Har även varit med på några onlinemöten, hittade en riktigt bra grupp, innan jag hann spara några nummer så bröts dock anslutningen. Tänkte vara med där nästa vecka igen. Har inte riktigt förstått grejen helt ännu med AA och vad allt innebär, dock tyckte jag att gemenskapen i denna australiensiska grupp var härlig, vågade till och med prata, eller ja vet inte hur mycket dem förstod av min gråtande svengelska dock var dem väldigt förstående och visade stor sympati.

@less12 Tror inte att du gör det. Låt andra fira vad fasen dom vill med det giftet. Jag belönade mig några gånger efter att ha varit nykter några veckor. Det gör jag aldrig om frivilligt. Jag bara fortsatte där jag slutade. Legat inne på avgiftning flera gånger. När man kommer ut så mår man bra och tycker att nu vet jag ju vad som händer om jag dricker för mycket. Men det går inte inte för mig. Jag kan inte sätta på korken igen när jag väl börjat. Sista gången hade jag en bra bit över 3 promille i blodet. Den baksmällan ska jag aldrig uppleva igen. Även haft två krampanfall när jag slutat dricka tvärt efter ett antal dagar för att magen rasat när den inte fått mat. Du vill inte dit! Jag lovar!

@BEATNGU usch, det låter verkligen hemskt det du varit med om! Nej dit vill jag verkligen inte. Från och med nu vill jag leva nyktert. Idag var det faktiskt ett skämt om att fira, har köpt hem lite cider istället dvs alkoholfri.

Kolla upp öppenvården där du bor. Jag fick en kontakt där som var en jättesnäll "gubbe" i 55 årsåldern. Innan det första mötet vi hade sa han. - Mig får du skälla på hur mycket du vill. Jag har varit med om alla sorter. Sen hade dom friskvård varje fredag. Gratis gym, badhus mm promenader eller annat man kunde komma på. Där finns inga krav. Men du lär dig mycket om hur och varför du gör som du gör. Vi har fortfarande kontakt fast jag inte är inskriven där. Det är ett tips från mig.

@less12 Den 25e augusti blir det 2 år. För min del går det lättare och lättare. Inga problem att se andra dricka. Mår illa av lukten till och med. Då kommer tankarna på hur jag mådde senast jag drack. Jag har en egen tråd här där jag har skrivit att jag gärna snackar i telefon om nån vill. Man kan slå in sitt nummer anonymt om man vill vara anonym. Själv är jag helt öppen med det eftersom alla redan vet. Men här är jag anonym.

Dag 2, idag ska jag tillbaka till vårdcentralen och träffa psykologen. Planerar att vara så ärlig som jag bara kan kring min situation. Inget sug ännu idag, inte så konstigt, brukar inte ha det förens iallafall 3-4 dagar efter senaste fyllan. Dock är denna gång lite annorlunda. Dag 2 brukar jag fortfarande ha den där ångesten som gör att jag skulle vilja öppna balkongdörren och bara hoppa ut, den försvann dock direkt efter läkarbesöket igår.

@andesh79 tack! Var totalt ärlig med psykologen, var väldigt skönt att få öppet erkänna att jag har problem med alkoholen, jag är beroende, kan inte dricka måttligt och kommer aldrig kunna. Det är dags att bryta den här destruktiva spiralen. Han skulle tala med min läkare också för utskrivning av vid behovs medicin att ta när jag känner att suget blir för stort. Känns som att detta är starten på mitt nya liv.

@less12 Jag fick Naltrexone utskrivet. Det ska dämpa suget och göra det mindre gott med alkohol. Provade aldrig att dricka när jag tog den men jag tyckte att tankarna och suget blev lättare att hantera.