@Lavendelblomman
Hej, har läst ifatt lite här hos dig. Visst är det så att vanans makt är stor, det är inte alltid suget som styr. Idag är det lördag, vad brukar vi göra på lördagar - jo vi har vanan att belöna oss med vin… Den tanken har redan slagit mig fast det är tidig morgon! Har redan googlat var det kan inhandlas i den stad jag besöker. Har jag sug, nej! Men vanan säger att så ska det vara. Sjukt!!
Det där med triangeln var intressant. Jag har precis som du ägnat ca 2 år åt att förändra mitt drickande och jobbat med känslor och tankar. Försökt styra om och tänka annorlunda. Tycker jag kommit rätt långt, men är inte framme än.
Inte ett jobb för mesar, helt klart!
Du gör det bra @Lavendelblomman ! Vill bara skicka lite pepp. Ha en fin helg ☀️

@Lavendelblomman Jätteintressant! Tankar, känslor och beteende hör ju verkligen ihop. Att tankar skapar känslor som skapar ett beteende. Ska bli så spännande att höra hur det utvecklar sig med ditt nya sätt att angripa triangeln, att gå på beteendet. Jag har fokuserat på att skapa positiva tankar om hur skönt det är att vara nykter och hur bra jag mår i det. Det har skapat känslor av välbehag och inget sug efter alkohol. Det har lett till ett beteende till att skapa nya vanor och rutiner som inte innehåller alkohol. Min nya vana att dricka mitt 14.00 kaffe är en höjdpunkt!

Ha en fin löptur och lördag!❤️

majken_r

@Lavendelblomman så intressant! Har som du jobbat mycket med mig själv kring drickandet och känner igen mig. Ska leta upp boken👍🏼

Anonym31513

@Rehacer Tack för pepp! Åh, vad jag känner igen mig i det du skriver om att det är vanan snarare än suget som styr. Lördag = vin har det varit i många år. Nu ser vi till att bryta den vanan!
@vår2022 Bra jobbat med positiva tankar! Var det vinsuget som brukade sätta in runt kl 14 eller hur kom det sig att du valde just det klockslaget?
@majken_r Det var ju för lustigt att författaren är med i Nyhetsmorgon samma morgon som jag skriver om boken här på forumet! Var det boken hon pratade om där i TV-soffan?

@Lavendelblomman Jag har lagt till en ny vana och dricker kaffet en stund efter lunch, vid 14, framför allt om jag jobbar hemifrån eller om det är helg. Sedan vill jag helst dricka kaffet före 15 så jag inte ska få svårt att sova. Förut drack jag bara kaffe på morgonen sedan inget mer. 14 kaffet har blivit en slags höjdpunkt på dagen som jag ser fram emot. Vin började jag dricka redan vid 12 på helger, kanske vid 16-17 vardagar eller tidigare om jag jobbade hemma. Ibland redan på morgonen om jag tog återställare. Så jag har istället för att ta bort en gammal vana, lagt till med en ny vana😁

Anonym31513

Förra helgen blev det lite vin för min del. Den här helgen ska jag bara umgås med folk som inte dricker, så det blir ingen utmaning att vara nykter.
Ställde mig på vågen i början av veckan och konstaterade att jag måste dra ned på mängden kalorier. Ännu en motivationsfaktor till att inte dricka.
Ha en fin helg!

Hej @Lavendelblomman 😊 Jag vägrar ställs mig på vågen innan jag märker att jag gått ned något kilo, vill inte veta.. Är en stor motivation för mig att vara nykter för att få bort det bukfett (gawd, vilket vämjeligt ord) jag jobbat upp genom att dricka!

Så mysigt det låter att spendera helgen tillsammans med människor som inte dricker. Ha det jättegott✨✨✨

Anonym31513

Helgen förlöpte fint utan minsta alkoholsug. Dock blev jag vansinnigt godissugen på söndagskvällen och cyklade iväg och köpte en stor påse godis som jag tryckte i mig på nolltid. Nåja, bättre än alkohol i alla fall. Kommande helg blir en större utmaning. Min plan är att planera in saker tidigt på lördag och söndag morgon som kräver att jag är pigg, kanske till och med körbar.
Ingen skillnad på vågen ännu.
Ha en fin dag alla kämpar där ute!

