Vaknade halvfem imorse och var fruktansvärt bakfull. De senaste åren har det hänt oftare och oftare. Det blir sjukskrivning och inställda möten. Gymkortet ligger oanvänt i väskan. Problemet är att jag inte kan sluta dricka när jag väl har börjat. Ett trick har varit att aldrig ha alkohol hemma. Men vad gör det när jag har tre kvarterskrogar runt hörnet och i princip alla sociala sammankomster inkluderar alkohol som en självklarhet?

Har en önskebild av mig själv som glad, avslappnad, vältränad och harmonisk. Idag känns den bilden helt ouppnåelig men jag vill inte fortsätta såhär.

Jag vill bli nykter. Tänker att det kan vara till hjälp att skriva av sig här på alkoholhjälpen. Har läst härinne ett tag nu och insett att jag inte är ensam. Lik förbannat är det så skamligt att inte kunna kontrollera sitt drickande. Besviken på mig själv och ganska uppgiven skall jag försöka förändra mitt liv.

För 15 dagar sen ungeför, hittade jag tillbaka till min gamla tråd och gick ut ganska hårt med en del förändringar jag ville göra i mitt liv.

Så vad har hänt?

- Försökt ta Antabus men blir så fruktansvärt påverkad i magen av dem så jag måste ge upp den metoden. Är självklart besviken för det.

- Har helt slutat med rött kött. Äter övervägande vegetariskt med lite inslag av fågel & fisk ibland. Känns bra!

- Trappat ned min antidepressiva medicin till hälften utan större problem. Känner att jag successivt får tillbaka lite känslor som varit dämpade under lång tid. Detta upplever jag enbart som positivt, d v s ingen återgång till ångest.

- Styrketräningen har jag fått skjuta upp till augusti p g a sommar & semester. Längtar efter att köra benpress igen :) Har börjat promenera mer och när jag åker till Gotland på torsdag tar jag med mig min yoga-matta för att försöka hitta tillbaka till den praktiken.

- Enligt min alkoholkalender så har jag varit helt nykter i ca 10 dagar av 20 vilket är en god förbättring även om jag hade önskat att alla dagar varit rena. Har åtminstone bara haft en fylla med minneslucka… Det är bra. Nu är det dag för dag som gäller.

Idag dricker jag inte ☀️🐬

@Allegra Bra med motion för att ersätta drickandet. Jag rör mig inte lägre, men ska ju börja "snart" Det är jobbigt i början. Det är den där tuffa biten dom första dagarna när man bestämt sig att hålla sig ifrån skiten. Sen kommer det i etapper. Men tillslut går det av sig själv. Jag har inte haft nån lust att dricka igen. Det har hjärnan fattat hos mig. Men det är viktigt att göra nåt på dagarna. Endorfiner kan du få på andra sätt. Som träning tex.

Ja, precis @BEATNGU ! Det går ju inte att ta bort något så tids- och energikrävande som att dricka, utan att ersätta det med något annat ansträngande😅

Det har funkat för mig förut. Det bästa var s.k. Hot Yoga, vilket innebär att man kör ett hårt pass i ett rum som är uppvärmt till 40 grader. Jag älskade den träningsformen - men sedan jag hade Covid x 2 så pallar kroppen inte värmen.. Vet inte om min syresättning påverkats av viruset men _nån_ skit är det som har hänt…

Klart du ska träna något @BEATNGU ! Gäller bara att hitta nånting som funkar med ens personlighet. Att promenera med en ljudbok i lurarna är en annan favorit.☀️

@Allegra skrev:"- Försökt ta Antabus men blir så fruktansvärt påverkad i magen" Nu vet jag naturligtvis inte hur det har sett ut för dig, men för mig handlar det om doseringen. Sist jag fick behandling startade jag med 600mg 2gr / vecka med samma resultat som du beskriver. Kunde knappt jobba pga magknip. Efter 1 ½ vecka stod jag inte ut längre, så jag fick dosen justerad till 200mg 2ggr / vecka, samma dosering som jag börjat med nu. Blir lite trött i början, men det vet jag inte är p g a medicinen eller om det är kroppen som behöver vänja sig av med alkoholen. Bara en tanke, den är ett bra stöd för mig.

