Vaknade halvfem imorse och var fruktansvärt bakfull. De senaste åren har det hänt oftare och oftare. Det blir sjukskrivning och inställda möten. Gymkortet ligger oanvänt i väskan. Problemet är att jag inte kan sluta dricka när jag väl har börjat. Ett trick har varit att aldrig ha alkohol hemma. Men vad gör det när jag har tre kvarterskrogar runt hörnet och i princip alla sociala sammankomster inkluderar alkohol som en självklarhet?

Har en önskebild av mig själv som glad, avslappnad, vältränad och harmonisk. Idag känns den bilden helt ouppnåelig men jag vill inte fortsätta såhär.

Jag vill bli nykter. Tänker att det kan vara till hjälp att skriva av sig här på alkoholhjälpen. Har läst härinne ett tag nu och insett att jag inte är ensam. Lik förbannat är det så skamligt att inte kunna kontrollera sitt drickande. Besviken på mig själv och ganska uppgiven skall jag försöka förändra mitt liv.

Tack @Varafrisk och du har så rätt, det tog tid att hamna där vi är och det kommer att ta tid att reparera skutan.

Hoppas du känner dig pepp på ännu en nykter dag idag, vi gör detta tillsammans!

Kram✨

@Allegra Ja, att använda forumet som en dagbok och sätta ord på sina tankar och känslor är verkligen ovärdeligt 🥰 Kan man dessutom ibland få andras pepp och råd och omtanke så är det vinn-vinn.

Kram 🐘

@Allegra Du kämpar på så bra. Fortsätt bara. Det blir bättre. Men förändringen tar tid. Flera skriver att det tar 3-6 månader. Jag hade utsättningssymptom av olika slag de 2 första veckorna, men upplevde en enorm trötthet säkert under två månader. Hjärnan har tagit längst tid. Det är först nu, efter 4 månader jag märker förbättring. Jag körde också kostomläggning samtidigt och det var hjälpsamt för mig.
Fortsätt kötta på💪🏻🥰

Tack bästa @Vinägermamman 😊 Det är så skönt att höra om andras erfarenheter! Och det blir så tydligt att det är stor skillnad på att vara 35 vs 55. Har levt länge på en god grundfysik, nu känner jag mig trasig.. Kram

@Allegra Håller med, det är skönt att sätta ord på sina känslor. Anders Hansen beskriver i boken Depphjärnan, att det påverkar signalsubstanserna i hjärnan att sätt ord på sina känslor och att beskriva dem så utförligt som möjligt. Så det är egenterapi att göra det. Det förlöser och minskar ångest och stress. Jag är en riktig babbelkaja här hemma med min man som mottagare, men han lyssnar tålmodigt😂. Jag har en vuxen son som har det tufft och det påverkar mig mycket. Han sitter liksom ”fast” och bor just nu hemma hos oss sedan några månader. Han pratar inte så mycket och är i sin bubbla, social ångest och lite depressiv. Jag har bestämt mig för att låta honom vara, få landa och känna sig trygg här och jag har nu börjat försöka få honom att öppna upp sig. Hur som helst, jag försöker att kunna må bra själv i allt och sätta en gräns gällande mina känslor och hans känslor, och att jag inte blandar in mina i hans. Han måste ta beslut själv om hur han ska göra/leva och som med att blir nykter, så är det ingen annan som kan göra det åt en. Måste tillägga att som nykter kan jag handskas med dessa känslor på ett helt annat sätt än när jag drack. Då blev det ofta nattsvart, hopplöst, ångest och oro som dominerade. Nu har jag en tro och ett hopp om att det en vacker dag kommer att lösa sig för honom❤️

Tittar vin och hoppas att du haft en bra dag! Känner mig stundom låg och rädd/frustrerad för vad jag gjort med min kropp och hur det påverkar mitt mående nu… Men är övertygad om att allt blir bättre tids nog bara vi inte missbrukar alkoholen. Imorgon är en ny nykter dag💪🙏🥰!

God eftermiddag @Ny dag , tack för pepp!

Det blev ett par folköl framför fotbollen igår, mest för känslans skull. Är på landet och hann inte skaffa alkoholfritt. Det gav ingen som helst mersmak och idag mår jag bra. I mitt gamla liv hade det lätt blivit 5 stora stark och en förstörd dagen-efter.

Imorgon åker vi hem till stan och jag ser fram emot lite rutiner igen och framför allt att börja träna på gym. Ska börja försiktigt så att jag inte knäcker mig, lätt hänt att gå ut för hårt och skada sig eller liknande.

