu med ångest. Hur det fortsätter tills klockan ringer. Huvudet som bultar. Det plufsiga ansiktet som möter mig i spegeln. Hur jag försöker kräkas för att lindra. Självkänslan som runnit ut ur kroppen. Kan inte äta, inte dricka kaffe. Skammen.
Den filmen tittade jag på igår. Det hjälpte. Pirret i bröstet och draget i kinderna släppte. Olust. Sedan en skön känsla. Jag slipper detta.
Har aldrig lyckats ”se” hela filmen tidigare. Har nog inte velat. Pausat efter introt.
Skriver så jag minns. Och för att få på pränt att inget beroende är ”botat”, det slumrar bara lite lätt..

@majken_r Väldigt hög igenkänning på allt vad du beskriver! Precis så är det! Tack för att du skrev!

Kram🥰