Anonym31513

De senaste åren har jag haft ont i mina leder, främst handlederna och armbågarna. De senaste månaderna har jag börjat få känningar även i fingrarna och i stortålederna.
Jag tänkte bara lite nyfiket fråga om någon härinne har liknande besvär och om det kan lindras efter en längre tids alkoholstopp? Någon som har erfarenhet av det?
Önskar alla en fin onsdag!

Jag har liknande problem @Lavendelblomman , främst i fötter och axlar. För några år sedan satt det i höftlederna, det gick så långt att jag fick remiss till röntgen där inget fel hittades.

Höftproblemen försvann efter en längre tid utan alkohol!

Samtidigt som jag började minska / förändra mitt drickande igen, i somras, slutade jag äta rött kött och mjöl, då jag tror att även det kan lindra ledvärk.

Och att träna.. kanske simma, tror jag hjälper. Men framför allt att sluta dricka!

Allt gott🍀

Anonym31513

@Allegra Tack för svar! Intressant att värken i höften försvann efter en längre tid utan alkohol. Jag har också funderat på hur rött kött påverkar lederna och har bestämt att pausa från det en längre tid. Är inne på andra veckan nu. Tränar mycket gör jag sedan tonåren. Hoppas att vi båda lyckas lindra våra ledproblem! Kram!

@Lavendelblomman Vad bra att du har rutin på träning, det ger dig ett rejält försprång tänker jag, då du ska pausa från alkohol!

Det har gått jättelätt att undvika kött tycker jag, det är spännande att leta efter nya (nyttigare) recept på nätet.

Har läst att man även skall minska på socker vid ledvärk.

Viktigast är nog att undvika alkohol, att mina höftproblem försvann är ju ett bevis på det! Har för mig att jag började med yoga i samma veva men det ska jag låta vara osagt. Kram✨

Anonym31513

Åh vad det är ljuvligt att vakna pigg och fräsch på helgmorgonen. Inte en droppe alkohol blev det igår för min del. Drack tomatjuice istället och idag smakar kaffet extra gott. 😊

Anonym31513

Idag skulle jag varit iväg på ett jobb-event vilket brukar betyda en hel del alkohol. Som "tur" är har jag gått och blivit sjuk i Covid och kan inte vara med. Nu slipper jag dricka, alternativt slipper jag förklara för kollegorna varför jag inte dricker.
Under augusti har jag druckit alkohol vid två tillfällen. Två för många, tänker väl många nu, men för mig är det superbra gjort! Tidigare när jag haft alkoholstopp, så har jag vräkt i mig godis som kompensation, men det har jag inte gjort den här gången. Det är till stor del tack vare boken "Känslofällan" som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Beteende-principen, tänker jag när lusten att köpa alkohol eller godis sätter in! Det känns jobbigt just nu, men allteftersom så kommer känslor och tankar att ha anpassat sig till mitt nya beteende.
Jag kämpar på!

@Lavendelblomman Tråkigt med Covid, krya på dig! Du behöver inte förklara ingående för kollegor varför du inte dricker alkohol mitt i veckan, bara säg nej…. Lättare sagt än gjort men jag tror vi själva är så rädda för att andra ska misstänka något. Så var det iaf för mig.
Och jag tycker du klarat augusti superbra, fortsätt så! Känslofällan ska jag också läsa, tack för tips! Önskar dig en fin dag trots Covid. Kram

@Lavendelblomman Jag har börjat lyssna på ”Känslofällan” och den ger mig en massa aha-upplevelser. Det känns som om boken är direkt skriven till just mig. Skönt att du slapp dricka, och slapp förklara dig. Tids nog kan du utan problem lugnt säga ”nej tack, jag dricker inte alkohol”. Mer förklaring behövs inte.

Kram 🐘

Anonym31513

@Ny dag Tack! 😊
@Andrahalvlek Kul att du börjat lyssna på "Känslofällan" och att du tycker om den. 😊

Anonym31513

Helgen som gick blev tyvärr inte alkoholfri. Till följd av det blev söndagen ångestfylld och ledsam. Usch vad jag tycker illa om när det blir så! Varför gör man så mot sig själv när man vet hur det blir? Jag mår ju så mycket bättre utan alkohol.
Snart helg igen och en ny chans att göra rätt.