Idag dricker vi inte!! ✨✨✨

Finaste @Andrahalvlek , jag har dragit mig för att läsa min tråd från början men det ska jag göra när jag kommit hem från semestern och landat i vardagen igen.

Ha en jättefin dag✨

Tack @vår2022 för att du berättar om din son. Mina barn är en källa till oro för mig, eller rättare sagt min dotter, som de senaste fem åren haft det riktigt tufft, i skolan och med vänner. Jag har funnits där, stöttat, sökt hjälp, tjatat och nästintill hotat BUP samt dealat med oförstående lärare. Pratat, kramat, hjälpt till - allt som en mamma skall göra! Men min egen oro tacklade jag genom att börja dricka alldeles för mycket. Blev ett sätt att ta en paus, zooma ut och dämpa känslor. Jag valde det sämsta alternativet helt enkelt…

Sedan en tid tillbaka funkar livet mycket bättre för min dotter, delvis för att hon har fått en diagnos vilket gör att vi kan jobba fokuserat hennes svårigheter. Dags för mig att ta tag i mitt missbruk och här är jag nu.

Så fint att höra att du väljer att hantera oron för din son, nykter. Du kan vara ditt bästa för honom och det är det finaste du kan ge! Kram✨✨✨

Ikväll lägger jag mig nykter och nöjd med dagen. Trots att det var mulet och lite blåsigt, drog vi ner till havet och hoppade i. Min kompis sa, när jag tvekade, ”man ångrar aldrig ett dopp”. Och det är ju precis lika sant som att man aldrig ångrar en nykter dag✨

@Allegra Ja, det finaste vi kan ge våra barn är att vara nyktra och vara tillgängliga för dem💕. Håller med, man ångrar aldrig ett dopp eller en nykter dag. Man blir som en ny människa. Det gäller att komma i fort så man inte hinner bli en badkruka😂. Så skönt att sedan vakna upp nykter.

Ha en riktigt fin dag!🌞💕

Efter en lång resa hem igår, la jag mig på soffan och tänkte på semestern. Haft det så bra och roligt, utan alkohol (förutom några stora stark framför en fotbollsmatch). Ungarna gick direkt ut och träffade kompisar så jag var ensam eftersom sambon är bortrest.

Går sent omsider ut i köket för att hämta vatten och hittar en halv flaska rödvin som sambon använt till matlagning. 1) vi dricker inte vin. 2) det finns aldrig alkohol i hemmet.

Plötsligt är jag tillbaka i soffan tillsammans med ett stort glas vin. Är knappt medveten om hur det har gått till. Dricker upp glaset, hämtar ett till och somnar sedan.

Idag måste jag gå till systembolaget och köpa tillbaka flaskan (jag går _aldrig_ på systemet annat än då jag skall handla en flaska till min gamla mamma som bor på vårdhem och gillar att ta ett glas ibland). Måste dessutom hälla ut hälften så det ser ut som det gjorde då jag kom hem igår. Vill absolut inte att sambon ska veta att jag dricker ”matlagningsvin” då han är bortrest.

Hur jävla dum i hela huvudet får man lov att bli? Det läskiga är att hjärnan liksom gick in i något slags ”reservläge” och jag blev radiostyrd.

*suck*

Är naturligtvis ”på det igen”, men gudarna ska veta att det skiter sig ibland.

Kram till alla som kämpar✨✨✨

@Allegra Ja, det är inte klokt vilket gift alkoholen är! Hur alkoholdjävulen tar över, knockar en och tjuvkopplar bort och kidnappar hjärnans signaler om sunt förnuft, swish!

Men, shit happens och tur att det kommer en ny dag med nya krafter och reparering av tjuvkopplingen. Kämpa på och var varse alkoholdjävulen!☀️💕

Ja @vår2022 , *dubbelsuck* - tänkte först inte berätta detta i min tråd, men vafan, jag kan ju inte börja mörka även här, då fyller det ju ingen funktion att skriva!

Ha en fin dag✨ Det är så coolt att du stöttar härinne trots att du kommit ut på andra sidan 🙏🏼

@Allegra Ha, ha! 😂 Förlåt om jag skrattar men det lät så roligt, men vafan jag kan ju inte börja mörka även här! Så mycket självinsikt i det och modigt, äkthet och sanning. Det är A och O i processen. Sen är det skönt med lite humor kring detta i eländet. Som när jag låtsades vara nykter och inte kunde se texten på tv:n, satte handen för det andra ögat då jag såg dubbelt och drog filten en bit över mig så det inte skulle synas😂. Som att ingen såg det🤣.

Klart jag stöttar, vi kämpar tillsammans i vått och torrt!❤️