@Varafrisk
Hej! Det mitt inlägg handlar om är hur otroligt lätt det är att man utgår från sina egna referensramar när man läser andras inlägg, att man tolkar det utifrån sina egna känslor och gränser för sin integritet. Att man ibland inte riktigt kan veta syftet avsändaren har, och att man för snabbt gör en egen tolkning och för snabbt reagerar. Mitt inlägg handlar om att det kan bli så fel när man gör det. Jag bad om ursäkt för just det, att jag lade mig något som inte angår mig.

Jag ser att du tolkat detta på ett annat sätt, att du menar att det var ditt inlägg som tog mycket energi ifrån mig. Det är inte ditt inlägg som har tagit energi från mig. Det som tagit energi från mig är att jag själv gjorde ett inlägg med min reaktion till dig och efterspelet som följde efter det. Att jag gick in i något som inte angår mig och att det dessutom fanns tidigare historia som rördes upp, som jag inte hade någon koll på alls som jag råkade peta på. Det är det som blev så himla tråkigt och det utväxlades inlägg er emellan efter det.

Du skriver ”Jag läste i vår2022 tråd om hur mycket energi det hade tagit ifrån henne efter mitt inlägg hos Andra halvlek och att hon tänker att inte skriva direkt på ett inlägg. Jag tänker på ett inlägg som väcker känslor (mina ord). Om jag hade vetat att mitt inlägg skulle väcka så mycket så skulle jag aldrig någonsin skrivit mitt inlägg. Jag ångrar mig djupt! Läste mitt inlägg nu igen och jag tycker att jag är väldigt försiktig. I inlägget uttrycker jag mycket funderingar över mig själv.”

Det är det jag menar, att jag omöjligt kunde veta ditt syfte, att jag inte förstod det riktigt, vad du ville säga och varför. Du reflekterade eller spekulerade (i mina ögon) kring hennes bipolaritet, vilket tidigare skett i andra inlägg som du nämner, och det fick mig att reagera. Det som hände var att det var mina känslor som satte igång för vad jag anser är min gräns för integritet. Det är det jag ber om ursäkt för, att jag gör ett inlägg om min reaktion av det jag läser och låter mina känslor och min tolkning av detta styra. Det är inte mina känslor eller gräns det handlar om och jag ångra att jag lade mig i detta. Efterspelet blev inte bra. Hur det skulle blivit utan min reaktion vet jag inte. Det kan bara ni veta. Det är det jag ångrar och ber om ursäkt för, för att jag blandade mig i och lät mina känslor få tala. Det är därför jag ska tänka till innan jag svarar på ett inlägg som rör upp känslor inom mig själv, så att det inte är mina känslor som svarar på ett inlägg som är adresserat till någon annan. Jag ska hålla mig utanför när sådant sker, inte lägga mig i, för det kan dra åt vilket håll som helst och det tar en massa energi.

Jag kände att jag behövde göra ett inlägg i min tråd där jag förklarade mitt handlande just för att allt detta har tagit så mycket energi från mig. Att jag tar på mig och tar ansvar för min del i detta och ber om ursäkt för det till er. Kanske borde jag skrivit direkt i era trådar men jag valde att göra det i min tråd, så ni kunde läsa det där. Jag gjorde det också för att kunna gå vidare efter att jag bett om ursäkt och tagit på mig ansvaret för min del, och jag hoppas att ursäkten tas emot. Mer än så kan jag inte göra.

Jag hoppas att vi alla kan gå vidare❤️

Vilket fint samtal med sonen ni verkar ha haft. Och jag tror att det är bra för alla att fundera över vanedrickande, oavsett om man idag har problem eller inte. Att jag avstår alkohol gör många gånger att andra dricker mindre. Så samtalet tror jag även bidrar till något positivt angående sonens konsumtion.
Kör vidare nu med vita dagar, VaraFrisk!
Du är mer på gång nu tycker jag. Upp för tröskeln och hoppa ner på andra sidan.

@Allegra @vår2022 @Sisyfos @Andrahalvlek Tack❤️

Ja, nu går vi vidare…..💪🏻🙏🏻

Och ja… jag är på gång! Sedan jag började skriva här på forumet så har mitt enda mål varit att bli helnykter. Anledningen t det är att mitt alkoholberoende har gått för långt så den enda vägen är helvit. Mitt stora problem har varit att komma t handling men jag tänker att nu ska det ske. 14 nyktra dagar i juli har gett mig styrka. Jag ser väldigt tydligt dagen efter att jag har druckit så känner jag mig ganska låg tex emot när jag varit nykter …jag är så mycket starkare då💪🏻

Vill dela med mig av dagens text ur Olle Carlssons bok ” Just idag…365 tankar för sinnesro”

”Just idag är livet min dans
Någon sa ”Rid inte ut stormen, utan lär dig dansa i regnet”. Idag kan jag välja att försöka ta det lugnt och göra saker i min alldeles egen takt. Jag kan sätta mig ner under en stunds tystnad, på en plats där jag finner ro, för att lyssna till mitt hjärtas unika rytm. Jag kan försöka få ett större perspektiv på allt det som är viktigt för mig genom att koppla bort det yttre bruset och istället lyssna inåt ”.