Med det sagt är det naturligtvis bara du själv som vet vad som fungerar eller inte.
"Idag dricker jag inte" är en jäkligt bra start!

@Onkel F Tack för ditt inlägg, ska verkligen kolla upp detta med dosering!

Kan livligt föreställa mig att trötthet kanske mer hänger ihop med den livsföring som man ger upp. Tänk vad mycket (hjärn)energi som måste gå åt då man super!

Idag är fortfarande en nykter dag🐬

@Allegra God morgon!🌞. Det är så härligt att vara nykter en sådan vacker dag som idag, och alla andra dagar också så klart😂. Hoppas du får en fin nykter dag och pigg när du ska köra långt imorgon🌸

Det blev några öl framför fotbollen igår. Helt meningslöst faktiskt. Mådde bra innan jag drack dem, mådde dåligt efteråt och idag.

En nyttig läxa: tyckte jag ”var värd” några öl efter x antal dagar av nykterhet. Men ingenting blev roligare, bättre eller mer spännande. Tvärtom.

Börjar känna mig redo att lägga av helt. Är så jävla trött på den här fixeringen vid alkohol: ”dricka, inte dricka, dricka, inte dricka” och så vidare…

Idag orkar jag inte ens kämpa, vill bara lägga ner skiten.

@Allegra Har läst hela din tråd med hög igenkänningsfaktor, du som jag har varit med ett tag. Jag har för egen del lagt ner skiten i mitt sinne och förlikat mig med att jag utvecklat beroende och jag orkar inte låtsas inför mig själv längre. Min väg är och har varit knagglig med många gupp längs vägen men jag har en dröm om att bli en som inte dricker. Följ med på resan vetja..? Hursomhelst, styrkekramar till dig🥰

@Ny dag Hur coolt skulle det inte vara, att bli ”hon som inte dricker”. Jag förstår inte att det ska vara så svårt!?

Är så innerligt trött på mig själv och min beroendehjärna. Det är väl för f-n bara att låta bli att dricka?

Vill att det ska bli en icke-fråga. Som det var en gång i tiden, i mitt liv. Det är liksom inte snyggt, att vara 50+ och inte kunna låta bli alkohol. Dessutom tål jag det inte längre på samma sätt som förr, blir svamlig, grälsjuk och helt enkelt personlighetsförändrad.

Nu får det vara nog! Jag följer med på resan :) @Ny dag

Känner igen mig @Allegra…Man el jag trodde väl aldrig att jag skulle hamna i ett beroende?!?! Och för den delen tror ngn det? Jag har en vän som säger att skulle hon börja dricka på vardagar så skulle hon lätt hamna där jag är. Jag tror att hon tänker så för att hennes syster är alkoholberoende men tar antabus sedan flera år tillbaka och hennes pappa var alkoholist.

Vi hjälps åt och stöttar varandra om du vill🤗

Kram🥰

@Allegra Det var så jag fick motivation och jävlar anamma till att sluta dricka helt. Jag var så jävla less på hela skiten och fixeringen vid dricka, inte dricka, dricka…det sluta alltid på samma sätt och, att dricka, vann jämnt. Och kände som du säger: ”det är liksom inte snyggt, att vara 50+ och inte kunna låta bli alkohol. Dessutom tål jag det inte längre på samma sätt som förr, blir svamlig, grälsjuk och helt enkelt personlighetsförändrad”. Och som grädde på moset ångest, skuld, skam, dåligt självförtroende och självkänsla.

Jag har lyckats bli ”hon som inte dricker”, vilket jag inte trodde var möjligt. Men fick som sagt nog och i och med det en tro på min egna förmåga och en stark kraft att sluta. Om några dagar har jag varit nykter i 9 månader, kan jag, så kan du!💪. Ha en fin lördag!☀️💕