Vaknade halvfem imorse och var fruktansvärt bakfull. De senaste åren har det hänt oftare och oftare. Det blir sjukskrivning och inställda möten. Gymkortet ligger oanvänt i väskan. Problemet är att jag inte kan sluta dricka när jag väl har börjat. Ett trick har varit att aldrig ha alkohol hemma. Men vad gör det när jag har tre kvarterskrogar runt hörnet och i princip alla sociala sammankomster inkluderar alkohol som en självklarhet?

Har en önskebild av mig själv som glad, avslappnad, vältränad och harmonisk. Idag känns den bilden helt ouppnåelig men jag vill inte fortsätta såhär.

Jag vill bli nykter. Tänker att det kan vara till hjälp att skriva av sig här på alkoholhjälpen. Har läst härinne ett tag nu och insett att jag inte är ensam. Lik förbannat är det så skamligt att inte kunna kontrollera sitt drickande. Besviken på mig själv och ganska uppgiven skall jag försöka förändra mitt liv.

En ny dag, utan alkohol. Idag ska jag försöka fokusera på vardagliga ting; plantera om blommor, gå med hunden till kloklippning, rensa i högen med smutstvätt…

Jag önskar mig själv och alla andra som kämpar, en skön alkoholfri dag☀️

Kan ibland dra mig för att gå och handla eftersom jag då behöver passera en handfull restauranger och krogar. Kan inte lita på mig själv.

”Bara ett glas - jag är törstig, jag är ledig, jag lever bara en gång.”

Trött på mig själv…

Det känns orättvist att vakna helt mörbultad trots att jag var nykter igår. Antar att kroppen rensar ut!

Har äntligen vågat ta min antabus och ska fortsätta med det, alkohol har begränsat min personlighet, mina relationer och mitt mående länge nog.

Aldrig hade jag trott att detta skulle bli ett problem, hur blev det såhär?

Men idag slipper jag dricka!!

@Allegra Tar lång tid för kroppen att rensa ut skiten. Men det blir bara bättre och bättre. Jag vaknade ofta i början och kände mig bakfull trots att jag inte druckit. Först efter kaffe och att man vaknat till så fattade hjärnan att det inte är äkta baksmälla.

Tack @BEATNGU ! Inte så konstigt egentligen, med tanke på vad man har utsatt kroppen för.. Ser fram emot att känna mig friskare och starkare! På sätt och vis är semestern ett bra tillfälle att påbörja denna resa eftersom stress är en av mina främsta triggers.

B-vitamin är viktigt dagarna efter. Det förlorar man massor av när man dricker. Har varit inne på avgiftning flera gånger och varje gång får man 3 sprutor med b-vitamin i skinkan. Sen kommer aptiten tillbaka och man känner sig snabbt bättre.

@BEATNGU har väldigt bra tips och jag vill lägga till magnesium till den listan och att dricka rikligt med vatten.

B-vitamin finns ju i olika komplex och jag kan rekommendera B-jäst eller näringsjäst som det också kan heta som är rikt på B1. Dock har det väl lite lite B12 istället, men B-komplex har ofta inte så mycket B1 eftersom man i princip bara får B1-brist av alkoholintag i västvärlden för att den finns i så mycket mat, en alkoholen förhindrar upptaget.

Ja jag har fått hämta ut tabletter som jag skulle fortsätta ta ett tag efter avgiftningen. Har alltid sett till att ha magnesium hemma och lade även till multivitamin nu på senare tid när jag inte dricker längre. En tid efter att jag blev nykter så fick jag ett tillfälligt jobb. Men jag kände att jag blev andfådd lätt och orkade inte så mycket som innan. Visste ju att konditionen inte var bra, men så dålig kändes inte rätt. Gick till läkaren och tog blodprov. D-vitamin brist och blod/järnbrist. D-vitaminerna fick jag ordning på snabbt. Men järnbristen har tagit ett år av ätande av järntabletter. Gjorde en gastroskopi för att se så jag inte förlorar blod i magen. Men det fanns ingen blödning. Vävnadsproverna såg bra ut också. Nu har jag slutat med järntabletterna och ska ta ett prov i början på augusti. Sista provet var väldigt bra, men läkaren hade missat att jag åt järntabletter fortfarande då. Jag kan haft detta länge när jag drack. Jag rörde ju knappt på mig då och mådde dåligt av det istället. Kanske en biverkning av hur jag har behandlat kroppen. Nu känner jag mig piggare för det mesta. Men kondisen måste upp. Får ta mig i kragen.

@BEATNGU Att det inte fann något på gastroskopin är också lovande för din leverstatus. Inte för att jag var orolig för den eller att du borde vara orolig. Men att de inte hittade några esophagusvariceer är ett väldigt gott tecken! D-vitaminbrist är nog väldigt vanligt här uppe i norr. Skönt att du tycks få rätsida på det, lite i taget.

@TappadIgen & @BEATNGU , jag tar till mig av era råd! Lägger till vitamin D & B samt magnesium på min Att-göra-lista, samt vatten.

Samma sak idag, känner mig överkörd - dock utan alko-ångest ⚠️✨

Läste innan att den långa abstinensen efter hårt drickande kan hålla i sig 3-6 månader. Inte konstigt att man tar återfall. Det är en evighet för oss som vill sluta. Jag känner fortfarande i kroppen att den har slitits trots att jag inte fyllt 42 än. Men jämfört med nån vecka efter jag slutade så mår jag 99% bättre. Ett jäkla gift till att hålla sig kvar i hjärnan och kroppen.

Det blev en fin dag: lång frukost med min son som kom hem från tågluffen igår och sedan ett besök vid havet tillsammans med min hund. Har känt mig lugn och går och lägger mig nykter.

Imorgon vaknar jag utan baksmälla 💥

Hej @Allegra, jag har läst din tråd från första inlägget till det sista. Och jag får en känsla av att du är en kämpe efter dina väl utryckliga inlägg. Du sätter ord på dina känslor och tankar som gör det lätt att relatera till. Jag är ny här och hoppas på att det här kan vara ett steg i rätt riktning för mig. Jag vill satsa på att bli nykter på heltid, men förstår någonstans att vägen dit kommer bli krokig. Jag har tänkt dom tankarna 100000 ggr precis som många andra. Har aldrig varit i kontakt med någon form av stöd för missbruk förut. Fast jag haft missbruks problematik i många år. Men nu är jag här, du är här, många är här och alla som är här vill ju någonstans få hjälp. Det är den gemensamma nämnaren jag kan se. Jag hittar motivation härifrån genom det jag har läst från olika trådar och har börjat med självhjälps programmet idag. Bara för att göra någonting. Vill fortsätta så.

Styrke kram

Hej @Gör någonting.com

och tack för ditt inlägg. Fint att du har läst min tråd som ju har ett glapp på cirka
5 år :) Jag antar att jag tyckte att jag hade någorlunda kontroll över alkoholen under denna tid. Men så eskalerade missbruket (pga några saker som jag kanske skriver om senare) - och nu har jag dragit i nödbromsen igen.

Det är bra att du är här tycker jag! Håller med om att det är motiverande och inspirerande att läsa andra människors berättelser.

Om du vill förändra ditt drickande så tror jag att det är viktigt att 1) ta reda på hur du dricker (hemma, i smyg, på krog etc) och 2) sätta upp ett rimligt mål för förändring.

Det kommer bli en krokig resa men den är fullt möjlig att genomföra!!

Allt gott ☀️