Med en önskan om en fin fredag t er alla🥰

Kikar in och önskar fin fredag och helg. Man måste inte blicka tillbaka- även om jag gör det ibland för att minnas hur det var.
Jag är/har varit en smålåg typ hela mitt liv men en del av det grundlåga har jag fått bukt med tack vare min ssri-medicin. Men det övergripande är förstås att alkoholen förstärker ångest, oro, allt det som du vet.
14 dagar är riktigt bra. Ta en dag i taget- ”vad som än händer IDAG så dricker jag inte, imorrn får jag se” är en bra tanke.
Kram!

@Varafrisk
Ha en fin dag! Skickar lite pepp till Dig idag!
Läser alltid, hejar på på avstånd men skriver tyvärr sällan. 🤗

Tack @Rehacer ! Behöver det peppet 🙏🏻

Känner mig väldigt låg idag. Ser hur mönstret under veckan har varit något som jag inte alls önskade. Har ingen ångest över att gå t jobbet på måndag men ändå kom känslan i måndags ” nu-är-det-sista-semesterveckan-nu-måste-den-bli-bra-och-har-jag-tagit-vara-på-semestern-tillräckligt-mycket-osv”. Dessa tankar sänker snarare än höjer mig så då har jag druckit på dessa känslor. Och, eftersom jag vet hur bra jag kan må när jag inte druckit så blir jag så ledsen på mig själv när jag har druckit vilket sänker mig. Känner även att jag förlorar dagar, tid när jag dricker. Det är inte så att jag skulle gjort ngt speciellt men det blir inte att jag går t gymet eller kanske läser eller jobbar m nykterheten då.

Så vad kan jag då göra? Jo, idag går jag inte t systemet. Jag surfar på suget. Och ska jag göra vad jag kan för att tänka positivt. Har lite blandade känslor för ngt annat som jag skriver om en annan dag.
Jag behöver forumet. Jag behöver skriva. Jag behöver höra om berättelser som är som mina för igenkänning. Jag behöver höra om förändring. Jag behöver höra om livet som det är utan alkohol. Och om jag kan tillföra något t forumet så gör det mig glad.

Bästa forumvänner idag har vi en fin lördag☀️🥰

Kära @Varafrisk , försök blicka tillbaka på semestern utan att värdera den. Den har ju passerat och du lyckades samla ihop 14 nyktra dagar, det är jättebra!!!

Jag har också varit mer nykter än under någon annan semester de senaste åren! Det känns toppen. Precis som du skriver, så framstår det med all önskvärd tydlighet hur oerhört mycket tid som går förlorad då man dricker. Antingen på att vara full eller bakfull. Får panikkänslor när jag tänker på det men SKA inte gå igång på det förflutna utan blicka framåt! Vi måste inse att vi kan, i större utsträckning än vi tror, välja reaktion på våra tankar och vi ska bli bättre på att reagera konstruktivt.

Idag ska jag på utflykt med min man, efter ett bråk tidigare i veckan är det extra fint att vi väljer egentid tillsammans just nu.

Önskar dig en fin lördag, åk inte till systemet, belöningen kommer imorgon bitti när du vaknar utan baksmälla. Jag hejar på dig, alla dagar i veckan!!✨✨✨

@Varafrisk @Varafrisk @Varafrisk

@Allegra Tack för ditt pepp🙏🏻 Låter skönt m en utflykt, att få möjlighet att fylla på med energi🥰

Jag är inte på topp idag men oavsett hur låg jag blir så ska jag inte åka t systemet. Nu behöver jag hämta styrka igen💪🏻

Ska åka på konsert ikväll…biljetter fr 2020. Förr brukade vi fixa goda mackor själva att ta m in på området. Var så mysigt m matsäcken men nu får man inte ta m sig ngt för det säljs också inne på området. Så vi äter nog hemma istället innan konserten. Hoppas att det inte blir ngt regn iaf.

Imorgon har jag lovat att bjuda mina barn på en vegetarisk pastarätt. Lagade den för några veckor sedan och min son fick smaka på lite rester. Han tyckte väldigt mycket om det och ville gärna äta det igen. Rätten innehåller bla mangold som jag köper fr en gård i närheten, vit- och gul lök, pinjenötter, parmesan och grädde. Är så gott. Har även köpt blåbär och ska göra blåbärspaj.

Allt detta blir så mycket trevligare att göra om jag inte dricker alkohol idag.

Kram🥰

Andas kära @Varafrisk 🙂

Fick verkligen andningen upp i bröstkorgen och ett pulspåslag när jag läste om den här stressen över semestern och känslorna. Din panik gick verkligen igenom. Semester må kanske lida mot slut men inte sommaren och inte nya fina dagar. Ingenting är över och kanske är det till och med så att rutinerna kommer göra dig gott för avhållsamheten efter semestern ❤

Man mår helt enkelt inte bra när man har ett problematiskt drickande och kanske är det så att just dem här korta perioden av semester kunde varit bättre men det är bara en liten period av ett helt år där du har andra lediga dagar och sköna kvällar. Andas ut.

Jag har slutat med 5 olika preparat och varje gång jag bestämt att sluta med ett har jag tänkt att ok, det här kommer inte bli en rolig tid. Och det har det verkligen inte varit. Det tar tid att ta sig igenom avslut och hinna återhämta sig innan man successivt börjar känna att man mår allt bättre. Men det kommer. Jag lovar.

Sitter i köket och tittar runt just nu och ser hemska spår av blandannat en utsättningsperiod jag hade när jag mådde psykiskt mycket sämre. Alltså Varafrisk, jag har sparkat in 5 skåpluckor, min sänggavel och krossat min badrumsspegel i ren desperation och vansinne av abstinens. Saker jag snällt fått laga i efterhand. Gråtit, lidit och önskat att avsluta livet i hemska perioder av abstinens och kaos i huvudet. Har skikit och svurit och jadu. Varit allt annat än lugn.

Men jag kan ändå säga att just alkoholabstinensen är mildare. Jag underskattar den dock inte. Har respekt för att den är lömsk och suget jobbigt. Men du kan göra det här. Vi kan göra det här.

Själv har jag kapitulerat och lagt mig platt nu. Orkar inte hålla på trassla med abstinens, förhandlingar, bakfylla och maktlöshet för suget. Har avsatt fram till nästa sommar för att rehabilitera alkohol och hinna landa ordentligt. Är beredd på att det inte kommer kännas så kul alla dagar men det kommer bättre dagar. Förhållandevis är inte min dag 4 så dum alls och Ingenting har behövt gå sönder i mitt hem. Idag kan jag givetvis inte begripa hur jag kunde slå sönder saker på det viset men det är redan gjort.

Andas 🥰

Måste nog poängtera att mitt liv redan var svart i den utsättningen då jag vandaliserade mitt hem. Det var helt svart men abstinensen skapade ett rent vansinne hos mig. Jag var djupt tappad i sorg och inte balanserad nånstans. Det var nog inte rätt tid att sätta ut mediciner. Kunde inte hantera livet alls och kunde inte hantera att möta de känslor som kom upp så starkt både vad gällde abstinens och vad gällde att möta verkligheten.

Nä fyy, livet är sannerligen inte en dans 🙏

@Varafrisk Jag tycker du ska vara stolt över att du var nykter hela 14 dagar, det är ju enorm skillnad mot när du började skriva här!
Du är en kämpe som aldrig ger upp, eller hur? Stark och omtänksam är du❤️ Och du kommer att lyckas, detta är bara gupp på vägen. Om du orkar, försök komma på varför det blev dricka idag (situation vana eller känsla) så har du lärt dig nånting idag. Och upp på hästen imorgon. ❤️

@Varafrisk Jag läste nåt intressant här om dagen om det här med styrka. Att problemdrickare ofta har väldigt mycket viljestyrka så det är inte det som gör det svårt att sluta, det är inte viljestyrka och disciplin som saknas. Vi har lärt in konceptet att dricka i olika situationer och känslor så att det sitter i det omedvetna. (T.ex Jag blir stressad/ledsen =vin). Och det undermedvetna är svårt att rå på med viljestyrka så det vi måste göra är att sakta oprogrammera vårt undermedvetna. Jag tänker att det kan ta tid, vi har ju trots allt blivit matade med alkoholkulturen hela livet. Allt ska firas, eller dränkas i A. Kanske låter flummig nu men jag tror det stämmer. Jag ska lära mig att stressad/ledsen betyder kort löptur, inte vin. Tillslut om jag gjort det tillräckligt många gånger så kommer det vara spontant svar hos mig.
Svamligt nu men ville bara dela med mig.
🌸